Energielabel Oost-Souburg

Direct energielabel aanvragen

Zonder gedoe een energielabel aanvragen voor jouw woning in Oost-Souburg? Vanaf 1 januari 2015 is er een nieuw energielabel voor woningen gelanceerd. Dit label vertelt hoe energiezuinig jouw huis is en geeft gerichte opties om het energieverbruik terug te dringen. Ga je op korte termijn verhuizen en jouw woning verkopen? In dat geval is een definitief energielabel in Oost-Souburg verplicht. Op dit informatieplatform vind je praktische informatie over het berekenen, opvragen en aanvragen van het certificaat. In aanvulling daarop kan je (regionale) energieadviseurs met elkaar vergelijken en bekijk je een stappenplan om jouw woning energiezuiniger te maken.

 • Het energielabel geeft een beeld van de energieprestatie van een woning.
 • Het is een vereiste bij een woningoverdracht (bijvoorbeeld verkoop of verhuur).
 • Er zijn 7 niveau’s: Energielabel A of B (groen label) t/m F & G (zeer hoog verbruik).
 • Vroeger was het mogelijk zelf een VEL (vereenvoudigd label) op te vragen. Helaas werkt dit nu iets anders.
 • Je dient nu eerst een afspraak te maken met een energieadviseur in Oost-Souburg die de woning inspecteert en het label vaststelt.
 • Het informatielabel – incl. verbetermogelijkheden – kost (afhankelijk van het type woning) tussen de €200,00 en €425,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Oost-Souburg

Het energielabel geeft inzicht in de hoeveelheid energie die nodig is om een woning te verwarmen. Alle mensen met een woning kregen van de overheid in 2015 een voorlopig energielabel. Zodra jij de woning gaat verhuren over verkopen, dan moet je een definitief energielabel kunnen overhandigen. In 2021 is er een nieuwe richtlijn waarmee wordt gewerkt (NTA8800). Je moet dus een erkend deskundige energieadviseur langs laten komen. Deze energie-specialist zal thuis langskomen en berekent precies hoeveel energie de woning gebruikt. Voor jou als woningbezitter betekent dit wel dat je meer moet betalen. Onderstaand bekijk je hoe je een voordelig energielabel in Oost-Souburg kunt aanvragen.

Een particulier woning energielabel aanvragen in 5 stappen

 1. Vind een energiedeskundige

  Middels de database van centraalregistertechniek.nl bekijk je de beschikbare gecertificeerde energieadviseurs die het energielabel mogen bepalen. Neem als basis je postcode (4388) om een erkend deskundige in Oost-Souburg te traceren.

 2. Voorbereiding

  Selecteer een specialist en overleg een moment dat hij of zij kan langskomen. De afspraak zal een stuk vloeiender verlopen wanneer je zoveel mogelijk details van de woning paraat hebt. Onder andere bouwtekeningen, EPC berekeningen en installatietechnische gegevens.

 3. Inventarisatie

  Een erkend energiedeskundige komt langs op het afgesproken moment en bekijkt hoe milieuvriendelijk het huis is. De duur van het bezoek is ongeveer 2 uur.

 4. Label registratie

  De EP-adviseur in Oost-Souburg berekent het label en verzorgt de inschrijving in het EP-Online platform.

 5. Nieuwe label opvragen

  Nadat de adviseur bij je thuis is geweest wordt er een PDF toegestuurd van het certificaat incl. de geconstateerde punten en verbetermogelijkheden. Het document is na datum van afgifte 10 jaar geldig en dien je te overhandigen verkoop- of verhuur van de woning. Door middel van Mijn Overheid kun je de documentatie ook downloaden.

Alles weten over een particulier energielabel?

Vergelijk energieadviseurs en maak gebruik van de aanbieding!

De kosten van een energielabel

De gemiddelde prijzen van een definitief energielabel liggen vaak tussen de €160,00 en €405,00. In de onderstaande tabel vind je de gemiddelde tarieven van een energielabel deskundige Oost-Souburg. Meteen aan de slag? Klik hier om de dienstverleners (in de regio) te vergelijken. Je vind hier ook adviseurs in Zoutelande, Biggekerke, Koudekerke, Meliskerke en Grijpskerke. De definitieve kosten worden gecalculeerd a.d.h.v. verscheidene aspecten.

 1. Het soort huis (twee-onder-een kap, hoekwoning, tussenwoning, vrijstaand, appartement).
 2. De tijd (in uren) die de bouwinspecteur bezig is.
 3. De hoeveelheid informatie die er is (tekeningen en facturen van verbetermaatregelen).
 4. De energiecoach die jij kiest.
Categorie huisAantal m2Kosten
Appartementje65 m2€ 177,00
Rijtjeshuis100 m2€ 206,00
Geschakelde woning160 m2€ 294,00
Vrijstaand200 m2€ 367,00
Geschatte kosten woninglabel Oost-Souburg.

Alle energieadviseurs in Oost-Souburg vergelijken

Vandaag nog dit definitief energielabel aanvragen? Daarvoor ga jij snel op zoek naar een erkend deskundige energielabel Oost-Souburg. Het portaal om een energieadviseur te zoeken is https://www.centraalregistertechniek.nl. Daar kan je klikken op de link naar het QBISnl register. Op deze plek vergelijk je deskundige experts (BRL9500). Voor een voordelige keuze doorzoek je hieronder een aantal uitgelichte adviseurs waar je op een gebruiksvriendelijke manier een woninginspectie kunt aanvragen en waarbij u direct op de kosten let.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Je woning verduurzamen in 4 stappen

Heb jij een woning met een rood of oranje label, en wordt het tijd om duurzamer te leven en de energieprestatie te verbeteren? Met het toepassen van energiebesparende maatregelen kan men praktisch elk huis verbouwen naar een “groen” label (A, B of C). In de regel begint men altijd met isoleren. Op die manier kan je garanderen dat de woning niet onnodig warmte laat ontsnappen. Op het moment dat de isolatie goed is wordt het pas interessant om te kijken naar eigen energieopwekking. Op deze website lees je ook meer over Energielabel calculeren.

Let op: Via het platform https://www.verbeteruwhuis.nl check je – nadat je de vragenlijst hebt ingevuld – gerichte verbeteropties voor een beter energielabel. Bekijk direct hoe jij je huis kunt verbeteren.

6 voordelen van een zuinig energielabel woning Oost-Souburg

 • Een duurzame woning en maandelijks lagere energiekosten.
 • Een comfortabel leefklimaat: geen tocht of kou rondom de ramen.
 • Het woninglabel A of B draagt bij aan een beter milieu.
 • De waarde van jouw woning neemt toe.
 • Lagere hypotheekrente mogelijk.
 • De overheid verstrekt royale subsidies als je kiest voor isolatie en andere duurzame verwarmingsbronnen.
 • De energiecoach in Oost-Souburg kan je daar ook alles over vertellen.
EnergielabelBouwjaarOptimalisaties
Label A2010 – 2024All-electric warmtepomp voor nul-op-de-meter.
Label B2001 – 2007De woning verwarmen met een warmtepomp of zonnepanelen.
Label C1984 – 2004HR 107 combiketel, zonnepanelen en HR++ glas.
Label D1976 – 1982Naïsoleren van vloer, gevel en dak.
Label E1970 – 1975Dak-, gevel-, vloer- en glasisolatie en zonnepanelen.
Label F1948 – 1968Vooral dubbelglas en isolatie.
Label Gt/m 1926Enkel glas vervangen + isoleren.

Snel het goedkoopste energielabel regelen?

Vind de goedkoopste aanbieder en regel het binnen 1 week

Isolatie van je woning

Isolatie is altijd de belangrijkste stap voor een milieuvriendelijke woning. Dankzij goede isolatie verhinder je dat de warmte verloren gaat. Op die manier gaan je stookkosten direct omlaag en geniet je van een gezond wooncomfort. Waar je als eerste moet beginnen hangt af van de Rd-, Rc en lambdawaarde. Het jaar waarin de woning is neergezet kan deels bepalen wat deze staat is. Vraag ook wat de vorige eigenaar heeft gedaan. Een bouwtechnische keuring of thermografisch onderzoek met warmtescan laat zien waar isolatie zinvol is. In de tabel hieronder doorzoek je de mogelijke besparing bij een kleinere eengezinswoning (60 m2) met een hr combiketel.

IsolatieTarievenGasbesparingBesparing (€/jaar)
Dakisolatie€3300 – €58001060 m3€784
Vloerisolatie€1200 – €3600330 m3€244
Spouwmuurisolatie€1250 – €2100825 m3€611
HR++ glas€1950 – €2600435 m3€321,9
Onkosten en opbrengsten bij isolatie eengezinswoning (60 m2).

Ventileren

Wanneer jouw woning goed geïsoleerd is, moet je zorgen dat frisse lucht via meerdere kanten de woning in kan komen. Ventilatie is bepalend voor een aangenaam binnenklimaat. Zuinig en slim ventileren wil zeggen een optimaal binnenklimaat waarbij er constant frisse lucht wordt aangevoerd en er energie uit de vervuilde lucht wordt gehaald.

 • Zelfregelende roosters: constant ventilatievolume zonder tochtvorming.
 • Lokale ventilatie-unit: goedkope oplossing om 1 ruimte te ventileren.
 • Balansventilatie met warmte terugwin unit: win warmte uit de woning terug door het opnieuw in de woning te blazen.
 • Ventilatiewarmtepomp i.c.m. CV/HR ketel: wint warmte terug uit ventilatielucht als duurzame warmtebron voor verwarming.

Woning gasloos verwarmen

De verwarming in een huis vraagt veel energie (en geld). Dit gaat vaak nog met een gasgestookte HR-ketel. Je kunt kiezen voor een duurzame oplossing waardoor je nauwelijks tot geen gas meer nodig hebt. Onderstaand bieden we een aantal suggesties.

 • Moderne HR-combiketel: is efficiënter en verbruikt veel minder gas.
 • Een hybride warmtepomp: betaalbaar systeem op de CV-ketel te ondersteunen.
 • Een all-electric warmtepomp: met name interessant bij woningen die erg goed geïsoleerd zijn.
 • Zonneboiler: gebruikt energie van de zon om warm tapwater te maken.
 • Infraroodpanelen: ideaal als extra bijverwarming in een schuur of studeerkamer.

Investeer in zonnepanelen

Als je jouw woning hebt geïsoleerd en voorzien hebt van een nieuwe HR-ketel of warmtepomp weet je ongeveer hoeveel stroom je nodig hebt. De benodigde energie kan je zelf genereren door te investeren in zonnepanelen. De huidige panelen gaan gemakkelijk 30 jaar of langer mee en je hebt ze vaak binnen 7 jaar terugverdiend.

 • Zonnepanelen vangen het zonlicht op en zetten dit om in elektrische energie.
 • Een pv-systeem van 10 zonnepanelen koop je vanaf €4000 en heb je terugverdiend binnen 6 jaar.
 • De ongebruikte stroom gaat naar het net (salderen). Voor dit stukje krijg je hetzelfde tarief als waarvoor jij stroom afneemt.

energielabel-oost-souburg-4388

Hoe zit het met een energielabel voor bedrijven?

Een geldig energielabel voor kantoren is verplicht wanneer er een verkoop- of verhuurcontract wordt opgesteld van een bedrijfsgebouw van minimaal 50m2. De verplichting richt zich op alle soorten utiliteitsgebouwen zoals kantoorgebouwen, sportgebouwen, horecagelegenheden, en publieke panden zoals verpleeghuizen. Is het gebouw groter dan 100m2, en wordt minimaal 50% daarvan gebruikt als kantoorruimte? In dit scenario moeten deze panden per 2023 ten minste energielabel C hebben. Bovendien moeten organisaties die werkzaam zijn in publieke ruimtes van meer dan 250 m2 dit energielabel zichtbaar tonen, bijvoorbeeld bij de toegangspoort. Je kunt hier ook meer lezen over C energielabel.

 • Bij de notariële overdracht van een bedrijfspand moet je verplicht een energielabel hebben.
 • Op dit moment geldt deze verplichting voor bedrijfspanden, overheidsgebouwen, winkels en horeca.
 • Voor opslagruimtes en loodsen geldt andere wetgeving.
 • Bedrijfsgebouwen met vloeroppervlaktes van 100 m2 of meer (waarbij meer dan 50% als kantoor wordt gebruikt) moeten wettelijk gezien vanaf 2023 een milieulabel C of beter hebben.
 • In openbare panden van meer dan 250 m2 moet elke bezoeker dit label kunnen inzien bij de ingang.

FAQ – Veelgestelde vragen over het woninglabel

Wat is een energielabel?
Het energielabel geeft inzicht in de actuele staat en de energieprestatie van een object. Hoe minder je hoeft te stoken, hoe gunstiger het woninglabel. De energie-index kent 7 stappen: van energielabel A/B (laag verbruik) en gaat door tot de slechtste label F/G (heel onzuinig).

Heeft elke woning een energielabel verplichting?
Ja, als je jouw huis gaat verkopen of verhuren dan moet je kunnen aantonen wat het definitieve energielabel is. Deze gegevens moeten vermeld worden in de advertenties (makelaar). Is er geen label bekend, dan kun je geconfronteerd worden met een boete van €170,00.

Hoe moet ik een label aanvragen?
Voor een definitief label moet je een gecertificeerde energiedeskundige in Oost-Souburg laten komen. Op de website QBIS.nl vergelijk je eenvoudig meerdere energiespecialisten. Deze vakman bezoekt jou op locatie en doorloopt een lange lijst met punten. Deze persoon stelt het label vast en zorgt ervoor dat alles wordt opgenomen in de EP-Online database. Je ontvangt digitaal alle dossiers en eventueel kun je het ook online (Mijn Overheid) inzien (gemeente Vlissingen).

Welke factoren bepalen mijn energielabel?
De adviseur inspecteert het jaar waarin het huis is gebouwd, woningtype, het aantal m2 woonoppervlakte en andere eigenschappen als soort glas, type isolatie, de aanwezige ventilatie opties en verwarmingssystemen en of het huis een warmtepomp of zonnepanelen heeft. D.m.v. van deze gegevens wordt gecalculeerd wat de benodigde energie capaciteit is voor het leveren van warm water en de verwarming van het huis en welk deel uit hernieuwbare bronnen komt. Uiteindelijk zal de benodigde labelletter met je gedeeld worden.

Hoe duur is een energielabel?
De tarieven van het energielabel liggen vaak tussen de €115,00 – €435,00. De totale kostprijs heeft te maken met type woning, het aantal uren dat de adviseur nodig heeft en de hoeveelheid informatie die er is (tekeningen, het bestek, documentatie en facturen). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Oost-Souburg kan je goedkoper doen door meerdere energie-inspecteurs te benaderen die opereren in de provincie Zeeland.

Hoe kan ik snel mijn huidige energielabel opvragen?
Om jouw huidige label in te zien ga je naar het platform energielabel.nl. Selecteer koop- of huurwoning en vul de postcode (4388) en huisnummer in. Het systeem laat direct het huidige label zien. Goed om te weten: wordt er een voorlopig energielabel getoond? Dit telt niet als officieel woninglabel en mag je dus niet bij een woning overdracht gebruiken. Bij verkoop moet je deze dus eerst veranderen in een definitieve status. Zoek het snel uit: energielabel huis Oost-Souburg opvragen.

Plaats een reactie