Energielabel Den Dungen

Direct energielabel aanvragen

Snel een voordelig een energielabel aanvragen voor jouw woning in Den Dungen? Sinds een aantal jaren beschikt elke woning over een energielabel. Dit keurmerk geeft aan hoe energiezuinig jouw huis is en geeft nuttige maatregelen om het energieverbruik terug te dringen. Ben je van plan jouw woning te verkopen of verhuren? In dat geval is een definitief energielabel in Den Dungen verplicht. Op www.energielabelprijzen.nl lees je uitgebreide info over het opvragen, aanvragen of aanpassen van jouw keurmerk. Ook bekijk je hier (lokale) energieadviseurs en hebben wij handige tips om jouw label te verbeteren.

 • Het energielabel geeft een beeld van de energieprestatie van een woning.
 • Het is een vereiste bij een woningoverdracht (bijvoorbeeld verkoop of verhuur).
 • We delen het op in 7 categorieën: Energielabel A & B (zeer zuinig) t/m F of G (vervuilend).
 • Vroeger kon je zelf een VEL (vereenvoudigd label) aanvragen. In 2021 zijn deze regels veranderd.
 • Als woningeigenaar regel je eerst een afspraak met de energieadviseur in Den Dungen die jouw woning opneemt en het label vaststelt.
 • Het document – inclusief een rapport met adviespunten – heeft een prijs van tussen de €170,00 – €430,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Den Dungen

Een energielabel biedt duidelijkheid over het energiegebruik van een woning of gebouw. Alle woningen in Nederland kregen van de overheid in 2015 een voorlopig energielabel. Als je overgaat tot verkoop of verhuur van je woning, dan moet je een definitief energielabel hebben. Sinds 2021 is er een nieuwe rekenmethode waarmee wordt gewerkt (NTA8800). Daarom moet je een gecertificeerde energieadviseur laten langskomen. Deze energie-adviseur huur je als het ware in en bekijkt precies hoe energiezuinig de woning is. De tarieven zijn echter een stuk ongunstiger. Hierna check je hoe jij een voordelig energielabel in Den Dungen aanvraagt.

Snel en voordelig een energielabel aanvragen

 1. Vind een energiedeskundige

  Middels de database van centraalregistertechniek.nl bekijk je de beschikbare gecertificeerde energieadviseurs die het energielabel mogen opmaken. Zoek op adresgegevens (5275) om een erkend deskundige in Den Dungen op te sporen.

 2. Bereid je voor op de afspraak

  Informeer bij een adviseur en kies een dag en tijdstip. De afspraak zal een stuk vloeiender verlopen wanneer je alle essentiële gegevens van jouw huis paraat hebt. Denk aan bouwtekeningen, EPC berekeningen en installatietechnische gegevens.

 3. De inspectie

  Een erkend energiedeskundige komt fysiek bij je thuis en analyseert de actuele situatie op energiegebied. De duur van het bezoek is ongeveer 2 uur.

 4. Het registreren van een label

  De EP-adviseur in Den Dungen berekent het label en verzorgt de inschrijving in het EP-Online platform.

 5. Je label opzoeken

  Als alle werkzaamheden zijn gedaan ontvangt men per email een PDF van de energie index incl. de geconstateerde punten en adviespunten. Het certificaat is maximaal 10 jaar geldig en moet jij kunnen tonen bij de verkoop van de woning. Je kunt het ook te allen tijde opvragen via Mijn Overheid.

Een particulier energielabel nodig?

Zoek naar energieadviseurs en vind de laagste prijs

De kosten van een energielabel

De kosten van een definitief energielabel komen uit tussen de €105,00 & €405,00. In het schema hieronder bekijk je de huidige tarieven van een energielabel deskundige Den Dungen. Wil je een concrete prijs? Klik hier om de adviseurs met elkaar te vergelijken. Of bekijk adviseurs in Helvoirt, Cromvoirt, Berlicum, Oudheusden en Herpt. De kosten hangen af van velerlei factoren.

 1. De grootte van de woning (villa, hoekwoning, vrijstaand, tussenwoning, appartement).
 2. De tijd (in uren) die de bouwinspecteur bezig is.
 3. Vooraf verkregen inzicht in het huis (tekeningen en facturen van renovaties).
 4. Het werkgebied & locatie van de energiecoach.
Soort woningGrootteKostprijs
Appartement55 m2€ 174,00
Rijtjeshuis105 m2€ 220,00
Twee-onder-een kap160 m2€ 278,00
Vrijstaand185 m2€ 358,00
Prijzen woninglabel Den Dungen.

Toonaangevende energieadviseurs in Den Dungen vergelijken

Eenvoudig en snel zo’n definitief energielabel aanvragen? Dan heb je nodig een erkend deskundige energielabel Den Dungen. Het platform om een adviseur te vinden is www.centraalregisterTechniek.nl. Daar vind je het QBISnl register. In het register vind je gecertificeerde inspecteurs (BRL9500). Om het proces in gang te zetten vind je in onze vergelijkingstabel meerdere erkende bureaus waar je gemakkelijk een label kunt regelen tegen een scherpe prijs.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Mijn woning verbeteren

Heb je een ongunstig energielabel, en wil jij graag verduurzamen en daarmee de energieprestatie verbeteren? Met het toepassen van energiebesparende maatregelen kan men praktisch elk huis transformeren naar een huis met label A of B. Het isoleren van een woning nemen we als uitgangspunt. Op die manier kan je garanderen dat de woning niet onnodig warmte laat ontsnappen. Bij de stappen daarna wordt het pas interessant om te kijken naar het zelf energie opwekken. Lees hier ook meer informatie over Energiemaatschappijen.

Adviezen: Via de website van de overheid https://www.verbeteruwhuis.nl ontdek je – nadat je de kenmerken van jouw woning hebt ingevuld – praktische verbeteropties voor een gunstiger energielabel. Bekijk direct hoe jij je huis kunt verbeteren.

Het gemak van een zuinig energielabel woning Den Dungen

 • Een zuinig huis met een lage energierekening.
 • Een comfortabel wooncomfort: geen tocht en kou bij de ramen.
 • Een woning met label B of A is goed voor het milieu.
 • Hogere waarde van jouw huis.
 • Mogelijk een duurzaamheidskorting bij je hypotheek.
 • De regering biedt aantrekkelijke subsidies voor het verduurzamen van jouw woning.
 • De energiecoach in Den Dungen kan je hierbij helpen.
EnergielabelBouwjaarAanpassingen
Label A2011 – 2024Nul-op-de-meter dankzij zonnepanelen en warmtepomp.
Label B1998 – 2008Zonnepanelen, zonneboiler of (hybride) warmtepomp.
Label C1987 – 2000Laat de muren en het dak goed isoleren (en plaats zonnecellen).
Label D1973 – 1981Vervang de CV ketel door een duurzame variant.
Label E1967 – 1979Isoleren en verwarmingsketel vervangen en zonnepanelen.
Label F1951 – 1968Dak-, gevel-, en vloerisolatie.
Label Gt/m 1940Dak-, vloer-, bodem-, en muurisolatie.

Zoek je het goedkoopste energielabel?

Vergelijk experts en ontvang nog deze week jouw label

Woningisolatie

Isolatie is van onschatbare waarde voor een duurzame woning. Door goede woningisolatie toe te passen verhinder je dat gewonnen warmte naar buiten gaat. Dankzij isolatie ben je minder kwijt aan stookkosten en dat leidt tot een comfortabel leefklimaat. Waar je moet starten met isoleren hangt af van de huidige isolatietoepassingen in huis. Het bouwjaar vertelt al veel over de isolatiewaardes. Informeer ook altijd bij de vorige bewoners hierover. Een bouwtechnische keuring of het maken van warmtebeelden toont hoe het zit met het warmteverlies van je woning. Hieronder doorzoek je de potentiële besparing voor een doorsnee woning met een hr ketel.

IsolatieKostenBesparing gas (m3)Besparing in €
Dakisolatie€3200 – €54001155 m3€785
Vloerisolatie€1800 – €4000235 m3€160
Spouwmuurisolatie€1150 – €2000875 m3€595
HR++ glas€1550 – €2550480 m3€326,4
Kosten en opbrengsten bij het isoleren van een doorsnee- eengezinswoning.

Ventileren

In de situatie waarbij een gebouw al volledig is geïsoleerd, is het noodzakelijk dat frisse lucht via meerdere kanten de woning in kan komen. Ventilatie is belangrijk voor een gezond binnenklimaat. Zuinig en slim ventileren wil zeggen een optimaal binnenklimaat waarbij er warmte uit de vervuilde lucht wordt teruggewonnen.

 • Winddrukgeregelde roosters: door middel van roosters altijd voldoende frisse lucht.
 • Losse ventilatieunit: optimale efficiënte ventilatie van een enkele ruimte.
 • Balansventilatie met warmte terugwin unit: een systeem van mechanische ventilatie waarbij de hoeveelheid aangevoerde verse lucht volledig in balans is.
 • (Hybride) ventilatiewarmtepomp i.p.v. ventilatiebox: wint warmte terug uit ventilatielucht en past dit toe op de verwarming.

Alternatieven van de CV-ketel

Een huis verwarmen is voor veel mensen een kostenpost. Dit gaat vaak nog met een gasgestookte HR-ketel. Je kunt kiezen voor een schoner alternatief om je woning warm te stoken zonder gas. In de volgende opsomming bekijk je de meeste populaire optie.

 • Nieuwe HR107 ketel: een veel hoger rendement dan traditionele CV-ketels.
 • Een hybride warmtepomp: een mooi tussenoplossing voor duurzamer verwarmen.
 • Een all-electric warmtepomp: een woning verwarmen met energie uit lucht, bodem of grondwater.
 • Zonneboiler: de zonnecollectoren op het dak zijn aangesloten op een gesloten leidingsysteem.
 • Infraroodpanelen: uitstekend geschikt om een ruimte plaatselijk te verwarmen.

Zonnepanelen plaatsen

Als je jouw woning hebt geoptimaliseerd weet je wat jouw nieuwe stroomverbruik is. De benodigde energie kan je schoon en duurzaam opwekken met behulp van zonnepanelen op je dak. De huidige panelen gaan gemakkelijk 30 jaar of langer mee en de geschatte terugverdientijd is maar 7 jaar.

 • Zonnepanelen vangen zonlicht op en zetten dat om in schone energie.
 • Een set met 10 zonnepanelen is er al vanaf €5400 en heeft een verrassend korte terugverdientijd van gemiddeld 6,5 jaar.
 • De kWh stroom die je niet gebruikt kan je terugleveren aan de energieleverancier (salderen). Over dit stukje stroom ontvang je dezelfde prijs als waarvoor jij het bij de energieleverancier inkoopt.

energielabel-den-dungen-5275

Energielabel voor bedrijven

Een geldig energielabel voor je bedrijf is nodig bij verhuur, verkoop en oplevering van bedrijfspanden van 50m2 of groter. Deze regelgeving geldt voor de utiliteitsgebouwen zoals een kantoor, sportfaciliteiten, hotels, en publieke panden zoals een bibliotheek. Is het object meer dan 100m2 groot qua oppervlakte, en wordt dit voor ten minste 50% ingezet als kantoorruimte? In die situaties is het plicht dat deze gebouwen in 2023 ten minste energielabel C hebben. Daarbij moeten o.a. musea, banken en ziekenhuizen die werkzaam zijn in publieke ruimtes vanaf 250 m2 het energielabel actief en transparant delen, zoals in de ontvangsthal. Op deze website vind je ook alles over Boete zonder energielabel.

 • Bij het het officiële verkoopmoment van een zakelijke ruimte is zo’n energielabel een vereiste.
 • Op dit moment geldt deze verplichting voor bedrijfspanden en publiek toegankelijke ruimtes van 50 m2 en groter.
 • Voor productiehallen en loodsen is dit niet van toepassing.
 • Bedrijfsgebouwen met 100 m2 aan functionele ruimte (en waar minimaal 50% als kantoor wordt gebruikt) moeten binnenkort (2023) ten minste milieulabel C hebben.
 • In openbare panden met een ruimte van minimaal 250 m2 moet elke bezoeker dit label kunnen inzien bij de ingang.

Vaak gestelde vragen (FAQ) over woninglabels

Wat is het energielabel voor woningen?
Het energielabel geeft inzicht in de energiezuinigheid van een woning. Hoe minder je hoeft te stoken, des te hoger het woninglabel. De zogenaamde energie-index loopt van energielabel A & B (groen label) en gaat verder tot G (niet milieuvriendelijk).

Heeft elke woning een energielabel verplichting?
Ja, als jij een woning zal gaan verhuren of verkopen moet jij duidelijk kunnen maken wat het definitieve energielabel is. Dit moet ook in de verkoop- of verhuuradvertentie (makelaar) staan. Kan je geen geldig label aantonen, dan zijn boetes van €170 op te leggen door de autoriteit.

Hoe werkt het aanvragen van het label?
Voor een definitief label moet je een bevoegde energiedeskundige in Den Dungen vragen bij je thuis te komen voor een onderzoek. Op de website QBIS.nl zijn alle energiespecialisten te vergelijken. Een specialist bezoekt jou op locatie en berekent precies hoeveel energie de woning gebruikt. Deze expert kiest het label en registreert deze in de database EP-Online. De dossierstukken krijg je per mail en middels Mijn Overheid kun je het later downloaden (gemeente Sint-Michielsgestel).

Wat bepaalt mijn energielabel?
De inspecteur inspecteert het bouwjaar van het gebouw, het type gebouw, grootte van de woning en overige onderdelen als soort glas, mate van isolatie, de aanwezige ventilatie opties en verwarmingssystemen en de investeringen in warmte en energieopwekking (WTW, zonnepanelen etc). Op basis daarvan wordt gecalculeerd wat de totale energiebehoefte is voor het leveren van warm water en de verwarming van woonunit en welk deel uit hernieuwbare bronnen komt. Uiteindelijk wordt het labelletter geregistreerd.

Wat kost een energielabel?
De prijzen van het energielabel liggen vaak tussen de €140,00 en €445,00. De totale kostprijs heeft te maken met het woonoppervlakte, het aantal uur dat de adviseur bezig zal zijn en de kwaliteit van de basisinformatie (tekeningen, het bestek, documentatie en facturen). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Den Dungen is het voordeligst te realiseren door verschillende aanbieders te benaderen die opereren binnen de provincie Noord-Brabant.

Hoe werkt het opvragen van mijn huidige energielabel?
Om dit in te zien ga je naar de website www.energielabel.nl. Selecteer of het een koop- of huurwoning is en vul de postcode (5275) plus het huisnummer in. Het systeem laat direct het huidige label zien. Opmerking: is het een voorlopig energielabel? Dit is geen geldig document en is dus ook niet toegestaan om te gebruiken. Bij verkoop moet je deze dus eerst veranderen in een definitief label. Vind gelijk alle benodigde info: energielabel huis Den Dungen opvragen.

Plaats een reactie