Energielabel Herwijnen

Direct energielabel aanvragen

Snel en voordelig een energielabel aanvragen voor jouw woning in Herwijnen? Met ingang van 1 januari 2015 heeft elk huis in Nederland een (voorlopig) energielabel. Het keurmerk vertelt hoe zuinig jouw woning is en biedt handige verbeterpunten om de woning nog energiezuiniger te maken. Ga je jouw woning verkopen of verhuren? Dan is een definitief energielabel in Herwijnen verplicht. Op Energielabelprijzen.nl lees je alle benodigde info over de aanvraag van een nieuw certificaat. Ook kunnen verschillende energieadviseurs vergeleken worden en bekijk je handige tips & tricks bij het verduurzamen van jouw woning.

 • Het energielabel helpt je om je huis zuiniger en comfortabeler te maken.
 • Sinds 1 januari 2015 is het verplicht bij de verkoop, verhuur en oplevering van woningen en appartementen.
 • We delen het op in 7 categorieën: Energielabel A/B (maximaal zuinig) t/m F of G (hoog verbruik).
 • In het begin vroeg je het VEL (vereenvoudigd label) gewoon online aan. Sinds 2021 is daar verandering in gekomen.
 • Je dient nu eerst een afspraak te maken met een energieadviseur in Herwijnen die het huis inspecteert en het label vastlegt.
 • Het keurmerk – inclusief een rapport met adviespunten – kost je ongeveer tussen de €120,00 en €370,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Herwijnen

Het energielabel vertelt iets over de hoeveelheid energie die nodig is om een woning te verwarmen. Alle woningeigenaar verkregen in 2015 een voorlopig energielabel van de overheid. Als jij de woning gaat verhuren over verkopen, moet je het definitieve energielabel regelen. In 2021 is er een nieuwe rekenmethode waarbinnen het label wordt opgesteld (NTA8800). Je moet tegenwoordig een vakbekwame energieadviseur verzoeken te komen kijken. Deze energie-adviseur komt langs en analyseert de actuele situatie op energiegebied. Het nadeel voor de consument is dat het veel duurder is. In het volgende overzicht vind je precies hoe je een voordelig energielabel in Herwijnen kunt regelen.

5-stappenplan energielabel aanvragen

 1. Zoek naar een energiedeskundige

  Via het platform centraalregistertechniek.nl vergelijk je alle erkend deskundige energieadviseurs die het energielabel mogen bepalen. Zoek op adresgegevens (4171) om een erkend deskundige in Herwijnen op te vragen.

 2. Afspraak maken en voorbereiden

  Informeer bij een energiedeskundige en probeer een afspraak in te plannen. Het is belangrijk dat je alle actuele gegevens van jouw huis paraat hebt. Denk aan bouwtekeningen, EPC-berekeningen facturen van verbetermaatregelen.

 3. Bezoek van de deskundige

  Een erkend energiedeskundige komt langs op het afgesproken moment om de inspectie van de woning te doen. Hieraan is hij ongeveer 1,5 tot 2,5 uur kwijt.

 4. Het registreren van een label

  De EP-adviseur in Herwijnen maak zijn of haar berekening, bepaalt het label en zorgt ervoor dat alles wordt opgenomen in de EP-Online database.

 5. Inzicht in jouw label

  Nadat de adviseur bij je thuis is geweest ontvangt men per email een PDF van het vastgestelde label met daarbij de specificaties en adviespunten. Het certificaat is maximaal 10 jaar geldig en dien je te overhandigen bij de verkoop van de woning. Het is ook digitaal in te zien via de berichtenbox van de overheid.

Een particulier energielabel nodig?

Zoek naar energieadviseurs en vind de laagste prijs

De actuele kosten van een energielabel

De onkosten voor een definitief energielabel schommelen tussen de €200,00 & €380,00. In het onderstaand overzicht bekijk je de huidige tarieven van een energielabel deskundige Herwijnen. Meteen een afspraak inplannen? Klik hier om direct de (lokale) aanbieders te bekijken. Je vind hier ook adviseurs in Oosterwijk, Heukelum, Deil, Enspijk en Rumpt. De totale prijzen wordt bepaald door de volgende aspecten.

 1. Categorie woning (vrijstaand, tussenwoning, hoekwoning, villa, appartement).
 2. De tijd (in uren) die de bouwinspecteur bezig is.
 3. De informatie die voorhanden is (tekeningen en facturen van renovaties).
 4. De energiecoach die jij kiest.
Soort woningM2 woonruimteKosten
Appartementje70 m2€ 160,00
Rijtjeshuis120 m2€ 224,00
Geschakelde woning150 m2€ 278,00
Vrijstaand195 m2€ 375,00
Prijzen woninglabel Herwijnen.

De beste energieadviseurs in Herwijnen vergelijken

Deze week dit definitief energielabel aanvragen? Om dit te realiseren contacteer je een erkend deskundige energielabel Herwijnen. De officiële website om een adviseur te vinden is www.centraalregistertechniek.nl. Daar kan je klikken op de link naar het QBISnl register. Daar doorzoek je gecertificeerde adviseurs (BRL9500). Voor een voordelige keuze vind jij in onze vergelijker een aantal uitgelichte adviseurs waar je verrassend eenvoudig een afspraak kunt maken en waarbij u direct op de kosten let.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Stappenplan om je woning te verduurzamen

Gebruikt jouw huis veel energie, en wil jij besparen op de energiekosten door een betere energieprestatie? Met een focus op energiebesparende maatregelen kan je ook jouw woning verduurzamen tot een woning met label B. De basis is altijd een goede isolatie. Zo weet je zeker dat de woning niet onnodig warmte laat ontsnappen. Bij de fase daaropvolgend ga je juist verder in op de opties voor energie opwekken. Je kunt hier ook meer vinden over Energielabel G.

Tip: Via het platform Verbeteruwhuis.nl controleer je – nadat je de kenmerken van jouw woning hebt ingevuld – concrete verbeteropties voor een beter energielabel. Voer de check uit.

6 voordelen van een zuinig energielabel woning Herwijnen

 • Een duurzame woning en een structureel lage energierekening.
 • Een optimale leefomgeving: kieren en tocht worden voorkomen.
 • Een woning met label B of A draagt bij aan een beter milieu.
 • Tot wel 20% hogere woningwaarde.
 • In sommige gevallen biedt de bank een rentekorting.
 • De overheid verstrekt verscheidene subsidies voor de renovatie van een woning.
 • De energiecoach in Herwijnen kan hier ook in adviseren.
EnergielabelBouwjaarVerbeterpunten
Label A2011 – 2024Zet de laatste puntjes op de i: loop alle apparaten na.
Label B2001 – 2007Een warmtepomp en/of zonnepanelen laten installeren.
Label C1986 – 2004Spouwmuur isoleren en vloer- en dakisolatie verbeteren.
Label D1972 – 1983De cv ketel vervangen voor een combiketel.
Label E1966 – 1978Nieuwe ketel, isolatie en zonnepanelen.
Label F1949 – 1970Spouwmuur-, dak- en vloerisolatie.
Label Gt/m 1944Dak-, gevel-, vloer- en glasisolatie.

Het goedkoopste energielabel voor jouw huis?

Vind de goedkoopste aanbieder en ontvang nog deze week jouw label

Isoleer je woning

Isolatie is met afstand de belangrijkste factor voor een “groene” woning. Door goede isolatie van muren, bodem en/of dak voorkom je dat de warmte in huis verloren gaat. Daardoor zullen de stookkosten verminderen en heb je ook meer wooncomfort. Waar je als eerste moet beginnen is vooral afhankelijk van de RC-waardes van de woning. Het bouwjaar van de woning kan deels bepalen wat deze staat is. Buren, en zeker ook vorige bewoners, weten vaak ook meer. Een bouwtechnische keuring of een thermografische inspectie laat zien waar isolatie zinvol is. In ons overzicht hieronder zoek je eenvoudig naar de gemiddelde besparingen bij een kleinere eengezinswoning (60 m2) met een standaard hr combiketel.

Isolatie optiesKostenBesparing gas (m3)Besparing
Dakisolatie€3900 – €59001090 m3€709
Vloerisolatie€1800 – €3000355 m3€231
Spouwmuurisolatie€1100 – €2250735 m3€478
HR++ glas€1900 – €2500490 m3€318,5
Investering en opbrengsten van het isoleren van een gemiddelde eengezinswoning.

Ventileren

Op het moment dat de isolatie in huis voldoende is, moet je erop letten dat er ook genoeg frisse lucht in huis is. Ventilatie is noodzakelijk voor een comfortabel binnenklimaat. Zuinig en slim ventileren wil zeggen een prettige leefomgeving zonder veel energieverlies.

 • Zelfregelende roosters: Reageren slim op de wind en passen daar luchttoevoer op aan.
 • Lokale ventilatie-unit: voor de ventilatie van aparte ruimtes.
 • Balansventilatie met warmte-terugwin-unit: een systeem van mechanische ventilatie waarbij de hoeveelheid aangevoerde verse lucht volledig in balans is.
 • Ventilatiewarmtepomp met HR:ketel: wint warmte terug uit ventilatielucht en past dit toe op de verwarming.

Woning gasloos verwarmen

Het verwarmen van de woning kost in de meeste huizen veel gas. De meeste woningen hebben nog een HR-ketel op gas. Overweeg een groen alternatief die het mogelijk maakt om zonder gas te verwarmen. In de volgende lijst kun je verschillende voorbeelden vinden.

 • Innovatieve hoogrendementsketel: zeer zuinig en efficiënt.
 • Een hybride warmtepomp: combinatie van een cv-ketel met een warmtepomp.
 • Een all-electric warmtepomp: haalt energie uit de lucht, bodem of water en kan de woning verwarmen.
 • Zonneboiler: op een duurzame manier warm tapwater opwekken.
 • Infraroodpanelen: geeft direct warmte af voor een aantal m2.

Zonnepanelen op het dak

Als je de nodige isolatiewerkzaamheden hebt getroffen en een nieuwe ketel of warmtepomp hebt geplaatst weet je ongeveer hoeveel stroom je nodig hebt. Deze stroom kan je helemaal zelf genereren door zonnepanelen te laten installeren. Ze gaan ontzettend lang mee (tot wel 30 jaar) en de geschatte terugverdientijd is maar 7 jaar.

 • Zonnepanelen zetten zonne-energie om in elektriciteit.
 • Een compleet pakket met 10 zonnepanelen kost om en nabij de €4200 en verdien je terug in gemiddeld 7,5 jaar.
 • De opgewekte stroom die je niet verbruikt gaat terug naar het net (salderen). Over dit stukje stroom ontvang je dezelfde prijs als waarvoor jij het bij de energieleverancier inkoopt.

energielabel-herwijnen-4171

Energielabel aanvragen voor bedrijven

Een geldig energielabel voor kantoren is verplicht bij verhuur, verkoop en oplevering van een bedrijfspand vanaf 50m2. De regel is in het leven geroepen voor utiliteitsgebouwen als kantoren, scholen, restaurants, en openbare panden zoals stadions. Is het gebouw groter dan 100m2, en wordt 50% of meer gebruikt als kantoorruimte? In die situaties moet het gebouw begin 2023 minimaal energielabel C hebben. Bovendien moeten organisaties (bijvoorbeeld ziekenhuizen of supermarkten) die gevestigd zijn in publieke gebouwen van meer dan 250 m2 dit energielabel zichtbaar tonen, bijvoorbeeld bij de ingang. Bekijk ook onze pagina met informatie over Energielabel verplicht.

 • Bij overdracht of oplevering van een bedrijfspand is zo’n energielabel een vereiste.
 • Deze verplichting geldt bij bedrijfspanden met een gebruiksoppervlakte van 50 m2.
 • Voor panden met een industriefunctie is hierop een uitzondering van toepassing.
 • Bedrijfsgebouwen die groter zijn dan 100 m2 (en waar minimaal 50% als kantoor wordt gebruikt) moeten per 2023 ingeschreven staan met een milieulabel C.
 • In openbare (bedrijfs)ruimtes van meer dan 250 m2 moet het label goed zichtbaar zijn voor bezoekers.

Meer informatie over het woninglabel in onze FAQ

Wat is het energielabel voor woningen?
Een energielabel biedt duidelijkheid over de hoeveelheid energie die een woning gebruikt. Hoe minder fossiele energie de woning gebruikt, hoe positiever het woninglabel uitvalt. De energie-index start bij energielabel A/B (maximaal milieuvriendelijk) tot de slechtste label F/G (rood, hoog verbruik).

Heb ik verplicht een energielabel nodig?
Ja, op het moment je een woning wilt verkopen of verhuren dan moet je laten zien wat de erkende deskundige van de woning vond. Deze details moet je ook tonen in de advertenties (makelaar). Is er geen label bekend, dan kan je een boete van tenminste €170 krijgen.

Op welke wijze kan ik een label aanvragen?
Voor een erkend label moet je een vakbekwame energiedeskundige in Herwijnen bij je thuis laten komen. Middels de database van Qbis.nl vergelijk je eenvoudig meerdere energiespecialisten. Een vakman moet fysiek bij je thuis komen en neemt de woning op. Deze expert stelt het label vast en legt deze vast in de EP-online database. Je krijgt een email met alle documenten en middels Mijn Overheid kun je het later downloaden (gemeente West Betuwe).

Wat bepaalt mijn energielabel?
Een adviseur controleert het bouwjaar, woningtype, m2 woonruimte en ook naar specifieke zaken als HR ++ glas en kozijnen, de isolatiewerkzaamheden, de ventilatie en verwarming oplossingen in het gebouw en of er bijvoorbeeld duurzame energie wordt gebruikt middels zonnepanelen of een warmtepomp. Met deze complete analyse wordt opgesteld hoeveel energie nodig is voor het opwarmen en koelen van de woning en hoeveel van deze energie uit hernieuwbare bronnen komt. Hierna zal de benodigde labelletter met je gedeeld worden.

Wat is de prijs van het energielabel?
De onkosten van het energielabel variëren tussen de €190,00 en €430,00. De investering heeft te maken met het soort woning, hoeveel tijd de adviseur nodig denkt te hebben en de beschikbare documentatie (tekeningen of het bestek). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Herwijnen kan jij doorgaans het meest voordelig doen door lokale adviseurs te contacteren die diensten leveren binnen de provincie Gelderland.

Via welke website kan ik mijn huidige energielabel opvragen?
Om dit in te zien surf je naar de overheidswebsite energielabel.nl. Kies voor huur/koopwoning en vul de postcode (4171) en het huisnummer in de zoekbalk in. Je ziet vervolgens direct welk label je hebt. Opmerking: laat het systeem een voorlopig energielabel zien? Dit is geen officieel document en kan je dus ook niet gebruiken bij een woningoverdracht. Je moet dit dus eerst aanpassen naar een definitief huislabel. Wacht niet langer: energielabel huis Herwijnen opvragen.

Plaats een reactie