Energielabel Kommerzijl

Direct energielabel aanvragen

Gemakkelijk en snel een energielabel aanvragen voor jouw woning in Kommerzijl? Vanaf 1 januari 2015 heeft elk huis in Nederland een (voorlopig) energielabel. Dit label indiceert hoe energiezuinig jouw huis is en biedt gerichte verbetermogelijkheden om de woning duurzamer te laten worden. Ga je je huis verkopen? Dan is een definitief energielabel in Kommerzijl verplicht. Op onze vergelijkingssite ontdek je aanvullende info over het berekenen, opvragen en aanvragen van het keurmerk. Ook is er ook een overzicht met plaatselijke energieadviseurs en lees je concrete tips hoe jij jouw woning groener kunt maken.

 • Het energielabel laat zien hoe energiezuinig een huis is.
 • Sinds 1 januari 2015 is het verplicht bij het verhuren of verkopen van jouw huis.
 • Er zijn 7 klassen: Energielabel A & B (erg milieuvriendelijk) t/m F of G (hoog energieverbruik).
 • De laatste jaren vroeg je het VEL (vereenvoudigd label) gewoon online aan. Vanaf 2021 is er het e.e.a. gewijzigd.
 • Je regelt dit tegenwoordig via een energieadviseur in Kommerzijl die jouw huis komt bekijken en het label vastlegt.
 • Het label – inclusief opties om de woning zuiniger te maken – kost tussen de €125,00 – €375,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Kommerzijl

Het energielabel geeft inzicht in de energieprestatie van een woning. Alle mensen met een woning hebben in 2015 een voorlopig energielabel gekregen. Zodra je jouw woning gaat verkopen of verhuren, is een definitief energielabel noodzakelijk. Met ingang van 2021 is er een nieuwe richtlijn die we ook wel kennen als NTA8800. Je moet daarom een deskundige energieadviseur laten komen. Deze deskundige zal thuis langskomen en berekent precies hoeveel energie de woning gebruikt. Het nadeel voor de consument is dat het veel duurder is. Hierna bieden wij informatie over hoe jij zo’n voordelig energielabel in Kommerzijl moet aanvragen.

Stappenplan: energielabel aanvragen

 1. Informeer naar een energiedeskundige

  Middels de database van centraalregistertechniek.nl tref je alle erkend deskundige energieadviseurs die een energielabel mogen vastleggen. Zoek op postcode (9882) om een erkend deskundige in Kommerzijl op te sporen.

 2. Zorg voor goede voorbereiding

  Ga vervolgens verder naar een energie-specialist en overleg een moment dat hij of zij kan langskomen. Het is belangrijk dat je alle benodigde gegevens van jouw huis paraat hebt. Bijvoorbeeld bouwtekeningen en EPC-berekeningen.

 3. De inspectie

  De erkend energiedeskundige komt fysiek bij je thuis en doorloopt een lange lijst met punten. Het bezoek duurt ongeveer 2 uur.

 4. Vaststellen van het label

  De EP-adviseur in Kommerzijl beslist uiteindelijk wat het label moet worden en zorgt ervoor dat alles wordt opgenomen in de EP-Online database.

 5. Database met labels bekijken

  Nadat de calculatie is afgerond wordt er een PDF toegestuurd van het keurmerk met daarin uitleg en verbeterpunten van de woning. Je kunt het 10 jaar blijven gebruiken en kan je overhandigen aan een geïnteresseerde koper. Door middel van Mijn Overheid kun je de documentatie ook downloaden.

Wil jij een particulier energielabel aanvragen?

Vind de beste energieadviseurs en regel het snel

Kosten definitief energielabel vergelijken

De prijzen van een definitief energielabel variëren tussen de €105,00 – €380,00. In het overzicht hieronder bieden we de gemiddelde kosten van een energielabel deskundige Kommerzijl. Direct een offerte? Klik hier om direct de (lokale) aanbieders te bekijken. Vergelijk ook adviseurs in Gerkesklooster, Stroobos, Lutjegast, Opende en Kornhorn. De tarieven hangen af van verschillende factoren.

 1. Het woningtype (villa, vrijstaand, hoekwoning, tussenwoning, twee-onder-een kap).
 2. Hoeveel tijd de bouwinspecteur nodig denkt te hebben.
 3. De reeds aanwezige details van de woning (tekeningen en EPC-berekeningen).
 4. De energiecoach of adviseur die je kiest.
Type woningAantal m2Tariefschatting
Studio/Appartement60 m2€ 169,00
Rijtjeshuis120 m2€ 225,00
2-onder-1-kap155 m2€ 271,00
Vrijstaand200 m2€ 350,00
Kostenoverzicht woninglabel Kommerzijl.

Bevoegde energieadviseurs in Kommerzijl vergelijken

Snel en simpel zo’n definitief energielabel aanvragen? Dan moet je zoeken naar een erkend deskundige energielabel Kommerzijl. De juiste plek om ervaren energiedeskundigen te vergelijken is www.centraalregistertechniek.nl. Daar kan je klikken op de link naar het QBISnl register. Daar kom je in contact met bekwame vakmannen (BRL9500). Voor jouw gemak tref je in de tabel hieronder een aantal betrouwbare partijen waar je zonder gedoe een woninginspectie kunt aanvragen tegen een scherpe prijs.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Je woning verduurzamen in 4 stappen

Heb jij een woning met een rood of oranje label, en wil je de energieprestatie graag verbeteren? Door te kiezen voor energiebesparende maatregelen kan je ook jouw huis optimaliseren naar een groen label (A, B of C). Aan de basis staat altijd isoleren. Daarmee geef je jouw woning een warme jas en zorg je dat de gewonnen warmte niet zomaar de woning verlaat. In de volgende stap leg je de nadruk op het zelf energie opwekken. Lees hier ook meer informatie over D energielabel.

Let op: Op de website Verbeteruwhuis.nl zie je – nadat je de kenmerken van jouw woning hebt ingevuld – verbeteropties voor een groen energielabel. Voer de check uit.

Het gemak van een zuinig energielabel woning Kommerzijl

 • Een zuinig huis en een structureel lage energierekening.
 • Een comfortabel leefklimaat: het hele jaar een aangename temperatuur in huis.
 • Een label B- of A woning beperkt de CO-2 uitstoot.
 • Tot wel 20% hogere woningwaarde.
 • Sommige banken verstrekken een rentekorting.
 • Je kunt gebruik maken van diverse subsidies voor het verbouwen van een huis.
 • De energiecoach in Kommerzijl kan hierin een adviserende rol spelen.
EnergielabelBouwjaarAandachtspunten
Label A2013 – 2023Investeer in nieuwe warmte-innovaties.
Label B1997 – 2009Duurzaam de woning verwarmen met een warmtepomp.
Label C1984 – 2000Leg de nadruk op muurisolatie en laat zonnepanelen leggen.
Label D1975 – 1983Probeer te beginnen met een goede vloerisolatie.
Label E1968 – 1979Enkel glas vervangen + isoleren en zonnepanelen.
Label F1947 – 1969Enkel glas vervangen + isoleren.
Label Gt/m 1935Isoleren en verwarmingsketel vervangen.

Het goedkoopste energielabel aanvragen?

Bekijk alle aanbieders en regel het binnen 1 week

Isoleren van de woning

Alleen met de juiste isolatie realiseer je een energiezuinig huis. Door de muren, vloer en het dak te isoleren vermijd je dat de warmte naar buiten gaat. Dankzij isolatie gaan de stookkosten direct omlaag en heb je ook een optimaal binnenklimaat. Waar je moet starten hangt af van de huidige staat van de woning. Het bouwjaar van het huis geeft een aardige indicatie. Je kunt ook informeren bij andere woningen in de buurt. Een bouwtechnische keuring of thermografisch onderzoek met warmtescan laat zien of en waar een woning warmte verliest. In de tabel hieronder tref je de potentiële besparing in het geval van een eengezinswoning met een hoogrendementsketel.

IsolatieTarievenBesparing gas (jaar)Besparing (€/jaar)
Dakisolatie€3300 – €5300830 m3€531
Vloerisolatie€1700 – €3300400 m3€256
Spouwmuurisolatie€1400 – €2200715 m3€458
HR++ glas€1600 – €2650350 m3€224
Kosten en baten bij het isoleren van een doorsnee- eengezinswoning.

Ventileren

In de situatie waarbij de isolatie in huis voldoende is, moet je zorgen dat er altijd genoeg frisse lucht in huis kan komen. Ventilatie is cruciaal voor een aangenaam binnenklimaat. Slim en zuinig ventileren wil zeggen een optimaal wooncomfort waarbij de warmte uit de vervuilde, afgezogen lucht, wordt teruggewonnen.

 • Winddrukgeregelde roosters: wordt door winddruk nauwer of zelfs helemaal gesloten.
 • Losse ventilatieunit: slimme keuze bij woningen met natuurlijke ventilatie.
 • Balansventilatie met warmte-terugwin-unit: d.m.v. de mechanische ventilatie worden alle ruimtes even goed geventileerd.
 • (Hybride) ventilatiewarmtepomp i.p.v. ventilatiebox: profiteert van warmte uit de ventilatielucht voor de verwarming en warm water.

Gasgestookte CV-ketel vervangen

De centrale verwarming kost veel energie (vooral veel gas). Doorgaans wordt hiervoor een HR-ketel op gas gebruikt. Je kunt kiezen voor een duurzame oplossing waarmee je geen of nauwelijks gas nodig hebt om een huis op te warmen. Onderstaand vind je de belangrijkste voorbeelden.

 • Nieuwe HR107 ketel: een veel hoger rendement dan traditionele CV-ketels.
 • Een hybride warmtepomp: een duurzame lucht-warmtepomp met CV-ketel ondersteuning.
 • Een all-electric warmtepomp: met name interessant bij woningen die erg goed geïsoleerd zijn.
 • Zonneboiler: zet energie van de zon om in warm water.
 • Infraroodpanelen: geeft direct warmte af voor een aantal m2.

Zonnepanelen installeren

Wanneer je aanpassingen hebt doorgevoerd kan je een inschatting maken van de benodigde hoeveelheid stroom. De totale stroom kan je zelf opwekken met behulp van zonnepanelen op je dak. De nieuwste panelen kunnen wel 40 jaar mee en de geschatte terugverdientijd is maar 7 jaar.

 • Zonnepanelen vangen het zonlicht op en zetten dit om in elektrische energie.
 • Een pv-systeem van 10 zonnepanelen is beschikbaar vanaf €4600 en verdien je snel terug, vaak al binnen 6,5 jaar.
 • De opgewekte stroom die je niet verbruikt kan je automatisch aan het net terugleveren (salderen). Voor deze zonnestroom ontvang je hetzelfde tarief als je zou betalen bij de energieleverancier.

energielabel-kommerzijl-9882

Energielabel aanvragen voor bedrijven

Je dient te beschikken over een energielabel voor een kantoor bij verkoop, verhuur en oplevering van een bedrijfspand vanaf 50m2. Deze regel is relevant voor alle utiliteitsgebouwen zoals een kantoor, scholen, showrooms, en publieke gebouwen zoals een station. Is het object meer dan 100m2 groot qua oppervlakte, en dient ten minste 50% als kantoor? Dan moet het pand per 2023 minimaal een energielabel C hebben. Daarbij moeten winkels en bedrijven die hun vestiging in een publiek toegankelijke ruimte hebben met een ruimte van minimaal 250 m2 het energielabel actief en transparant delen, bijvoorbeeld bij de toegangspoort. Lees ook meer over Energielabel voor bedrijfspand.

 • Bij verkoop, verhuur of oplevering van een bedrijfsruimte is een energielabel noodzakelijk.
 • Deze regels worden toegepast bij bedrijfspanden en publiek toegankelijke ruimtes van 50 m2 en groter.
 • Voor bedrijfshallen en opslagruimtes gelden andere regels.
 • Bedrijfsgebouwen met 100 vierkante meter aan oppervlakte (minimaal 50% als kantoor) moeten vanaf 2023 minimaal de beschikking hebben over milieulabel C.
 • In publieke (bedrijfs)ruimtes van 250m2 of groter moet dit label duidelijk in het zicht worden opgehangen.

Meer informatie over het woninglabel in onze FAQ

Wat houdt het energielabel in?
Het energielabel laat zien hoe energiezuinig een huis is.de energieprestatie van een woning. Hoe efficiënter de woning verwarmd wordt, hoe groener het label. De energie-index kent 7 stappen: van energielabel A/B (maximaal milieuvriendelijk) tot label G (rood, hoog verbruik).

Heeft elke woning een energielabel verplichting?
Ja, op het moment je een woning zal gaan verhuren of verkopen moet je inzicht bieden in wat de erkende deskundige van de woning vond. Je moet het ook meenemen in de advertentie (makelaar). Ontbreekt het label, dan riskeer je als verkoper/verhuurder een boete van €170.

Hoe vraag ik voor mijn huis een label aan?
Voor een erkend label moet je een erkend deskundige energiedeskundige in Kommerzijl thuis laten langskomen voor een onderzoek. Middels QBIS.nl kom je gemakkelijk in contact met lokale energiespecialisten. De adviseur zal thuis langskomen en bekijkt hoe milieuvriendelijk het huis is. Hij of zij rekent alles door, bepaalt het label en registreert deze in de database EP-Online. De dossierstukken krijg je per mail en via Mijn Overheid kan jij het later ook weer opvragen (gemeente Westerkwartier).

Hoe wordt een definitief energielabel vastgesteld?
Een vakman onderzoekt het bouwjaar, het type woning, m2 woonoppervlakte en belangrijke aspecten zoals ramen en kozijnen, de manieren van isoleren, de manier waarop het huis verwarmd en geventileerd wordt en de investeringen in warmte en energieopwekking (WTW, zonnepanelen etc). Met deze details wordt gecalculeerd wat de benodigde energie capaciteit is voor verwarming, warm water, ventilatie en koeling van het object en in hoeverre de woning deze benodigde energie zelf opwekt. Uiteindelijk wordt de labelletter definitief vastgesteld.

Welke tarieven worden gevraagd voor een energielabel?
De onkosten van je energielabel komen uit tussen de €130,00 & €360,00. De prijsindicatie heeft te maken met de omvang van de woning, de benodigde tijd die de energieadviseur nodig heeft en de kwaliteit van de basisinformatie (tekeningen en facturen van renovaties). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Kommerzijl kun jij het beste doen door verschillende energieadviseur te vergelijken die hun dienst aanbieden in en rondom de provincie Groningen.

Ik wil mijn energielabel opvragen, hoe werkt dat?
Om jouw huidige score te bekijken check je de overheidswebsite energielabel.nl. Kies voor huur/koopwoning en vul de postcode (9882) en het huisnummer in de zoekbalk in. Het huidige label wordt nu meteen weergegeven. Waarschuwing: krijg je een voorlopig energielabel te zien? Dit telt niet als officieel woninglabel en kan je dus ook niet gebruiken bij een woningoverdracht. Je moet het voorlopige label veranderen in een definitief label. Wacht niet langer: energielabel huis Kommerzijl opvragen.

Plaats een reactie