Energielabel t Zand

Direct energielabel aanvragen

Snel en voordelig een energielabel aanvragen voor jouw woning in t Zand? Sinds een aantal jaren beschikt elke woning over een energielabel. Dit certificaat geeft aan hoe energiezuinig een woning is en geeft gerichte suggesties om de energierekening verder terug te dringen. Ben je van plan jouw woning te verkopen of verhuren? Dan is een definitief energielabel in t Zand verplicht. Op ons energielabel-platform communiceren wij aanvullende informatie over de aanvraag van een nieuw label. Bovendien bekijk je hier (lokale) energieadviseurs en bieden wij handige tips & tricks bij het verduurzamen van jouw woning.

 • Het energielabel maakt duidelijk wat de huidige staat van de woning is.
 • Je moet het kunnen overhandigen bij een woningverkoop, verhuurcontract of een nieuwbouwproject.
 • Er zijn 7 labels: Energielabel A & B (zeer milieuvriendelijk) t/m F of G (zeer onzuinig).
 • Tot 2020 kon je zelf een VEL (vereenvoudigd label) aanvragen. Vandaag de dag werkt het iets complexer.
 • Als woningeigenaar regel je eerst een afspraak met de energieadviseur in t Zand die het huis inspecteert en het label bepaalt.
 • Het document – inclusief suggesties om de woning te verduurzamen – kost je ongeveer tussen de €190,00 & €370,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in t Zand

Zo’n energielabel laat zien hoe het gesteld is met de actuele staat en de energieprestatie van een object. Alle mensen met een woning verkregen in 2015 een voorlopig energielabel van de overheid. Zodra het huis opnieuw wordt verkocht of verhuurt, dan heb je een definitief energielabel nodig. Met ingang van 2021 is er een nieuwe manier waarmee wordt gewerkt (NTA8800). Je moet tegenwoordig een gecertificeerde energieadviseur thuis laten komen. Deze energie-expert komt langs en inspecteert de gehele woning. Het nadeel voor de consument is dat het veel duurder is. In het stappenplan hieronder bieden wij informatie over hoe jij zo’n voordelig energielabel in t Zand moet aanvragen.

Energielabel aanvragen in 5 stappen

 1. Bekijk alle energiedeskundigen

  Middels de database van centraalregistertechniek.nl bekijk je alle deskundige energieadviseurs die bevoegd zijn om een energielabel te registreren. Voor relevante lokale resultaten gebruik je jouw postcode (1756) om een erkend deskundige in t Zand te vergelijken.

 2. Afspraak en voorbereiding

  Kies een adviseur en bel of mail voor een afspraak. Het is voor beide partijen waardevol wanneer je alle essentiële gegevens van de woning paraat hebt. Zoals bouwtekeningen, EPC-berekeningen, facturen of gegevens van de CV-installatie.

 3. Bezoek en berekening

  De erkend energiedeskundige komt thuis langs en bekijkt hoe milieuvriendelijk het huis is. Trek er ongeveer 2 uur voor uit.

 4. Het registreren van een label

  De EP-adviseur in t Zand maak zijn of haar berekening, bepaalt het label en voert de registratie door in de het EP-Online systeem.

 5. Nieuwe label opvragen

  Na afloop van de inspectie ontvangt men per email een PDF van het keurmerk met alle kenmerken en verbeterpunten van de woning. Het document is na datum van afgifte 10 jaar geldig en moet je ook aanbieden op het moment dat je gaat verkopen. Via de online omgeving van de overheid (DigiD inlog noodzakelijk) is het ook op te vragen.

Wil jij een particulier energielabel aanvragen?

Doorzoek de energieadviseurs en maak gebruik van de aanbieding!

Prijzen van een definitief energielabel

De totale investeringen voor een definitief energielabel komen uit tussen de €170,00 & €395,00. In de tabel hieronder bekijk je de geschatte kosten van een energielabel deskundige t Zand. Wil je een concrete prijs? Klik hier om direct de (lokale) aanbieders te bekijken. Bekijk ook adviseurs in Petten, Burgerbrug, Sint Maartensvlotbrug, Sint Maartensbrug en Schagerbrug. De geschatte tarieven wordt bepaald door een aantal factoren.

 1. Categorie huis (villa, tussenwoning, hoekwoning, appartement, twee-onder-een kap).
 2. Het aantal uur dat de bouwinspecteur bezig zal zijn.
 3. Vooraf verkregen inzicht in het huis (tekeningen en facturen van renovaties).
 4. De energiecoach waar je mee in zee gaat.
Categorie woningM2 woonruimteKosten
Klein appartement50 m2€ 184,00
Rijtjeswoning125 m2€ 220,00
Geschakeld huis140 m2€ 284,00
Losse woning190 m2€ 352,00
Actuele kosten woninglabel t Zand.

De beste energieadviseurs in t Zand vergelijken

Snel en simpel een definitief energielabel aanvragen? Daarvoor contacteer je een erkend deskundige energielabel t Zand. De officiële website om betrouwbare specialisten in te huren is www.centraalregistertechniek.nl. Hier vind je in een link naar het QBISnl register. Hier tref je erkend deskundige deskundigen (BRL9500). Voor jouw gemak vind je in onze vergelijkingstabel een overzicht met erkende specialisten waar je direct een woninglabel kunt aanvragen voor een scherp tarief.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Een energiezuinig huis in 4 stappen

Heb jij een woning met een rood of oranje label, en wil je de energieprestatie graag verbeteren? Door middel van energiebesparende maatregelen kan jij elk gebouw verbeteren tot een label A/B/C huis. Het isoleren van een woning nemen we als uitgangspunt. Op die manier realiseer je een setting waarbij de warmte ook echt in de woning blijft. In de volgende stap verleggen we de focus op de opties voor energie opwekken. Lees hier ook meer informatie over Energie-Index (Ei).

Tip: Via de website van de overheid Verbeteruwhuis.nl controleer je – nadat je de vragenlijst hebt ingevuld – verbeteropties voor een beter energielabel. Bezoek de website en doe de check.

6 voordelen van een zuinig energielabel woning t Zand

 • Een duurzame woning met een lage energierekening.
 • Meer wooncomfort: het hele jaar een aangename temperatuur in huis.
 • Het woninglabel A of B is goed voor het milieu.
 • Waardevermeerdering van jouw huis.
 • Sommige banken verstrekken een rentekorting.
 • Er gelden allerlei subsidies wanneer je investeert in een groener label.
 • De energiecoach in t Zand kan hierin een adviserende rol spelen.
EnergielabelBouwjaarOptimalisaties
Label A2013 – 2024Warmtepomp om helemaal van het gas af te gaan.
Label B2001 – 2005Vaak zijn zonnepanelen en warmtepomp genoeg voor label A.
Label C1984 – 2003HR 107 combiketel, zonnepanelen en HR++ glas.
Label D1972 – 1984Isolatie van cv-leidingen in onverwarmde ruimtes.
Label E1968 – 1978Isoleren en het plaatsen van dubbel glas / zonnepanelen.
Label F1947 – 1967Dak-, gevel-, en vloerisolatie.
Label Gt/m 1926Isoleren van vloer, (spouw)muur en dak.

Het goedkoopste energielabel aanvragen?

Vergelijk experts en vraag snel jouw energielabel aan

Woning isoleren

Isolatie is altijd de belangrijkste stap voor een energiezuinig huis. Door alle onderdelen van je huis goed te isoleren vermijd je dat gewonnen warmte weer kan ontsnappen. Met isolatie dalen de stookkosten in de winter en geniet je van een gezonde leefomgeving. Waar je het beste kunt beginnen is vooral afhankelijk van de RC-waardes van de woning. Het bouwjaar van het huis geef inzicht in de vermoedelijke staat. Je kunt ook navraag doen bij vorige bewoners of mensen uit de straat. Een bouwtechnische keuring of speciale warmtescan toont duidelijk aan waar er warmte de woning verlaat. In de tabel hieronder bieden wij de besparingen die mogelijk gerealiseerd kan worden voor een gemiddelde eengezinswoning met een hoogrendementsketel.

Isolatie optiesKostenBesparing gas (m3)Kostenbesparing
Dakisolatie€3700 – €54001085 m3€760
Vloerisolatie€1400 – €3600330 m3€231
Spouwmuurisolatie€1150 – €2350820 m3€574
HR++ glas€1550 – €2550370 m3€259
Onkosten en opbrengsten van het isoleren van een gemiddelde eengezinswoning.

Ventileren

Als de isolatie in huis voldoende is, is het aan te raden dat er ook genoeg frisse lucht in huis is. Ventilatie is cruciaal voor een aangenaam klimaat in huis. Zuinig en slim ventileren wil zeggen een prettig klimaat in huis, zonder heel erg veel warmteverlies.

 • Zelfregelend rooster: roosters in de ramen of kozijnen reageren op de winddruk.
 • Losse ventilatieunit: optimale efficiënte ventilatie van een enkele ruimte.
 • Balansventilatie met WTW-unit: warmt koude lucht van buiten op met de warmte van de afgevoerde lucht.
 • Ventilatiewarmtepomp als vervanging van je ventilatiebox: maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht en ondersteunt zodoende de CV-ketel.

Alternatieven van de CV-ketel

Het aansturen van de radiatoren en/of vloerverwarming kost het meeste energie. Doorgaans wordt hiervoor een HR-ketel op gas gebruikt. Je kunt kiezen voor een meer innovatieve verwarmingsbron die bijna geen of zelfs helemaal geen gas nodig heeft. In de lijst hieronder kun je verschillende voorbeelden vinden.

 • Nieuwe HR107 ketel: Efficiënter en sneller je huis verwarmen.
 • Een hybride warmtepomp: werkt op stroom en koppel je aan de CV-ketel.
 • Een all-electric warmtepomp: 100% verwarmen op stroom (gasverbruik naar 0).
 • Zonneboiler: zet zonlicht om in warmte voor warm tapwater.
 • Infraroodpanelen: ideaal als extra bijverwarming in een schuur of studeerkamer.

Voordelen zonnepanelen

Op het moment dat je de verbeteropties voor jouw woning hebt geïmplementeerd weet je ongeveer hoeveel stroom je nodig hebt. Deze energie kan je helemaal zelf genereren door een set met zonnepanelen te laten plaatsen. Ze hebben een levensduur van 25 jaar of langer en binnen 5 – 8 jaar heb je ze al terugverdiend.

 • Zonnepanelen wekken op basis van zonlicht elektriciteit op.
 • Een pv-systeem van 10 zonnepanelen kost om en nabij de €5500 en heeft een verrassend korte terugverdientijd van gemiddeld 6,5 jaar.
 • Stroom die je niet verbruikt gaat terug naar het net (salderen). Hiervoor krijg je dezelfde prijs als je betaalt aan jouw leverancier.

energielabel-t-zand-1756

Energielabel voor bedrijven

Het is verplicht voor een kantoorpand om een energielabel te hebben bij oplevering, maar ook bij verhuur/verkoop van bedrijfspanden van 50m2 of groter. Deze regel geldt voor de utiliteitsgebouwen zoals kantoren, sporthallen, horeca, en publieke panden zoals een bibliotheek. Heeft het pand meer dan 100 m2 gebruiksoppervlakte, en dient ten minste 50% als kantoorruimte? In dit scenario is het plicht dat deze gebouwen in 2023 minimaal een energielabel C hebben. Verder moeten bedrijven die gehuisvest zijn in grote publieke gebouwen van 250m2 of groter het energielabel actief en transparant delen, bijvoorbeeld bij de ingang. Bekijk ook informatie over Erkend deskundige.

 • Bij het het officiële verkoopmoment van een bedrijfsruimte moet je verplicht een energielabel hebben.
 • Op dit moment geldt deze verplichting voor bedrijfspanden en publiek toegankelijke ruimtes van 50 m2 en groter.
 • Voor schuren en garages gelden andere regels.
 • Bedrijfsgebouwen met een oppervlakte van meer dan 100m2 (waar 50% of meer gebruikt wordt als kantoor) moeten met ingang van 2023 minimaal de beschikking hebben over milieulabel C.
 • In openbare gebouwen van meer dan 250 m2 moet dit label duidelijk in het zicht worden opgehangen.

Veelgestelde vragen woninglabel

Wat is een energielabel?
Een energielabel biedt duidelijkheid over hoe energiezuinig een woning is. Hoe minder CO-2 de woning uitstoot, hoe groener het label. De energie-index kent 7 stappen: van energielabel A & B (duurzaam) tot G (hoog verbruik).

Is het aanvragen van een energielabel verplicht?
Ja, in de situatie waarin je het huis wilt verkopen of verhuren dan moet je aantonen wat het label is van jouw huis is. Deze details moet je ook tonen in de advertenties (makelaar). Doe je dit niet, dan kun je geconfronteerd worden met een boete van €170,00.

Hoe kan ik zelf een label aanvragen?
Daarvoor moet je een officiële energiedeskundige in t Zand langs laten komen. Via qbis.nl zijn deze energiespecialisten te bekijken. Een vakman komt bij je thuis en bekijk de gehele woning. Deze expert rekent alles door, bepaalt het label en zorgt dat deze wordt verwerkt in de EP-online database. Je krijgt een email met alle documenten en middels Mijn Overheid kun je het later downloaden (gemeente Schagen).

Op welke manier wordt het energielabel bepaald?
Een specialist checkt het bouwjaar, het type huis, m2 woonruimte en andere eigenschappen als ramen en kozijnen, type isolatie, type CV-ketel en ventilatiesysteem en de aanwezige systemen voor energieopwekking (zonnecellen / warmtepomp). Met deze complete analyse wordt opgesteld hoeveel gas en stroom benodigd is voor het leveren van warm water en de verwarming van jouw woning en hoeveel stroom er zelf wordt opgewekt uit duurzame bronnen. Op basis hiervan wordt de labelletter definitief vastgesteld.

Hoe duur is een energielabel?
De kosten van een energielabel bedragen zo ongeveer tussen de €180,00 en €440,00. De totale kostprijs wordt bepaald door het type woning, het uurtarief en het aantal benodigde uren van de adviseur en de documentatie die je paraat hebt (tekeningen, facturen of gegevens van de CV-installatie). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier t Zand kun jij het beste doen door veel adviseurs onder elkaar te zetten die werkzaam zijn in en rondom de provincie Noord-Holland.

Hoe kan ik mijn huidige energielabel opvragen?
Om jouw huidige score te bekijken check je de website www.energielabel.nl. Selecteer of het een koop- of huurwoning is en voer jouw postcode (1756) en huisnummer plus eventueel toevoeging in. Je ziet vervolgens direct welk label je hebt. Belangrijk: laat het systeem een voorlopig energielabel zien? Dit is geen geldig document en mag je dus niet bij een woning overdracht gebruiken. Je moet deze altijd omzetten naar een definitief label. Bekijk het direct online: energielabel huis t Zand opvragen.

Plaats een reactie