Energielabel Wildervank

Direct energielabel aanvragen

Snel een voordelig een energielabel aanvragen voor jouw woning in Wildervank? Per 1 januari 2015 heeft iedere woning een energielabel toegewezen gekregen. Dit milieulabel geeft een indicatie van hoe milieuvriendelijk een huis is en biedt nuttige verbetermogelijkheden om het nog zuiniger te maken. Ga je jouw woning verkopen of verhuren? Dan is een definitief energielabel in Wildervank verplicht. Op deze pagina ontdek je praktische info over de aanvraag van een nieuw certificaat. Tevens is er ook een overzicht met plaatselijke energieadviseurs en kan je aan de slag met concrete tips hoe jij jouw woning groener kunt maken.

 • Het energielabel helpt je om je huis zuiniger en comfortabeler te maken.
 • Sinds 2015 is het verplicht bij een woningoverdracht (bijvoorbeeld verkoop of verhuur).
 • We delen het op in 7 categorieën: Energielabel A/B (heel milieuvriendelijk) t/m F/G (zeer hoog verbruik).
 • Tot 2020 kon men zelf online een VEL (vereenvoudigd label) bestellen. Dit beleid is in 2021 gewijzigd.
 • Je moet nu een afspraak maken met de energieadviseur in Wildervank die jouw hele huis bekijkt en het label registreert.
 • Het informatielabel – inclusief mogelijke maatregelen om het energieverbruik te verlagen – kost gemiddeld tussen de €195,00 & €355,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Wildervank

Het energielabel geeft een indicatie van de hoeveelheid energie die een woning gebruikt. Alle huiseigenaren hebben in 2015 een voorlopig energielabel van de overheid ontvangen. Zodra je overgaat tot verkoop of verhuur van je woning, dan moet je een definitief energielabel kunnen overhandigen. Sinds kort is er een nieuwe richtlijn waarbinnen het label wordt opgesteld (NTA8800). Je moet nu een gecertificeerde energieadviseur verzoeken te komen kijken. Deze energie-specialist zal thuis langskomen en analyseert de actuele situatie op energiegebied. Het certificaat is nu wel een stuk duurder geworden. In het stappenplan hieronder vind je precies hoe jij het voordelig energielabel in Wildervank aanvraagt.

Een energielabel voor je woning aanvragen in 5 stappen

 1. Vind een energiedeskundige

  Op www.centraalregistertechniek.nl vind je verschillende gecertificeerde energieadviseurs die het energielabel mogen opmaken. Zoek op postcode (9648) om een erkend deskundige in Wildervank te zoeken.

 2. Voorbereiding op afspraak

  Selecteer een specialist en probeer een afspraak in te plannen. Bereid je goed voor: zorg dat je alle benodigde informatie van de woning hebt. Voorbeelden zijn bouwtekeningen en facturen van renovaties of eerdere EPC-berekeningen.

 3. Bezoek van de deskundige

  Een erkend energiedeskundige komt thuis bij je langs en kijkt hoe het gesteld is met de isolatie en duurzame verwarmingsbronnen. Deze ronde duurt plusminus 2,5 uur.

 4. Vastleggen van het label

  De EP-adviseur in Wildervank kiest het label en verzorgt de inschrijving in het EP-Online platform.

 5. Online label inzien

  Na registratie krijg je een digitaal document (PDF) van het vastgestelde label incl. de geconstateerde punten en suggesties om de woning te verduurzamen. De geldigheidsduur van het label is 10 jaar en moet jij kunnen tonen op het moment dat je gaat verkopen. Je kunt het ook te allen tijde opvragen via Mijn Overheid.

Alles weten over een particulier energielabel?

Doorzoek de energieadviseurs en maak gebruik van de aanbieding!

Prijzen van een definitief energielabel

De onkosten voor een definitief energielabel bedragen zo ongeveer tussen de €150,00 – €435,00. In de tabel hieronder bekijk je de geschatte kosten van een energielabel deskundige Wildervank. Meteen een afspraak inplannen? Klik hier om de verschillende bedrijven met elkaar te vergelijken. Of bekijk adviseurs in Zuidbroek, Noordbroek, Tripscompagnie, Borgercompagnie en Steendam. De geschatte tarieven wordt bepaald door een aantal zaken.

 1. Categorie huis (villa, hoekwoning, appartement, twee-onder-een kap, vrijstaand).
 2. Het aantal uur dat de bouwinspecteur bezig zal zijn.
 3. De reeds aanwezige details van de woning (tekeningen en facturen van verbetermaatregelen).
 4. De energiecoach of adviseur die je kiest.
Categorie huisAantal m2Prijzen
Klein appartement55 m2€ 167,00
Rijtjeshuis110 m2€ 202,00
Hoekwoning140 m2€ 294,00
Villa180 m2€ 360,00
Gemiddelde kosten woninglabel Wildervank.

Gecertificeerde energieadviseurs in Wildervank vergelijken

Eenvoudig en snel het definitieve energielabel aanvragen? Daarvoor contacteer je een erkend deskundige energielabel Wildervank. Het portaal om een energieadviseur te zoeken is CentraalregisterTechniek.nl. Daar tref je het QBISnl register. In deze database tref je deskundige inspecteurs (BRL9500). Voor jouw gemak doorzoek je hieronder meerdere erkende bureaus waar je zonder gedoe een label kunt regelen tegen een scherpe prijs.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Tips voor een lager energieverbruik

Heb jij een label E, F of G woning, en wil jij graag verduurzamen en daarmee de energieprestatie verbeteren? Met het toepassen van energiebesparende maatregelen kan jij elk gebouw omtoveren naareen huis met label A of B. De basis is altijd een goede isolatie. Daarmee weet je zeker dat zo min mogelijk warmte verloren gaat. Zodra dit in orde is leg je de nadruk op zelf energie opwekken met een warmtepomp of zonnepanelen. Lees hier ook meer informatie over EPC (energieprestatiecertificaat).

Noot: Via het platform www.verbeteruwhuis.nl ontdek je – nadat je de vragenlijst hebt ingevuld – concrete verbeteropties voor een groen energielabel. Doe hier de check.

De belangrijkste voordelen van een zuinig energielabel woning Wildervank

 • Een energiezuinig huis en besparen op de energierekening.
 • Een aangenaam wooncomfort: in de winter lekker warm en in de zomer lekker koel.
 • Een woning met label A of B draagt bij aan een beter milieu.
 • De waarde van het huis neemt toe.
 • Mogelijk een duurzaamheidskorting bij je hypotheek.
 • Er gelden meerdere subsidies voor het verduurzamen van jouw woning.
 • De energiecoach in Wildervank is de juiste persoon om je hier bij te helpen.
EnergielabelBouwjaarPunten van aandacht
Label A2012 – 2022Zelfvoorzienende woning met zonnepanelen en warmtepomp.
Label B2001 – 2005Zonnepanelen, zonneboiler of (hybride) warmtepomp.
Label C1987 – 1999Zonnepanelen, na-isolatie en driedubbel glas.
Label D1972 – 1980Isolatie van cv-leidingen in onverwarmde ruimtes.
Label E1969 – 1977Dubbelglas, zonnepanelen en isoleren.
Label F1950 – 1966Isolatie van vloer, dak en muren.
Label Gt/m 1930Enkel glas vervangen + isoleren.

Snel het goedkoopste energielabel regelen?

Vergelijk alle adviseurs en regel het binnen 1 week

Woning isoleren

Isolatie is met afstand de belangrijkste factor voor een label A of B woning. Door goede isolatie van muren, bodem en/of dak vermijd je dat gewonnen warmte je huis weer verlaat. Op die manier dalen de stookkosten in de winter en krijg je een gezond klimaat in huis. Welke onderdelen je als eerste moet isoleren heeft te maken met hoe en waar de woning op dit moment geïsoleerd is. Het bouwjaar is vaak een goede indicator hiervoor. Vraag ook wat de vorige eigenaar heeft gedaan. Een bouwtechnische keuring of het maken van warmtebeelden toont plaatsen waar isolatie ontbreekt. In onderstaand schema spot je de besparingen die mogelijk gerealiseerd kan worden voor een doorsnee woning met een normale hr combiketel.

IsolatieKostenGasbesparing (jaar)Besparing (€/jaar)
Dakisolatie€3700 – €5400870 m3€592
Vloerisolatie€1800 – €3000235 m3€160
Spouwmuurisolatie€1400 – €2500920 m3€626
HR++ glas€1850 – €2600415 m3€282,2
Kosten en jaarlijkse opbrengsten van het isoleren van een gemiddelde eengezinswoning.

Ventileren

Zodra het huis al reeds correct geïsoleerd is, is het aan te raden dat er altijd genoeg frisse lucht in huis kan komen. Ventilatie is bepalend voor een aangenaam leefklimaat. Zuinig en slim ventileren houdt in een prettig binnenklimaat waarbij de warmte uit de vervuilde, afgezogen lucht, wordt teruggewonnen.

 • Zelfregelende ventilatieroosters: Bij veel wind wordt de luchttoevoer automatisch beperkt.
 • Lokale ventilatie-unit: regelt de ventilatie in één ruimte.
 • Balansventilatie met warmte terugwin unit: een systeem van mechanische ventilatie waarbij de hoeveelheid aangevoerde verse lucht volledig in balans is.
 • Ventilatiewarmtepomp in combinatie met HR-ketel: maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen.

Gasgestookte CV-ketel vervangen

Het aansturen van de radiatoren en/of vloerverwarming is een kostbare aangelegenheid. De meeste woningen hebben nog een HR-ketel op gas. Kies voor een duurzaam alternatief die nauwelijks of helemaal geen gas gebruikt. In onderstaande lijst kun je verschillende voorbeelden vinden.

 • Nieuwe HR107 ketel: Goedkoper en sneller je huis stoken.
 • Een hybride warmtepomp: duurzaam je woning verwarmen met minder gas.
 • Een all-electric warmtepomp: 100% verwarmen op stroom (gasverbruik naar 0).
 • Zonneboiler: zet energie van de zon om in warm water.
 • Infraroodpanelen: uitstekend geschikt om een ruimte plaatselijk te verwarmen.

Voordelen zonnepanelen

Op het moment dat je jouw woning hebt geïsoleerd en voorzien hebt van een nieuwe HR-ketel of warmtepomp kan je de totale stroombehoefte berekenen. Deze stroom kan je op een duurzame manier opwekken door zonnepanelen te laten leggen. Ze gaan ontzettend lang mee (tot wel 30 jaar) en binnen 5 – 8 jaar heb je ze al terugverdiend.

 • Zonnepanelen zetten zonlicht om in zonne-energie.
 • Een pv-systeem van 10 zonnepanelen koop je vanaf €4300 en verdien je terug in gemiddeld 8 jaar.
 • Stroom die je niet verbruikt lever je terug aan het elektriciteitsnet (salderen). Daarvoor ontvang je hetzelfde tarief als waarvoor je normaal de stroom inkoopt.

energielabel-wildervank-9648

Voordelig energielabel voor bedrijfspandElk kantoor heeft een energielabel nodig in situaties van verkoop en verhuur van een bedrijfspand vanaf 50m2. Deze noodzaak geldt voor de utiliteitsgebouwen zoals kantoren, sporthallen, horeca, en publiek toegankelijke panden zoals een station. Is het object meer dan 100m2 groot qua oppervlakte, en dient ten minste 50% als kantoorfunctie? In die situaties moet het pand per 2023 minimaal een energielabel C hebben. Daarbij moeten bedrijven en organisaties die werkzaam zijn in publieke ruimtes met een oppervlakte van ten minste 250 m2 het energielabel duidelijk zichtbaar ophangen, zoals in de ontvangsthal. Bekijk ook onze pagina met informatie over Online energielabel aanvragen.

 • Bij het het officiële verkoopmoment van een kantoorgebouw moet je een geregistreerd energielabel kunnen overleggen.
 • Op dit moment geldt deze verplichting voor bedrijfspanden, ziekenhuizen, overheidsgebouwen en winkels.
 • Voor bedrijfshallen en opslagruimtes geldt de verplichting niet.
 • Bedrijfsgebouwen met vloeroppervlaktes van 100 m2 of meer (waar meer dan de helft wordt gebruikt als kantoor) moeten met ingang van 2023 verplicht milieulabel C hebben.
 • In publieke panden vanaf 250 m2 moet dit label duidelijk in het zicht worden opgehangen.

Veelgestelde vragen woninglabel

Wat doet een energielabel?
Een energielabel biedt duidelijkheid over de energiezuinigheid van een woning. Hoe efficiënter de woning verwarmd wordt, hoe beter het woninglabel is. De energie-index loopt van energielabel A & B (groen label) en gaat door tot de rode labels F en G (minder energiezuinig).

Is voor iedereen een energielabel verplicht?
Ja, wanneer jij het huis in de verkoop of verhuur gaat zetten dan moet je kunnen aantonen wat de erkende deskundige van de woning vond. Deze details moet je ook tonen in de advertenties (makelaar). Is er geen geregistreerd label, dan is een boete van €170 niet uitgesloten.

Hoe kan ik een label voor mijn woning aanvragen?
Daarvoor moet je een erkend deskundige energiedeskundige in Wildervank laten komen. Door gebruik te maken van QBIS.nl vergelijk je eenvoudig meerdere energiespecialisten. Een adviseur moet fysiek bij je thuis komen en berekent precies hoeveel energie de woning gebruikt. De deskundige berekent het label en verzorgt de inschrijving in het EP-Online platform. De dossierstukken krijg je per mail en middels Mijn Overheid kun je het later downloaden (gemeente Veendam).

Hoe wordt een definitief energielabel vastgesteld?
De specialist controleert het bouwjaar van het huis, het soort woning, de grootte en andere eigenschappen als type glas, de toegepaste isolatie, de aanwezige ventilatie opties en verwarmingssystemen en de aanwezigheid van energiebesparende producten zoals een WTW, zonneboiler of zonnepanelen. Met deze complete analyse wordt opgesteld hoeveel energie er wordt gebruikt voor het verwarmen en koelen van jouw huis en hoeveel stroom er zelf wordt opgewekt uit duurzame bronnen. Daarna wordt het labelletter geregistreerd.

Wat zijn de huidige kosten van een energielabel?
De kosten van je energielabel schommelen tussen de €120,00 – €360,00. De prijsindicatie ligt aan de grootte van de woning, het uurtarief en het aantal benodigde uren van de adviseur en de documentatie die je paraat hebt (tekeningen en andere technische informatie). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Wildervank kun jij het beste doen door meerdere energiedeskundigen te benaderen die diensten leveren in en rondom de provincie Groningen.

Mijn energielabel opvragen, hoe doe ik dat?
Om jouw huidige label in te zien kan je een kijkje nemen op het platform energielabel.nl. Kies voor huur/koopwoning en vul jouw postcode (9648) en het huisnummer in de zoekbalk in. Je krijgt nu gelijk het huidige label plus de vervaldatum te zien. Let op: wordt er een voorlopig energielabel getoond? Dit telt niet als officieel woninglabel en kan je dus ook niet gebruiken bij een woningoverdracht. Je moet het voorlopige label veranderen in een definitief milieulabel. Vind gelijk alle benodigde info: energielabel huis Wildervank opvragen.

Plaats een reactie