Energielabel Zennewijnen

Direct energielabel aanvragen

Wil je graag een energielabel aanvragen voor jouw woning in Zennewijnen? Vanaf 2015 heeft elk huis in Nederland een (voorlopig) energielabel. Dit certificaat geeft een indicatie van hoe energiezuinig jouw huis is en biedt gerichte suggesties om de energierekening verder terug te dringen. Ben je van plan jouw woning te verkopen of verhuren? Dan is een definitief energielabel in Zennewijnen verplicht. Op www.energielabelprijzen.nl communiceren wij aanvullende informatie over het aanvragen van jouw label. Ook kan je (regionale) energieadviseurs met elkaar vergelijken en kan je aan de slag met concrete tips hoe jij jouw woning groener kunt maken.

 • Het energielabel geeft inzicht in de energiezuinigheid van een woning.
 • Je moet het aantonen bij de verkoop, verhuur en oplevering van woningen en appartementen.
 • We delen het op in 7 klassen: Energielabel A & B (heel milieuvriendelijk) t/m F & G (minder energiezuinig).
 • De afgelopen jaren was het mogelijk zelf een VEL (vereenvoudigd label) op te vragen. De regelgeving is in 2021 omgegooid.
 • Je moet nu eerst contact opnemen met een energieadviseur in Zennewijnen die jouw huis opneemt en het label registreert.
 • Het keurmerk – inclusief mogelijke maatregelen om het energieverbruik te verlagen – kost tegenwoordig tussen de €155,00 en €415,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Zennewijnen

Een energielabel biedt duidelijkheid over de actuele staat en de energieprestatie van een object. Alle woningen in Nederland kregen in 2015 automatisch een voorlopig energielabel. In de situatie waarbij het huis opnieuw wordt verkocht of verhuurt, is een definitief energielabel noodzakelijk. Sinds kort hanteert de overheid een nieuwe werkwijze wat door specialisten ook wel NTA8800 wordt genoemd. Je moet verplicht een deskundige energieadviseur thuis laten langskomen. Deze energie-adviseur moet fysiek bij je thuis komen en neemt de woning op. Het certificaat is nu wel een stuk duurder geworden. Hieronder leggen wij uit hoe jij zo’n voordelig energielabel in Zennewijnen regelt.

In 5 stappen een energielabel aanvragen voor je huis

 1. Zoek naar een energiedeskundige

  Via het platform centraalregistertechniek.nl vind je verschillende officiële energieadviseurs die een energielabel mogen vaststellen. Het beste kun je een postcode gebruiken (4062) om een erkend deskundige in Zennewijnen te traceren.

 2. Afspraak en voorbereiding

  Contacteer een energie-specialist en plan een afspraak in. Het is voor beide partijen waardevol wanneer je alle actuele details van je woning paraat hebt. Denk aan bouwtekeningen, EPC-berekeningen en bestekken.

 3. De inspectie

  De erkend energiedeskundige komt thuis bij je langs en bekijkt precies hoe energiezuinig de woning is. Wij raden altijd aan om mee te lopen.

 4. Vastleggen van het label

  De EP-adviseur in Zennewijnen kiest het label en registreert deze in de database EP-Online.

 5. Database met labels bekijken

  Nadat de calculatie is afgerond ontvang je digitaal een PDF van het document met alle resultaten en suggesties om de woning te verduurzamen. De geldigheidsduur van het label is 10 jaar en moet jij kunnen tonen wanneer je de woning gaat verhuren of verkopen. Het is ook in te zien (en te downloaden) via MijnOverheid.

Snel en eenvoudig een particulier energielabel regelen?

Vergelijk energieadviseurs en vind de voordeligste aanbieder

Prijzen van een definitief energielabel

De kosten van een definitief energielabel variëren tussen de €160,00 en €415,00. In het schema hieronder vind je de huidige kosten van een energielabel deskundige Zennewijnen. Direct een offerte? Klik hier om de adviseurs met elkaar te vergelijken. Of bekijk adviseurs in Ophemert, Echteld, IJzendoorn, Ochten en Opheusden. De definitieve tarieven komen tot stand door verscheidene aspecten.

 1. Type en leeftijd woning (appartement, villa, vrijstaand, hoekwoning, twee-onder-een kap).
 2. De tijd (in uren) die de bouwinspecteur bezig is.
 3. Vooraf verkregen inzicht in het huis (tekeningen of het bestek).
 4. De energiecoach die jij kiest.
Soort woningM2 woonruimteGeschatte kosten
Studio/Appartement80 m2€ 176,00
Rijtjeswoning115 m2€ 217,00
Hoekwoning165 m2€ 283,00
Losse woning200 m2€ 356,00
Geschatte kosten woninglabel Zennewijnen.

Bekwame energieadviseurs in Zennewijnen vergelijken

Zo snel mogelijk het definitieve energielabel aanvragen? Daarvoor contacteer je een erkend deskundige energielabel Zennewijnen. Het portaal om ervaren energiedeskundigen te vergelijken is CentraalregisterTechniek.nl. Hier vind je in een link naar het QBISnl register. Hierin staan alle namen en gegevens van deskundige inspecteurs (BRL9500). Om het proces in gang te zetten check je in het overzicht hierna diverse (landelijke) experts waar je simpel en snel een certificaat kunt regelen tegen een scherpe prijs.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Naar label-B woning in 4 stappen

Heeft je woning een slecht label, en wordt het tijd om duurzamer te leven en de energieprestatie te verbeteren? Met slimme energiebesparende maatregelen kan je feitelijk iedere woning renoveren naar een huis met label A of B. In de regel begint men altijd met isoleren. Daarmee realiseer je een setting waarbij de gewonnen warmte niet zomaar de woning verlaat. Pas daarna ga je juist verder in op de opties voor energie opwekken. Je leest hier ook alle informatie over Energielabel voor bedrijfspand.

Adviezen: Via het platform www.verbeteruwhuis.nl check je – nadat je jouw woning hebt omschreven – praktische verbeteropties voor een gunstiger energielabel. Check de potentiële besparing.

6 voordelen van een zuinig energielabel woning Zennewijnen

 • Een zuinige woning met een lage energierekening.
 • Een gezond klimaat in huis: geen tocht en kou bij de ramen.
 • Een woning met label B of A hoeft minder te stoken en stoot dus minder uit.
 • De woning is interessanter op de woningmarkt.
 • In sommige gevallen biedt de bank een rentekorting.
 • De overheid verstrekt meerdere subsidies op het moment dat je jouw huis verduurzaamt.
 • De energiecoach in Zennewijnen kan hierin een adviserende rol spelen.
EnergielabelBouwjaarPunten van aandacht
Label A2014 – 2022Volledig elektrische warmtepomp + zonnepanelen plaatsen.
Label B1997 – 2008Zonnepanelen en hybride warmtepomp.
Label C1983 – 2003Focus op muurisolatie en verbeteringen aan het dak.
Label D1971 – 1982HR++ glas en een nieuwe HR-ketel.
Label E1969 – 1977Isolatie, dubbel glas + HR-ketel en zonnepanelen.
Label F1949 – 1965Isoleren en verwarmingsketel vervangen.
Label Gt/m 1932Dak-, vloer-, bodem-, en muurisolatie.

Het goedkoopste energielabel voor jouw huis?

Bekijk alle adviseurs en ontvang nog deze week jouw label

Isoleer je woning

Alleen met de juiste isolatie realiseer je een zuinig huis. Door de muren, vloer en het dak te isoleren vermijd je dat de gerealiseerde warmte naar buiten ontsnapt. Hiermee worden de stookkosten een stuk gunstiger en heb je een aangenaam leefklimaat. Waar je moet starten met isoleren ligt aan de manier waarop je huis nu is geïsoleerd. De leeftijd van de woning zegt vaak al veel over de mate van isolatie. Vraag ook wat de vorige eigenaar heeft gedaan. Een bouwtechnische keuring of het maken van warmtebeelden kan de probleempunten goed blootleggen. In de tabel hieronder bekijk je de gemiddelde besparingen voor een gemiddelde eengezinswoning met een standaard hr combiketel.

Isolatie optiesPrijsBesparing gas (jaar)Besparing
Dakisolatie€3400 – €5600960 m3€691
Vloerisolatie€1700 – €3800425 m3€306
Spouwmuurisolatie€1300 – €2250890 m3€641
HR++ glas€1850 – €3000360 m3€259,2
Tarieven en besparingen bij isolatie eengezinswoning (60 m2).

Ventileren

Wanneer je beschikt over een goed geïsoleerde woning, is het aan te raden dat er ook genoeg frisse lucht in huis is. Ventilatie is essentieel voor een aangenaam wooncomfort. Zuinig en slim ventileren betekent een gezond leefklimaat waarbij de warmte uit de vervuilde, afgezogen lucht, wordt teruggewonnen.

 • Zelfregelende roosters: Beperkt automatisch de luchttoevoer bij hogere windsnelheden.
 • Losse ventilatieunit: regelt de ventilatie in één ruimte.
 • Balansventilatie met warmteterugwinning: Alle ruimtes worden even goed geventileerd.
 • (Hybride) ventilatiewarmtepomp i.p.v. ventilatiebox: maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht als duurzame warmtebron voor verwarming.

Woning gasloos verwarmen

Het verwarmen van de woning vraagt veel energie (en geld). Dit gaat vaak nog met een gasgestookte HR-ketel. Je kunt kiezen voor een meer innovatieve verwarmingsbron die het mogelijk maakt om zonder gas te verwarmen. In onderstaande lijst bieden we een aantal suggesties.

 • Moderne HR-combiketel: Goedkoper en sneller je huis stoken.
 • Een hybride warmtepomp: werkt op stroom en koppel je aan de CV-ketel.
 • Een all-electric warmtepomp: een volledig stand-alone functionerend systeem op elektriciteit.
 • Zonneboiler: zorgt op een duurzame manier voor warm tapwater.
 • Infraroodpanelen: geeft direct warmte af voor een aantal m2.

Kies voor zonnepanelen

Als je jouw woning hebt geoptimaliseerd kan je de totale stroombehoefte berekenen. De benodigde energie kan je zelf opwekken met behulp van zonnepanelen op je dak. Ze hebben een lange levensduur (25- 30 jaar) en na gemiddeld 7 jaar zijn ze terugverdiend.

 • Zonnepanelen vangen het licht op en zetten dit om in elektrische energie.
 • Een compleet pakket met 10 zonnepanelen koop je vanaf €5000 en heeft een terugverdientijd van ongeveer 8 jaar.
 • Stroom die je niet verbruikt kan je automatisch aan het net terugleveren (salderen). Hiervoor krijg je hetzelfde tarief als waarvoor jij het bij de energieleverancier inkoopt.

energielabel-zennewijnen-4062

Energielabel bedrijfspanden en gebouwen

Het is verplicht voor een kantoorpand om een energielabel te hebben in situaties van verkoop en verhuur van zakelijke panden (mits groter dan 50m2). Deze verordening is in het leven geroepen voor utiliteitsgebouwen als een kantoor, scholen, pensions, en publieke gebouwen zoals verzorgingshuizen. Is het gebouw groter dan 100m2, en wordt minimaal 50% daarvan gebruikt als kantoorplekken? In die situaties moet het pand per 2023 de beschikking hebben over energielabel C of hoger. Bovendien moeten organisaties die hun vestiging in een publiek toegankelijke ruimte hebben vanaf 250 m2 het label zo ophangen dat iedereen dit kan zien, bijvoorbeeld naast de receptie. Bekijk ook onze pagina met informatie over Voorlopig energielabel.

 • Bij overdracht of oplevering van een zakelijke ruimte is een energielabel verplicht.
 • Deze verplichting geldt bij bedrijfspanden, winkels, kantoren en horeca gebouwen.
 • Voor industriële bedrijfspanden geldt er een ontheffing.
 • Bedrijfsgebouwen met 100 m2 aan functionele ruimte (met minimaal 50% als kantoorfunctie) moeten met ingang van 2023 minimaal de beschikking hebben over milieulabel C.
 • In openbare panden met een oppervlakte van ten minste 250 m2 moet het energielabel duidelijk zichtbaar voor het publiek worden opgehangen.

Lees de veelgestelde vragen (FAQ) over het woninglabel

Hoe werkt een energielabel?
Het energielabel laat zien hoe energiezuinig een huis is.hoe energiezuinig een huis is. Hoe minder energie er nodig is voor het verwarmen van de woning, des te groener je woninglabel. De energie-index loopt van energielabel A & B (groen label) en gaat verder tot G (niet duurzaam).

Is voor iedereen een energielabel verplicht?
Ja, in de situatie waarin je het huis wilt verkopen of verhuren dan moet je laten zien welk energielabel de woning heeft. Dit dient ook te worden meegenomen in de advertenties (makelaar). Is het definitieve label niet aantoonbaar, dan riskeer je een boete van €170,00.

Hoe kan ik het label aanvragen?
Daarvoor moet je een vakbekwame energiedeskundige in Zennewijnen laten langskomen. Op de website Qbis.nl vind je de beschikbare energiespecialisten. Een adviseur komt bij je thuis en doorloopt een lange lijst met punten. De adviseur berekent de energieprestaties en voert de registratie door in de het EP-Online systeem. De dossierstukken krijg je per mail en middels Mijn Overheid kun je het later downloaden (gemeente Tiel).

Hoe wordt een definitief energielabel vastgesteld?
De deskundige checkt het jaar waarin het huis is gebouwd, het type gebouw, grootte van de woning en andere aspecten als ramen en kozijnen, de mate van isolatie, type CV-ketel en ventilatiesysteem en of er energie-efficiënte warmtebronnen aanwezig zijn zoals zonnepanelen of een warmtepomp. Aan de hand van deze inspectie wordt vastgesteld wat de totale energiebehoefte is voor verwarming, warm water, ventilatie en koeling van jouw huis en hoeveel van deze energie uit hernieuwbare bronnen komt. Hierna zal de adviseur het labelletter definitief vaststellen en inschrijven.

Wat zijn de huidige kosten van een energielabel?
De tarieven van je energielabel schommelen tussen de €150,00 en €350,00. De uiteindelijke prijs is afhankelijk van het soort woning, het aantal uur dat de adviseur bezig zal zijn en de documentatie die je paraat hebt (tekeningen en andere technische informatie). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Zennewijnen kun jij het beste doen door verschillende energie-inspecteurs te benaderen die opereren in de provincie Gelderland.

Hoe werkt het opvragen van mijn huidige energielabel?
Hiervoor kan je het beste gaan naar Energielabel.nl. Kies voor huur/koopwoning en vul de postcode (4062) en huisnummer in. Het systeem laat direct het huidige label zien. Waarschuwing: is het een voorlopig energielabel? Dit is geen formeel label en is dus niet bruikbaar voor verkoop of verhuur. Je moet het dus eerst laten omvormen naar een definitief label. Wacht niet langer: energielabel huis Zennewijnen opvragen.

Plaats een reactie