Energielabel Jutrijp

Direct energielabel aanvragen

Wil je graag een energielabel aanvragen voor jouw woning in Jutrijp? Vanaf 2015 heeft ieder huis een energielabel toegewezen gekregen. Dit document toont hoe energiezuinig een woning is en toont belangrijke suggesties om het nog zuiniger te maken. Ga je je huis verkopen? In dat geval is een definitief energielabel in Jutrijp verplicht. Op dit informatieplatform communiceren wij aanvullende informatie over het berekenen, opvragen en aanvragen van het label. In aanvulling daarop is er ruimte om energieadviseurs te vergelijken en bieden wij nuttige informatie hoe je jouw woning energiezuiniger kunt maken.

 • Het energielabel geeft inzicht in de energiezuinigheid van een woning.
 • Sinds 1 januari 2015 is het verplicht bij een transactiemoment (verkoop, verhuur en oplevering).
 • Er zijn 7 labels: Energielabel A & B (duurzaam) t/m F of G (erg onzuinig).
 • De afgelopen jaren kon je op basis van een aantal vragen zelf een VEL (vereenvoudigd label) aanvragen. Vanaf 2021 is er het e.e.a. gewijzigd.
 • Jouw aanvraag loopt nu via een energieadviseur in Jutrijp die jouw woning helemaal doorneemt en het label vastlegt.
 • Het label – incl. verbetermogelijkheden – kost tegenwoordig tussen de €155,00 – €450,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Jutrijp

Het energielabel geeft inzicht in de hoeveelheid energie die een woning gebruikt. Alle Nederlanders met een huis verkregen in 2015 een voorlopig energielabel van de overheid. Als jij jouw huis wilt verkopen of verhuren, dan moet je een definitief energielabel kunnen overhandigen. In 2021 hanteert de overheid een nieuwe werkwijze dat wordt geclassificeerd als NTA8800. Je moet daarom een vakbekwame energieadviseur bij je thuis laten komen. Deze deskundige bezoekt jou op locatie en berekent precies hoeveel energie de woning gebruikt. Het gevolg is dat het wel een stuk duurder is. Hierna check je hoe jij het voordelig energielabel in Jutrijp kunt aanvragen.

Een energielabel voor je woning aanvragen in 5 stappen

 1. Zoek naar een energiedeskundige

  Via het platform centraalregistertechniek.nl vergelijk je alle gecertificeerde energieadviseurs die een energielabel mogen registreren. Zoek op adresgegevens (8623) om een erkend deskundige in Jutrijp op te sporen.

 2. Voorbereiding

  Selecteer een van de aangesloten adviseurs en probeer een afspraak in te plannen. De afspraak zal een stuk vloeiender verlopen wanneer je alle actuele gegevens van je woning paraat hebt. Onder andere bouwtekeningen, EPC berekeningen en installatietechnische gegevens.

 3. Bezoek en berekening

  Deze erkend energiedeskundige zal bij je thuis langskomen om de inspectie van de woning te doen. Wij raden altijd aan om mee te lopen.

 4. Vaststellen van het label

  De EP-adviseur in Jutrijp beslist uiteindelijk wat het label moet worden en registreert deze in de database EP-Online.

 5. Je label opzoeken

  Nadat de calculatie is afgerond ontvang je digitaal een PDF van het label met alle kenmerken en suggesties om de woning te verduurzamen. Het document is na datum van afgifte 10 jaar geldig en dien je te overhandigen op het moment dat je gaat verkopen. Het is ook digitaal in te zien via de berichtenbox van de overheid.

Wil jij een particulier energielabel aanvragen?

Doorzoek de energieadviseurs en vind de voordeligste aanbieder

De actuele kosten van een energielabel

De doorsnee tarieven voor een definitief energielabel komen uit tussen de €120,00 – €360,00. In het bijgesloten overzicht vind je de gemiddelde tarieven van een energielabel deskundige Jutrijp. Meteen een afspraak inplannen? Klik hier om de beschikbare (regionale) experts te vergelijken. Zoek ook adviseurs in Hommerts, Heeg, Oosthem, Abbega en Westhem. De geschatte prijzen wordt bepaald door meerdere factoren.

 1. Hoe groot het huis is (vrijstaand, twee-onder-een kap, tussenwoning, appartement, hoekwoning).
 2. Hoeveel tijd de bouwinspecteur nodig denkt te hebben.
 3. De hoeveelheid informatie die er is (tekeningen, het bestek, documentatie en facturen).
 4. De energiecoach waar je mee in zee gaat.
Categorie huisWoonruimte (m2)Onkosten
Appartement80 m2€ 163,00
Rijtjeswoning105 m2€ 215,00
Twee-onder-een kap150 m2€ 290,00
Vrijstaand185 m2€ 356,00
Kostenoverzicht woninglabel Jutrijp.

Erkend deskundige in Jutrijp vergelijken

Snel en simpel het definitieve energielabel aanvragen? Hiervoor heb je nodig een erkend deskundige energielabel Jutrijp. De juiste plek om een energieadviseur te zoeken is www.centraalregisterTechniek.nl. Op deze pagina vind je een link naar het QBISnl register. In deze database kom je in contact met gecertificeerde specialisten (BRL9500). Om het proces in gang te zetten check je in het overzicht hierna meerdere erkende bureaus waar je gemakkelijk een woninginspectie kunt aanvragen voor een aantrekkelijk tarieven.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Je huis duurzamer maken in 4 stappen

Woon jij in een milieu-onvriendelijk huis, en wil jij graag iets doen aan de energieprestatie? Door middel van energiebesparende maatregelen kan je vrijwel elke woning verduurzamen tot een groen label (A, B of C). Aan de basis staat altijd isoleren. Daardoor geef je jouw woning een warme jas en zorg je dat zo min mogelijk warmte verloren gaat. Op het moment dat de isolatie goed is leg je de nadruk op de mogelijkheden voor energieopwekking. Je kunt hier ook meer vinden over Verplichting energielabel.

Noot: Op de onafhankelijke website www.verbeteruwhuis.nl bekijk je – nadat je wat vragen hebt beantwoord – handige verbeteropties voor een gunstiger energielabel. Bekijk direct wat de mogelijkheden zijn.

Voordelen van een zuinig energielabel woning Jutrijp

 • Een “groene” woning en maandelijks lagere energiekosten.
 • Een prettig wooncomfort: geen koude tocht in de buurt van de ramen.
 • Een woning met label B of A hoeft minder te stoken en stoot dus minder uit.
 • De woning is interessanter op de woningmarkt.
 • Lagere hypotheekrente mogelijk.
 • Er gelden aantrekkelijke subsidies wanneer je aan de slag gaat met isolatie of zonnepanelen.
 • De energiecoach in Jutrijp kan hierin een adviserende rol spelen.
EnergielabelBouwjaarVerbeterpunten
Label A2011 – 2024Warmtepomp/zonneboiler/zonnepanelen voor 100% energieneutraal.
Label B1998 – 2004Duurzaam de woning verwarmen met een warmtepomp.
Label C1983 – 2003Laat een zonneboiler plaatsen indien je daar ruimte voor hebt.
Label D1973 – 1984HR++ glas en een nieuwe HR-ketel.
Label E1969 – 1976Isoleren, zonnepanelen en een nieuwe HR-ketel.
Label F1946 – 1968Enkel glas vervangen + isoleren.
Label Gt/m 1934Vloer-, dak- en spouwmuurisolatie.

Het goedkoopste energielabel aanvragen?

Vergelijk alle adviseurs en vraag snel jouw energielabel aan

Isoleren

Isolatie vormt het belangrijkste onderdeel van een zuinige woning. Met grondige isolatie voorkom je dat de warmte verloren gaat. Zo bespaar je op de maandelijkse stookkosten en geniet je van een comfortabel wooncomfort. Waar je als eerste moet beginnen ligt aan de manier waarop je huis nu is geïsoleerd. Het bouwjaar van het huis geef inzicht in de vermoedelijke staat. Informeer ook altijd bij de vorige bewoners hierover. Een bouwtechnische keuring of warmtescan laat de warmtelekken van uw woning zien. Hieronder bekijk je de besparingen die mogelijk gerealiseerd kan worden bij een normale eengezinswoning met een normale hr combiketel.

Soort isolatiePrijsGasbesparingBesparing p/jaar
Dakisolatie€3000 – €60001185 m3€877
Vloerisolatie€1900 – €3600320 m3€237
Spouwmuurisolatie€1400 – €2150800 m3€592
HR++ glas€2000 – €2900450 m3€333
Investering en opbrengsten bij isolatiewerkzaamheden van een standaard huis.

Ventileren

Wanneer je huis een goede isolatie heeft, moet je erop letten dat de luchtstromen in het pand worden verbeterd. Ventilatie is bepalend voor een aangenaam wooncomfort. Zuinig en slim ventileren betekent een prettig wooncomfort zonder dat je veel energie verliest.

 • Zelfregelende ventilatieroosters: Bij veel wind wordt de luchttoevoer automatisch beperkt.
 • Lokale ventilatie-unit: voor de ventilatie van aparte ruimtes.
 • Balansventilatie met warmte-terugwin-unit: d.m.v. de mechanische ventilatie worden alle ruimtes even goed geventileerd.
 • Ventilatiewarmtepomp als vervanging van je ventilatiebox: benut slim de warmte uit de ventilatielucht als duurzame warmtebron voor verwarming.

CV-ketel zonder gas?

De centrale verwarming is voor veel mensen een kostenpost. De meeste woningen hebben nog een HR-ketel op gas. Je kunt kijken naar een zuinig systeem die bijna geen of zelfs helemaal geen gas nodig heeft. In de lijst hieronder vind je een aantal systemen.

 • Een nieuwe moderne HR-ketel: Efficiënter en sneller je huis verwarmen.
 • Een hybride warmtepomp: verwarmingssysteem dat samenwerkt met de normale gas cv-ketel.
 • Een all-electric warmtepomp: een stand-alone systeem dat volledig op stroom werk.
 • Zonneboiler: gebruikt energie van de zon om warm tapwater te maken.
 • Infraroodpanelen: comfortabele lokale stralingswarmte die prettig aanvoelt.

Zonnepanelen plaatsen

Op het moment dat je de nodige maatregelen hebt getroffen kan je de totale stroombehoefte berekenen. De totale stroom kan je schoon en duurzaam opwekken met behulp van zonnepanelen op je dak. Ze hebben een lange levensduur (25- 30 jaar) en binnen 5 – 8 jaar heb je ze al terugverdiend.

 • Zonnepanelen wekken stroom op vanuit zonne-energie.
 • Een compleet pakket met 10 zonnepanelen kost zo’n €5400 en heeft een terugverdientijd van ongeveer 8 jaar.
 • Stroom die je niet verbruikt lever je terug aan het elektriciteitsnet (salderen). Hiervoor krijg je hetzelfde tarief als je zou betalen bij de energieleverancier.

energielabel-jutrijp-8623

Energielabel voor bedrijven

Je dient te beschikken over een energielabel voor een kantoor op het moment van overdracht (koop/huur) van bedrijfspanden van 50m2 of groter. Deze noodzaak geldt voor de utiliteitsgebouwen zoals kantoren, onderwijsgebouwen, warenhuizen, en publiek toegankelijke gebouwen zoals een gemeentehuis. Is het object meer dan 100m2 groot qua oppervlakte, en is daarvan meer dan 50% toegeschreven als kantoor? Dan moeten deze panden per 2023 beschikken over een energielabel C. Daarnaast moeten (overheids)organisaties die werkzaam zijn in publieke ruimtes van 250m2 of groter dit energielabel zichtbaar tonen, bijvoorbeeld bij de receptie of ingang. Op deze website vind je ook alles over Vereenvoudigd energielabel.

 • Bij het het officiële verkoopmoment van een bedrijfspand ben je verplicht om een geldig energielabel te tonen.
 • Deze regels worden toegepast bij bedrijfspanden, ziekenhuizen, overheidsgebouwen en winkels.
 • Voor industriële bedrijfsruimten geldt er op dit moment geen verplichting.
 • Bedrijfsgebouwen met vloeroppervlaktes van 100 m2 of meer (waar meer dan de helft wordt gebruikt als kantoor) moeten binnenkort (2023) beschikken over een milieulabel C of hoger.
 • In grotere openbare ruimtes met een oppervlakte van ten minste 250 m2 moet het label goed zichtbaar zijn voor bezoekers.

Veelgestelde vragen over het woninglabel

Hoe werkt een energielabel?
Het energielabel geeft inzicht in de mate waarin een huis energiezuinig is. Hoe minder CO-2 de woning uitstoot, hoe hoger de score op het woninglabel. De energie-index loopt van energielabel A of B (erg milieuvriendelijk) en gaat verder tot F / G (hoog verbruik).

Moet ik verplicht een energielabel hebben?
Ja, wanneer jij het huis wilt verkopen of verhuren dan moet je aantonen wat het definitieve energielabel is. Dit moet ook in de verkoop- of verhuuradvertentie (makelaar) staan. Doe je dit niet, dan kun je geconfronteerd worden met een boete van €170,00.

Hoe vraag ik voor mijn huis een label aan?
Voor een officieel label moet je een officiële energiedeskundige in Jutrijp vragen bij je thuis te komen voor een onderzoek. Via qbis.nl zijn deze energiespecialisten te bekijken. Een vakman zal thuis langskomen bekijkt de aanwezige isolatie en de installaties. Deze expert berekent het label en registreert deze in de database EP-Online. De dossierstukken krijg je per mail en je kunt het vinden in Mijn Overheid (gemeente Súdwest-Fryslân).

Welke factoren bepalen mijn energielabel?
Een specialist onderzoekt het bouwjaar van de woning, woningtype, woonoppervlakte en andere eigenschappen als type glas, de manieren van isoleren, type CV-ketel en ventilatiesysteem en of het huis een warmtepomp of zonnepanelen heeft. Op basis van deze gegevens berekent de deskundige hoeveel gas en elektriciteit nodig is voor verwarming, warm water, ventilatie en koeling van jouw woning en hoeveel van deze energie uit hernieuwbare bronnen komt. Op basis hiervan wordt de labelletter definitief vastgesteld.

Wat kost een energielabel?
De onkosten van je energielabel bedragen zo ongeveer tussen de €175,00 en €445,00. De totale kostprijs is afhankelijk van het type woning, het aantal uren dat de adviseur nodig heeft en de kwaliteit van de basisinformatie (tekeningen, facturen of gegevens van de CV-installatie). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Jutrijp kun jij het beste doen door lokale energiedeskundigen te contacteren die actief zijn in en rondom de provincie Friesland.

Hoe werkt het opvragen van mijn huidige energielabel?
Om jouw huidige score te bekijken ga je naar de overheidswebsite energielabel.nl. Kies huur- of koopwoning en voer jouw postcode (8623) en huisnummer in. Je krijgt nu gelijk het huidige label plus de vervaldatum te zien. Belangrijk: laat het systeem een voorlopig energielabel zien? Dit is geen officieel document en kan je dus niet gebruiken. Je moet het voorlopige label veranderen in een definitief huislabel. Ga direct aan de slag: energielabel huis Jutrijp opvragen.

Plaats een reactie