Energielabel Tolbert

Direct energielabel aanvragen

Eenvoudig en betaalbaar een energielabel aanvragen voor jouw woning in Tolbert? Sinds een aantal jaren heeft elke woning een energielabel. Dit label indiceert hoe energiezuinig jouw huis is en biedt gerichte suggesties om het energieverbruik te verlagen. Ga je je huis verkopen? In dat geval is een definitief energielabel in Tolbert verplicht. Op deze pagina bieden wij nuttige informatie over hoe je het certificaat aanvraagt. Tevens bekijk je hier (lokale) energieadviseurs en lees je tips om jouw woning te verduurzamen.

 • Het energielabel geeft aan of een woning veel of weinig energie verbruikt.
 • Sinds 1 januari 2015 is het verplicht bij een transactiemoment (verkoop, verhuur en oplevering).
 • We delen het op in 7 niveaus: Energielabel A/B (erg milieuvriendelijk) t/m F of G (slecht voor het milieu).
 • Voorheen kon je op basis van een aantal vragen zelf een VEL (vereenvoudigd label) aanvragen. Er geldt sinds 2021 andere wetgeving.
 • Je moet nu eerst contact opnemen met een energieadviseur in Tolbert die bij je thuis komt en het label vastlegt.
 • Het label – incl. verbetermogelijkheden – kost tussen de €150,00 – €445,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Tolbert

Het energielabel geeft een indicatie van de energieprestatie van een woning. Alle woningeigenaar hebben in 2015 een voorlopig energielabel gekregen. Indien het huis opnieuw wordt verkocht of verhuurt, moet je het definitieve energielabel regelen. Vanaf 2021 is er een nieuwe methode wat door specialisten ook wel NTA8800 wordt genoemd. Je moet dus een deskundige energieadviseur verzoeken langs te komen. Deze energie-deskundige huur je als het ware in bekijkt de aanwezige isolatie en de installaties. Het gevolg is dat het wel een stuk duurder is. In onderstaand gedeelte bieden wij informatie over hoe jij zo’n voordelig energielabel in Tolbert aanvraagt.

Een particulier woning energielabel aanvragen in 5 stappen

 1. Vergelijk energiedeskundigen

  Via centraalregistertechniek.nl vind je verschillende gecertificeerde energieadviseurs die het energielabel mogen opmaken. Zoek op adresgegevens (9356) om een erkend deskundige in Tolbert op te sporen.

 2. Afspraak maken en voorbereiden

  Informeer bij een energie-expert en stem samen een geschikt moment af. Zorg dat je zoveel mogelijk gegevens van je woning paraat hebt. Met name bouwtekeningen, EPC-berekeningen, het bestek, documentatie en facturen.

 3. Inventarisatie

  Zo’n erkend energiedeskundige komt thuis langs om de inspectie van de woning te doen. Deze ronde duurt plusminus 2,5 uur.

 4. Label registratie

  De EP-adviseur in Tolbert bepaalt het uiteindelijke label en zorgt ervoor dat alles wordt opgenomen in de EP-Online database.

 5. Inzicht in jouw label

  Wanneer alles achter de rug is krijg jij per mail een PDF van het certificaat incl. de geconstateerde punten en suggesties om de woning te verduurzamen. Het document is na datum van afgifte 10 jaar geldig en dien je te overhandigen op het moment dat je gaat verkopen. Het document wordt ook opgeslagen in je Mijn Overheid omgeving.

Een particulier energielabel nodig?

Zoek naar energieadviseurs en bekijk de goedkoopste aanbieder

Gemiddelde kosten energielabel

De prijzen van een definitief energielabel schommelen tussen de €190,00 en €435,00. In het overzicht hieronder bekijk je de huidige tarieven van een energielabel deskundige Tolbert. Meteen aan de slag? Klik hier om alle (lokale) specialisten te bekijken. Bekijk ook adviseurs in Midwolde, Nietap, Een-West, Een en Veenhuizen. De totale tarieven worden berekend middels verscheidene factoren.

 1. Categorie woning (villa, vrijstaand, hoekwoning, appartement, tussenwoning).
 2. De hoeveelheid uur die de bouwinspecteur nodig heeft.
 3. De informatie die voorhanden is (tekeningen en EPC-berekeningen).
 4. De energiecoach die jij kiest.
WoningtypeAantal m2Prijzen
Appartementje80 m2€ 165,00
Rijtjeswoning105 m2€ 201,00
Hoekwoning145 m2€ 289,00
Losse woning180 m2€ 374,00
Prijzen woninglabel Tolbert.

Officiële energieadviseurs in Tolbert vergelijken

Vandaag nog een definitief energielabel aanvragen? Om dit te realiseren moet je zoeken naar een erkend deskundige energielabel Tolbert. De website om een adviseur te vinden is https://www.centraalregistertechniek.nl. Op deze pagina vind je een link naar het QBISnl register. Hier kom je in contact met bekwame inspecteurs (BRL9500). Om gebruik te maken van een aanbieding bekijk je in de lijst hieronder een aantal uitgelichte adviseurs waar je gemakkelijk een label kunt regelen zonder al te veel kosten.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

In 4 stappen naar een energieneutrale woning

Heb jij een woning met een rood of oranje label, en wil jij graag de energieprestatie van de woning verbeteren? Door middel van energiebesparende maatregelen kan jij elk gebouw transformeren naar een woning met label B. De basis is altijd een goede isolatie. Daarmee is het zeker dat het in de winter lekker warm blijft, en in de zomer heerlijk koel. Zodra dit in orde is wordt het pas interessant om te kijken naar de opties voor energie opwekken. Of klik door voor meer informatie over Energieadviseur.

Noot: Via het platform https://www.verbeteruwhuis.nl check je – nadat je wat vragen hebt beantwoord – handige verbeteropties voor een gunstiger energielabel. Achterhaal de mogelijke besparingen.

Het belang van een zuinig energielabel woning Tolbert

 • Een energiezuinig huis en flink besparen op de energiekosten.
 • Een aangenaam leefklimaat: geen tocht of kou rondom de ramen.
 • Een huis met het milieulabel A of B beperkt de CO-2 uitstoot.
 • De woning is interessanter op de woningmarkt.
 • Lagere hypotheekrente mogelijk.
 • De overheid verstrekt zeer aantrekkelijke subsidies wanneer je investeert in een groener label.
 • De energiecoach in Tolbert kan hier ook in adviseren.
EnergielabelBouwjaarAandachtspunten
Label A2012 – 2023Verduurzaam onzuinige apparaten en kiest voor een WTW.
Label B2001 – 2006Met zonnepanelen en warmtepomp naar label A.
Label C1988 – 1999Spouwmuur isoleren en vloer- en dakisolatie verbeteren.
Label D1971 – 1982Enkelglas vervangen voor dubbelglas of HR+ glas.
Label E1970 – 1979Woningisolatie en zonnepanelen plaatsen.
Label F1951 – 1967Spouwmuur-, dak- en vloerisolatie.
Label Gt/m 1945Een moderne HR-ketel en isoleren.

Het goedkoopste energielabel aanvragen?

Bekijk alle aanbieders en vraag snel jouw energielabel aan

Woningisolatie

Alleen met de juiste isolatie realiseer je een label A of B woning. Door goede isolatie van vloeren, muren en dak vermijd je dat warme lucht naar buiten gaat. Hierdoor ben je minder kwijt aan stookkosten en profiteer je van een prettige leefomgeving. Waar je als eerste moet beginnen is afhankelijk van de huidige mate van isolatie. Het bouwjaar van de woning zegt vaak al veel over de mate van isolatie. Tip: vraag ook de vorige bewoners wat er eventueel gebeurd is. Een bouwtechnische keuring of warmtescan kan de probleempunten goed blootleggen. Onderstaand check je de besparingen die mogelijk gerealiseerd kan worden in het geval van een eengezinswoning met een hr combiketel.

Isolatie keuzeOnkostenBesparing gas (jaar)Besparing p/jaar
Dakisolatie€3300 – €52001020 m3€694
Vloerisolatie€1600 – €3700375 m3€255
Spouwmuurisolatie€1200 – €2000830 m3€564
HR++ glas€1900 – €2750400 m3€272
Investering en opbrengsten bij isolatiewerkzaamheden van een standaard huis.

Ventileren

In de situatie waarbij een gebouw al volledig is geïsoleerd, is het aan te raden dat frisse lucht via meerdere kanten de woning in kan komen. Ventilatie is cruciaal voor een aangenaam klimaat in huis. Slim en zuinig ventileren betekent een optimaal klimaat in huis, zonder heel erg veel warmteverlies.

 • Zelfregelende roosters: Beperkt automatisch de luchttoevoer bij hogere windsnelheden.
 • Lokale ventilatie-unit: goedkope oplossing om 1 ruimte te ventileren.
 • Balansventilatie met WTW: Alle ruimtes worden even goed geventileerd.
 • Ventilatiewarmtepomp in combinatie met HR-ketel: maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht als duurzame warmtebron voor verwarming.

Woning gasloos verwarmen

De centrale verwarming is een kostbare aangelegenheid. Veel woning beschikken nog over een gasketel. Je kunt kijken naar een zuinig systeem die het mogelijk maakt om zonder gas te verwarmen. In de volgende lijst staan enkele van deze producten.

 • Nieuwe HR107 ketel: Stil, compact, veilig en werkt erg efficiënt.
 • Een hybride warmtepomp: eenvoudig te installeren systeem in hybride setting met de CV.
 • Een all-electric warmtepomp: een stand-alone product dat de woning verwarmt op elektriciteit.
 • Zonneboiler: op een duurzame manier warm tapwater opwekken.
 • Infraroodpanelen: comfortabele lokale stralingswarmte die prettig aanvoelt.

Zonnepanelen op je dak

Zodra je jouw woning hebt geïsoleerd en voorzien hebt van een nieuwe HR-ketel of warmtepomp kan je uitrekenen hoeveel kwH-stroom je nodig hebt. Deze stroom kan je schoon en duurzaam opwekken door een set met zonnepanelen te laten plaatsen. De nieuwste panelen kunnen wel 40 jaar mee en de geschatte terugverdientijd is maar 7 jaar.

 • Zonnepanelen zetten zonne-energie om in elektriciteit.
 • Een compleet pakket met 10 zonnepanelen kost zo’n €5100 en heeft een verrassend korte terugverdientijd van gemiddeld 6,5 jaar.
 • De ongebruikte stroom lever je automatisch terug, dit heet ook wel salderen. Hierover krijg je hetzelfde tarief als jij betaalt aan de leverancier, je streept het dus tegen elkaar weg.

energielabel-tolbert-9356

Energielabel voor bedrijfspand aanvragen

Je dient te beschikken over een energielabel voor een kantoor in situaties van verkoop en verhuur van een bedrijfsgebouw van minimaal 50m2. Deze verplichting richt zich op alle soorten utiliteitsgebouwen zoals een kantoor, onderwijsinstellingen, restaurants, en openbare panden zoals een ziekenhuis. Beschikt het gebouw over meer dan 100 m2 ruimte, en is daarvan meer dan 50% toegeschreven als kantoorfunctie? In dit scenario moet het pand per 2023 ten minste energielabel C hebben. Verder moeten organisaties die hun vestiging in een publiek toegankelijke ruimte hebben vanaf 250 m2 dat energielabel in het zicht ophangen, bijvoorbeeld naast de receptie. Op deze website vind je ook alles over Energielabel voor woningen.

 • Bij officiële transactiemomenten van een kantoorgebouw ben je verplicht om een geldig energielabel te tonen.
 • Deze wetgeving is van toepassing voor bedrijfspanden, winkels, kantoren en horeca gebouwen.
 • Voor productiehallen en loodsen is dit niet van toepassing.
 • Bedrijfsgebouwen met vloeroppervlaktes van 100 m2 of meer (met minimaal 50% als kantoorfunctie) moeten binnenkort (2023) verplicht milieulabel C hebben.
 • In openbare gebouwen van 250m2 of groter moet dit label duidelijk in het zicht worden opgehangen.

Veelgestelde vragen woninglabel

Wat is het energielabel voor woningen?
Het energielabel laat zien hoe energiezuinig een huis is.hoe energiezuinig een huis is. Hoe minder CO-2 de woning uitstoot, hoe positiever het woninglabel uitvalt. De energie-index loopt van energielabel A & B (erg zuinig) tot en met F / G (slecht voor het milieu).

Heb ik verplicht een energielabel nodig?
Ja, als jij een woning in de verkoop of verhuur gaat zetten dan moet je aantonen welk energielabel de woning heeft. Dit dient ook te worden meegenomen in de advertenties (makelaar). Kan je geen geldig label aantonen, dan zijn boetes van €170 op te leggen door de autoriteit.

Hoe werkt het aanvragen van het label?
Voor een erkend label moet je een deskundige energiedeskundige in Tolbert vragen bij je thuis te komen voor een onderzoek. Op de website Qbis.nl kom je gemakkelijk in contact met lokale energiespecialisten. Deze inspecteur moet fysiek bij je thuis komen en berekent de energieprestatie van de woning. Deze persoon maakt de berekening, bepaalt het label en registreert deze in de database EP-Online. De dossierstukken krijg je per mail en in Mijn Overheid is het zelf te downloaden (gemeente Westerkwartier).

Welke factoren bepalen mijn energielabel?
De specialist onderzoekt het jaar waarin het huis is gebouwd, het type huis, m2 woonruimte en belangrijke aspecten zoals soort glas, hoe de woning geïsoleerd is, de centrale verwarming en ventilatie voorzieningen en de aanwezigheid van energiebesparende producten zoals een WTW, zonneboiler of zonnepanelen. Aan de hand van deze inspectie kan worden berekend hoeveel energie nodig is voor de centrale verwarming van het huis en in hoeverre de woning deze benodigde energie zelf opwekt. Tenslotte zal de benodigde labelletter met je gedeeld worden.

Wat is het tarief van een energielabel?
De kosten van een energielabel liggen vaak tussen de €115,00 en €450,00. De uiteindelijke prijs is afhankelijk van de grootte van de woning, het uurtarief en het aantal benodigde uren van de adviseur en de hoeveelheid informatie die er is (tekeningen of het bestek). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Tolbert is over het algemeen gunstiger door verschillende energiebedrijven te benaderen die opereren binnen de provincie Groningen.

Hoe kan ik snel mijn huidige energielabel opvragen?
Daarvoor surf je naar de website www.energielabel.nl. Kies huur- of koopwoning en voer de postcode (9356) en het huisnummer in de betreffende velden in. Het huidige label wordt nu meteen weergegeven. Waarschuwing: laat het systeem een voorlopig energielabel zien? Dit is geen officieel document en is dus ook niet toegestaan om te gebruiken. Je moet het dus eerst laten omvormen naar een definitief label. Zoek het snel uit: energielabel huis Tolbert opvragen.

Plaats een reactie