Energielabel Hellouw

Direct energielabel aanvragen

Eenvoudig en betaalbaar een energielabel aanvragen voor jouw woning in Hellouw? Per 1 januari 2015 heeft elk huis in Nederland een (voorlopig) energielabel. Het informatielabel toont hoe energiezuinig een woning is en toont concrete opties om de woning duurzamer te laten worden. Ga je jouw woning verkopen of verhuren? In dat geval is een definitief energielabel in Hellouw verplicht. Op deze website vind je nuttige informatie over het aanvragen van een nieuw label. Ook is er ook een overzicht met plaatselijke energieadviseurs en bekijk je handige tips om jouw label te verbeteren.

 • Het energielabel maakt duidelijk wat de huidige staat van de woning is.
 • Het is verplicht bij het verhuren of verkopen van jouw huis.
 • Er zijn 7 categorieën: Energielabel A of B (laag verbruik) t/m F of G (niet milieuvriendelijk).
 • In het begin was het mogelijk zelf een VEL (vereenvoudigd label) op te vragen. De overheid heeft dit in 2021 geactualiseerd.
 • Je dient nu eerst een afspraak te maken met een energieadviseur in Hellouw die jouw huis opneemt en het label vaststelt.
 • Het document – inclusief een rapport met adviespunten – kost tussen de €155,00 en €350,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Hellouw

Het energielabel vertelt iets over de energieprestatie van een woning. Alle woningeigenaar kregen in 2015 automatisch een voorlopig energielabel. Zodra je jouw woning gaat verkopen of verhuren, dan moet je een definitief energielabel kunnen overhandigen. Met ingang van 2021 is er een nieuwe richtlijn waarbinnen het label wordt opgesteld (NTA8800). Je moet verplicht een vakbekwame energieadviseur laten langskomen. Deze energie-vakman moet fysiek bij je thuis komen en doorloopt een lange lijst met punten. Door deze nieuwe methode zijn de kosten een stuk hoger. Hierna vind je precies hoe je een voordelig energielabel in Hellouw moet regelen.

Een energielabel voor je woning aanvragen in 5 stappen

 1. Kom in contact met een energiedeskundige

  Via centraalregistertechniek.nl doorzoek je alle deskundige energieadviseurs die het energielabel mogen bepalen. Zoek op adresgegevens (4174) om een erkend deskundige in Hellouw op te sporen.

 2. Bereid je voor op de afspraak

  Klik door naar een energie-expert en stem samen een geschikt moment af. Zorg dat je zoveel mogelijk gegevens van je woning paraat hebt. Waar vaak om gevraagd wordt zijn bouwtekeningen en EPC-berekeningen.

 3. Inventarisatie

  Een erkend energiedeskundige komt fysiek bij je thuis en inspecteert de gehele woning. De duur van het bezoek is ongeveer 2 uur.

 4. Registratie van het label

  De EP-adviseur in Hellouw komt met een eindoordeel en voert deze ook in de database EP-online in.

 5. Online label inzien

  Nadat de adviseur bij je thuis is geweest krijg je een digitaal document (PDF) van het label inclusief alle kenmerken en suggesties om de woning te verduurzamen. Het label is 10 jaar geldig en dien je over te dragen bij het opstellen van een verkoop- of huurcontract. Door middel van Mijn Overheid kun je de documentatie ook downloaden.

Een aanvraag indienen voor een particulier energielabel?

Vind de beste energieadviseurs en vind de voordeligste aanbieder

De kosten van een energielabel

De onkosten voor een definitief energielabel bedragen zo ongeveer tussen de €195,00 & €435,00. In de vergelijker hieronder bekijk je de geschatte kosten van een energielabel deskundige Hellouw. Meteen een afspraak inplannen? Klik hier om de adviseurs met elkaar te vergelijken. Vergelijk ook adviseurs in Herwijnen, Oosterwijk, Heukelum, Deil en Enspijk. De definitieve kosten hangen af van verscheidene factoren.

 1. Type en leeftijd huis (hoekwoning, tussenwoning, villa, twee-onder-een kap, vrijstaand).
 2. De tijd die de bouwinspecteur kwijt is.
 3. Vooraf verkregen inzicht in het huis (tekeningen en andere technische informatie).
 4. De energiecoach waar je mee in zee gaat.
WoningWoonoppervlaktePrijsindicatie
Appartement70 m2€ 181,00
Rijtjeshuis130 m2€ 224,00
Geschakelde woning140 m2€ 282,00
Villa195 m2€ 357,00
Geschatte kosten woninglabel Hellouw.

Energieadviseurs in Hellouw vergelijken

Deze week een definitief energielabel aanvragen? Op dat moment heb je nodig een erkend deskundige energielabel Hellouw. De website om ervaren energiedeskundigen te vergelijken is CentraalregisterTechniek.nl. Hier vind je in een link naar het QBISnl register. Hier staan alle namen en gegevens van gecertificeerde adviseurs (BRL9500). Om het proces in gang te zetten doorzoek je hieronder diverse (landelijke) experts waar je eenvoudig een woninglabel kunt aanvragen voor een scherp tarief.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Mijn woning verbeteren

Gebruikt jouw woning veel gas en stroom, en wil jij graag verduurzamen en daarmee de energieprestatie verbeteren? Door te kiezen voor energiebesparende maatregelen kan je ook jouw huis updaten naar een “groen” label (A, B of C). De basis is altijd een goede isolatie. Zo geef je jouw woning een warme jas en zorg je dat de gewonnen warmte niet zomaar de woning verlaat. Bij de fase daaropvolgend verleggen we de focus op de mogelijkheden voor energieopwekking. Je kunt hier ook aanvullende informatie vinden over Energielabel recreatiewoning.

Tip: Op de informatieve website https://www.verbeteruwhuis.nl kan je zien – nadat je de vragenlijst hebt ingevuld – handige verbeteropties voor een gunstiger energielabel. Voer de check uit.

Bekijk de voordelen van een zuinig energielabel woning Hellouw

 • Een energiezuinig huis met een lage energierekening.
 • Een gezond leefklimaat: het hele jaar een aangename temperatuur in huis.
 • Een woning met label B of A stoot minder CO-2 uit.
 • Hogere waarde van jouw huis.
 • Sommige hypotheekverstrekkers bieden een duurzaamheidskorting.
 • De regering biedt meerdere subsidies om een gebouw duurzaam te maken.
 • De energiecoach in Hellouw kan je daar ook alles over vertellen.
EnergielabelBouwjaarPunten van aandacht
Label A2010 – 2024Verduurzaam onzuinige apparaten en kiest voor een WTW.
Label B2002 – 2009Zonnepanelen, zonneboiler of (hybride) warmtepomp.
Label C1986 – 2002driedubbel of HR+++ glas met zonnepanelen.
Label D1975 – 1980Isolatie van cv-leidingen in onverwarmde ruimtes.
Label E1969 – 1976Isoleren, zonnepanelen en een nieuwe HR-ketel.
Label F1949 – 1966Isoleren en het plaatsen van dubbelglas.
Label Gt/m 1944Isoleren van de gehele woning.

Zoek je het goedkoopste energielabel?

Vergelijk adviseurs en regel het binnen een paar dagen

Isoleren

Isolatie is altijd de belangrijkste stap voor een zuinige woning. Door goede isolatie van spouwmuur, dak en kruipruimte verhinder je dat de warmte in jouw woning verloren gaat. Zo bespaar je op de maandelijkse stookkosten en realiseer je een aangenaam en prettig klimaat. Welke onderdelen je als eerste moet isoleren ligt aan de huidige mate van isolatie. Het bouwjaar is vaak een goede indicator hiervoor. Informeer ook altijd bij de vorige bewoners hierover. Een bouwtechnische keuring of warmtescan toont plaatsen waar isolatie ontbreekt. In de lijst hieronder bekijk je de doorsnee besparing bij een kleinere eengezinswoning (60 m2) met een hoog rendement ketel.

Manier van isolerenTarievenBesparing (gas)Energiebesparing
Dakisolatie€3000 – €60001095 m3€723
Vloerisolatie€1400 – €3100360 m3€238
Spouwmuurisolatie€1000 – €2100740 m3€488
HR++ glas€1550 – €2650495 m3€326,7
Kosten en baten van het isoleren van een gemiddelde eengezinswoning.

Ventileren

In de situatie waarbij je beschikt over een goed geïsoleerde woning, is het noodzakelijk dat er ook genoeg frisse lucht in huis is. Ventilatie is van wezenlijk belang voor een aangename leefomgeving. Slim en zuinig ventileren wil zeggen een optimaal leefklimaat waarbij er constant frisse lucht wordt aangevoerd en er energie uit de vervuilde lucht wordt gehaald.

 • Zelfregelende roosters: Beperkt automatisch de luchttoevoer bij hogere windsnelheden.
 • Lokale ventilatie-unit: slimme keuze bij woningen met natuurlijke ventilatie.
 • Balansventilatie met WTW: een gesloten ventilatiesysteem dat bestaat uit een ventilator en een warmte terugwin unit (WTW).
 • Ventilatiewarmtepomp i.c.m. CV/HR ketel: gebruikt de warmte uit de ventilatielucht voor de verwarming en warm water.

CV-ketel vervangen

Een huis verwarmen vraagt veel energie (en geld). Dit gaat vaak nog met een gasgestookte HR-ketel. Je kunt kiezen voor een meer innovatieve verwarmingsbron om je woning warm te stoken zonder gas. In onderstaande lijst kun je verschillende voorbeelden vinden.

 • Nieuwe HR107 ketel: is efficiënter en verbruikt veel minder gas.
 • Een hybride warmtepomp: perfecte tussenstap op weg naar een energieneutrale woning.
 • Een all-electric warmtepomp: een volwaardige vervanger van de CV-ketel.
 • Zonneboiler: de zonnecollectoren op het dak zijn aangesloten op een gesloten leidingsysteem.
 • Infraroodpanelen: uitstekend geschikt om een ruimte plaatselijk te verwarmen.

Kies voor zonnepanelen

Nadat je de nodige maatregelen hebt getroffen kan je een inschatting maken van de benodigde hoeveelheid stroom. Deze stroom kan je helemaal zelf opwekken door te investeren in zonnepanelen. De nieuwste panelen kunnen wel 40 jaar mee en de geschatte terugverdientijd is maar 7 jaar.

 • Zonnepanelen vangen zonnestralen op en zetten dit om naar gelijkstroom.
 • Een set met 10 zonnepanelen kost om en nabij de €4200 en verdien je snel terug, vaak al binnen 7,5 jaar.
 • Elektriciteit dat je niet zelf gebruikt gaat naar het net (salderen). Daarvoor ontvang je dezelfde prijs als waarvoor je kWh inkoopt.

energielabel-hellouw-4174

Energielabel voor bedrijfspanden

Een geldig energielabel voor je bedrijf is nodig bij verhuur, verkoop en oplevering van bedrijfspanden van 50m2 of groter. Deze regelgeving is van toepassing op alle utiliteitsgebouwen zoals een kantoorgebouw, sporthallen, horeca, en publieke panden zoals gemeentehuizen. Is het gebouw groter dan 100m2, en wordt 50% of meer gebruikt als kantoorruimtes? Dan moeten deze panden per 2023 minimaal energielabel C hebben. Verder moeten organisaties zoals winkels, banken of hotels die werkzaam zijn in publieke ruimtes van 250m2 of groter het label zo ophangen dat iedereen dit kan zien, zoals in de ontvangsthal. Op deze website lees je ook alles over Energielabel geldigheid.

 • Bij officiële transactiemomenten van een bedrijfsruimte is een energielabel verplicht.
 • Dit is noodzakelijk voor alle bedrijfspanden en ruimtes met een oppervlak van meer dan 50 m2.
 • Voor loodsen en productiehallen geldt er op dit moment geen verplichting.
 • Bedrijfsgebouwen met 100 vierkante meter aan oppervlakte (waar meer dan de helft wordt gebruikt als kantoor) moeten in 2023 een milieulabel C of beter hebben.
 • In publieke panden van meer dan 250 m2 moet het label bovendien zichtbaar zijn voor bezoekers.

FAQ – Veelgestelde vragen over het woninglabel

Hoe werkt een energielabel?
Het energielabel maakt duidelijk het energiegebruik van een woning of gebouw. Hoe energiezuiniger, hoe beter het woninglabel is. De energie-index kent 7 stappen: van energielabel A & B (heel zuinig) en loopt op tot G (hoog verbruik).

Is het energielabel verplicht?
Ja, als jij een woning verkoopt of verhuurt moet je aan kunnen tonen wat de huidige energie staat van de woning is. Deze details moet je ook tonen in de advertenties (makelaar). Kan je geen geldig label aantonen, dan riskeer je als verkoper/verhuurder een boete van €170.

Hoe kan ik het label aanvragen?
Voor een officieel label moet je een vakbekwame energiedeskundige in Hellouw uitnodigen. Aan de hand van QBIS.nl bekijk je snel de energiespecialisten in de buurt. Een inspecteur komt langs bekijkt de aanwezige isolatie en de installaties. De adviseur beslist uiteindelijk wat het label moet worden en verzorgt de inschrijving in het EP-Online platform. Je ontvangt digitaal alle dossiers en eventueel kun je het ook online (Mijn Overheid) inzien (gemeente West Betuwe).

Hoe wordt een definitief energielabel vastgesteld?
Een adviseur bekijkt de bouwperiode, het type woning, grootte van de woning en andere eigenschappen als HR ++ glas en kozijnen, type isolatie, de manier waarop het huis verwarmd en geventileerd wordt en de aanwezige systemen voor energieopwekking (zonnecellen / warmtepomp). Middels deze documentatie wordt gecalculeerd wat de totale energiebehoefte is voor het opwarmen en koelen van het huis en in hoeverre het huis in staat is zichzelf van stroom te voorzien. Uiteindelijk wordt de labelletter definitief vastgesteld.

Wat kost een energielabel?
De prijzen van een energielabel liggen tussen de €170,00 en €365,00. De prijsindicatie heeft te maken met het type woning, hoeveel uur de expert er mee bezig is en de documentatie die je paraat hebt (tekeningen, het bestek, documentatie en facturen). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Hellouw kun jij het beste doen door een aantal energieadviseur onder elkaar te zetten die opereren in en rondom de provincie Gelderland.

Ik wil mijn energielabel opvragen, hoe werkt dat?
Om jouw huidige score te bekijken kan je het beste gaan naar www.energielabel.nl. Kies huur- of koopwoning en vul jouw postcode (4174) en het huisnummer in. Je ziet nu meteen het label en de geldigheid. Opmerking: krijg je een voorlopig energielabel te zien? Dit is geen officiële status en kan je dus ook niet gebruiken bij een woningoverdracht. Je moet dit dus eerst aanpassen naar een definitief label. Bekijk het direct online: energielabel huis Hellouw opvragen.

Plaats een reactie