Energielabel Petten

Direct energielabel aanvragen

Zonder gedoe een energielabel aanvragen voor jouw woning in Petten? Vanaf 2015 heeft elke woning een (voorlopig) energielabel gekregen. Dit keurmerk laat zien hoe energiezuinig jouw woning is en geeft nuttige opties om de woning duurzamer te laten worden. Ben je van plan jouw woning te verkopen of verhuren? In dat geval is een definitief energielabel in Petten verplicht. Op ons energielabel-platform lees je actuele informatie over het aanvragen van jouw label. In aanvulling daarop kan je (regionale) energieadviseurs met elkaar vergelijken en lees je een stappenplan om jouw woning energiezuiniger te maken.

 • Het energielabel geeft een beeld van de energieprestatie van een woning.
 • Sinds 2015 is het verplicht bij het verhuren of verkopen van jouw huis.
 • Er zijn 7 niveau’s: Energielabel A & B (maximaal milieuvriendelijk) t/m F en G (relatief hoog gebruik).
 • De laatste jaren kon men zelf online een VEL (vereenvoudigd label) bestellen. De regering heeft de werkwijze aangepast.
 • Je moet nu eerst contact opnemen met een energieadviseur in Petten die jouw woning helemaal doorneemt en het label vaststelt.
 • Het label – inclusief een rapport met adviespunten – kost (afhankelijk van het type woning) tussen de €175,00 & €410,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Petten

Het energielabel geeft een indicatie van de hoeveelheid energie die nodig is om een woning te verwarmen. Alle woningbezitters kregen in 2015 automatisch een voorlopig energielabel. Wanneer jij jouw huis wilt verkopen of verhuren, dan moet je een definitief energielabel hebben. Sedert 2021 is er een nieuwe methode waarmee wordt gewerkt (NTA8800). Je moet nu een deskundige energieadviseur langs laten komen. Deze expert moet fysiek bij je thuis komen en berekent de energieprestatie van de woning. Het nadeel voor de consument is dat het veel duurder is. In het gedeelte hieronder check je hoe jij het voordelig energielabel in Petten aanvraagt.

Een particulier woning energielabel aanvragen in 5 stappen

 1. Informeer naar een energiedeskundige

  Op www.centraalregistertechniek.nl vind je alle gecertificeerde energieadviseurs die het energielabel mogen opmaken. Neem als basis je postcode (1755) om een erkend deskundige in Petten te contacteren.

 2. Zorg voor goede voorbereiding

  Maak een keuze voor een specialist en bel of mail voor een afspraak. Het is belangrijk dat je alle actuele informatie van de woning kunt laten zien. Waar vaak om gevraagd wordt zijn bouwtekeningen, EPC-berekeningen, facturen of gegevens van de CV-installatie.

 3. Bezoek op locatie

  Deze erkend energiedeskundige komt thuis langs en bekijkt de aanwezige isolatie en de installaties. Deze ronde duurt plusminus 2,5 uur.

 4. Registratie van het label

  De EP-adviseur in Petten komt met een eindoordeel en zorgt ervoor dat alles wordt opgenomen in de EP-Online database.

 5. Het label via internet bekijken

  Als alle werkzaamheden zijn gedaan wordt er een PDF toegestuurd van het informatielabel incl. de geconstateerde punten en verbetermogelijkheden. Het label is 10 jaar geldig en moet je laten zien in de situaties waarbij je gaat verhuren of verkopen. Je kunt het ook te allen tijde opvragen via Mijn Overheid.

Wil jij een particulier energielabel aanvragen?

Vergelijk energieadviseurs en regel het snel

Kosten van een energielabel

De gemiddelde prijzen van een definitief energielabel variëren tussen de €180,00 – €350,00. In de bijgaande tabel vind je de gemiddelde tarieven van een energielabel deskundige Petten. Wil je een concrete prijs? Klik hier om de verschillende bedrijven met elkaar te vergelijken. Of bekijk adviseurs in Burgerbrug, Sint Maartensvlotbrug, Sint Maartensbrug, Schagerbrug en Warmenhuizen. De geschatte prijzen hangen af van verschillende factoren.

 1. Het woningtype (vrijstaand, appartement, tussenwoning, twee-onder-een kap, hoekwoning).
 2. De hoeveelheid arbeid (in uren) die de bouwinspecteur denkt nodig te hebben.
 3. De kwaliteit van de basisinformatie (tekeningen, facturen of gegevens van de CV-installatie).
 4. Het werkgebied & locatie van de energiecoach.
HuisM2 woonruimteTariefschatting
Appartementje75 m2€ 184,00
Tussenwoning125 m2€ 217,00
Geschakelde woning140 m2€ 277,00
Vrijstaand195 m2€ 374,00
Gemiddelde kosten woninglabel Petten.

Deskundige energieadviseurs in Petten vergelijken

Eenvoudig en snel je definitief energielabel aanvragen? Op dat moment heb je nodig een erkend deskundige energielabel Petten. Het portaal om een energieadviseur te zoeken is www.centraalregisterTechniek.nl. Je kunt vanuit hier doorklikken naar het QBISnl register. Hier vergelijk je gecertificeerde vakmannen (BRL9500). Voor een voordelige keuze doorzoek je hieronder verschillende (lokale) adviseurs waar je verrassend eenvoudig een woninglabel kunt aanvragen en waarbij u direct op de kosten let.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Energieprestaties van mijn woning verbeteren

Gebruikt jouw huis veel energie, en wil je de maandelijkse lasten verlagen door de energieprestatie te verbeteren?Met een focus op energiebesparende maatregelen kan jij elk gebouw optimaliseren naar een “groen” label (A, B of C). Het isoleren van een woning nemen we als uitgangspunt. Daardoor zorg je ervoor dat het in de winter lekker warm blijft, en in de zomer heerlijk koel. In de volgende stap wordt het pas interessant om te kijken naar het opwekken van eigen energie. Lees hier ook meer informatie over Vereenvoudigd energielabel (VEL).

Let op: Via de website van de overheid https://www.verbeteruwhuis.nl ontdek je – nadat je de kenmerken van jouw woning hebt ingevuld – duidelijke verbeteropties voor een beter energielabel. Achterhaal de mogelijke besparingen.

6 voordelen van een zuinig energielabel woning Petten

 • Een energiezuinige woning en flink besparen op de energiekosten.
 • Een aangenaam leefklimaat: geen tocht meer bij de ramen.
 • Het woninglabel A of B draagt bij aan een beter milieu.
 • De waarde van het huis neemt toe.
 • Steeds vaker recht op korting op de hypotheekrente.
 • Er bestaan interessante subsidies wanneer je investeert in een groener label.
 • De energiecoach in Petten kent precies de huidige wet- en regelgeving.
EnergielabelBouwjaarOptimalisaties
Label A2010 – 2024Warmtepomp/zonneboiler/zonnepanelen voor 100% energieneutraal.
Label B2000 – 2005Zonnepanelen laten leggen of een warmtepomp-installatie.
Label C1984 – 1999driedubbel of HR+++ glas met zonnepanelen.
Label D1975 – 1983Isolatie van de begane grondvloer.
Label E1967 – 1977Isoleren en verwarmingsketel vervangen en zonnepanelen.
Label F1948 – 1967Dak-, vloer-, bodem-, en muurisolatie.
Label Gt/m 1931Vloer- en spouwmuurisolatie en dubbelglas.

Het goedkoopste energielabel aanvragen?

Vergelijk adviseurs en vraag snel jouw energielabel aan

Isoleer je woning

Isolatie is altijd de belangrijkste stap voor een woning met een laag verbruik. Door goede woningisolatie toe te passen voorkom je dat de warmte in de woning verloren gaat. Hiermee dalen de stookkosten in de winter en realiseer je een aangenaam leefklimaat. Waar je het beste kunt beginnen is vooral afhankelijk van hoe en waar de woning op dit moment geïsoleerd is. Het bouwjaar van het huis zegt veel over de eventueel aanwezige isolatie. Informeer ook altijd bij de vorige bewoners hierover. Een bouwtechnische keuring of een thermografische inspectie laat in één oogopslag zien waar warmte verloren gaat. In ons overzicht hieronder bekijk je de gemiddelde besparingen bij een normale eengezinswoning met een hoogrendementsketel.

Manier van isolerenPrijzenBesparing GasBesparing in €
Dakisolatie€3700 – €52001080 m3€745
Vloerisolatie€2000 – €3500325 m3€224
Spouwmuurisolatie€1350 – €2000815 m3€562
HR++ glas€1900 – €2900365 m3€251,85
Onkosten en opbrengsten bij isolatie van gemiddelde eengezinswoning (60m2).

Ventileren

Op het moment dat het huis al reeds correct geïsoleerd is, moet je erop letten dat de luchtstromen in het pand worden verbeterd. Ventilatie is bepalend voor een aangenaam wooncomfort. Zuinig en slim ventileren betekent een gezond leefklimaat waarbij er warmte uit de vervuilde lucht wordt teruggewonnen.

 • Zelfregelend rooster: Beperkt automatisch de luchttoevoer bij hogere windsnelheden.
 • Losse ventilatieunit: voor de ventilatie van aparte ruimtes.
 • Balansventilatie met warmte terugwin unit: systeem dat evenveel lucht aan- als afvoert.
 • Ventilatiewarmtepomp i.p.v. ventilatiebox: wint warmte terug uit ventilatielucht om je huis te verwarmen.

CV-ketel vervangen voor duurzaam alternatief

De verwarming in een huis vraagt veel energie (en geld). In de praktijk gaat dit vaak nog met gasgestookte HR-ketels. Je kunt kiezen voor een duurzame oplossing waarmee je geen of nauwelijks gas nodig hebt om een huis op te warmen. In de lijst hieronder vind je de belangrijkste voorbeelden.

 • Moderne HR-combiketel: Efficiënter en sneller je huis verwarmen.
 • Een hybride warmtepomp: betaalbaar systeem op de CV-ketel te ondersteunen.
 • Een all-electric warmtepomp: een stand-alone systeem dat volledig op stroom werk.
 • Zonneboiler: zorgt op een duurzame manier voor warm tapwater.
 • Infraroodpanelen: een sfeervol paneel dat werkt d.m.v. stralingswarmte.

Zonnepanelen installeren

Nadat je jouw woning hebt geïsoleerd en voorzien hebt van een nieuwe HR-ketel of warmtepomp weet je wat jouw nieuwe stroomverbruik is. De benodigde energie kan je schoon en duurzaam opwekken met zonnepanelen op het dak. Zonnepanelen gaan met gemak 25 jaar mee en je hebt ze vaak binnen 7 jaar terugverdiend.

 • Zonnepanelen wekken stroom op vanuit zonne-energie.
 • Een compleet pakket met 10 zonnepanelen is beschikbaar vanaf €5100 en heeft een verrassend korte terugverdientijd van gemiddeld 7 jaar.
 • De kWh stroom die je niet gebruikt lever je automatisch terug, dit heet ook wel salderen. Daarvoor krijg je dezelfde prijs als waarvoor jij het bij de energieleverancier inkoopt.

energielabel-petten-1755

Energielabel voor bedrijfspand aanvragen

Het is verplicht voor een kantoorpand om een energielabel te hebben in situaties van verkoop en verhuur van een bedrijfspand vanaf 50m2. Deze regel is opgesteld voor utiliteitsgebouwen als kantoren, onderwijspanden, horecagelegenheden, en publieke panden zoals een gemeentehuis. Betreft het een pand groter dan 100m2, en is 50% of meer van deze ruimte geschikt als kantoorplekken? In die situaties moet het pand vanaf 2023 beschikken over een energielabel C. Daarbij moeten o.a. musea, banken en ziekenhuizen die hun vestiging in een publiek toegankelijke ruimte hebben van meer dan 250 m2 het label zo ophangen dat iedereen dit kan zien, bijvoorbeeld bij de toegangspoort. Bekijk ook informatie over Snel energielabel aanvragen.

 • Bij het het officiële verkoopmoment van een zakelijke ruimte ben je verplicht om een geldig energielabel te tonen.
 • Deze wetgeving is van toepassing voor bedrijfspanden met een gebruiksoppervlakte van 50 m2.
 • Voor industriële bedrijfspanden is hierop een uitzondering van toepassing.
 • Bedrijfsgebouwen met 100 vierkante meter aan oppervlakte (waarbij meer dan 50% als kantoor wordt gebruikt) moeten wettelijk gezien vanaf 2023 beschikken over een milieulabel C of hoger.
 • In publieke gebouwen vanaf 250 m2 moet het label bovendien zichtbaar zijn voor bezoekers.

Vaak gestelde vragen (FAQ) over woninglabels

Wat houdt het energielabel in?
Een energielabel biedt duidelijkheid over de actuele staat en de energieprestatie van een object. Hoe energiezuiniger, des te hoger het woninglabel. De energie-index loopt van energielabel A & B (heel zuinig) en kan oplopen tot F / G (niet duurzaam).

Moet ik verplicht een energielabel hebben?
Ja, als je jouw huis verhuurt of verkoopt dan moet je kunnen aantonen wat de huidige energie staat van de woning is. Dit moet ook in de verkoop- of verhuuradvertentie (makelaar) staan. Is er geen label bekend, dan riskeer je als verkoper/verhuurder een boete van €170.

Hoe is het label aan te vragen?
Hiervoor moet je een vakbekwame energiedeskundige in Petten laten komen. Aan de hand van QBIS.nl vind je de beschikbare energiespecialisten. Deze inspecteur moet fysiek bij je thuis komen en analyseert de actuele situatie op energiegebied. Deze persoon kiest het label en voert de registratie door in de het EP-Online systeem. De dossierstukken krijg je per mail en daarnaast is het op te vragen via Mijn Overheid (gemeente Schagen).

Hoe wordt mijn energielabel vastgesteld?
Een adviseur houdt rekening met het bouwjaar, woningtype, oppervlakte en andere eigenschappen als wat voor glas er in de ramen zit, de isolatiewerkzaamheden, de ventilatie en verwarming oplossingen in het gebouw en of er zonnepanelen of een warmtepomp aanwezig zijn. Op basis daarvan wordt opgesteld wat de totale energiebehoefte is voor warm tapwater en verwarming en ventilatie van het object en welk percentage zelf opgewekt wordt. Daarna zal de definitieve labelletter verstrekt worden.

Hoe duur is een energielabel?
De kosten van je energielabel variëren tussen de €130,00 & €400,00. De uiteindelijke prijs hangt af van het woonoppervlakte, de benodigde tijd die de energieadviseur nodig heeft en de informatie die voorhanden is (tekeningen en facturen van verbetermaatregelen). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Petten kan je goedkoper doen door diverse energieadviseur te gaan vergelijken die diensten leveren rondom de provincie Noord-Holland.

Via welke website kan ik mijn huidige energielabel opvragen?
Om dit te bekijken kan je een kijkje nemen op Energielabel.nl. Selecteer je type woning en vul de postcode (1755) en huisnummer in. Het systeem laat direct het huidige label zien. Kijk uit: krijg je een voorlopig energielabel op je scherm? Dit is geen geldig document en kan je niet gebruiken als je jouw woning gaat verkopen. Je moet het dus eerst laten omvormen naar een definitieve status. Vind gelijk alle benodigde info: energielabel huis Petten opvragen.

Plaats een reactie