Energielabel Asch

Direct energielabel aanvragen

Gemakkelijk en snel een energielabel aanvragen voor jouw woning in Asch? Met ingang van 1 januari 2015 moet elke woning een energielabel hebben. Het keurmerk toont hoeveel energie jouw woning verbruikt en biedt handige mogelijkheden om de woning nog energiezuiniger te maken. Ga je op korte termijn verhuizen en jouw woning verkopen? Dan is een definitief energielabel in Asch verplicht. Op www.energielabelprijzen.nl tref je actuele info over het berekenen, opvragen en aanvragen van het keurmerk. In aanvulling daarop bekijk je hier (lokale) energieadviseurs en bekijk je een stappenplan om jouw woning energiezuiniger te maken.

 • Het energielabel laat zien hoe energiezuinig een huis is.
 • Sinds 2015 is het verplicht bij het verhuren of verkopen van jouw huis.
 • We delen het op in 7 categorieën: Energielabel A/B (heel zuinig) t/m F en G (erg onzuinig).
 • Voorheen was het mogelijk zelf een VEL (vereenvoudigd label) op te vragen. De overheid heeft dit in 2021 geactualiseerd.
 • Je regelt dit tegenwoordig via een energieadviseur in Asch die de woning ter plaatse opneemt en op basis daarvan het label vaststelt.
 • Het informatielabel – inclusief suggesties om de woning te verduurzamen – heeft een prijs van tussen de €170,00 en €410,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Asch

Het energielabel geeft duidelijkheid aangaande de hoeveelheid energie die een woning gebruikt. Alle huizen in Nederland namen in 2015 een eerste voorlopige energielabel in ontvangst. In de situatie waarbij het huis opnieuw wordt verkocht of verhuurt, dan moet je een definitief energielabel kunnen overhandigen. Vanaf 2021 werkt men met een nieuwe bepalingsmethode wat door specialisten ook wel NTA8800 wordt genoemd. Je moet daarom een bevoegde energieadviseur bij je thuis laten komen. Deze energie-vakman komt bij je thuis en neemt de woning op. Het gevolg is dat het wel een stuk duurder is. In het stappenplan hieronder leggen wij uit hoe je het voordelig energielabel in Asch kunt aanvragen.

Stappenplan: energielabel aanvragen

 1. Kom in contact met een energiedeskundige

  Op www.centraalregistertechniek.nl bekijk je de beschikbare bekwame energieadviseurs die het energielabel mogen opmaken. Zoek op adresgegevens (4115) om een erkend deskundige in Asch op te sporen.

 2. Afspraak maken en voorbereiden

  Klik op een deskundige en overleg een moment dat hij of zij kan langskomen. Bereid je goed voor: zorg dat je alle actuele gegevens van het huis kunt laten zien. Met name bouwtekeningen, EPC-berekeningen, het bestek, documentatie en facturen.

 3. Bezoek en berekening

  De erkend energiedeskundige bezoekt jou op locatie en neemt de woning op. Hieraan is hij ongeveer 1,5 tot 2,5 uur kwijt.

 4. Vastleggen van het label

  De EP-adviseur in Asch berekent het label en zorgt dat deze wordt verwerkt in de EP-online database.

 5. Nieuwe label opvragen

  Na afloop van de inspectie ontvang je digitaal een PDF van het vastgestelde label met daarin uitleg en de aanbevolen energiebesparende maatregelen. Je kunt het 10 jaar blijven gebruiken en moet je laten zien wanneer je de woning gaat verhuren of verkopen. Via de online omgeving van de overheid (DigiD inlog noodzakelijk) is het ook op te vragen.

Alles weten over een particulier energielabel?

Vergelijk energieadviseurs en vind de laagste prijs

Kosten van een energielabel

De doorsnee tarieven voor een definitief energielabel bedragen zo ongeveer tussen de €120,00 – €375,00. In de vergelijker hieronder tref je de huidige kosten van een energielabel deskundige Asch. Wil je dit direct regelen? Klik hier om aanbieders in jouw regio te vergelijken. Je vind hier ook adviseurs in Beusichem, Zoelmond, Varik, Heesselt en Zennewijnen. De offerte tarieven kunnen berekend worden d.m.v. de volgende zaken.

 1. Hoe groot het huis is (vrijstaand, tussenwoning, appartement, villa, hoekwoning).
 2. De hoeveelheid arbeid (in uren) die de bouwinspecteur denkt nodig te hebben.
 3. De beschikbare documentatie (tekeningen, het bestek, documentatie en facturen).
 4. De gekozen energiecoach en het bijbehorende tarief.
Categorie huisGrootteKosten
Appartementje60 m2€ 162,00
Rijtjeshuis130 m2€ 213,00
Twee-onder-een kap165 m2€ 291,00
Losse woning195 m2€ 362,00
Actuele kosten woninglabel Asch.

Bekwame energieadviseurs in Asch vergelijken

Goedkoop en snel zo’n definitief energielabel aanvragen? Op dat moment maak je een afspraak met een erkend deskundige energielabel Asch. De officiële website om betrouwbare specialisten in te huren is https://www.centraalregistertechniek.nl. Daar vind je het QBISnl register. Hierin doorzoek je officiële deskundigen (BRL9500). Om het proces in gang te zetten check je in het overzicht hierna diverse (landelijke) experts waar je verrassend eenvoudig een afspraak kunt maken voor gunstige prijzen.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Duurzaam wonen in 4 heldere stappen

Gebruikt jouw woning veel energie, en wil jij besparen op de energiekosten door een betere energieprestatie? Met het doorvoeren van slimme energiebesparende maatregelen kan je ook jouw huis vergroenen tot een woning met label B. Het isoleren van een woning nemen we als uitgangspunt. Daarmee is het zeker dat de gewonnen warmte niet zomaar de woning verlaat. Zodra dit in orde is verleggen we de focus op de opties voor energie opwekken. Op deze website lees je ook meer over Voorlopig energielabel.

Advies: Op de website www.verbeteruwhuis.nl kan je zien – nadat je jouw woning hebt omschreven – handige verbeteropties voor een groen energielabel. Achterhaal de mogelijke besparingen.

Het belang van een zuinig energielabel woning Asch

 • Een energiezuinige woning en maandelijks lagere energiekosten.
 • Een gezond klimaat in huis: geen tocht of kou rondom de ramen.
 • Een huis met het milieulabel A of B beperkt de CO-2 uitstoot.
 • Woningwaarde stijgt tot wel 20%.
 • Sommige hypotheekverstrekkers bieden een duurzaamheidskorting.
 • Je kunt gebruik maken van meerdere subsidies op het moment dat je jouw huis verduurzaamt.
 • De energiecoach in Asch kent precies de huidige wet- en regelgeving.
EnergielabelBouwjaarAandachtspunten
Label A2014 – 2024Voornamelijk bijhouden / onderhouden van de systemen.
Label B2000 – 2006Vaak zijn zonnepanelen en warmtepomp genoeg voor label A.
Label C1985 – 2001Isoleren van de ramen (HR++ glas) en evt. warmtepomp + zonnepanelen
Label D1973 – 1985Kies voor een grondige isolatie van de vloeren.
Label E1966 – 1979Dak-, vloer- en muurisolatie, dubbel glas en zonnepanelen.
Label F1951 – 1967Dubbel glas plaatsen en isoleren van de woning.
Label Gt/m 1928Dak-, gevel-, en vloerisolatie.

Zoek je het goedkoopste energielabel?

Bekijk alle adviseurs en vraag het nog deze week aan

Isoleren

Alleen met de juiste isolatie realiseer je een zuinige woning. Door alle onderdelen van je huis goed te isoleren voorkom je dat de warmte in jouw woning naar buiten ontsnapt. Hiermee gaan de stookkosten direct omlaag en heb je een comfortabele leefomgeving. Welke onderdelen je als eerste moet isoleren heeft te maken met hoe en waar de woning op dit moment geïsoleerd is. Het bouwjaar van het huis geef inzicht in de vermoedelijke staat. Bekijk ook bouwtekeningen en informeer bij de vorige bewoners. Een bouwtechnische keuring of een thermografische inspectie laat de warmtelekken van uw woning zien. Onderstaand doorzoek je de te verwachten besparing bij een eengezinswoning met 60 m2 vloeroppervlak met een hoog rendement ketel.

Isolatie optiesKostenGasbesparing (jaar)Besparing p/jaar
Dakisolatie€3200 – €5900985 m3€650
Vloerisolatie€1600 – €3200250 m3€165
Spouwmuurisolatie€1200 – €2050915 m3€604
HR++ glas€1550 – €2550385 m3€254,1
Kosten en opbrengsten bij het isoleren van een doorsnee- eengezinswoning.

Ventileren

In de situatie waarbij je huis een goede isolatie heeft, is het aan te raden dat er ook genoeg frisse lucht in huis is. Ventilatie is belangrijk voor een aangenaam wooncomfort. Slim en zuinig ventileren houdt in een prettige leefomgeving waarbij er constant frisse lucht wordt aangevoerd en er energie uit de vervuilde lucht wordt gehaald.

 • Zelfregelende roosters: door middel van roosters altijd voldoende frisse lucht.
 • Losse ventilatieunit: goedkope oplossing om 1 ruimte te ventileren.
 • Balansventilatie met warmteterugwinning: een systeem van mechanische ventilatie waarbij de hoeveelheid aangevoerde verse lucht volledig in balans is.
 • (Hybride) ventilatiewarmtepomp i.p.v. ventilatiebox: profiteert van warmte uit de ventilatielucht voor de verwarming en warm water.

CV-ketel vervangen voor duurzaam alternatief

Het verwarmen van de woning vergt veel energie, met name gas. Doorgaans wordt hiervoor een HR-ketel op gas gebruikt. Kies voor een duurzaam alternatief om je woning warm te stoken zonder gas. Onderstaand staan enkele van deze producten.

 • Moderne HR-combiketel: Iets duurder in aanschaf maar veel efficiënter.
 • Een hybride warmtepomp: perfecte tussenstap op weg naar een energieneutrale woning.
 • Een all-electric warmtepomp: haalt energie uit de lucht, bodem of het grondwater en maakt hier warmte van.
 • Zonneboiler: op een duurzame manier warm tapwater opwekken.
 • Infraroodpanelen: lokaal verwarmen met een gunstig energieverbruik.

Zonnepanelen plaatsen

Op het moment dat je jouw woning hebt geïsoleerd en voorzien hebt van een nieuwe HR-ketel of warmtepomp weet je ongeveer hoeveel stroom je nodig hebt. Deze stroom kan je helemaal zelf genereren door zonnepanelen te laten installeren. Ze hebben een levensduur van 25 jaar of langer en de geschatte terugverdientijd is maar 7 jaar.

 • Zonnepanelen vangen daglicht op en zetten dat om in elektriciteit.
 • Een volledige set met 10 zonnepanelen kost om en nabij de €5400 en verdien je snel terug, vaak al binnen 6 jaar.
 • Elektriciteit dat je niet zelf gebruikt kan je terugleveren aan de energieleverancier (salderen). Hierover krijg je dezelfde prijs als je betaalt aan jouw leverancier.

energielabel-asch-4115

Energielabels voor bedrijfspanden

Een geldig energielabel voor kantoren is verplicht bij oplevering, maar ook bij verhuur/verkoop van een bedrijfsgebouw van minimaal 50m2. De noodzaak geldt voor de utiliteitsgebouwen zoals kantoorruimtes, sportgebouwen, showrooms, en openbare panden zoals verzorgingshuizen. Is het object meer dan 100m2 groot qua oppervlakte, en is daarvan meer dan 50% toegeschreven als kantoorruimtes? In dit scenario moeten deze panden per 2023 de beschikking hebben over energielabel C of hoger. Bovendien moeten o.a. musea, banken en ziekenhuizen die gehuisvest zijn in grote publieke gebouwen van meer dan 250 m2 het energielabel duidelijk zichtbaar ophangen, bijvoorbeeld naast de receptie. Je kunt hier ook meer lezen over Bouwkundig rapport.

 • Bij de notariële overdracht van zakelijke panden is een energielabel noodzakelijk.
 • Dit is noodzakelijk voor alle bedrijfspanden en publiek toegankelijke ruimtes van 50 m2 en groter.
 • Voor opslagruimtes en loodsen geldt de verplichting niet.
 • Bedrijfsgebouwen groter dan 100m2 (waarbij meer dan 50% als kantoor wordt gebruikt) moeten met ingang van 2023 een milieulabel C of beter hebben.
 • In grote openbare gebouwen van meer dan 250 m2 moet dit label duidelijk in het zicht worden opgehangen.

FAQ met veelgestelde vragen over het woninglabel

Wat is een energielabel?
Het energielabel maakt duidelijk het energiegebruik van een woning of gebouw. Hoe minder energie benodigd is, hoe beter het woninglabel van je huis is. De energie-index loopt van energielabel A & B (zeer milieuvriendelijk) en loopt op tot F en G (slecht voor het milieu).

Heeft elke woning een energielabel verplichting?
Ja, als jij een woning verhuurt of verkoopt moet je aan kunnen tonen welk energielabel de woning heeft. Deze gegevens moeten vermeld worden in de advertenties (makelaar). Heb je geen geldig label, dan kun je een boete van €170 krijgen.

Hoe is het label aan te vragen?
Voor een definitief label moet je een bekwame energiedeskundige in Asch bij je thuis laten komen. Door gebruik te maken van Qbis.nl doorzoek je alle energiespecialisten. Deze adviseur bezoekt jou op locatie en loopt alle onderdelen van het huis na. Hij of zij berekent het label en legt deze vast in de EP-online database. De definitieve berekeningen ontvang je per mail en middels Mijn Overheid kun je het later downloaden (gemeente Buren).

Welke factoren bepalen mijn energielabel?
De adviseur onderzoekt het bouwjaar van het gebouw, het soort gebouw, grootte van de woning en andere eigenschappen als ramen en kozijnen, de isolatiewerkzaamheden, type CV-ketel en ventilatiesysteem en of er zonnepanelen of een warmtepomp aanwezig zijn. Op basis van deze gegevens kan uitgerekend worden hoeveel energie nodig is voor verwarming, warm water, ventilatie en koeling van een gebouw en wat het aandeel van duurzame energie is. Daarna zal de benodigde labelletter met je gedeeld worden.

Wat zijn de huidige kosten van een energielabel?
De prijzen van het energielabel liggen tussen de €140,00 & €370,00. De investering heeft te maken met het soort woning, de hoeveelheid uren die de expert bezig is en de kwaliteit van de basisinformatie (tekeningen en facturen van renovaties). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Asch kan je goedkoper doen door diverse energiebedrijven te vergelijken die diensten leveren rondom de provincie Gelderland.

Hoe kan ik snel mijn huidige energielabel opvragen?
Hiervoor ga je naar het platform energielabel.nl. Selecteer of het een koop- of huurwoning is en vul jouw postcode (4115) en huisnummer in. De website toont direct het huidige label. Kijk uit: laat het systeem een voorlopig energielabel zien? Dit is slechts een inschatting en geen formeel document en kan je dus niet gebruiken. Je zult het dus eerst moeten omzetten naar een definitieve status. Ga direct aan de slag: energielabel huis Asch opvragen.

Plaats een reactie