Energielabel Hei- en Boeicop

Direct energielabel aanvragen

Eenvoudig en betaalbaar een energielabel aanvragen voor jouw woning in Hei- en Boeicop? Vanaf 1 januari 2015 heeft elke woning een energielabel. Dit informatielabel vertelt hoe energiezuinig jouw huis is en biedt belangrijke maatregelen om de woning duurzamer te laten worden. Ga je je huis verkopen? Dan is een definitief energielabel in Hei- en Boeicop verplicht. Op ons energielabel-platform vind je praktische informatie over het aanvragen van een nieuw label. Ook kunnen verschillende energieadviseurs vergeleken worden en bieden wij concrete tips hoe jij jouw woning groener kunt maken.

 • Het energielabel geeft aan of een woning veel of weinig energie verbruikt.
 • Het is een vereiste bij een woningoverdracht (bijvoorbeeld verkoop of verhuur).
 • Er zijn 7 niveau’s: Energielabel A of B (laag verbruik) t/m F/G (hoog energieverbruik).
 • Voorheen was het mogelijk zelf een VEL (vereenvoudigd label) op te vragen. Per 2021 zit dit iets anders in elkaar.
 • Je moet nu een afspraak maken met de energieadviseur in Hei- en Boeicop die jouw woning opneemt en het label registreert.
 • Het keurmerk – incl. verbetermogelijkheden – kost (afhankelijk van het type woning) tussen de €165,00 & €425,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Hei- en Boeicop

Het energielabel geeft inzicht in de actuele staat en de energieprestatie van een object. Alle huiseigenaren ontvingen in 2015 een voorlopig energielabel. Op het moment dat jij de woning gaat verhuren over verkopen, is een definitief energielabel noodzakelijk. Sinds 2021 is er een nieuw systeem dat wordt geclassificeerd als NTA8800. Je moet tegenwoordig een bekwame energieadviseur thuis laten langskomen. Deze energie-expert komt langs en doorloopt een lange lijst met punten. De prijzen zijn om die reden ook flink hoger geworden. In onderstaand gedeelte leggen wij stap voor stap uit hoe jij een voordelig energielabel in Hei- en Boeicop regelt.

Een energielabel voor je woning aanvragen in 5 stappen

 1. Kom in contact met een energiedeskundige

  Via het platform centraalregistertechniek.nl vind je verschillende bevoegde energieadviseurs die het energielabel mogen bepalen. Voor relevante lokale resultaten gebruik je jouw postcode (4126) om een erkend deskundige in Hei- en Boeicop te traceren.

 2. Zorg voor goede voorbereiding

  Kies een energie-expert en stem samen een geschikt moment af. De afspraak zal een stuk vloeiender verlopen wanneer je zoveel mogelijk gegevens van de woning hebt. Onder andere bouwtekeningen en facturen van renovaties of eerdere EPC-berekeningen.

 3. Bezoek op locatie

  De erkend energiedeskundige komt thuis langs en bekijkt de aanwezige isolatie en de installaties. Het is aan te raden hierbij aanwezig te zijn.

 4. Registratie van het label

  De EP-adviseur in Hei- en Boeicop maak zijn of haar berekening, bepaalt het label en zorgt ervoor dat alles wordt opgenomen in de EP-Online database.

 5. Inzicht in jouw label

  Na afloop van de inspectie sturen ze een PDF op van het keurmerk met daarin uitleg en suggesties om de woning te verduurzamen. Het document is na datum van afgifte 10 jaar geldig en moet je ook aanbieden bij het opstellen van een verkoop- of huurcontract. Het is ook digitaal in te zien via de berichtenbox van de overheid.

Snel en eenvoudig een particulier energielabel regelen?

Vergelijk energieadviseurs en bekijk de goedkoopste aanbieder

Prijzen van een definitief energielabel

De onkosten voor een definitief energielabel liggen tussen de €190,00 – €365,00. In het onderstaand overzicht bieden we de gemiddelde kosten van een energielabel deskundige Hei- en Boeicop. Wil je een concrete prijs? Klik hier om direct de (lokale) aanbieders te bekijken. Check ook adviseurs in Hoef en Haag, Hagestein, Zijderveld, Everdingen en Ravenswaaij. De offerte kosten worden berekend middels verscheidene factoren.

 1. De grootte van de woning (vrijstaand, hoekwoning, appartement, twee-onder-een kap, villa).
 2. De tijd (in uren) die de bouwinspecteur bezig is.
 3. De informatie die voorhanden is (tekeningen, facturen of gegevens van de CV-installatie).
 4. De energiecoach waar je mee in zee gaat.
WoningWoonoppervlaktePrijsindicatie
Appartement75 m2€ 169,00
Tussenwoning115 m2€ 214,00
Geschakelde woning165 m2€ 294,00
Losse woning180 m2€ 363,00
Kostenoverzicht woninglabel Hei- en Boeicop.

Toonaangevende energieadviseurs in Hei- en Boeicop vergelijken

Vandaag nog je definitief energielabel aanvragen? Op dat moment ga jij snel op zoek naar een erkend deskundige energielabel Hei- en Boeicop. Het platform om betrouwbare specialisten in te huren is www.centraalregisterTechniek.nl. Daar vind je het QBISnl register. In deze database tref je bevoegde specialisten (BRL9500). Om het proces in gang te zetten tref je in de tabel hieronder meerdere erkende bureaus waar je gemakkelijk een milieulabel kunt regelen en waarbij u direct op de kosten let.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Duurzamer wonen in 4 stappen

Heeft je woning een slecht label, en wil jij graag iets doen aan de energieprestatie? Door te kiezen voor energiebesparende maatregelen kan je ook jouw huis vergroenen tot een label A/B/C huis. Het aanbrengen van de juiste isolatie is het startpunt. Daardoor weet je zeker dat de gewonnen warmte niet zomaar de woning verlaat. In de volgende stap kijk je pas naar eigen energieopwekking. Je leest hier ook alle informatie over Goedkoopste energielabel.

Noot: Via de website van de overheid https://www.verbeteruwhuis.nl ontdek je – nadat je de kenmerken van jouw woning hebt ingevuld – duidelijke verbeteropties voor een gunstiger energielabel. Bekijk direct hoe jij je huis kunt verbeteren.

Het gemak van een zuinig energielabel woning Hei- en Boeicop

 • Een milieuvriendelijke woning met een lagere energierekening.
 • Een comfortabel leefklimaat: geen tocht meer bij de ramen.
 • Een B- of A woning hoeft minder te stoken en stoot dus minder uit.
 • Waardevermeerdering van jouw huis.
 • Lagere hypotheekrente mogelijk.
 • Er bestaan forse subsidies voor het verbouwen van een huis.
 • De energiecoach in Hei- en Boeicop kent precies de huidige wet- en regelgeving.
EnergielabelBouwjaarVerbeterpunten
Label A2011 – 2024Laat een 100% elektrische warmtepomp installeren (van gas los).
Label B1997 – 2006Een warmtepomp en/of zonnepanelen.
Label C1985 – 1999Loop alle achterstallige isolatie na, en kijken naar een zonneboiler.
Label D1973 – 1983Laat warmtescan doen voor laatste isolatie kansen.
Label E1967 – 1977Dak-, gevel-, vloer- en glasisolatie en zonnepanelen.
Label F1948 – 1965Dubbel glas plaatsen en isoleren van de woning.
Label Gt/m 1932Vloer, dak en muren isoleren.

Het goedkoopste energielabel voor jouw huis?

Bekijk alle adviseurs en regel het binnen 1 week

Woningisolatie

Alleen met de juiste isolatie realiseer je een zuinig en comfortabel huis. Door alle onderdelen van je huis goed te isoleren verhinder je dat de warmte in huis zomaar verdwijnt. Zo zullen de stookkosten verminderen en geniet je van een comfortabel binnenklimaat. Waar je moet starten ligt aan de RC-waardes van de woning. Het jaar waarin het huis is gebouwd vertelt al veel over de isolatiewaardes. Bekijk ook bouwtekeningen en informeer bij de vorige bewoners. Een bouwtechnische keuring of warmtescan laat zien waar het aan isolatie ontbreekt. Hieronder zoek je eenvoudig naar de besparingen die mogelijk gerealiseerd kan worden bij een eengezinswoning met 60 m2 vloeroppervlak met een normale hr combiketel.

IsolatieOnkostenGasbesparing p/jaarBesparing (€/jaar)
Dakisolatie€3000 – €56001020 m3€745
Vloerisolatie€1700 – €4000285 m3€208
Spouwmuurisolatie€1200 – €2350950 m3€694
HR++ glas€1900 – €2900420 m3€306,6
Kosten en opbrengsten bij isolatie eengezinswoning (60 m2).

Ventileren

Wanneer je huis een goede isolatie heeft, moet je erop letten dat er altijd genoeg frisse lucht in huis kan komen. Ventilatie is essentieel voor een aangenaam binnenklimaat. Zuinig en slim ventileren betekent een gezond binnenklimaat waarbij de warmte uit de vervuilde, afgezogen lucht, wordt teruggewonnen.

 • Winddrukgeregelde roosters: constant ventilatievolume zonder tochtvorming.
 • Losse ventilatieunit: slimme keuze bij woningen met natuurlijke ventilatie.
 • Balansventilatie met WTW-unit: win warmte uit de woning terug door het opnieuw in de woning te blazen.
 • Ventilatiewarmtepomp in combinatie met HR-ketel: is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken en kan hiervoor een huis verwarmen.

Woning gasloos verwarmen

Het verwarmen van de woning kost in de meeste huizen veel gas. In de meeste huizen vinden we nog een gasgestookte ketel. Je kunt kijken naar een zuinig systeem die bijna geen of zelfs helemaal geen gas nodig heeft. In de lijst hieronder bieden we een aantal suggesties.

 • Een nieuwe moderne HR-ketel: Compact, stil, veilig en zuinig.
 • Een hybride warmtepomp: een mooi tussenoplossing voor duurzamer verwarmen.
 • Een all-electric warmtepomp: een stand-alone product dat de woning verwarmt op elektriciteit.
 • Zonneboiler: zorgt op een duurzame manier voor warm tapwater.
 • Infraroodpanelen: lokaal verwarmen met een gunstig energieverbruik.

Voordelen zonnepanelen

Wanneer je de verbeteropties voor jouw woning hebt geïmplementeerd kan je een inschatting maken van de benodigde hoeveelheid stroom. De totale stroom kan je op een duurzame manier genereren door een set met zonnepanelen te laten plaatsen. De nieuwste panelen kunnen wel 40 jaar mee en ze verdienen zich razendsnel terug, vaak al binnen 7 jaar.

 • Zonnepanelen vangen zonlicht op en zetten dat om in energie.
 • Een volledige set met 10 zonnepanelen koop je vanaf €5100 en verdien je terug in gemiddeld 8,5 jaar.
 • Elektriciteit dat je niet zelf gebruikt kan je terugleveren aan de energieleverancier (salderen). Hiervoor krijg je hetzelfde tarief als jij betaalt aan de leverancier, je streept het dus tegen elkaar weg.

energielabel-hei--en-boeicop-4126

Energielabel voor bedrijfspanden

Een actueel en definitief energielabel voor het kantoor is noodzakelijk wanneer er een verkoop- of verhuurcontract wordt opgesteld van een zakelijk pand (indien groter dan 50 m2). De verordening richt zich op alle soorten utiliteitsgebouwen zoals kantoorruimtes, onderwijsinstellingen, showrooms, en publieke gebouwen zoals ziekenhuizen. Betreft het een pand groter dan 100m2, en wordt 50% of meer gebruikt als kantoorfunctie? In dat kader moet het gebouw met ingang van 2023 beschikken over een energielabel C. Verder moeten organisaties zoals winkels, banken of hotels in publieke gebouwen van 250m2 of groter het label duidelijk zichtbaar ophangen, bijvoorbeeld bij de toegangspoort. Bekijk ook informatie over Energielabel berekenen.

 • Bij het het officiële verkoopmoment van een kantoorpand moet je verplicht een energielabel hebben.
 • Deze verplichting geldt bij bedrijfspanden, winkels, kantoren en horeca gebouwen.
 • Voor industriële bedrijfsruimten geldt de verplichting niet.
 • Bedrijfsgebouwen met een oppervlakte van meer dan 100m2 (waar 50% of meer gebruikt wordt als kantoor) moeten met ingang van 2023 minimaal de beschikking hebben over milieulabel C.
 • In publieke (bedrijfs)ruimtes met een ruimte van minimaal 250 m2 moet het label bovendien zichtbaar zijn voor bezoekers.

Veelgestelde vragen woninglabel

Wat houdt het energielabel in?
Het energielabel geeft een indicatie van hoe energiezuinig een huis is. Hoe energiezuiniger, hoe beter het woninglabel is. De energie-index start bij energielabel A & B (erg milieuvriendelijk) tot label G (zeer hoog verbruik).

Is het energielabel verplicht?
Ja, als jij een woning wilt verkopen of verhuren moet je aan kunnen tonen wat het definitieve energielabel is. Dit moet ook in de verkoop- of verhuuradvertentie (makelaar) staan. Is het definitieve label niet aantoonbaar, dan kan je een boete van tenminste €170 krijgen.

Hoe kan ik een label voor mijn woning aanvragen?
Voor een erkend label moet je een bekwame energiedeskundige in Hei- en Boeicop vragen bij je thuis te komen voor een onderzoek. Op www.Qbis.nl zijn deze energiespecialisten te bekijken. Deze inspecteur zal thuis langskomen en bekijk de gehele woning. De deskundige komt met een eindoordeel en registreert deze in de database EP-Online. De definitieve berekeningen ontvang je per mail en daarnaast is het op te vragen via Mijn Overheid (gemeente Vijfheerenlanden).

Welke factoren bepalen mijn energielabel?
Een specialist onderzoekt het bouwjaar van de woning, het soort gebouw, het aantal m2 woonoppervlakte en ook naar specifieke zaken als ramen en kozijnen, de beschikbare isolatie, de manier waarop het huis verwarmd en geventileerd wordt en of er ook energie wordt gewonnen met een warmtepomp of zonnepanelen. Met deze complete analyse kan worden berekend wat de totale energiebehoefte is voor het leveren van warm water en de verwarming van woonunit en in hoeverre de woning deze benodigde energie zelf opwekt. Vervolgens wordt het labelletter geregistreerd.

Wat kost een energielabel?
De onkosten van je energielabel bedragen zo ongeveer tussen de €125,00 en €440,00. De verwachte prijs heeft te maken met type woning, de benodigde tijd die de energieadviseur nodig heeft en de kwaliteit van de basisinformatie (tekeningen, facturen of gegevens van de CV-installatie). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Hei- en Boeicop kan je goedkoper doen door diverse energieadviseur te gaan vergelijken die werken binnen de provincie Utrecht.

Mijn energielabel opvragen, hoe doe ik dat?
Om dit in te zien surf je naar energielabel.nl van de overheid. Kies het type woning en vul de postcode (4126) en het huisnummer in de betreffende velden in. Je krijgt nu het label van jouw woning te zien. Let op: krijg je een voorlopig energielabel te zien? Dit is slechts een inschatting en geen formeel document en is dus niet bruikbaar voor verkoop of verhuur. Je moet het voorlopige label veranderen in een definitief woninglabel. Vind gelijk alle benodigde info: energielabel huis Hei- en Boeicop opvragen.

Plaats een reactie