Energielabel Tiel

Direct energielabel aanvragen

Snel een voordelig een energielabel aanvragen voor jouw woning in Tiel? Sinds een aantal jaren heeft iedere woning een energielabel toegewezen gekregen. Het keurmerk geeft aan hoe zuinig jouw woning is en toont nuttige opties om de woning duurzamer te laten worden. Ga je op korte termijn verhuizen en jouw woning verkopen? In dat geval is een definitief energielabel in Tiel verplicht. Op dit informatieplatform vind je actuele info over hoe je het certificaat aanvraagt. In aanvulling daarop bekijk je hier (lokale) energieadviseurs en kan je aan de slag met een stappenplan om jouw woning energiezuiniger te maken.

 • Het energielabel geeft een beeld van de energieprestatie van een woning.
 • Het is een vereiste bij een transactiemoment (verkoop, verhuur en oplevering).
 • We delen het op in 7 niveaus: Energielabel A of B (zeer zuinig) t/m F/G (zeer onzuinig).
 • Vroeger kon je op basis van een aantal vragen zelf een VEL (vereenvoudigd label) aanvragen. Per 2021 zit dit iets anders in elkaar.
 • Je regelt dit tegenwoordig via een energieadviseur in Tiel die jouw huis helemaal doorneemt en het label vastlegt.
 • Het label – inclusief mogelijke maatregelen om het energieverbruik te verlagen – kost je ongeveer tussen de €175,00 & €430,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Tiel

Een energielabel biedt duidelijkheid over de energie(on)zuinigheid van een gebouw of woning. Alle huiseigenaren verkregen in 2015 een voorlopig energielabel van de overheid. Zodra je overgaat tot verkoop of verhuur van je woning, moet je het definitieve energielabel regelen. Sinds kort werkt men met een nieuwe bepalingsmethode waarmee wordt gewerkt (NTA8800). Je moet nu een deskundige energieadviseur verzoeken te komen kijken. Deze energie-expert komt langs en berekent precies hoeveel energie de woning gebruikt. De prijzen zijn om die reden ook flink hoger geworden. Hierna check je hoe jij het voordelig energielabel in Tiel kunt aanvragen.

5-stappenplan energielabel aanvragen

 1. Vind een energiedeskundige

  Op www.centraalregistertechniek.nl bekijk je de beschikbare officiële energieadviseurs die bevoegd zijn om een energielabel te registreren. Zoek op adresgegevens (4004) om een erkend deskundige in Tiel op te vragen.

 2. Zorg voor goede voorbereiding

  Selecteer een specialist en plan een afspraak in. Het is voor beide partijen waardevol wanneer je alle essentiële gegevens van je woning paraat hebt. Denk aan bouwtekeningen, EPC-berekeningen, facturen of gegevens van de CV-installatie.

 3. Inventarisatie

  De erkend energiedeskundige bezoekt jou op locatie en bekijkt hoe milieuvriendelijk het huis is. Dit neemt ongeveer 2 uur in beslag.

 4. Vastleggen van het label

  De EP-adviseur in Tiel beslist uiteindelijk wat het label moet worden en zorgt dat deze wordt verwerkt in de EP-online database.

 5. Het label via internet bekijken

  Nadat de calculatie is afgerond sturen ze een PDF op van het keurmerk inclusief alle kenmerken en alle mogelijke maatregelen om het energieverbruik te verlagen. Het document heeft een geldigheidsduur van 10 jaar en dien je over te dragen verkoop- of verhuur van de woning. Je kunt het ook te allen tijde opvragen via Mijn Overheid.

Particulier energielabel voor jouw woning aanvragen?

Check alle energieadviseurs en maak gebruik van de aanbieding!

Kosten definitief energielabel vergelijken

De tarieven van een definitief energielabel bedragen zo ongeveer tussen de €195,00 & €450,00. In het overzicht hieronder vind je de huidige kosten van een energielabel deskundige Tiel. Direct een offerte? Klik hier om alle (lokale) specialisten te bekijken. Zoek ook adviseurs in Houten, Wijk bij Duurstede, Utrechtse Heuvelrug, Woudenberg en Renswoude. De offerte kosten hangen af van verschillende zaken.

 1. Het type huis (vrijstaand, twee-onder-een kap, hoekwoning, villa, tussenwoning).
 2. Het aantal uren dat de bouwinspecteur nodig heeft.
 3. De reeds aanwezige details van de woning (tekeningen of het bestek).
 4. De uiteindelijk energiecoach die het werk gaat doen.
Type woningAantal m2Tariefschatting
Klein appartement65 m2€ 165,00
Tussenwoning120 m2€ 203,00
2-onder-1-kap160 m2€ 281,00
Losse woning185 m2€ 363,00
Geschatte kosten woninglabel Tiel.

Gecertificeerde energieadviseurs in Tiel vergelijken

Ook direct dit definitief energielabel aanvragen? Hiervoor ga jij snel op zoek naar een erkend deskundige energielabel Tiel. Het platform om ervaren energiedeskundigen te vergelijken is https://www.centraalregistertechniek.nl. Daar kan je klikken op de link naar het QBISnl register. In deze database tref je bekwame deskundigen (BRL9500). Om snel iets af te spreken bekijk je in de lijst hieronder een aantal betrouwbare partijen waar je simpel en snel een certificaat kunt regelen voor gunstige prijzen.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Mijn woning verbeteren in 4 stappen

Heeft je woning een slecht label, en wordt het tijd om duurzamer te leven en de energieprestatie te verbeteren? Door gebruik te maken van energiebesparende maatregelen kan jij elk gebouw vergroenen tot een groen label (A, B of C). Het isoleren van een woning nemen we als uitgangspunt. Zodoende realiseer je een setting waarbij zo min mogelijk warmte verloren gaat. Zodra dit in orde is ga je juist verder in op energie die je zelf kunt opwekken met bijvoorbeeld zonnepanelen. Je kunt hier ook aanvullende informatie vinden over Energie besparen.

Noot: Op de website Verbeteruwhuis.nl check je – nadat je de vragenlijst hebt ingevuld – duidelijke verbeteropties voor een groen energielabel. Voer de check uit.

Bekijk de voordelen van een zuinig energielabel woning Tiel

 • Een zuinig huis en besparen op de maandelijkse energielasten.
 • Een comfortabel klimaat in huis: kieren en tocht worden voorkomen.
 • Een label B- of A woning hoeft minder te stoken en stoot dus minder uit.
 • Waarde van de woning stijgt.
 • Lagere hypotheekrente mogelijk.
 • De regering biedt meerdere subsidies wanneer je aan de slag gaat met isolatie of zonnepanelen.
 • De energiecoach in Tiel kan je hierbij helpen.
EnergielabelBouwjaarOptimalisaties
Label A2013 – 2024Blijf op de hoogte van de actuele ontwikkelingen.
Label B1999 – 2004Duurzaam de woning verwarmen met een warmtepomp.
Label C1988 – 2001Zonnepanelen, na-isolatie en driedubbel glas.
Label D1972 – 1982Kijk of je de thermische schil van het huis kunt verbeteren.
Label E1965 – 1975Plaatsen van zonnepanelen en isolatie.
Label F1948 – 1968Isoleren van de gehele woning.
Label Gt/m 1933Dak-, vloer- en muurisolatie en dubbelglas.

Eenvoudig het goedkoopste energielabel regelen?

Vergelijk experts en vraag het nog deze week aan

Isoleren

Isolatie is altijd de basis van een zuinig huis. Door goede isolatie van vloeren, muren en dak vermijd je dat de warmte in de woning je huis weer verlaat. Met isolatie ben je minder kwijt aan stookkosten en geniet je van een gezonde leefomgeving. Welke onderdelen je als eerste moet isoleren is afhankelijk van de huidige staat van de woning. Het bouwjaar van de woning zegt veel over de eventueel aanwezige isolatie. Je kunt ook informeren bij andere woningen in de buurt. Een bouwtechnische keuring of een thermografische inspectie laat zien waar het aan isolatie ontbreekt. In de lijst hieronder vind je de mogelijke besparing voor een gemiddelde eengezinswoning met een hr ketel.

IsolatiePrijzenBesparing (gas)Kostenbesparing
Dakisolatie€3400 – €55001110 m3€810
Vloerisolatie€1500 – €3800315 m3€230
Spouwmuurisolatie€1200 – €2450880 m3€642
HR++ glas€1750 – €2700500 m3€365
Kosten en jaarlijkse opbrengsten van het isoleren van een gemiddelde eengezinswoning.

Ventileren

Zodra de isolatie in huis voldoende is, is het noodzakelijk dat er voldoende frisse lucht in de woning komt. Ventilatie is essentieel voor een aangenaam klimaat in huis. Zuinig en slim ventileren houdt in een prettig binnenklimaat, waarbij er slechts weinig warmteverlies plaatsvindt.

 • Zelfregelende ventilatieroosters: Bij veel wind wordt de luchttoevoer automatisch beperkt.
 • Lokale ventilatie-unit: afzonderlijke ruimte doelgericht ventileren.
 • Balansventilatie met warmte-terugwin-unit: Alle ruimtes worden even goed geventileerd.
 • Ventilatiewarmtepomp met HR:ketel: onttrekt warmte aan de ventilatielucht en past dit toe op de verwarming.

CV-ketel vervangen voor duurzaam alternatief

De verwarming in een huis is een kostbare aangelegenheid. Doorgaans wordt hiervoor een HR-ketel op gas gebruikt. Je kunt kiezen voor een meer innovatieve verwarmingsbron die het mogelijk maakt om zonder gas te verwarmen. Onderstaand vind je de belangrijkste voorbeelden.

 • Moderne HR-combiketel: Compact, stil, veilig en zuinig.
 • Een hybride warmtepomp: combinatie van een cv-ketel met een warmtepomp.
 • Een all-electric warmtepomp: haalt energie uit de lucht, bodem of water en kan de woning verwarmen.
 • Zonneboiler: maakt gebruik van zonne-energie voor het bereiden van warm water.
 • Infraroodpanelen: ideaal om lokaal warmte af te geven.

Zonnepanelen plaatsen

Als je jouw woning hebt geïsoleerd en voorzien hebt van een nieuwe HR-ketel of warmtepomp kan je een inschatting maken van de benodigde hoeveelheid stroom. De stroom die je nu nodig hebt kan je helemaal zelf genereren met behulp van zonnepanelen op je dak. Ze hebben een levensduur van 25 jaar of langer en binnen 5 – 8 jaar heb je ze al terugverdiend.

 • Zonnepanelen zetten zonlicht om in zonne-energie.
 • Een set met 10 zonnepanelen kost zo’n €4900 en verdien je terug in 6,5 jaar.
 • De kWh stroom die je niet gebruikt kan je terugleveren aan de energieleverancier (salderen). Daarvoor krijg je dezelfde prijs als waarvoor jij stroom afneemt.

energielabel-tiel-4004

Voordelig energielabel voor bedrijfspandElke kantoorpand moet een energielabel kunnen overleggen in situaties van verkoop en verhuur van een bedrijfspand vanaf 50m2. De regelgeving geldt voor de utiliteitsgebouwen zoals kantoorruimtes, onderwijspanden, hotels, en publiek toegankelijke panden zoals een ziekenhuis. Gaat het om een pand groter dan 100m2, en is daarvan meer dan 50% toegeschreven als kantoorfunctie? In dat geval moet het gebouw met ingang van 2023 ten minste energielabel C hebben. Daarnaast moeten organisaties die gevestigd zijn in publieke gebouwen met een oppervlakte van ten minste 250 m2 het energielabel actief en transparant delen, zoals bij de ingang of welkomstruimtes. Lees ook meer over Energielabel voor huizen.

 • Bij de notariële overdracht van zakelijke panden is een energielabel verplicht.
 • Dit geldt voor vrijwel alle bedrijfspanden en publiek toegankelijke ruimtes van 50 m2 en groter.
 • Voor productiehallen en loodsen is dit niet van toepassing.
 • Bedrijfsgebouwen met vloeroppervlaktes van 100 m2 of meer (waarbij meer dan 50% als kantoor wordt gebruikt) moeten in 2023 beschikken over een milieulabel C of hoger.
 • In openbare gebouwen van meer dan 250 m2 moet het energielabel duidelijk zichtbaar voor het publiek worden opgehangen.

FAQ – Veelgestelde vragen over het woninglabel

Wat is het energielabel voor woningen?
Een energielabel biedt duidelijkheid over de energie(on)zuinigheid van een gebouw of woning. Hoe minder energie benodigd is, hoe gunstiger het woninglabel. De energie-index kent 7 stappen: van energielabel A of B (maximaal zuinig) tot en met G (vervuilend).

Moet ik verplicht een energielabel hebben?
Ja, als jij een woning zal gaan verhuren of verkopen dan moet je aantonen wat de huidige energie staat van de woning is. Dit dient ook te worden meegenomen in de advertenties (makelaar). Ontbreekt het label, dan riskeer je een boete van €170,00.

Hoe is het label aan te vragen?
Voor een officieel label moet je een officiële energiedeskundige in Tiel thuis laten komen. Middels de database van Qbis.nl vergelijk je eenvoudig meerdere energiespecialisten. Deze inspecteur moet fysiek bij je thuis komen en kijkt hoe het gesteld is met de isolatie en duurzame verwarmingsbronnen. Deze specialist rekent alles door, bepaalt het label en registreert deze in de database EP-Online. Je ontvangt het document als PDF en in Mijn Overheid is het zelf te downloaden (gemeente Tiel).

Wat bepaalt mijn energielabel?
Een inspecteur controleert het bouwjaar van de woning, het soort huis, het aantal m2 woonoppervlakte en andere woningkenmerken zoals soort glas, de beschikbare isolatie, de centrale verwarming en ventilatie voorzieningen en of er zonnepanelen of een warmtepomp aanwezig zijn. Aan de hand van deze inspectie wordt gecalculeerd wat de benodigde energie capaciteit is voor verwarming, warm water, ventilatie en koeling van jouw woning en in welke mate de woning dit zelf uit hernieuwbare bronnen haalt. Tenslotte wordt de labelletter definitief vastgesteld.

Welke tarieven worden gevraagd voor een energielabel?
De kosten van je energielabel schommelen tussen de €200,00 en €395,00. De investering wordt bepaald door type woning, het aantal uren dat de adviseur nodig heeft en de informatie die voorhanden is (tekeningen of het bestek). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Tiel kan je goedkoper doen door velerlei energiebedrijven te gaan vergelijken die hun dienst aanbieden rondom de provincie Gelderland.

Ik wil mijn energielabel opvragen, hoe werkt dat?
Om dit te bekijken surf je naar www.energielabel.nl. Selecteer koop- of huurwoning en vul de postcode (4004) en het huisnummer in de betreffende velden in. Je krijgt nu gelijk het huidige label plus de vervaldatum te zien. Kijk uit: betreft het een voorlopig energielabel? Dit is slechts een inschatting en geen formeel document en mag je dus niet bij een woning overdracht gebruiken. Bij verkoop moet je deze dus eerst veranderen in een definitief label. Bekijk het direct online: energielabel huis Tiel opvragen.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie