Energielabel Erichem

Direct energielabel aanvragen

Snel een voordelig een energielabel aanvragen voor jouw woning in Erichem? Sinds een aantal jaren heeft elk huis in Nederland een (voorlopig) energielabel. Het informatielabel toont hoe zuinig jouw woning is en biedt handige verbeterpunten om de woning duurzamer te laten worden. Wil je jouw huis verkopen? Dan is een definitief energielabel in Erichem verplicht. Op dit informatieplatform communiceren wij praktische informatie over het checken en aanvragen van het certificaat. Verder is er ruimte om energieadviseurs te vergelijken en bieden wij nuttige informatie hoe je jouw woning energiezuiniger kunt maken.

 • Met een energielabel wordt het duidelijk hoe energiezuinig een huis is.
 • Het is verplicht bij het verhuren of verkopen van jouw huis.
 • Er zijn 7 categorieën: Energielabel A of B (maximaal milieuvriendelijk) t/m F en G (ontzettend onzuinig).
 • Tot eind 2020 was het mogelijk zelf een VEL (vereenvoudigd label) op te vragen. Vanaf 2021 is er het e.e.a. gewijzigd.
 • Jouw aanvraag loopt nu via een energieadviseur in Erichem die jouw huis opneemt en op basis daarvan het label vaststelt.
 • Het keurmerk – incl. verbetermogelijkheden – kost (afhankelijk van het type woning) tussen de €200,00 en €430,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Erichem

Het energielabel geeft een indicatie van de hoeveelheid energie die een woning gebruikt. Alle woningen in Nederland ontvingen in 2015 een voorlopig energielabel. In de situatie waarbij jij de woning gaat verhuren over verkopen, dan moet je een definitief energielabel hebben. Sedert 2021 is er een nieuwe manier waarbinnen het label wordt opgesteld (NTA8800). Je moet daarom een gecertificeerde energieadviseur langs laten komen. Deze energie-adviseur zal thuis langskomen en bekijkt precies hoe energiezuinig de woning is. Voor jou als woningbezitter betekent dit wel dat je meer moet betalen. Hierna bieden wij informatie over hoe je het voordelig energielabel in Erichem kunt aanvragen.

Snel en voordelig een energielabel aanvragen

 1. Vergelijk energiedeskundigen

  Door gebruik te maken van www.centraalregistertechniek.nl vergelijk je alle bevoegde energieadviseurs die bevoegd zijn om een energielabel te registreren. Zoek op adresgegevens (4117) om een erkend deskundige in Erichem te zoeken.

 2. Zorg voor goede voorbereiding

  Maak een keuze voor een energie-expert en stem samen een geschikt moment af. De afspraak zal een stuk vloeiender verlopen wanneer je alle essentiële informatie van het huis kunt laten zien. Voorbeelden zijn bouwtekeningen, EPC-berekeningen en bestekken.

 3. Inventarisatie

  Een erkend energiedeskundige komt fysiek bij je thuis en inspecteert de gehele woning. Hieraan is hij ongeveer 1,5 tot 2,5 uur kwijt.

 4. Vaststellen van het label

  De EP-adviseur in Erichem rekent alles door, bepaalt het label en voert de registratie door in de het EP-Online systeem.

 5. Inzicht in jouw label

  Nadat de adviseur bij je thuis is geweest ontvangt men per email een PDF van het document met daarin uitleg en alle mogelijke maatregelen om het energieverbruik te verlagen. Het certificaat is maximaal 10 jaar geldig en dien je over te dragen in de situaties waarbij je gaat verhuren of verkopen. Je kunt het ook bekijken in MijnOverheid.

Snel en eenvoudig een particulier energielabel regelen?

Vergelijk energieadviseurs en vind de voordeligste aanbieder

Kosten definitief energielabel vergelijken

De onkosten voor een definitief energielabel schommelen tussen de €110,00 en €365,00. In het schema hieronder bekijk je de geschatte kosten van een energielabel deskundige Erichem. Meteen aan de slag? Klik hier om de dienstverleners (in de regio) te vergelijken. Of bekijk adviseurs in Asch, Beusichem, Zoelmond, Varik en Heesselt. De uiteindelijke kosten hangen af van een aantal zaken.

 1. Type en leeftijd huis (hoekwoning, tussenwoning, twee-onder-een kap, vrijstaand, appartement).
 2. De hoeveelheid uur die de bouwinspecteur nodig heeft.
 3. De kwaliteit van de basisinformatie (tekeningen of het bestek).
 4. De energiecoach of adviseur die je kiest.
HuisM2 woonoppervlakteKostprijs
Klein appartement50 m2€ 185,00
Rijtjeshuis115 m2€ 223,00
Hoekwoning165 m2€ 292,00
Vrijstaand200 m2€ 351,00
Kostenoverzicht woninglabel Erichem.

Bevoegde energieadviseurs in Erichem vergelijken

Goedkoop en snel je definitief energielabel aanvragen? Dan contacteer je een erkend deskundige energielabel Erichem. Het portaal om een energieadviseur te zoeken is CentraalregisterTechniek.nl. Je kunt vanuit hier doorklikken naar het QBISnl register. Daar tref je gecertificeerde adviseurs (BRL9500). Om de eerste stap te zetten vind jij in onze vergelijker een aantal betrouwbare partijen waar je simpel en snel een afspraak kunt maken tegen een gunstige prijs.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Een energiezuinig huis in 4 stappen

Heb je een ongunstig energielabel, en wil je de maandelijkse lasten verlagen door de energieprestatie te verbeteren?Met slimme energiebesparende maatregelen kan je ook jouw huis verbouwen naar een label-B huis. Aan de basis staat altijd isoleren. Op die manier kan je garanderen dat de warmte niet zomaar de woning uit kan. In het vervolgtraject ga je aan de slag met energie die je zelf kunt opwekken met bijvoorbeeld zonnepanelen. Of klik door voor meer informatie over Energieprestatiecertificaat.

Let op: Via het overheidsinitiatief www.verbeteruwhuis.nl check je – nadat je de kenmerken van jouw woning hebt ingevuld – verbeteropties voor een gunstiger energielabel. Bekijk direct wat de mogelijkheden zijn.

Bekijk de voordelen van een zuinig energielabel woning Erichem

 • Een zuinige woning met een lage energierekening.
 • Een comfortabel binnenklimaat: minder tocht en kou rond het raam.
 • Een B- of A woning beperkt de CO-2 uitstoot.
 • Woningwaarde stijgt tot wel 20%.
 • Lagere hypotheekrente mogelijk.
 • Er gelden allerlei subsidies voor het verduurzamen van jouw woning.
 • De energiecoach in Erichem kan je daar ook alles over vertellen.
EnergielabelBouwjaarVerbeterpunten
Label A2012 – 2024Warmtepomp/zonneboiler/zonnepanelen voor 100% energieneutraal.
Label B2000 – 2006Een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen laten leggen.
Label C1984 – 2002Triple glas, een HR 107 combiketel en zonnepanelen.
Label D1971 – 1981Vervang de CV ketel door een duurzame variant.
Label E1967 – 1979Vloer- en spouwmuurisolatie, dubbel glas en zonnepanelen.
Label F1949 – 1968Dak-, vloer-, bodem-, en muurisolatie.
Label Gt/m 1935Dubbel glas plaatsen en isoleren van de woning.

Snel het goedkoopste energielabel regelen?

Vergelijk de experts en regel het binnen een paar dagen

Isoleer je woning

Alleen met de juiste isolatie realiseer je een zuinig en comfortabel huis. Dankzij goede isolatie verhinder je dat de warmte in huis zomaar verdwijnt. Hierdoor bespaar je op de maandelijkse stookkosten en geniet je van een prettige leefomgeving. Waar je als eerste moet beginnen hangt af van hoe en waar de woning op dit moment geïsoleerd is. Het bouwjaar van de woning kan deels bepalen wat deze staat is. Informeer ook altijd bij de vorige bewoners hierover. Een bouwtechnische keuring of een thermografische inspectie toont hoe het zit met het warmteverlies van je woning. In ons overzicht hieronder spot je de te verwachten besparing bij een kleinere eengezinswoning (60 m2) met een hr combiketel.

Isolatie keuzeKostenBesparing gas (jaar)Energiebesparing
Dakisolatie€3400 – €5600990 m3€663
Vloerisolatie€1100 – €3100255 m3€171
Spouwmuurisolatie€1150 – €2450920 m3€616
HR++ glas€1950 – €2800390 m3€261,3
De totale kosten en opbrengsten bij isolatie van kleine woning (60 m2 vloeroppervlakte).

Ventileren

Wanneer je beschikt over een goed geïsoleerde woning, moet de focus liggen op het feit dat er altijd genoeg frisse lucht in huis kan komen. Ventilatie is noodzakelijk voor een comfortabele leefomgeving. Zuinig en slim ventileren houdt in een gezond wooncomfort zonder veel energieverlies.

 • Zelfregelend rooster: constant ventilatievolume zonder tochtvorming.
 • Lokale ventilatie-unit: slimme keuze bij woningen met natuurlijke ventilatie.
 • Balansventilatie met warmte terugwin unit: warmt de koude lucht die binnenkomt op met de warmte van de afgevoerde lucht.
 • Ventilatiewarmtepomp met HR:ketel: maakt gebruik van de warme ventilatielucht en past dit toe op de verwarming.

Alternatieven van de CV-ketel

De verwarming in een huis vergt veel energie, met name gas. In de meeste huizen vinden we nog een gasgestookte ketel. Kies voor een duurzaam alternatief die het mogelijk maakt om zonder gas te verwarmen. In de lijst hieronder kun je verschillende voorbeelden vinden.

 • Nieuwe HR107 ketel: Zuinig maar ook stil, compact en veilig.
 • Een hybride warmtepomp: werkt op stroom en koppel je aan de CV-ketel.
 • Een all-electric warmtepomp: haalt energie uit de lucht, bodem of het grondwater en maakt hier warmte van.
 • Zonneboiler: gesloten systeem waarbij zonnecollectoren het water verwarmen.
 • Infraroodpanelen: een comfortabele warmte zonder energieverlies.

Zonnepanelen plaatsen

Wanneer je jouw woning hebt geïsoleerd en voorzien hebt van een nieuwe HR-ketel of warmtepomp weet je ongeveer hoeveel stroom je nodig hebt. Deze stroom kan je helemaal zelf genereren met behulp van zonnepanelen op je dak. Ze hebben een lange levensduur (25- 30 jaar) en na gemiddeld 7 jaar zijn ze terugverdiend.

 • Zonnepanelen vangen zonne-energie op en zetten deze om in stroom.
 • Een compleet pakket met 10 zonnepanelen kost zo’n €4500 en verdien je terug in gemiddeld 6 jaar.
 • De opgewekte stroom die je niet verbruikt lever je automatisch terug, dit heet ook wel salderen. Over dit stukje stroom ontvang je hetzelfde tarief als waarvoor je kWh inkoopt.

energielabel-erichem-4117

Energielabel voor bedrijven

Het is verplicht voor een kantoorpand om een energielabel te hebben bij verhuur, verkoop en oplevering van zakelijke panden (mits groter dan 50m2). De verplichting is relevant voor alle utiliteitsgebouwen zoals een kantoor, onderwijsinstellingen, hotels, en openbare panden zoals stations. Betreft het een pand groter dan 100m2, en wordt minimaal 50% daarvan gebruikt als kantoorgebouw? In dat geval moet het gebouw met ingang van 2023 de beschikking hebben over energielabel C of hoger. Bovendien moeten bedrijven die gevestigd zijn in publieke gebouwen met een oppervlakte van ten minste 250 m2 het label zo ophangen dat iedereen dit kan zien, bijvoorbeeld naast de receptie. Op deze website vind je ook alles over Energielabel aanvragen.

 • Bij overdracht of oplevering van een bedrijfsruimte is een energielabel noodzakelijk.
 • Dit geldt voor vrijwel alle bedrijfspanden, ziekenhuizen, overheidsgebouwen en winkels.
 • Voor loodsen en productiehallen geldt er een ontheffing.
 • Bedrijfsgebouwen met 100 m2 aan functionele ruimte (waar meer dan de helft wordt gebruikt als kantoor) moeten wettelijk gezien vanaf 2023 ten minste milieulabel C hebben.
 • In grote publieke gebouwen met een oppervlakte van ten minste 250 m2 moet het label bovendien zichtbaar zijn voor bezoekers.

Veelgestelde vragen woninglabel

Wat betekent een energielabel?
Het energielabel geeft inzicht in de energieprestatie van een woning. Hoe minder energie benodigd is, hoe positiever het woninglabel uitvalt. De zogenaamde energie-index loopt van energielabel A of B (zuinig) en gaat verder tot G (ontzettend onzuinig).

Moet ik verplicht een energielabel hebben?
Ja, in de situatie waarin je het huis verhuurt of verkoopt dan moet je laten zien welk energielabel de woning heeft. Deze gegevens moeten vermeld worden in de advertenties (makelaar). Ontbreekt het label, dan zijn boetes van €170 op te leggen door de autoriteit.

Op welke wijze kan ik een label aanvragen?
Voor een erkend label moet je een bekwame energiedeskundige in Erichem uitnodigen. Op de website Qbis.nl zijn deze energiespecialisten te bekijken. Een deskundige bezoekt jou op locatie en kijkt hoeveel energie er nodig is om de woning te verwarmen. Deze specialist beslist uiteindelijk wat het label moet worden en zorgt dat deze wordt verwerkt in de EP-online database. Je ontvangt digitaal alle dossiers en in Mijn Overheid is het zelf te downloaden (gemeente Buren).

Hoe wordt mijn energielabel vastgesteld?
Een vakman bekijkt het jaar waarin het gebouw is neergezet, het soort gebouw, m2 woonoppervlakte en andere woningkenmerken zoals kozijnen (hout/kunststof) + ramen, de beschikbare isolatie, de ventilatie en verwarming oplossingen in het gebouw en de investeringen in warmte en energieopwekking (WTW, zonnepanelen etc). Met deze details wordt gecalculeerd hoeveel energie er wordt gebruikt voor verwarming, warm water, ventilatie en koeling van de woning en in welke mate de woning dit zelf uit hernieuwbare bronnen haalt. Op basis hiervan zal de benodigde labelletter met je gedeeld worden.

Hoeveel geld ben ik kwijt aan een energielabel?
De kosten van een energielabel liggen vaak tussen de €145,00 – €415,00. De prijsindicatie wordt berekend a.d.h.v. het type woning, het uurtarief en het aantal benodigde uren van de adviseur en de beschikbare documentatie (tekeningen, facturen of gegevens van de CV-installatie). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Erichem kun jij het beste doen door een aantal leveranciers naast elkaar te zetten die actief zijn in de provincie Gelderland.

Ik wil mijn energielabel opvragen, hoe werkt dat?
Om jouw huidige label in te zien kan je een kijkje nemen op de overheidswebsite energielabel.nl. Kies voor huur/koopwoning en vul de postcode (4117) en huisnummer in. Je krijgt nu gelijk het huidige label plus de vervaldatum te zien. Belangrijk: is het een voorlopig energielabel? Dit is geen officiële status en wordt dus ook niet geaccepteerd bij een verkoop of verhuur. Je moet het voorlopige label veranderen in een definitief label. Zoek het snel uit: energielabel huis Erichem opvragen.

Plaats een reactie