Energielabel Sneek

Direct energielabel aanvragen

Gemakkelijk en snel een energielabel aanvragen voor jouw woning in Sneek? Per 1 januari 2015 heeft elke woning een energielabel. Het informatielabel geeft aan hoe energiezuinig een woning is en geeft belangrijke opties om de energierekening verder terug te dringen. Wil je jouw huis verkopen? Dan is een definitief energielabel in Sneek verplicht. Op dit informatieplatform communiceren wij uitgebreide info over het checken en aanvragen van het keurmerk. In aanvulling daarop kan je (regionale) energieadviseurs met elkaar vergelijken en bieden wij tips om jouw woning te verduurzamen.

 • Het energielabel geeft aan of een woning veel of weinig energie verbruikt.
 • Het is verplicht bij verkoop, verhuur, maar ook bij oplevering van een nieuwe woning.
 • We delen het op in 7 categorieën: Energielabel A & B (zeer zuinig) t/m F of G (slecht voor het milieu).
 • In het begin vroeg je het VEL (vereenvoudigd label) gewoon online aan. Er geldt sinds 2021 andere wetgeving.
 • De woningeigenaar maakt een afspraak met de energieadviseur in Sneek die jouw woning helemaal doorneemt en op basis daarvan het label vaststelt.
 • Het informatielabel – inclusief concrete verbeterpunten – kost gemiddeld tussen de €145,00 & €350,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Sneek

Het energielabel geeft inzicht in de mate waarin een huis energiezuinig is. Alle Nederlanders met een huis kregen van de overheid in 2015 een voorlopig energielabel. In de situatie waarbij je jouw huis wilt verhuren of verkopen, dan heb je een definitief energielabel nodig. Sinds kort hanteert de overheid een nieuwe werkwijze dat wordt geclassificeerd als NTA8800. Je moet daarom een officiële energieadviseur bij je thuis laten komen. Deze energie-deskundige bezoekt jou op locatie en kijkt hoe het gesteld is met de isolatie en duurzame verwarmingsbronnen. Voor jou als woningbezitter betekent dit wel dat je meer moet betalen. Onderstaand check je hoe je zo’n voordelig energielabel in Sneek kunt aanvragen.

Snel en voordelig een energielabel aanvragen

 1. Bekijk alle energiedeskundigen

  Op de website www.centraalregistertechniek.nl doorzoek je alle gecertificeerde energieadviseurs die bevoegd zijn om een energielabel te registreren. Zoek op postcode (8604) om een erkend deskundige in Sneek op te sporen.

 2. Voorbereiding

  Contacteer een van de aangesloten adviseurs en probeer een afspraak in te plannen. De afspraak zal een stuk vloeiender verlopen wanneer je alle relevante details van de woning paraat hebt. Bijvoorbeeld bouwtekeningen en facturen van renovaties of eerdere EPC-berekeningen.

 3. Bezoek en berekening

  Een erkend energiedeskundige bezoekt jou op locatie en berekent de energieprestatie van de woning. Het bezoek duurt ongeveer 2 uur.

 4. Vaststellen van het label

  De EP-adviseur in Sneek rekent alles door, bepaalt het label en zorgt ervoor dat alles wordt opgenomen in de EP-Online database.

 5. Nieuwe label opvragen

  Nadat de calculatie is afgerond krijg jij per mail een PDF van het document met daarin uitleg en een rapport met adviespunten. Het label is 10 jaar geldig en moet je laten zien verkoop- of verhuur van de woning. Het is ook digitaal in te zien via de berichtenbox van de overheid.

Wil jij een particulier energielabel aanvragen?

Zoek naar energieadviseurs en vind de laagste prijs

Gemiddelde kosten energielabel

De prijzen van een definitief energielabel schommelen tussen de €185,00 en €355,00. In de tabel hieronder bieden we de gemiddelde kosten van een energielabel deskundige Sneek. Wil je dit direct regelen? Klik hier om alle (lokale) specialisten te bekijken. Check ook adviseurs in Hemelum, Kolderwolde, Oudega, Elahuizen en Oudemirdum. De geschatte kosten worden berekend middels meerdere factoren.

 1. Het soort woning (twee-onder-een kap, vrijstaand, hoekwoning, tussenwoning, villa).
 2. Hoeveel tijd de bouwinspecteur nodig denkt te hebben.
 3. De reeds aanwezige details van de woning (tekeningen en andere technische informatie).
 4. De energiecoach waar je mee in zee gaat.
HuisWoonoppervlakteGeschatte kosten
Appartementje75 m2€ 161,00
Rijtjeshuis115 m2€ 225,00
Geschakeld huis140 m2€ 288,00
Losse woning190 m2€ 375,00
Actuele kosten woninglabel Sneek.

De beste energieadviseurs in Sneek vergelijken

Snel en simpel het definitieve energielabel aanvragen? Hiervoor moet je een afspraak maken met een erkend deskundige energielabel Sneek. Het platform om deze vakmannen te treffen is https://www.centraalregistertechniek.nl. Je kunt vanuit hier doorklikken naar het QBISnl register. Daar vergelijk je officiële experts (BRL9500). Voor jouw gemak check je in het overzicht hierna verschillende (lokale) adviseurs waar je gemakkelijk een milieulabel kunt regelen tegen een relatief voordelige prijs.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Je woning verduurzamen in 4 stappen

Gebruikt jouw woning veel gas en stroom, en wordt het tijd om duurzamer te leven en de energieprestatie te verbeteren? Met een focus op energiebesparende maatregelen kan je ook jouw woning transformeren naar een woning met label B. In de regel begint men altijd met isoleren. Op die manier geef je jouw woning een warme jas en zorg je dat het in de winter lekker warm blijft, en in de zomer heerlijk koel. Bij de stappen daarna ga je juist verder in op de opties voor energie opwekken. Lees hier ook meer informatie over B energielabel.

Belangrijk: Op de website Verbeteruwhuis.nl controleer je – nadat je de kenmerken van jouw woning hebt ingevuld – verbeteropties voor een groen energielabel. Doe hier de check.

6 voordelen van een zuinig energielabel woning Sneek

 • Een zuinige woning en besparen op de energierekening.
 • Een comfortabele leefomgeving: in de winter lekker warm en in de zomer lekker koel.
 • Een woning met label B of A is goed voor het milieu.
 • Flinke toename van de woningwaarde.
 • Sommige banken verstrekken een rentekorting.
 • De regering biedt royale subsidies als je investeert in duurzame maatregelen.
 • De energiecoach in Sneek kan hier ook in adviseren.
EnergielabelBouwjaarVerbeteropties
Label A2013 – 2024Stap volledig van het gas af en warmteopslag.
Label B2000 – 2005Een warmtepomp en/of zonnepanelen laten installeren.
Label C1988 – 2001Loop alle achterstallige isolatie na, en kijken naar een zonneboiler.
Label D1972 – 1980Laat warmtescan doen voor laatste isolatie kansen.
Label E1968 – 1979Dubbel glas plaatsen en isoleren plus zonnepanelen.
Label F1949 – 1968Dak-, vloer- en muurisolatie en dubbelglas.
Label Gt/m 1931Isolatie van muur, dak, vloer en kruipruimte.

Zoek je het goedkoopste energielabel?

Bekijk de aangesloten adviseurs en vraag snel jouw energielabel aan

Isoleer je woning

Isolatie is altijd de basis van een “groene” woning. Dankzij goede isolatie vermijd je dat de warmte in de woning je huis weer verlaat. Op die manier bespaar je op de maandelijkse stookkosten en heb je een aangename warme woning. Welke onderdelen je als eerste moet isoleren is vooral afhankelijk van de huidige isolatietoepassingen in huis. Het bouwjaar van de woning zegt veel over de eventueel aanwezige isolatie. Vraag ook de vorige bewoners en/of buren. Een bouwtechnische keuring of het maken van warmtebeelden laat de warmtelekken van uw woning zien. Onderstaand spot je de te verwachten besparing voor een doorsnee woning met een hr combiketel.

Manier van isolerenPrijsGasbesparing p/jaarBesparing in €
Dakisolatie€4000 – €52001135 m3€726
Vloerisolatie€1600 – €3100270 m3€173
Spouwmuurisolatie€1450 – €2350750 m3€480
HR++ glas€1500 – €2750400 m3€256
Tarieven en besparingen van het isoleren van een gemiddelde eengezinswoning.

Ventileren

Zodra een gebouw al volledig is geïsoleerd, is het noodzakelijk dat de luchtstromen in het pand worden verbeterd. Ventilatie is cruciaal voor een comfortabele leefomgeving. Zuinig en slim ventileren betekent een optimaal binnenklimaat zonder veel energieverlies.

 • Zelfregelende ventilatieroosters: Beperkt automatisch de luchttoevoer bij hogere windsnelheden.
 • Losse ventilatieunit: afzonderlijke ruimte doelgericht ventileren.
 • Balansventilatie met warmte terugwin unit: warmt koude lucht van buiten op met de warmte van de afgevoerde lucht.
 • Ventilatiewarmtepomp in combinatie met HR-ketel: maakt gebruik van de warme ventilatielucht en past dit toe op de verwarming.

CV-ketel vervangen

De centrale verwarming is voor veel mensen een kostenpost. Doorgaans wordt hiervoor een HR-ketel op gas gebruikt. Je kunt kijken naar een zuinig systeem die het mogelijk maakt om zonder gas te verwarmen. In de lijst hieronder bekijk je de meeste populaire optie.

 • Nieuwe HR107 ketel: Zuinig maar ook stil, compact en veilig.
 • Een hybride warmtepomp: combinatie van een cv-ketel met een warmtepomp.
 • Een all-electric warmtepomp: een volwaardige vervanger van de CV-ketel.
 • Zonneboiler: zorgt op een duurzame manier voor warm tapwater.
 • Infraroodpanelen: aangename warmte, beperkt luchtcirculatie.

Investeer in zonnepanelen

Wanneer je jouw woning hebt geoptimaliseerd weet je wat jouw nieuwe stroomverbruik is. Deze energie kan je helemaal zelf genereren door te investeren in zonnepanelen. Ze gaan met gemak 30 jaar of langer mee en ze verdienen zich razendsnel terug, vaak al binnen 7 jaar.

 • Zonnepanelen zetten zonne-energie om in elektriciteit.
 • Een volledige set met 10 zonnepanelen kost om en nabij de €5000 en verdien je snel terug, vaak al binnen 8 jaar.
 • Elektriciteit dat je niet zelf gebruikt gaat terug naar het net (salderen). Over dit stukje stroom ontvang je dezelfde prijs als je betaalt aan jouw leverancier.

energielabel-sneek-8604

Hoe zit het met een energielabel voor bedrijven?

Een actueel en definitief energielabel voor het kantoor is noodzakelijk bij verkoop, verhuur en oplevering van een bedrijfsgebouw van minimaal 50m2. Deze regel richt zich op alle soorten utiliteitsgebouwen zoals een kantoor, onderwijspanden, horecagelegenheden, en publiek toegankelijke panden zoals ziekenhuizen. Heeft het pand meer dan 100 m2 gebruiksoppervlakte, en wordt minimaal 50% daarvan gebruikt als kantoor? Dan is het plicht dat deze gebouwen in 2023 minimaal een energielabel C hebben. Verder moeten organisaties die gevestigd zijn in publieke gebouwen met een ruimte van minimaal 250 m2 het label duidelijk zichtbaar ophangen, bijvoorbeeld bij de toegangspoort. Op deze website vind je ook alles over G energielabel.

 • Bij overdracht of oplevering van een kantoorgebouw is dit energielabel een dossierstuk.
 • Deze wetgeving is van toepassing voor bedrijfspanden en ruimtes met een oppervlak van meer dan 50 m2.
 • Voor opslagruimtes en loodsen geldt er op dit moment geen verplichting.
 • Bedrijfsgebouwen met een oppervlakte van meer dan 100m2 (minimaal 50% als kantoor) moeten met ingang van 2023 beschikken over een milieulabel C of hoger.
 • In openbare (bedrijfs)ruimtes met een oppervlakte van meer dan 250 m² moet elke passant dit label kunnen bekijken bij de entree.

Meer informatie over het woninglabel in onze FAQ

Wat houdt het energielabel in?
Het energielabel zegt iets over het energieverbruik van een woning. Hoe minder energie er nodig is voor het verwarmen van de woning, hoe positiever het woninglabel uitvalt. De zogenaamde energie-index loopt van energielabel A & B (zeer zuinig) en gaat verder tot F / G (niet milieuvriendelijk).

Is het energielabel verplicht?
Ja, wanneer jij het huis wilt verkopen of verhuren moet je aan kunnen tonen wat de huidige energie staat van de woning is. Dit moet ook in de verkoop- of verhuuradvertentie (makelaar) staan. Kan je geen geldig label aantonen, dan is een boete van €170 niet uitgesloten.

Hoe werkt het aanvragen van het label?
Hiervoor moet je een gecertificeerde energiedeskundige in Sneek thuis laten komen. Door gebruik te maken van QBIS.nl kun jij snel een energiespecialist vinden. Een specialist komt bij je thuis en analyseert hoe de staat van het huis is. De adviseur stelt het label vast en zorgt ervoor dat alles wordt opgenomen in de EP-Online database. De dossierstukken krijg je per mail en middels Mijn Overheid kun je het later downloaden (gemeente Súdwest-Fryslân).

Wat bepaalt mijn energielabel?
De deskundige checkt de leeftijd van de woning, het soort huis, grootte van de woning en andere eigenschappen als wat voor glas er in de ramen zit, het soort isolatie, de centrale verwarming en ventilatie voorzieningen en of er energie-efficiënte warmtebronnen aanwezig zijn zoals zonnepanelen of een warmtepomp. D.m.v. van deze gegevens berekent hij of zij hoeveel gas en stroom benodigd is voor het verwarmen en koelen van jouw huis en voor welk % de woning zelfvoorzienend is. Op basis hiervan zal de benodigde labelletter met je gedeeld worden.

Wat is de prijs van het energielabel?
De prijzen van het energielabel komen uit tussen de €165,00 – €425,00. De definitieve prijs wordt berekend a.d.h.v. type woning, de hoeveelheid uren die de expert bezig is en de hoeveelheid informatie die er is (tekeningen en facturen van verbetermaatregelen). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Sneek kan je doen door lokale aanbieders naast elkaar te zetten die hun werkgebied hebben liggen in de provincie Friesland.

Hoe werkt het opvragen van mijn huidige energielabel?
Om dit te bekijken bezoek je Energielabel.nl. Kies huur- of koopwoning en vul de postcode (8604) en het huisnummer in de zoekbalk in. Je krijgt nu het label van jouw woning te zien. Let op: laat het systeem een voorlopig energielabel zien? Dit is geen geldig document en mag je dus niet bij een woning overdracht gebruiken. Je zult het dus eerst moeten omzetten naar een definitief label. Ga direct aan de slag: energielabel huis Sneek opvragen.

Plaats een reactie