Energielabel Wouw

Direct energielabel aanvragen

Gemakkelijk en snel een energielabel aanvragen voor jouw woning in Wouw? Met ingang van 1 januari 2015 heeft elk huis in Nederland een (voorlopig) energielabel. Dit informatielabel geeft een indicatie van hoe energiezuinig jouw woning is en geeft concrete suggesties om het energieverbruik terug te dringen. Wil je jouw huis verkopen? In dat geval is een definitief energielabel in Wouw verplicht. Op deze pagina tref je uitgebreide informatie over het opvragen, aanvragen of aanpassen van jouw label. Tevens kunnen verschillende energieadviseurs vergeleken worden en bekijk je handige tips & tricks bij het verduurzamen van jouw woning.

 • Het energielabel laat zien hoe zuinig jouw woning is, en hoe je dit kunt verbeteren.
 • Het is noodzakelijk bij het verhuren of verkopen van jouw huis.
 • Er zijn 7 labels: Energielabel A of B (heel milieuvriendelijk) t/m F en G (vervuilend).
 • De afgelopen jaren kon je zelf een VEL (vereenvoudigd label) aanvragen. In 2021 zijn deze regels veranderd.
 • Je dient nu eerst een afspraak te maken met een energieadviseur in Wouw die de hele woning bekijkt en het label vastlegt.
 • Het document – inclusief suggesties om de woning te verduurzamen – kost (afhankelijk van het type woning) tussen de €160,00 & €355,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Wouw

Het energielabel geeft een indicatie van het energieverbruik van een woning. Alle woningeigenaar namen in 2015 een eerste voorlopige energielabel in ontvangst. Als jij jouw huis wilt verkopen of verhuren, is een definitief energielabel noodzakelijk. Sinds 2021 is er een nieuwe rekenmethode waarop dit wordt vastgesteld (NTA8800). Je moet nu een bevoegde energieadviseur laten komen. Deze expert komt langs en analyseert de actuele situatie op energiegebied. Het certificaat is nu wel een stuk duurder geworden. Hieronder vind je precies hoe jij het voordelig energielabel in Wouw aanvraagt.

In 5 stappen een energielabel aanvragen voor je huis

 1. Vergelijk energiedeskundigen

  Op www.centraalregistertechniek.nl bekijk je de beschikbare deskundige energieadviseurs die het energielabel mogen opmaken. Zoek op adresgegevens (4724) om een erkend deskundige in Wouw op te sporen.

 2. Zorg voor goede voorbereiding

  Klik door naar een energie-expert en maak een afspraak. Het is voor beide partijen waardevol wanneer je alle benodigde gegevens van je woning paraat hebt. Voorbeelden zijn bouwtekeningen, EPC-berekeningen facturen van verbetermaatregelen.

 3. Het onderzoek

  De erkend energiedeskundige komt langs op het afgesproken moment om de kenmerken van je huis vast te stellen. Je kunt bij deze rondgang aanwezig zijn.

 4. Vastleggen van het label

  De EP-adviseur in Wouw rekent alles door, bepaalt het label en voert deze ook in de database EP-online in.

 5. Online label inzien

  Als alle werkzaamheden zijn gedaan wordt er een PDF toegestuurd van de energie index met alle resultaten en een rapport met adviespunten. Het document heeft een geldigheidsduur van 10 jaar en dien je te overhandigen in de situaties waarbij je gaat verhuren of verkopen. Door middel van Mijn Overheid kun je de documentatie ook downloaden.

Heb jij een particulier energielabel nodig?

Doorzoek de energieadviseurs en maak gebruik van de aanbieding!

Prijzen van een definitief energielabel

De tarieven van een definitief energielabel liggen tussen de €180,00 en €350,00. In het onderstaand overzicht bekijk je de geschatte kosten van een energielabel deskundige Wouw. Direct een aanvraag doen? Klik hier om de verschillende bedrijven met elkaar te vergelijken. Of bekijk adviseurs in Schijf, Sprundel, St. Willebrord, Oud-Vossemeer en Sint-Annaland. De uiteindelijke tarieven hangen af van de volgende onderdelen.

 1. Categorie huis (twee-onder-een kap, villa, tussenwoning, appartement, hoekwoning).
 2. De tijd die de bouwinspecteur kwijt is.
 3. De beschikbare documentatie (tekeningen, het bestek, documentatie en facturen).
 4. De energiecoach of adviseur die je kiest.
WoningtypeOppervlakteKostprijs
Studio/Appartement75 m2€ 166,00
Tussenwoning105 m2€ 212,00
Twee-onder-een kap160 m2€ 273,00
Villa200 m2€ 358,00
Geschatte kosten woninglabel Wouw.

Bevoegde energieadviseurs in Wouw vergelijken

Eenvoudig en snel een definitief energielabel aanvragen? Om dit te realiseren contacteer je een erkend deskundige energielabel Wouw. Het portaal om deze vakmannen te treffen is www.centraalregisterTechniek.nl. Daar vind je het QBISnl register. Hierin doorzoek je gecertificeerde deskundigen (BRL9500). Om gebruik te maken van een aanbieding tref je in de tabel hieronder een overzicht met erkende specialisten waar je zonder gedoe een woninginspectie kunt aanvragen tegen een relatief voordelige prijs.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Naar label-B woning in 4 stappen

Heeft je woning een slecht label, en wil jij graag de energieprestatie van de woning verbeteren? Met de juiste energiebesparende maatregelen kan men praktisch elk huis updaten naar een “groen” label (A, B of C). De basis is altijd een goede isolatie. Daardoor geef je jouw woning een warme jas en zorg je dat het in de winter lekker warm blijft, en in de zomer heerlijk koel. In het vervolgtraject wordt het pas interessant om te kijken naar zelf energie opwekken met een warmtepomp of zonnepanelen. Lees hier ook meer informatie over Energieleveranciers.

Tip: Op de website https://www.verbeteruwhuis.nl zie je – nadat je wat vragen hebt beantwoord – concrete verbeteropties voor een gunstiger energielabel. Doe hier de check.

6 voordelen van een zuinig energielabel woning Wouw

 • Een duurzame woning en besparen op de energierekening.
 • Extra comfort in huis: geen tocht en kou bij de ramen.
 • Een woning met label B of A stoot minder CO-2 uit.
 • Hogere waarde van jouw huis.
 • Vaak krijg je extra korting op de hypotheekrente.
 • De regering biedt allerlei subsidies als je kiest voor isolatie en andere duurzame verwarmingsbronnen.
 • De energiecoach in Wouw kan je daar ook alles over vertellen.
EnergielabelBouwjaarAanpassingen
Label A2010 – 2024Een 100% energieneutrale woning zonder gas.
Label B2002 – 2007Plaatsen van zonnepanelen en/of een warmtepomp.
Label C1988 – 1999Laat een zonneboiler plaatsen indien je daar ruimte voor hebt.
Label D1974 – 1984Laat warmtescan doen voor laatste isolatie kansen.
Label E1968 – 1978Isoleren en plaatsen van dubbel glas + zonnepanelen.
Label F1947 – 1965Een moderne HR-ketel en isoleren.
Label Gt/m 1934Vloer-, dak- en spouwmuurisolatie.

Het goedkoopste energielabel aanvragen?

Vergelijk aanbieders en vraag het nog deze week aan

Isoleer je woning

Isolatie is met afstand de belangrijkste factor voor een warme en zuinige woning. Met grondige isolatie verhinder je dat de warmte in de woning naar buiten ontsnapt. Met isolatie gaan je stookkosten direct omlaag en heb je een gezond leefklimaat. Waar je moet starten met isoleren hangt af van de huidige staat van de woning. Het bouwjaar van het huis kan deels bepalen wat deze staat is. Je kunt ook navraag doen bij vorige bewoners of mensen uit de straat. Een bouwtechnische keuring of warmtescan toont duidelijk aan waar er warmte de woning verlaat. Hieronder tref je de mogelijke besparingen voor een gemiddelde eengezinswoning met een hoogrendementsketel.

Isolatie keuzePrijsBesparing gas (m3)Energiebesparing
Dakisolatie€3400 – €53001140 m3€821
Vloerisolatie€1600 – €3700415 m3€299
Spouwmuurisolatie€1300 – €2000740 m3€533
HR++ glas€1800 – €3000490 m3€352,8
Kosten en baten van het isoleren van een gemiddelde eengezinswoning.

Ventileren

In de situatie waarbij je beschikt over een goed geïsoleerde woning, moet je zorgen dat er gekeken wordt naar de opties voor frisse lucht. Ventilatie is belangrijk voor een comfortabel klimaat in huis. Slim en zuinig ventileren houdt in een gezonde leefomgeving, zonder heel erg veel warmteverlies.

 • Winddrukgeregelde roosters: rooster in ramen of deuren zorgen voor schone lucht.
 • Losse ventilatieunit: afzonderlijke ruimte doelgericht ventileren.
 • Balansventilatie met warmte terugwin unit: een systeem van mechanische ventilatie waarbij de hoeveelheid aangevoerde verse lucht volledig in balans is.
 • (Hybride) ventilatiewarmtepomp i.p.v. ventilatiebox: gebruikt de warmte uit de ventilatielucht en ondersteunt zodoende de CV-ketel.

CV-ketel vervangen voor duurzaam alternatief

Het verwarmen van een woning kost in de meeste huizen veel gas. In de praktijk gaat dit vaak nog met gasgestookte HR-ketels. Overweeg een groen alternatief die bijna geen of zelfs helemaal geen gas nodig heeft. In onderstaande lijst vind je een aantal systemen.

 • Innovatieve hoogrendementsketel: Bespaart meer dan 10% op het gasverbruik.
 • Een hybride warmtepomp: verwarmingssysteem dat samenwerkt met de normale gas cv-ketel.
 • Een all-electric warmtepomp: een stand-alone systeem dat volledig op stroom werk.
 • Zonneboiler: systeem met boiler en zonnecollectoren voor de CV en tapwater.
 • Infraroodpanelen: ideaal als extra bijverwarming in een schuur of studeerkamer.

Zonnepanelen op het dak

Op het moment dat je de nodige maatregelen hebt getroffen weet je in grote lijnen hoeveel stroom er nodig is. Deze stroom kan je schoon en duurzaam opwekken door te investeren in zonnepanelen. Ze hebben een levensduur van 25 jaar of langer en binnen 5 – 8 jaar heb je ze al terugverdiend.

 • Zonnepanelen vangen zonlicht op en zetten dat om in schone energie.
 • Een zonnepanelen set met 10 panelen kost gemiddeld €5100 en heeft een verrassend korte terugverdientijd van gemiddeld 8 jaar.
 • Elektriciteit dat je niet zelf gebruikt kan je terugleveren aan de energieleverancier (salderen). Voor deze zonnestroom krijg je hetzelfde tarief als jij betaalt aan de leverancier, je streept het dus tegen elkaar weg.

energielabel-wouw-4724

Energielabel aanvragen voor bedrijven

Elke kantoorpand moet een energielabel kunnen overleggen bij verhuur, verkoop en oplevering van zakelijke panden (mits groter dan 50m2). Deze regelgeving richt zich op alle soorten utiliteitsgebouwen zoals kantoorgebouwen, sportgebouwen, warenhuizen, en publiek toegankelijke gebouwen zoals stations. Is het object meer dan 100m2 groot qua oppervlakte, en wordt dit voor ten minste 50% ingezet als kantoor? Op dat moment is het plicht dat deze gebouwen in 2023 minimaal energielabel C hebben. Daarnaast moeten winkels en bedrijven die gehuisvest zijn in grote publieke gebouwen vanaf 250 m2 het label duidelijk zichtbaar ophangen, zoals in de wachtruimtes / ingang. Op deze website lees je ook alles over Boete energielabel.

 • Bij officiële transactiemomenten van kantoorpanden is zo’n energielabel een vereiste.
 • Deze wetgeving is van toepassing voor bedrijfspanden met een gebruiksoppervlakte van 50 m2.
 • Voor productiehallen en loodsen geldt andere wetgeving.
 • Bedrijfsgebouwen groter dan 100m2 (waarbij meer dan 50% als kantoor wordt gebruikt) moeten wettelijk gezien vanaf 2023 verplicht milieulabel C hebben.
 • In grotere publieke ruimtes met een oppervlakte van ten minste 250 m2 moet het label zichtbaar zijn opgehangen voor bezoekers.

Lees de veelgestelde vragen (FAQ) over het woninglabel

Wat doet een energielabel?
Het energielabel maakt duidelijk het energiegebruik van een woning of gebouw. Hoe minder CO-2 de woning uitstoot, hoe positiever het woninglabel uitvalt. Deze energie-index begint bij energielabel A & B (zuinig) en gaat verder tot G (heel onzuinig).

Moet ik verplicht een energielabel hebben?
Ja, wanneer jij het huis in de verkoop of verhuur gaat zetten moet je inzicht bieden in welk energielabel het huis toegekend is. Dit moet ook in de verkoopadvertentie staan. Ontbreekt het label, dan kan je een boete van tenminste €170 krijgen.

Op welke wijze kan ik een label aanvragen?
Voor een officieel label moet je een deskundige energiedeskundige in Wouw uitnodigen. Middels de database van Qbis.nl zijn deze energiespecialisten te bekijken. Een deskundige zal thuis langskomen en berekent precies hoeveel energie de woning gebruikt. De adviseur beslist uiteindelijk wat het label moet worden en legt deze vast in de EP-online database. Je krijgt een email met alle documenten en in Mijn Overheid is het zelf te downloaden (gemeente Roosendaal).

Hoe wordt mijn energielabel vastgesteld?
Een expert controleert de leeftijd van de woning, het type gebouw, de grootte en andere eigenschappen als HR ++ glas en kozijnen, mate van isolatie, de aanwezige ventilatie opties en verwarmingssystemen en of er zonnepanelen of een warmtepomp aanwezig zijn. Middels deze documentatie kan uitgerekend worden hoeveel energie nodig is voor warm tapwater en verwarming en ventilatie van jouw woning en in hoeverre de woning deze benodigde energie zelf opwekt. Tenslotte zal de definitieve labelletter verstrekt worden.

Wat kost een energielabel?
De onkosten van het energielabel schommelen tussen de €155,00 en €360,00. De uiteindelijke prijs is afhankelijk van type woning, het uurtarief en het aantal benodigde uren van de adviseur en de hoeveelheid informatie die er is (tekeningen en installatietechnische gegevens). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Wouw kan je doen door veel adviesbedrijven te benaderen die hun werkgebied hebben liggen in de provincie Noord-Brabant.

Via welke website kan ik mijn huidige energielabel opvragen?
Daarvoor kan je het beste gaan naar de overheidswebsite energielabel.nl. Geef aan om wat voor type woning het gaat en vul de postcode (4724) en huisnummer in. Je ziet nu meteen het label en de geldigheid. Kijk uit: krijg je een voorlopig energielabel te zien? Dit is geen formeel label en is dus niet bruikbaar voor verkoop of verhuur. Bij verkoop moet je deze dus eerst veranderen in een definitief woninglabel. Vind gelijk alle benodigde info: energielabel huis Wouw opvragen.

Plaats een reactie