Energielabel Burgwerd

Direct energielabel aanvragen

Wil je een energielabel aanvragen voor jouw woning in Burgwerd? Sinds 1 januari 2015 moet elke woning een energielabel hebben. Dit document toont hoe energiezuinig jouw woning is en toont belangrijke verbetermogelijkheden om de woning duurzamer te laten worden. Gaat jouw woning in de verkoop? Dan is een definitief energielabel in Burgwerd verplicht. Op www.energielabelprijzen.nl vind je nuttige info over het checken en aanvragen van het certificaat. Tevens kunnen verschillende energieadviseurs vergeleken worden en lees je handige tips om jouw label te verbeteren.

 • Het energielabel laat zien hoe energiezuinig een huis is.
 • Het is noodzakelijk bij een woningoverdracht (bijvoorbeeld verkoop of verhuur).
 • Er zijn 7 categorieën: Energielabel A of B (maximaal zuinig) t/m F/G (ontzettend onzuinig).
 • Tot voor kort was het mogelijk zelf een VEL (vereenvoudigd label) op te vragen. Helaas werkt dit nu iets anders.
 • Je dient nu eerst een afspraak te maken met een energieadviseur in Burgwerd die de woning komt bekijken en het label bepaalt.
 • Het informatielabel – inclusief mogelijke maatregelen om het energieverbruik te verlagen – kost gemiddeld tussen de €110,00 en €430,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Burgwerd

Het energielabel geeft een indicatie van de energieprestatie van een woning. Alle Nederlanders met een huis hebben in 2015 een voorlopig energielabel van de overheid ontvangen. Zodra je overgaat tot verkoop of verhuur van je woning, dan is een definitief energielabel verplicht. Per 2021 werkt men met een nieuwe bepalingsmethode die we ook wel kennen als NTA8800. Je moet verplicht een bekwame energieadviseur verzoeken te komen kijken. Deze expert zal thuis langskomen en analyseert de actuele situatie op energiegebied. De prijzen zijn om die reden ook flink hoger geworden. In het stappenplan hieronder leggen wij stap voor stap uit hoe je zo’n voordelig energielabel in Burgwerd regelt.

Snel en voordelig een energielabel aanvragen

 1. Bekijk alle energiedeskundigen

  Op de website www.centraalregistertechniek.nl bekijk je alle gecertificeerde energieadviseurs die een energielabel mogen vaststellen. Voor relevante lokale resultaten gebruik je jouw postcode (8742) om een erkend deskundige in Burgwerd te vergelijken.

 2. Afspraak maken en voorbereiden

  Kies een energie-expert en bel of mail voor een afspraak. Bereid je goed voor: zorg dat je zoveel mogelijk details van de woning paraat hebt. Voorbeelden zijn bouwtekeningen, EPC berekeningen en installatietechnische gegevens.

 3. Het onderzoek

  De erkend energiedeskundige zal bij je thuis langskomen en kijkt hoe het gesteld is met de isolatie en duurzame verwarmingsbronnen. Trek er ongeveer 2 uur voor uit.

 4. Het registreren van een label

  De EP-adviseur in Burgwerd berekent de energieprestaties en voert de registratie door in de het EP-Online systeem.

 5. Het label via internet bekijken

  Wanneer alles achter de rug is wordt er een PDF toegestuurd van het keurmerk met daarin uitleg en suggesties om de woning te verduurzamen. Je kunt het 10 jaar blijven gebruiken en moet jij kunnen tonen in de situaties waarbij je gaat verhuren of verkopen. Door middel van Mijn Overheid kun je de documentatie ook downloaden.

Heb jij een particulier energielabel nodig?

Vergelijk energieadviseurs en regel het snel

Kosten definitief energielabel vergelijken

De doorsnee tarieven voor een definitief energielabel bedragen zo ongeveer tussen de €185,00 – €390,00. In de tabel die je hieronder ziet vind je de huidige kosten van een energielabel deskundige Burgwerd. Wil je een concrete prijs? Klik hier om de dienstverleners (in de regio) te vergelijken. Zoek ook adviseurs in Hartwerd, Hidaard, Reahûs, Itens en Easterein. De uiteindelijke kosten worden berekend middels een aantal variabelen.

 1. Het soort woning (vrijstaand, appartement, tussenwoning, villa, hoekwoning).
 2. De tijd (in uren) die de bouwinspecteur bezig is.
 3. Vooraf verkregen inzicht in het huis (tekeningen en EPC-berekeningen).
 4. Het werkgebied & locatie van de energiecoach.
Type woningWoonruimte (m2)Onkosten
Appartementje70 m2€ 171,00
Tussenwoning105 m2€ 221,00
Geschakelde woning155 m2€ 275,00
Vrijstaand190 m2€ 373,00
Prijzen woninglabel Burgwerd.

Alle energieadviseurs in Burgwerd vergelijken

Binnenkort een definitief energielabel aanvragen? Daarvoor moet je een afspraak maken met een erkend deskundige energielabel Burgwerd. Het platform om een energieadviseur te zoeken is https://www.centraalregistertechniek.nl. Daar vind je het QBISnl register. Hierin doorzoek je bevoegde adviseurs (BRL9500). Om het proces in gang te zetten bekijk je in de lijst hieronder diverse (landelijke) experts waar je eenvoudig een certificaat kunt regelen voor een aantrekkelijk tarieven.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Duurzamer wonen in 4 stappen

Heeft jouw huis een hoog energieverbruik, en wil jij graag iets doen aan de energieprestatie? Door gebruik te maken van energiebesparende maatregelen kan je feitelijk iedere woning omturnen tot een label A/B/C huis. De basis is altijd een goede isolatie. Daardoor weet je zeker dat de gewonnen warmte niet zomaar de woning verlaat. Op het moment dat de isolatie goed is ga je aan de slag met de opties voor energie opwekken. Op deze website lees je ook meer over Energie-Index (Ei).

Advies: Via het platform Verbeteruwhuis.nl kan je zien – nadat je wat vragen hebt beantwoord – gerichte verbeteropties voor een groen energielabel. Achterhaal de mogelijke besparingen.

Bekijk de voordelen van een zuinig energielabel woning Burgwerd

 • Een zuinig huis en besparen op de energierekening.
 • Een gezonde leefomgeving: geen last van koudeval en/of tocht.
 • Een energielabel A of B woning is goed voor het klimaat want stoot minder CO2 uit.
 • De woning is interessanter op de woningmarkt.
 • Soms recht op een duurzaamheidskorting bij de bank.
 • De regering biedt meerdere subsidies als je investeert in duurzame maatregelen.
 • De energiecoach in Burgwerd kent precies de huidige wet- en regelgeving.
EnergielabelBouwjaarAanpassingen
Label A2013 – 2024Investeer in nieuwe warmte-innovaties.
Label B2001 – 2004Naar label A met warmtepomp en zonnepanelen.
Label C1988 – 2000Laat een zonneboiler plaatsen indien je daar ruimte voor hebt.
Label D1974 – 1980HR++ glas en een nieuwe HR-ketel.
Label E1968 – 1976Spouwmuur-, dak- en vloerisolatie met zonnepanelen.
Label F1947 – 1970Isoleren en het plaatsen van dubbelglas.
Label Gt/m 1935Vloer, dak en muren isoleren.

Het goedkoopste energielabel voor jouw huis?

Vergelijk alle adviseurs en regel het binnen een paar dagen

Isoleer je woning

Isolatie is de belangrijkste voorwaarde voor een duurzame woning. Door goede isolatie van spouwmuur, dak en kruipruimte vermijd je dat gewonnen warmte naar buiten ontsnapt. Daardoor zullen de stookkosten verminderen en realiseer je een gezond binnenklimaat. Waar je het beste kunt beginnen heeft te maken met de manier waarop je huis nu is geïsoleerd. Het bouwjaar van de woning geeft een aardige indicatie. Buren, en zeker ook vorige bewoners, weten vaak ook meer. Een bouwtechnische keuring of thermografisch onderzoek toont duidelijk aan waar er warmte de woning verlaat. Onderstaand bieden wij de te verwachten besparing bij een normale eengezinswoning met een hr ketel.

Isolatie optiesPrijzenBesparing (gas)Besparing p/jaar
Dakisolatie€3400 – €5200950 m3€608
Vloerisolatie€1800 – €3300290 m3€186
Spouwmuurisolatie€1350 – €2050970 m3€621
HR++ glas€1750 – €2500405 m3€259,2
Kosten en opbrengsten bij isolatiewerkzaamheden van een standaard huis.

Ventileren

Wanneer jouw woning goed geïsoleerd is, is het aan te raden dat er ook genoeg frisse lucht in huis is. Ventilatie is van wezenlijk belang voor een aangename leefomgeving. Zuinig en slim ventileren wil zeggen een gezond binnenklimaat zonder dat je veel energie verliest.

 • Zelfregelende roosters: open roosters in de ramen maken natuurlijke ventilatie mogelijk.
 • Losse ventilatieunit: optimale efficiënte ventilatie van een enkele ruimte.
 • Balansventilatie met WTW: Alle ruimtes worden even goed geventileerd.
 • Ventilatiewarmtepomp als vervanging van je ventilatiebox: onttrekt warmte aan de ventilatielucht en ondersteunt zodoende de CV-ketel.

Alternatief voor CV-ketel

Een huis verwarmen kost het meeste energie. Dit gaat vaak nog met een gasgestookte HR-ketel. Overweeg een groen alternatief die bijna geen of zelfs helemaal geen gas nodig heeft. In de lijst hieronder bekijk je de meeste populaire optie.

 • Moderne HR-combiketel: Iets duurder in aanschaf maar veel efficiënter.
 • Een hybride warmtepomp: perfecte tussenstap op weg naar een energieneutrale woning.
 • Een all-electric warmtepomp: haalt energie uit de lucht, bodem of het grondwater en maakt hier warmte van.
 • Zonneboiler: zonnecollectoren verwarmen een gesloten leidingsystemen en de boiler.
 • Infraroodpanelen: lokaal verwarmen met een gunstig energieverbruik.

Zonnepanelen op je dak

Zodra je de optimalisatiepunten voor jouw woning hebt aangepakt kan je de totale stroombehoefte berekenen. De benodigde stroom kan je schoon en duurzaam opwekken met zonnepanelen op het dak. Ze hebben een lange levensduur (25- 30 jaar) en de geschatte terugverdientijd is maar 7 jaar.

 • Zonnepanelen vangen zonnestralen op en zetten dit om naar gelijkstroom.
 • Een set met 10 zonnepanelen kost gemiddeld €4400 en heb je terugverdiend binnen 7 jaar.
 • Stroom die je niet verbruikt kan je terugleveren aan de energieleverancier (salderen). Hiervoor krijg je dezelfde prijs als waarvoor je kWh inkoopt.

energielabel-burgwerd-8742

Energielabel voor bedrijfspanden

Elk kantoor heeft een energielabel nodig bij verhuur, verkoop en oplevering van een bedrijfspand met een oppervlakte vanaf 50m2. De regelgeving is relevant voor alle utiliteitsgebouwen zoals kantoren, zwembaden, hotels, en publiek toegankelijke gebouwen zoals een station. Heeft het pand meer dan 100 m2 gebruiksoppervlakte, en is 50% of meer van deze ruimte geschikt als kantoorplekken? In die situaties moet het pand per 2023 de beschikking hebben over energielabel C of hoger. Tevens moeten organisaties in publieke gebouwen met een ruimte van minimaal 250 m2 dit energielabel zichtbaar tonen, zoals in de ontvangsthal. Bekijk ook informatie over Erkend deskundige.

 • Bij oplevering of verhuur/verkoop van zakelijke gebouwen is een energielabel noodzakelijk.
 • Deze verplichting geldt bij bedrijfspanden met een gebruiksoppervlakte van 50 m2.
 • Voor panden met een industriefunctie gelden andere regels.
 • Bedrijfsgebouwen met vloeroppervlaktes van 100 m2 of meer (waar meer dan de helft wordt gebruikt als kantoor) moeten binnenkort (2023) ingeschreven staan met een milieulabel C.
 • In publieke panden met een ruimte van minimaal 250 m2 moet dit label duidelijk in het zicht worden opgehangen.

Vaak gestelde vragen (FAQ) over woninglabels

Hoe werkt een energielabel?
Het energielabel geeft inzicht in hoe energiezuinig een woning is. Hoe minder energie er nodig is voor het verwarmen van de woning, hoe aantrekkelijker het woninglabel wordt. De energie-index start bij energielabel A/B (erg milieuvriendelijk) tot de rode labels F en G (relatief hoog gebruik).

Moet ik verplicht een energielabel hebben?
Ja, als je jouw huis zal gaan verhuren of verkopen moet je aan kunnen tonen wat het label is van jouw huis is. Dit dient ook te worden meegenomen in de advertenties (makelaar). Doe je dit niet, dan kun je geconfronteerd worden met een boete van €170,00.

Hoe vraag je een label aan?
Daarvoor moet je een bekwame energiedeskundige in Burgwerd uitnodigen. Door gebruik te maken van Qbis.nl zijn alle energiespecialisten te vergelijken. Een specialist komt bij je thuis bekijkt de aanwezige isolatie en de installaties. De adviseur kiest het label en voert de registratie door in de het EP-Online systeem. De definitieve berekeningen ontvang je per mail en in Mijn Overheid is het zelf te downloaden (gemeente Súdwest-Fryslân).

Op welke manier wordt het energielabel bepaald?
Een deskundige checkt het bouwjaar van de woning, het soort woning, het aantal m2 woonoppervlakte en andere aspecten als soort glas, mate van isolatie, op welke manier de woning wordt verwarmd en geventileerd en of er energie-efficiënte warmtebronnen aanwezig zijn zoals zonnepanelen of een warmtepomp. Met deze complete analyse wordt opgesteld hoeveel energie er wordt gebruikt voor het opwarmen en koelen van het object en welk percentage zelf opgewekt wordt. Daarna wordt het labelletter geregistreerd.

Wat is de prijs van het energielabel?
De prijzen van het energielabel liggen tussen de €135,00 – €390,00. De prijsindicatie ligt aan type woning, hoeveel tijd de adviseur nodig denkt te hebben en de beschikbare documentatie (tekeningen en installatietechnische gegevens). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Burgwerd kan je goedkoper doen door lokale energiebedrijven onder elkaar te zetten die werkzaam zijn in de provincie Friesland.

Via welke website kan ik mijn huidige energielabel opvragen?
Om jouw huidige score te bekijken kan je het beste gaan naar het platform energielabel.nl. Selecteer koop- of huurwoning en vul de postcode (8742) en het huisnummer in de betreffende velden in. Je krijgt nu gelijk het huidige label plus de vervaldatum te zien. Belangrijk: krijg je een voorlopig energielabel op je scherm? Dit is geen officiële status en kan je dus niet gebruiken. Je moet dit dus eerst aanpassen naar een definitief label. Wacht niet langer: energielabel huis Burgwerd opvragen.

Plaats een reactie