Energielabel Hoef en Haag

Direct energielabel aanvragen

Wil je een energielabel aanvragen voor jouw woning in Hoef en Haag? Vanaf 2015 is er een nieuw energielabel voor woningen gelanceerd. Dit informatielabel toont hoe energiezuinig jouw huis is en geeft praktische verbetermogelijkheden om de energierekening verder terug te dringen. Wil je jouw huis verkopen? In dat geval is een definitief energielabel in Hoef en Haag verplicht. Op ons energielabel-platform tref je actuele info over het aanvragen van jouw keurmerk. Verder is er ruimte om energieadviseurs te vergelijken en hebben wij tips om jouw woning te verduurzamen.

 • Het energielabel geeft een beeld van de energieprestatie van een woning.
 • Je moet het kunnen overhandigen bij een woningverkoop, verhuurcontract of een nieuwbouwproject.
 • We delen het op in 7 categorieën: Energielabel A/B (heel zuinig) t/m F of G (erg onzuinig).
 • Tot eind 2020 was het mogelijk zelf een VEL (vereenvoudigd label) op te vragen. De regering heeft de werkwijze aangepast.
 • Je moet nu eerst contact opnemen met een energieadviseur in Hoef en Haag die de kenmerken van de woning bekijkt en het label registreert.
 • Het label – incl. verbetermogelijkheden – kost gemiddeld tussen de €180,00 – €395,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Hoef en Haag

Het energielabel geeft een indicatie van de hoeveelheid energie die nodig is om een woning te verwarmen. Alle Nederlanders met een huis hebben in 2015 een voorlopig energielabel van de overheid ontvangen. Zodra jij de woning gaat verhuren over verkopen, is een definitief energielabel noodzakelijk. Per 2021 is er een nieuw systeem waarmee wordt gewerkt (NTA8800). Daarom moet je een deskundige energieadviseur thuis laten langskomen. Deze expert zal thuis langskomen en kijkt hoe het gesteld is met de isolatie en duurzame verwarmingsbronnen. Het nadeel voor de consument is dat het veel duurder is. In onderstaand gedeelte check je hoe je een voordelig energielabel in Hoef en Haag regelt.

In vijf stappen het energielabel aanvragen

 1. Zoek naar een energiedeskundige

  Op de website www.centraalregistertechniek.nl vind je verschillende bevoegde energieadviseurs die een energielabel mogen vaststellen. Vul je postcode in (4125) om een erkend deskundige in Hoef en Haag te traceren.

 2. Voorbereiding

  Contacteer een deskundige en stem samen een geschikt moment af. De afspraak zal een stuk vloeiender verlopen wanneer je alle benodigde details van het huis kunt laten zien. Je kunt denken aan bouwtekeningen, EPC-berekeningen en bestekken.

 3. Inventarisatie

  Deze erkend energiedeskundige komt fysiek bij je thuis en berekent precies hoeveel energie de woning gebruikt. Trek er ongeveer 2 uur voor uit.

 4. Registratie van het label

  De EP-adviseur in Hoef en Haag komt met een eindoordeel en legt deze vast in de EP-online database.

 5. Nieuwe label opvragen

  Na registratie ontvangt men per email een PDF van het keurmerk met daarbij de specificaties en de aanbevolen energiebesparende maatregelen. Het document heeft een geldigheidsduur van 10 jaar en dien je te overhandigen op het moment dat je gaat verkopen. Je kunt het ook bekijken in MijnOverheid.

Wil jij een particulier energielabel aanvragen?

Vergelijk energieadviseurs en maak gebruik van de aanbieding!

Gemiddelde kosten energielabel

De totale investeringen voor een definitief energielabel liggen vaak tussen de €195,00 & €370,00. In de vergelijker hieronder vind je de gemiddelde tarieven van een energielabel deskundige Hoef en Haag. Wil je een concrete prijs? Klik hier om direct de (lokale) aanbieders te bekijken. Vergelijk ook adviseurs in Hagestein, Zijderveld, Everdingen, Ravenswaaij en Erichem. De uiteindelijke prijzen wordt bepaald door velerlei factoren.

 1. Het woningtype (tussenwoning, vrijstaand, villa, twee-onder-een kap, hoekwoning).
 2. De tijd (in uren) die de bouwinspecteur bezig is.
 3. De beschikbare documentatie (tekeningen en facturen van verbetermaatregelen).
 4. De vestigingslocatie van de energiecoach.
WoningGroottePrijzen
Appartementje70 m2€ 179,00
Rijtjeshuis115 m2€ 209,00
Twee-onder-een kap155 m2€ 279,00
Losse woning195 m2€ 371,00
Actuele kosten woninglabel Hoef en Haag.

Toonaangevende energieadviseurs in Hoef en Haag vergelijken

Snel en simpel zo’n definitief energielabel aanvragen? Om dit te realiseren moet je zoeken naar een erkend deskundige energielabel Hoef en Haag. Het platform om deze inspecteur op te zoeken is CentraalregisterTechniek.nl. Daar open je het QBISnl register. Hier vind je erkend deskundige specialisten (BRL9500). Om snel iets af te spreken tref je in de tabel hieronder een overzicht met erkende specialisten waar je simpel en snel een milieulabel kunt regelen zonder al te veel kosten.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Duurzaam (ver)bouwen in 4 stappen

Heb jij een label E, F of G woning, en wil je de maandelijkse lasten verlagen door de energieprestatie te verbeteren?Met het toepassen van energiebesparende maatregelen kan je ook jouw woning updaten naar een label-B huis. Het isoleren van een woning nemen we als uitgangspunt. Zodoende weet je zeker dat de woning niet onnodig warmte laat ontsnappen. Bij de stappen daarna ga je aan de slag met de opties voor energie opwekken. Je leest hier ook alle informatie over Energielabel aanvragen.

Advies: Via het platform https://www.verbeteruwhuis.nl kan je zien – nadat je de kenmerken van jouw woning hebt ingevuld – verbeteropties voor een groen energielabel. Bekijk direct hoe jij je huis kunt verbeteren.

Bekijk de voordelen van een zuinig energielabel woning Hoef en Haag

 • Een energiezuinig huis met een lagere energierekening.
 • Een comfortabele leefomgeving: in de winter lekker warm en in de zomer lekker koel.
 • Een B- of A woning is goed voor het milieu.
 • De woningwaarde stijgt bij A of B label.
 • Groene woningen krijgen een duurzaamheidskorting van de bank.
 • De overheid verstrekt allerlei subsidies om een huis milieuvriendelijker te maken.
 • De energiecoach in Hoef en Haag kan je daar ook alles over vertellen.
EnergielabelBouwjaarVerbeterpunten
Label A2010 – 2024Warmtepomp/zonneboiler/zonnepanelen voor 100% energieneutraal.
Label B2001 – 2009Zonnepanelen laten leggen of een warmtepomp-installatie.
Label C1986 – 2002Isoleren van de ramen (HR++ glas) en evt. warmtepomp + zonnepanelen
Label D1974 – 1984Kijk of je de thermische schil van het huis kunt verbeteren.
Label E1968 – 1974Dubbel glas plaatsen en isoleren plus zonnepanelen.
Label F1947 – 1965Isoleren en plaatsen van dubbelglas.
Label Gt/m 1930Isoleren en het plaatsen van dubbelglas.

Het goedkoopste energielabel voor jouw huis?

Bekijk alle adviseurs en vraag snel jouw energielabel aan

Isoleren

Isolatie is altijd de belangrijkste stap voor een duurzame woning. Door de muren, vloer en het dak te isoleren vermijd je dat warme lucht zomaar verdwijnt. Met isolatie gaan de stookkosten direct omlaag en heb je een comfortabel wooncomfort. Waar je moet starten met isoleren heeft te maken met hoe en waar de woning op dit moment geïsoleerd is. Het bouwjaar kan deels bepalen wat deze staat is. Vraag ook wat de vorige eigenaar heeft gedaan. Een bouwtechnische keuring of een thermografische inspectie toont hoe het zit met het warmteverlies van je woning. In ons overzicht hieronder bekijk je de besparingen die mogelijk gerealiseerd kan worden bij een normale eengezinswoning met een hr combiketel.

Manier van isolerenInvesteringGasbesparing p/jaarBesparing (€/jaar)
Dakisolatie€3300 – €51001015 m3€731
Vloerisolatie€1500 – €3600280 m3€202
Spouwmuurisolatie€1300 – €2150945 m3€680
HR++ glas€2000 – €2650415 m3€298,8
Kosten en baten bij isolatie van gemiddelde eengezinswoning (60m2).

Ventileren

Als de isolatie in huis voldoende is, moet je zeker stellen dat er altijd genoeg frisse lucht in huis kan komen. Ventilatie is bepalend voor een comfortabel leefklimaat. Slim en zuinig ventileren betekent een prettig klimaat in huis zonder dat je veel energie verliest.

 • Zelfregelend rooster: Bij veel wind wordt de luchttoevoer automatisch beperkt.
 • Lokale ventilatie-unit: optimale efficiënte ventilatie van een enkele ruimte.
 • Balansventilatie met warmte terugwin unit: een gesloten ventilatiesysteem dat bestaat uit een ventilator en een warmte terugwin unit (WTW).
 • Ventilatiewarmtepomp i.c.m. CV/HR ketel: benut slim de warmte uit de ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen.

CV-ketel vervangen voor duurzaam alternatief

Het aansturen van de radiatoren en/of vloerverwarming vergt veel energie, met name gas. De meeste woningen hebben nog een HR-ketel op gas. Je kunt kiezen voor een duurzame oplossing waarmee je geen of nauwelijks gas nodig hebt om een huis op te warmen. Hieronder kun je verschillende voorbeelden vinden.

 • Moderne HR-combiketel: Tot wel 15% efficiënter dan een traditionele gasketel.
 • Een hybride warmtepomp: een combinatie van je HR-ketel en een warmtepomp.
 • Een all-electric warmtepomp: een volwaardige vervanger van de CV-ketel.
 • Zonneboiler: zet zonlicht om in warmte voor warm tapwater.
 • Infraroodpanelen: een sfeervol paneel dat werkt d.m.v. stralingswarmte.

Zonnepanelen op het dak

Wanneer je de nodige isolatiewerkzaamheden hebt getroffen en een nieuwe ketel of warmtepomp hebt geplaatst weet je in grote lijnen hoeveel stroom er nodig is. Deze stroom kan je helemaal zelf opwekken door een set met zonnepanelen te laten plaatsen. Ze hebben een levensduur van 25 jaar of langer en binnen 5 – 8 jaar heb je ze al terugverdiend.

 • Zonnepanelen vangen zonnestralen op en zetten dit om naar gelijkstroom.
 • Een pv-systeem van 10 zonnepanelen kost om en nabij de €4300 en verdien je snel terug, vaak al binnen 6 jaar.
 • Elektriciteit dat je niet zelf gebruikt gaat terug naar het net (salderen). Over dit stukje stroom krijg je dezelfde prijs als waartegen je de energie afneemt.

energielabel-hoef-en-haag-4125

Energielabel bedrijfspanden en gebouwen

Elk kantoor heeft een energielabel nodig bij verkoop, verhuur en oplevering van een bedrijfsgebouw van minimaal 50m2. De verordening is opgesteld voor utiliteitsgebouwen als een kantoor, sportfaciliteiten, hotels, en publiek toegankelijke panden zoals een stadion. Is het gebouw groter dan 100m2, en is 50% of meer van deze ruimte geschikt als kantoor? In dat kader moet het gebouw begin 2023 minimaal energielabel C hebben. Daarbij moeten ondernemingen die hun vestiging in een publiek toegankelijke ruimte hebben van 250m2 of groter dat energielabel in het zicht ophangen, zoals in de wachtruimtes / ingang. Bekijk ook onze pagina met informatie over Energielabel verbeteren.

 • Bij het het officiële verkoopmoment van zakelijke gebouwen is zo’n energielabel een vereiste.
 • Dit is noodzakelijk voor alle bedrijfspanden en ruimtes met een oppervlak van meer dan 50 m2.
 • Voor productiehallen en loodsen is dit niet van toepassing.
 • Bedrijfsgebouwen met een oppervlakte van meer dan 100m2 (met minimaal 50% als kantoorfunctie) moeten vanaf 2023 ingeschreven staan met een milieulabel C.
 • In publieke (bedrijfs)ruimtes met een ruimte van minimaal 250 m2 moet het label goed zichtbaar zijn voor bezoekers.

FAQ – Veelgestelde vragen over het woninglabel

Wat betekent een energielabel?
Het energielabel zegt iets over het energieverbruik van een woning. Hoe energiezuiniger, hoe beter het woninglabel van je huis is. De energie-index loopt van energielabel A of B (zeer zuinig) en gaat door tot de slechtste label F/G (hoog energieverbruik).

Moet ik verplicht een energielabel hebben?
Ja, als jij een woning zal gaan verhuren of verkopen moet jij duidelijk kunnen maken wat de huidige energie staat van de woning is. Je moet het ook meenemen in de advertentie (makelaar). Is het definitieve label niet aantoonbaar, dan kan je een boete van tenminste €170 krijgen.

Hoe vraag ik voor mijn huis een label aan?
Hiervoor moet je een vakbekwame energiedeskundige in Hoef en Haag uitnodigen. Via qbis.nl kun jij snel een energiespecialist vinden. Deze deskundige moet fysiek bij je thuis komen en kijkt hoeveel energie er nodig is om de woning te verwarmen. De deskundige stelt het label vast en legt deze vast in de EP-online database. De dossierstukken krijg je per mail en eventueel kun je het ook online (Mijn Overheid) inzien (gemeente Vijfheerenlanden).

Welke factoren bepalen mijn energielabel?
De deskundige inspecteert het bouwjaar, het type huis, m2 woonruimte en andere aspecten als HR ++ glas en kozijnen, mate van isolatie, op welke manier de woning wordt verwarmd en geventileerd en of er zonnepanelen of een warmtepomp aanwezig zijn. Met deze complete analyse berekent de deskundige wat de benodigde energie capaciteit is voor warm tapwater en verwarming en ventilatie van het appartement en in welke mate de woning dit zelf uit hernieuwbare bronnen haalt. Uiteindelijk wordt het vastgestelde labelletter in de database ingeschreven.

Wat is de prijs van het energielabel?
De prijzen van het energielabel liggen vaak tussen de €165,00 & €365,00. De uiteindelijke prijs ligt aan het type woning, het uurtarief en het aantal benodigde uren van de adviseur en de reeds aanwezige details van de woning (tekeningen, het bestek, documentatie en facturen). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Hoef en Haag kan je doen door een aantal leveranciers te contacteren die opereren in de provincie Utrecht.

Mijn energielabel opvragen, hoe doe ik dat?
Daarvoor bezoek je het platform energielabel.nl. Geef aan om wat voor type woning het gaat en vul jouw postcode (4125) en het huisnummer in de betreffende velden in. Je ziet nu meteen het label en de geldigheid. Waarschuwing: wordt er een voorlopig energielabel getoond? Dit is geen formeel label en kan je niet gebruiken als je jouw woning gaat verkopen. Bij verkoop moet je deze dus eerst veranderen in een definitief woninglabel. Zoek het snel uit: energielabel huis Hoef en Haag opvragen.

Plaats een reactie