Energielabel Ravenswaaij

Direct energielabel aanvragen

Direct een betaalbaar energielabel aanvragen voor jouw woning in Ravenswaaij? Per 1 januari 2015 heeft elke woning een energielabel. Het document laat zien hoe zuinig jouw woning is en geeft nuttige mogelijkheden om het te verduurzamen. Ben je van plan jouw woning te verkopen of verhuren? Dan is een definitief energielabel in Ravenswaaij verplicht. Op deze website bieden wij uitgebreide informatie over hoe je het label aanvraagt. Tevens kan je hier energieadviseurs vergelijken en bieden wij handige tips om jouw label te verbeteren.

 • Het energielabel helpt je om je huis zuiniger en comfortabeler te maken.
 • Je moet het kunnen overhandigen bij verkoop, verhuur, maar ook bij oplevering van een nieuwe woning.
 • We delen het op in 7 niveaus: Energielabel A/B (zeer zuinig) t/m F/G (minder energiezuinig).
 • De laatste jaren kon je op basis van een aantal vragen zelf een VEL (vereenvoudigd label) aanvragen. Dit beleid is in 2021 gewijzigd.
 • De woningeigenaar maakt een afspraak met de energieadviseur in Ravenswaaij die bij je thuis komt en het label vastlegt.
 • Het label – incl. verbetermogelijkheden – kost tegenwoordig tussen de €145,00 en €445,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Ravenswaaij

Het energielabel geeft inzicht in de energie(on)zuinigheid van een gebouw of woning. Alle woningen in Nederland hebben in 2015 een voorlopig energielabel van de overheid ontvangen. Zodra je overgaat tot verkoop of verhuur van je woning, dan is een definitief energielabel verplicht. Vanaf 2021 werkt men met een nieuwe bepalingsmethode die we ook wel kennen als NTA8800. Je moet tegenwoordig een gecertificeerde energieadviseur thuis laten komen. Deze energie-specialist moet fysiek bij je thuis komen bekijkt de aanwezige isolatie en de installaties. Het nadeel voor de consument is dat het veel duurder is. In het volgende overzicht check je hoe jij zo’n voordelig energielabel in Ravenswaaij moet aanvragen.

Stappenplan: energielabel aanvragen

 1. Vind een energiedeskundige

  Via het platform centraalregistertechniek.nl vergelijk je alle bevoegde energieadviseurs die een energielabel mogen vastleggen. Vul je postcode in (4119) om een erkend deskundige in Ravenswaaij op te vragen.

 2. Afspraak maken en voorbereiden

  Tik op een specialist en plan een afspraak in. Het is handig als je alle essentiële gegevens van het huis kunt laten zien. Denk aan bouwtekeningen, EPC berekeningen en andere technische informatie.

 3. De inspectie

  De erkend energiedeskundige komt thuis langs en berekent precies hoeveel energie de woning gebruikt. Deze ronde duurt plusminus 2,5 uur.

 4. Registratie van het label

  De EP-adviseur in Ravenswaaij maak zijn of haar berekening, bepaalt het label en registreert deze in de database EP-Online.

 5. Database met labels bekijken

  Nadat de calculatie is afgerond ontvang je digitaal een PDF van het label inclusief een duidelijke onderbouwing en opties om de woning zuiniger te maken. De geldigheidsduur van het label is 10 jaar en moet jij kunnen tonen aan een geïnteresseerde koper. Door middel van Mijn Overheid kun je de documentatie ook downloaden.

Een particulier energielabel nodig?

Vergelijk energieadviseurs en vind de voordeligste aanbieder

Gemiddelde kosten energielabel

De tarieven van een definitief energielabel liggen vaak tussen de €155,00 – €360,00. In het onderstaand overzicht bekijk je de geschatte kosten van een energielabel deskundige Ravenswaaij. Direct een aanvraag doen? Klik hier om de verschillende bedrijven met elkaar te vergelijken. Bekijk ook adviseurs in Erichem, Asch, Beusichem, Zoelmond en Varik. De definitieve tarieven wordt bepaald door velerlei variabelen.

 1. Categorie woning (tussenwoning, villa, appartement, twee-onder-een kap, vrijstaand).
 2. De tijd (in uren) die de bouwinspecteur bezig is.
 3. De kwaliteit van de basisinformatie (tekeningen, het bestek, documentatie en facturen).
 4. De energiecoach of adviseur die je kiest.
Categorie huisGrootteGeschatte kosten
Studio/Appartement60 m2€ 173,00
Tussenwoning105 m2€ 208,00
Twee-onder-een kap140 m2€ 287,00
Vrijstaand175 m2€ 367,00
Kostenoverzicht woninglabel Ravenswaaij.

De beste energieadviseurs in Ravenswaaij vergelijken

Ook direct zo’n definitief energielabel aanvragen? Om dit te regelen ga jij snel op zoek naar een erkend deskundige energielabel Ravenswaaij. De website om een adviseur te vinden is https://www.centraalregistertechniek.nl. Daar open je het QBISnl register. Op deze plek doorzoek je bevoegde inspecteurs (BRL9500). Voor jouw gemak check je in het overzicht hierna diverse (landelijke) experts waar je op een gebruiksvriendelijke manier een afspraak kunt maken voor een aantrekkelijk tarieven.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Een energiezuinig huis in 4 stappen

Woon jij in een milieu-onvriendelijk huis, en wil jij graag lagere energielasten en de energieprestatie verbeteren? Door te kiezen voor energiebesparende maatregelen kan je ook jouw huis verbeteren tot een woning met label B. Het aanbrengen van de juiste isolatie is het startpunt. Op die manier is het zeker dat de warmte niet zomaar de woning uit kan. Zodra dit in orde is leg je de nadruk op energie die je zelf kunt opwekken met bijvoorbeeld zonnepanelen. Of klik door voor meer informatie over Boete zonder energielabel.

Adviezen: Via het overheidsinitiatief www.verbeteruwhuis.nl ontdek je – na het doorgeven van de gegevens van jouw woning – handige verbeteropties voor een gunstiger energielabel. Bekijk direct wat de mogelijkheden zijn.

6 voordelen van een zuinig energielabel woning Ravenswaaij

 • Een energiezuinig huis en flink besparen op de energiekosten.
 • Een optimaal klimaat in huis: geen tocht of kou rondom de ramen.
 • Een label B- of A woning draagt bij aan een beter milieu.
 • Tot wel 20% hogere woningwaarde.
 • Rentekorting (duurzaamheidskorting) bij de bank.
 • Er gelden verschillende subsidies voor het verduurzamen van jouw woning.
 • De energiecoach in Ravenswaaij kan je daar ook alles over vertellen.
EnergielabelBouwjaarVerbeteropties
Label A2014 – 2024All-electric warmtepomp voor nul-op-de-meter.
Label B1997 – 2005Naar label A met warmtepomp en zonnepanelen.
Label C1985 – 2003Zonnepanelen, na-isolatie en driedubbel glas.
Label D1971 – 1982Leg de nadruk op goede degelijke vloerisolatie.
Label E1965 – 1977Isoleren en verwarmingsketel vervangen en zonnepanelen.
Label F1946 – 1966Isoleren en het plaatsen van dubbelglas.
Label Gt/m 1942Spouwmuur-, dak- en vloerisolatie.

Het goedkoopste energielabel voor jouw huis?

Vergelijk alle adviseurs en regel het binnen 1 week

Isolatie van je woning

Isolatie vormt het belangrijkste onderdeel van een milieuvriendelijke woning. Door alle onderdelen van je huis goed te isoleren vermijd je dat de warmte in jouw woning verloren gaat. Hierdoor bespaar je op de maandelijkse stookkosten en geniet je van een aangenaam en prettig klimaat. Waar je als eerste moet beginnen wordt bepaald door de huidige staat van de woning. Het jaar waarin het huis is gebouwd geeft een aardige indicatie. Vraag ook de vorige bewoners en/of buren. Een bouwtechnische keuring of het maken van warmtebeelden laat de warmtelekken van uw woning zien. Onderstaand zoek je eenvoudig naar de potentiële besparing voor een gemiddelde eengezinswoning met een hoogrendementsketel.

Type isolatiePrijsBesparing GasBesparing in €
Dakisolatie€3300 – €5500995 m3€677
Vloerisolatie€1900 – €4000260 m3€177
Spouwmuurisolatie€1400 – €2200925 m3€629
HR++ glas€1750 – €2700395 m3€268,6
Kosten en jaarlijkse opbrengsten bij het isoleren van een gemiddelde woning.

Ventileren

Wanneer je huis een goede isolatie heeft, moet je er zorg voor dragen dat er voldoende frisse lucht in de woning komt. Ventilatie is belangrijk voor een comfortabel leefklimaat. Slim en zuinig ventileren wil zeggen een gezond binnenklimaat zonder veel energieverlies.

 • Zelfregelend rooster: door middel van roosters altijd voldoende frisse lucht.
 • Losse ventilatieunit: afzonderlijke ruimte doelgericht ventileren.
 • Balansventilatie met warmteterugwinning: warmt de koude lucht die binnenkomt op met de warmte van de afgevoerde lucht.
 • Ventilatiewarmtepomp i.c.m. CV/HR ketel: wint warmte terug uit ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw.

CV-ketel vervangen voor duurzaam alternatief

Het verwarmen van de woning kost het meeste energie. In de praktijk gaat dit vaak nog met gasgestookte HR-ketels. Je kunt kiezen voor een duurzame oplossing om je woning warm te stoken zonder gas. In onderstaande lijst bekijk je de meeste populaire optie.

 • Innovatieve hoogrendementsketel: Efficiënter en sneller je huis verwarmen.
 • Een hybride warmtepomp: een combinatie van je HR-ketel en een warmtepomp.
 • Een all-electric warmtepomp: 100% verwarmen op stroom (gasverbruik naar 0).
 • Zonneboiler: gesloten systeem waarbij zonnecollectoren het water verwarmen.
 • Infraroodpanelen: lokaal verwarmen met een gunstig energieverbruik.

Zonnepanelen aanschaffen

Zodra je jouw woning hebt geïsoleerd en voorzien hebt van een nieuwe HR-ketel of warmtepomp weet je ongeveer hoeveel stroom je nodig hebt. De benodigde stroom kan je op een duurzame manier genereren door zonnepanelen te laten leggen. De nieuwste panelen kunnen wel 40 jaar mee en je hebt ze vaak binnen 7 jaar terugverdiend.

 • Zonnepanelen vangen het zonlicht op en zetten dit om in elektrische energie.
 • Een volledige set met 10 zonnepanelen kost om en nabij de €5500 en verdien je snel terug, vaak al binnen 8 jaar.
 • De elektriciteit die je niet gebruikt kan je automatisch aan het net terugleveren (salderen). Over dit stukje stroom ontvang je dezelfde prijs als waarvoor jij stroom afneemt.

energielabel-ravenswaaij-4119

Energielabel voor bedrijfspanden

Een geldig energielabel voor je bedrijf is nodig wanneer er een verkoop- of verhuurcontract wordt opgesteld van een bedrijfsgebouw van minimaal 50m2. Deze verordening is opgesteld voor utiliteitsgebouwen als kantoren, universiteiten, retailpanden, en publiek toegankelijke gebouwen zoals een stadion. Is het gebouw groter dan 100m2, en is daarvan meer dan 50% toegeschreven als kantoorplekken? In die situaties moeten deze panden per 2023 beschikken over een energielabel C. Daarnaast moeten organisaties (bijvoorbeeld ziekenhuizen of supermarkten) die hun vestiging in een publiek toegankelijke ruimte hebben met een ruimte van minimaal 250 m2 dit energielabel zichtbaar tonen, zoals bij de ingang of welkomstruimtes. Op deze website vind je ook alles over Goedkoopste energielabel.

 • Bij overdracht of oplevering van een kantoorpand moet je een geregistreerd energielabel kunnen overleggen.
 • Deze verplichting geldt bij bedrijfspanden en ruimtes met een oppervlak van meer dan 50 m2.
 • Voor productiehallen en loodsen is hierop een uitzondering van toepassing.
 • Bedrijfsgebouwen groter dan 100m2 (waar 50% of meer gebruikt wordt als kantoor) moeten per 2023 ten minste milieulabel C hebben.
 • In publieke gebouwen van minimaal 250 m2 moet elke bezoeker dit label kunnen inzien bij de ingang.

Vaak gestelde vragen (FAQ) over woninglabels

Wat is het energielabel voor woningen?
Het energielabel geeft een beeld van de energie(on)zuinigheid van een gebouw of woning. Hoe energiezuiniger, hoe beter het woninglabel is. De zogenaamde energie-index loopt van energielabel A/B (zeer zuinig) en kan oplopen tot F en G (slecht voor het milieu).

Moet ik verplicht een energielabel hebben?
Ja, als je een gebouw zal gaan verhuren of verkopen dan moet je kunnen aantonen wat het label is van jouw huis is. Dit moet ook in de verkoopadvertentie staan. Ontbreekt het label, dan kun je geconfronteerd worden met een boete van €170,00.

Hoe kan ik het label aanvragen?
Voor een officieel label moet je een erkend deskundige energiedeskundige in Ravenswaaij thuis laten langskomen voor een onderzoek. Op de website Qbis.nl doorzoek je alle energiespecialisten. Een expert moet fysiek bij je thuis komen en inspecteert de gehele woning. De adviseur stelt het label vast en registreert deze in de database EP-Online. Je ontvangt het document als PDF en in Mijn Overheid is het zelf te downloaden (gemeente Buren).

Hoe wordt een definitief energielabel vastgesteld?
Een expert inspecteert het bouwjaar van het huis, het soort huis, woonoppervlakte en andere aspecten als wat voor glas er in de ramen zit, de mate van isolatie, de aanwezige ventilatie opties en verwarmingssystemen en of er bijvoorbeeld duurzame energie wordt gebruikt middels zonnepanelen of een warmtepomp. D.m.v. van deze gegevens wordt vastgesteld hoeveel gas en stroom benodigd is voor verwarming, warm water, ventilatie en koeling van het object en voor welk % de woning zelfvoorzienend is. Op basis hiervan wordt het labelletter geregistreerd.

Hoe duur is een energielabel?
De prijzen van je energielabel bedragen zo ongeveer tussen de €200,00 & €355,00. De definitieve prijs ligt aan type woning, hoeveel tijd de adviseur nodig denkt te hebben en de kwaliteit van de basisinformatie (tekeningen en installatietechnische gegevens). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Ravenswaaij is het voordeligst te realiseren door velerlei energiebedrijven te gaan vergelijken die werken in en rondom de provincie Gelderland.

Hoe kan ik mijn huidige energielabel opvragen?
Om dit in te zien check je Energielabel.nl. Kies voor huur/koopwoning en voer jouw postcode (4119) en het huisnummer in de betreffende velden in. Je ziet nu meteen het label en de geldigheid. Kijk uit: wordt er een voorlopig energielabel getoond? Dit is slechts een inschatting en geen formeel document en kan je dus ook niet gebruiken bij een woningoverdracht. Je moet dit dus eerst aanpassen naar een definitief label. Zoek het snel uit: energielabel huis Ravenswaaij opvragen.

Plaats een reactie