Energielabel Jonkersvaart

Direct energielabel aanvragen

Direct een betaalbaar energielabel aanvragen voor jouw woning in Jonkersvaart? Sinds 1 januari 2015 heeft iedere woning een energielabel toegewezen gekregen. Het certificaat laat zien hoe milieuvriendelijk een huis is en geeft praktische mogelijkheden om het te verduurzamen. Ga je jouw woning verkopen of verhuren? In dat geval is een definitief energielabel in Jonkersvaart verplicht. Op dit informatieplatform vind je actuele informatie over hoe je het label aanvraagt. Bovendien kunnen verschillende energieadviseurs vergeleken worden en tref je hier tips om jouw woning te verduurzamen.

 • Het energielabel laat zien hoe energiezuinig een huis is.
 • Je moet het aantonen bij de verkoop, verhuur en oplevering van woningen en appartementen.
 • We delen het op in 7 klassen: Energielabel A & B (heel milieuvriendelijk) t/m F & G (slecht voor het milieu).
 • Tot eind 2020 kon je zelf een VEL (vereenvoudigd label) aanvragen. In 2021 zijn deze regels veranderd.
 • Je regelt dit tegenwoordig via een energieadviseur in Jonkersvaart die jouw huis helemaal doorneemt en een label opmaakt.
 • Het label – incl. verbetermogelijkheden – kost tussen de €140,00 – €410,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Jonkersvaart

Zo’n energielabel laat zien hoe het gesteld is met de energie(on)zuinigheid van een gebouw of woning. Alle Nederlanders met een huis kregen van de overheid in 2015 een voorlopig energielabel. In de situatie waarbij het huis opnieuw wordt verkocht of verhuurt, dan moet je een definitief energielabel kunnen overhandigen. Sedert 2021 is er een nieuwe methode waarop dit wordt vastgesteld (NTA8800). Je moet tegenwoordig een officiële energieadviseur laten langskomen. Deze vakman zal thuis langskomen bekijkt de aanwezige isolatie en de installaties. Het certificaat is nu wel een stuk duurder geworden. In het stappenplan hieronder check je hoe jij het voordelig energielabel in Jonkersvaart kunt aanvragen.

In vijf stappen het energielabel aanvragen

 1. Zoek een energiedeskundige

  Via het platform centraalregistertechniek.nl tref je alle gecertificeerde energieadviseurs die een energielabel mogen registreren. Neem als basis je postcode (9366) om een erkend deskundige in Jonkersvaart te zoeken.

 2. Voorbereiding

  Neem contact op met energie-expert en stem samen een geschikt moment af. Het is belangrijk dat je alle benodigde gegevens van de woning paraat hebt. Waar vaak om gevraagd wordt zijn bouwtekeningen en EPC-berekeningen.

 3. De inspectie

  Zo’n erkend energiedeskundige komt thuis bij je langs en kijkt hoeveel energie er nodig is om de woning te verwarmen. Deze ronde duurt plusminus 2,5 uur.

 4. Registratie van het label

  De EP-adviseur in Jonkersvaart beslist uiteindelijk wat het label moet worden en verzorgt de inschrijving in het EP-Online platform.

 5. Nieuwe label opvragen

  Na afloop van de inspectie krijg jij per mail een PDF van het vastgestelde label met een uitgebreide samenvatting en alle mogelijke maatregelen om het energieverbruik te verlagen. Het document is na datum van afgifte 10 jaar geldig en moet jij kunnen tonen bij het opstellen van een verkoop- of huurcontract. Je kunt het ook bekijken in MijnOverheid.

Particulier energielabel voor jouw woning aanvragen?

Zoek naar energieadviseurs en profiteer van aantrekkelijke tarieven

De kosten van een energielabel

De onkosten voor een definitief energielabel komen uit tussen de €175,00 en €400,00. In het bijgesloten overzicht vind je de huidige kosten van een energielabel deskundige Jonkersvaart. Direct een offerte? Klik hier om alle (lokale) specialisten te bekijken. Vergelijk ook adviseurs in Niebert, Nuis, Marum, Boerakker en Tolbert. De prijzen komen tot stand door de volgende onderdelen.

 1. Hoe groot het huis is (vrijstaand, villa, appartement, twee-onder-een kap, hoekwoning).
 2. De hoeveelheid uur die de bouwinspecteur nodig heeft.
 3. Vooraf verkregen inzicht in het huis (tekeningen, facturen of gegevens van de CV-installatie).
 4. De energiecoach waar je mee in zee gaat.
WoningtypeOppervlakteTariefschatting
Klein appartement55 m2€ 175,00
Tussenwoning110 m2€ 212,00
Twee-onder-een kap145 m2€ 281,00
Vrijstaand175 m2€ 364,00
Geschatte kosten woninglabel Jonkersvaart.

Energieadviseurs in Jonkersvaart vergelijken

Eenvoudig en snel zo’n definitief energielabel aanvragen? Om dit te regelen moet je zoeken naar een erkend deskundige energielabel Jonkersvaart. Het adres om deze inspecteur op te zoeken is CentraalregisterTechniek.nl. Daar tref je het QBISnl register. In het register staan alle namen en gegevens van deskundige vakmannen (BRL9500). Om de eerste stap te zetten bekijk je in de lijst hieronder verschillende (lokale) adviseurs waar je zonder gedoe een woninginspectie kunt aanvragen tegen een normale prijs.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Energieprestaties van mijn woning verbeteren

Woon jij in een milieu-onvriendelijk huis, en wil jij graag verduurzamen en daarmee de energieprestatie verbeteren? Door gebruik te maken van energiebesparende maatregelen kan men praktisch elk huis vergroenen tot een “groen” label (A, B of C). Start altijd met de juiste isolatie. Op die manier kan je garanderen dat er geen warme (of koude) lucht kan ontsnappen. Bij de stappen daarna leg je de nadruk op zelf energie opwekken met een warmtepomp of zonnepanelen. Je kunt hier ook aanvullende informatie vinden over Energielabel voor woningen.

Adviezen: Via het platform https://www.verbeteruwhuis.nl kan je zien – nadat je de kenmerken van jouw woning hebt ingevuld – gerichte verbeteropties voor een beter energielabel. Voer de check uit.

6 voordelen van een zuinig energielabel woning Jonkersvaart

 • Een zuinig huis met een lagere energierekening.
 • Een aangenaam wooncomfort: geen tocht en kou bij de ramen.
 • Een huis met het milieulabel A of B beperkt de CO-2 uitstoot.
 • Huizen met een groen label zijn meer waard.
 • Mogelijk een duurzaamheidskorting bij je hypotheek.
 • Er gelden diverse subsidies om een gebouw duurzaam te maken.
 • De energiecoach in Jonkersvaart kan je daar ook alles over vertellen.
EnergielabelBouwjaarAandachtspunten
Label A2012 – 2023Investeer in nieuwe technologieën voor energieopwekking.
Label B2001 – 2008Zelf stroom opwekken met zonnepanelen + warmtepomp.
Label C1987 – 2001Extra isolatie toepassen en zonnepanelen leggen.
Label D1976 – 1980Naïsoleren van vloer, gevel en dak.
Label E1969 – 1977Vooral dubbelglas, isolatie en zonnepanelen.
Label F1949 – 1965Vloer, dak en muren isoleren.
Label Gt/m 1932Dak-, gevel-, vloer- en glasisolatie.

Het goedkoopste energielabel aanvragen?

Vergelijk adviseurs en vraag het nog deze week aan

Woningisolatie

Isolatie is altijd de belangrijkste stap voor een energiezuinig huis. Door alle onderdelen van je huis goed te isoleren voorkom je dat warme lucht naar buiten gaat. Zo gaan je stookkosten direct omlaag en geniet je van een prettig wooncomfort. Welke onderdelen je als eerste moet isoleren heeft te maken met de Rd-, Rc en lambdawaarde. Het jaar waarin de woning is neergezet is vaak een goede indicator hiervoor. Vraag ook de vorige bewoners en/of buren. Een bouwtechnische keuring of een thermografische inspectie toont duidelijk aan waar er warmte de woning verlaat. In het schema hierna check je de besparingen die mogelijk gerealiseerd kan worden voor een gemiddelde eengezinswoning met een hoogrendementsketel.

Type isolatiePrijsBesparing (gas)Besparing
Dakisolatie€3300 – €54001045 m3€763
Vloerisolatie€1400 – €3000400 m3€292
Spouwmuurisolatie€1300 – €2450855 m3€624
HR++ glas€1800 – €2700425 m3€310,25
Investering en opbrengsten bij het isoleren van een doorsnee- eengezinswoning.

Ventileren

Op het moment dat het huis al reeds correct geïsoleerd is, is het noodzakelijk dat frisse lucht via meerdere kanten de woning in kan komen. Ventilatie is noodzakelijk voor een comfortabel wooncomfort. Zuinig en slim ventileren houdt in een gezond binnenklimaat waarbij de warmte uit de vervuilde, afgezogen lucht, wordt teruggewonnen.

 • Winddrukgeregelde roosters: gemakkelijk in elke kamer frisse lucht.
 • Lokale ventilatie-unit: regelt de ventilatie in één ruimte.
 • Balansventilatie met warmte terugwin unit: volledig automatische aan- en afzuiging van de lucht.
 • Ventilatiewarmtepomp als vervanging van je ventilatiebox: benut slim de warmte uit de ventilatielucht en past dit toe op de verwarming.

Woning gasloos verwarmen

De centrale verwarming vraagt veel energie (en geld). De meeste woningen hebben nog een HR-ketel op gas. Je kunt kijken naar een zuinig systeem die het mogelijk maakt om zonder gas te verwarmen. Onderstaand kun je verschillende voorbeelden vinden.

 • Een nieuwe moderne HR-ketel: Iets duurder in aanschaf maar veel efficiënter.
 • Een hybride warmtepomp: een combinatie van je HR-ketel en een warmtepomp.
 • Een all-electric warmtepomp: een woning verwarmen met energie uit lucht, bodem of grondwater.
 • Zonneboiler: de zonnecollectoren op het dak zijn aangesloten op een gesloten leidingsysteem.
 • Infraroodpanelen: natuurlijke stralingswarmte in een specifieke ruimte.

Voordelen zonnepanelen

Wanneer je de optimalisatiepunten voor jouw woning hebt aangepakt weet je wat jouw nieuwe stroomverbruik is. De benodigde stroom kan je op een duurzame manier opwekken door een set met zonnepanelen te laten plaatsen. Ze gaan ontzettend lang mee (tot wel 30 jaar) en ze verdienen zich razendsnel terug, vaak al binnen 7 jaar.

 • Zonnepanelen vangen zonlicht op en zetten dat om in schone energie.
 • Een compleet pakket met 10 zonnepanelen is er al vanaf €4800 en heeft een terugverdientijd van ongeveer 7,5 jaar.
 • De ongebruikte stroom kan je terugleveren aan de energieleverancier (salderen). Hiervoor ontvang je hetzelfde tarief als je betaalt aan jouw leverancier.

energielabel-jonkersvaart-9366

Informatie over zakelijke energielabels voor bedrijven

Elke kantoorpand moet een energielabel kunnen overleggen bij verkoop, verhuur en oplevering van een bedrijfsgebouw van minimaal 50m2. De regel is van toepassing op alle utiliteitsgebouwen zoals kantoorgebouwen, onderwijsgebouwen, winkels, en publiek toegankelijke panden zoals een station. Beschikt het gebouw over meer dan 100 m2 ruimte, en wordt 50% of meer gebruikt als kantoor? In die situaties moet het gebouw met ingang van 2023 minimaal energielabel C hebben. Verder moeten winkels en bedrijven die actief zijn in openbare gebouwen van 250m2 of groter het energielabel duidelijk zichtbaar ophangen, zoals in de ontvangsthal. Op deze website vind je ook alles over Energielabel E.

 • Bij verkoop, verhuur of oplevering van een kantoorgebouw is een energielabel verplicht.
 • Dit geldt voor vrijwel alle bedrijfspanden, overheidsgebouwen, winkels en horeca.
 • Voor productiehallen en loodsen is hierop een uitzondering van toepassing.
 • Bedrijfsgebouwen met 100 vierkante meter aan oppervlakte (waar meer dan de helft wordt gebruikt als kantoor) moeten met ingang van 2023 minimaal de beschikking hebben over milieulabel C.
 • In openbare panden met een oppervlakte van ten minste 250 m2 hoort het label zichtbaar te zijn voor bezoekers.

FAQ met veelgestelde vragen over het woninglabel

Wat doet een energielabel?
Het energielabels biedt inzicht in de energiezuinigheid van een woning. Hoe energiezuiniger, hoe groener het label. Deze energie-index begint bij energielabel A of B (duurzaam) tot F en G (rood, hoog verbruik).

Is het aanvragen van een energielabel verplicht?
Ja, op het moment je een woning gaat verkopen of verhuren dan moet je aantonen wat het definitieve energielabel is. Dit moet ook in de verkoopadvertentie staan. Is er geen label bekend, dan kan je een boete van tenminste €170 krijgen.

Hoe is het label aan te vragen?
Voor een officieel label moet je een bekwame energiedeskundige in Jonkersvaart bij je thuis laten komen. Via het platform Qbis.nl bekijk je snel de energiespecialisten in de buurt. Een adviseur moet fysiek bij je thuis komen bekijkt de aanwezige isolatie en de installaties. Hij of zij maakt de berekening, bepaalt het label en voert de registratie door in de het EP-Online systeem. De dossierstukken krijg je per mail en eventueel kun je het ook online (Mijn Overheid) inzien (gemeente Westerkwartier).

Hoe wordt mijn energielabel vastgesteld?
De adviseur onderzoekt het jaar waarin het huis is gebouwd, het soort gebouw, grootte van de woning en overige onderdelen als HR ++ glas en kozijnen, hoe de woning geïsoleerd is, de centrale verwarming en ventilatie voorzieningen en of het huis een warmtepomp of zonnepanelen heeft. Middels deze documentatie kan worden berekend hoeveel gas en elektriciteit nodig is voor het opwarmen en koelen van jouw huis en hoeveel stroom er zelf wordt opgewekt uit duurzame bronnen. Vervolgens wordt de labelletter definitief vastgesteld.

Wat kost een energielabel?
De onkosten van een energielabel liggen tussen de €165,00 en €390,00. De verwachte prijs ligt aan type woning, hoeveel uur de expert er mee bezig is en de hoeveelheid informatie die er is (tekeningen, facturen of gegevens van de CV-installatie). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Jonkersvaart kan je doen door veel energie-inspecteurs te gaan vergelijken die diensten leveren in de provincie Groningen.

Hoe werkt het opvragen van mijn huidige energielabel?
Om dit in te zien kan je een kijkje nemen op de overheidswebsite energielabel.nl. Kies het type woning en voer jouw postcode (9366) en huisnummer in. Je krijgt nu gelijk het huidige label plus de vervaldatum te zien. Goed om te weten: wordt er een voorlopig energielabel getoond? Dit telt niet als officieel woninglabel en is dus niet bruikbaar voor verkoop of verhuur. Bij verkoop moet je deze dus eerst veranderen in een definitief woninglabel. Bekijk het direct online: energielabel huis Jonkersvaart opvragen.

Plaats een reactie