Energielabel Westknollendam

Direct energielabel aanvragen

Wil je een energielabel aanvragen voor jouw woning in Westknollendam? Vanaf 1 januari 2015 beschikt elke woning over een energielabel. Dit label vertelt hoe energiezuinig een woning is en geeft praktische verbeterpunten om de woning duurzamer te laten worden. Ben je van plan jouw woning te verkopen of verhuren? In dat geval is een definitief energielabel in Westknollendam verplicht. Op dit informatieplatform tref je actuele info over het berekenen, opvragen en aanvragen van het keurmerk. Tevens is er ruimte om energieadviseurs te vergelijken en bieden wij handige tips om jouw label te verbeteren.

 • Het energielabel laat zien hoe energiezuinig een huis is.
 • Het is noodzakelijk bij een woningverkoop, verhuurcontract of een nieuwbouwproject.
 • Er zijn 7 klassen: Energielabel A of B (zeer milieuvriendelijk) t/m F en G (vervuilend).
 • Tot eind 2020 kon je op basis van een aantal vragen zelf een VEL (vereenvoudigd label) aanvragen. Sinds 2021 is daar verandering in gekomen.
 • De woningeigenaar maakt een afspraak met de energieadviseur in Westknollendam die jouw hele huis bekijkt en het label vastlegt.
 • Het label – inclusief suggesties om de woning te verduurzamen – kost tussen de €150,00 en €360,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Westknollendam

Het energielabel geeft duidelijkheid aangaande de energie(on)zuinigheid van een gebouw of woning. Alle woningeigenaar kregen in 2015 automatisch een voorlopig energielabel. Indien je jouw huis wilt verhuren of verkopen, dan moet je een definitief energielabel kunnen overhandigen. Sinds 2021 is er een nieuwe rekenmethode wat door specialisten ook wel NTA8800 wordt genoemd. Je moet dus een vakbekwame energieadviseur thuis laten langskomen. Deze adviseur komt bij je thuis en bekijkt precies hoe energiezuinig de woning is. De tarieven zijn echter een stuk ongunstiger. In onderstaand gedeelte leggen wij uit hoe je het voordelig energielabel in Westknollendam kunt aanvragen.

Snel en voordelig een energielabel aanvragen

 1. Kom in contact met een energiedeskundige

  Op de website www.centraalregistertechniek.nl bekijk je alle bevoegde energieadviseurs die een energielabel mogen registreren. Voor relevante lokale resultaten gebruik je jouw postcode (1525) om een erkend deskundige in Westknollendam op te vragen.

 2. Afspraak en voorbereiding

  Informeer bij een specialist en maak een afspraak. Zorg dat je alle essentiële details van de woning paraat hebt. Bijvoorbeeld bouwtekeningen, EPC-berekeningen en bestekken.

 3. Bezoek van de deskundige

  Een erkend energiedeskundige bezoekt jou op locatie en berekent de energieprestatie van de woning. Trek er ongeveer 2 uur voor uit.

 4. Het registreren van een label

  De EP-adviseur in Westknollendam beslist uiteindelijk wat het label moet worden en voert deze ook in de database EP-online in.

 5. Inzicht in jouw label

  Nadat de calculatie is afgerond ontvangt men per email een PDF van het label inclusief alle kenmerken en een rapport met adviespunten. De geldigheidsduur van het label is 10 jaar en moet je ook aanbieden op het moment dat je gaat verkopen. Je kunt het ook bekijken in MijnOverheid.

Alles weten over een particulier energielabel?

Zoek naar energieadviseurs en vind de voordeligste aanbieder

De kosten van een energielabel

De kosten van een definitief energielabel schommelen tussen de €120,00 & €365,00. In de tabel hieronder bekijk je de geschatte kosten van een energielabel deskundige Westknollendam. Meteen aan de slag? Klik hier om alle (lokale) specialisten te bekijken. Je vind hier ook adviseurs in Wormerveer, Zaandam, de Woude, Starnmeer en Oost-Graftdijk. De totale prijzen worden berekend middels verschillende aspecten.

 1. Soort woning (appartement, tussenwoning, vrijstaand, hoekwoning, twee-onder-een kap).
 2. De tijd die de bouwinspecteur kwijt is.
 3. De beschikbare documentatie (tekeningen of het bestek).
 4. Het werkgebied & locatie van de energiecoach.
HuisGrootteTarieven
Appartement70 m2€ 170,00
Rijtjeshuis110 m2€ 225,00
Geschakelde woning165 m2€ 295,00
Losse woning185 m2€ 370,00
Gemiddelde kosten woninglabel Westknollendam.

Toonaangevende energieadviseurs in Westknollendam vergelijken

Wil jij snel dit definitief energielabel aanvragen? Dan heb je nodig een erkend deskundige energielabel Westknollendam. De officiële website om een adviseur te vinden is centraalregisterTechniek.nl. Daar kan je klikken op de link naar het QBISnl register. In het register tref je gecertificeerde specialisten (BRL9500). Om gebruik te maken van een aanbieding vind je in onze vergelijkingstabel een overzicht met erkende specialisten waar je gemakkelijk een milieulabel kunt regelen tegen een relatief voordelige prijs.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Mijn woning verbeteren in 4 stappen

Heb jij een woning met een rood of oranje label, en wil je de maandelijkse lasten verlagen door de energieprestatie te verbeteren?Met het doorvoeren van slimme energiebesparende maatregelen kan je feitelijk iedere woning transformeren naar een groen label (A, B of C). Het isoleren van een woning nemen we als uitgangspunt. Zodoende zorg je ervoor dat de gewonnen warmte niet zomaar de woning verlaat. In het vervolgtraject wordt het pas interessant om te kijken naar de opties voor energie opwekken. Lees hier ook meer informatie over Energielabel voor woningen.

Let op: Op de website Verbeteruwhuis.nl ontdek je – na het beantwoorden van wat vragen – concrete verbeteropties voor een beter energielabel. Check de potentiële besparing.

De belangrijkste voordelen van een zuinig energielabel woning Westknollendam

 • Een energiezuinige woning en flink besparen op de energiekosten.
 • Een prettig wooncomfort: kieren en tocht worden voorkomen.
 • Een huis met het milieulabel A of B is goed voor het milieu.
 • Huizen met een groen label zijn meer waard.
 • Rentekorting (duurzaamheidskorting) bij de bank.
 • Er bestaan meerdere subsidies om een huis te verduurzamen.
 • De energiecoach in Westknollendam kent precies de huidige wet- en regelgeving.
EnergielabelBouwjaarAanpassingen
Label A2012 – 2024Investeer in nieuwe technologieën voor energieopwekking.
Label B2001 – 2005Zelf stroom opwekken met zonnepanelen + warmtepomp.
Label C1985 – 2003Triple glas, een HR 107 combiketel en zonnepanelen.
Label D1972 – 1982Vervang het glas en probeer de leidingen te isoleren.
Label E1966 – 1977HR-ketel, isolatie en zonnepanelen.
Label F1946 – 1966Vloer-, dak- en spouwmuurisolatie.
Label Gt/m 1942Vooral dubbelglas en isolatie.

Eenvoudig het goedkoopste energielabel regelen?

Vergelijk experts en vraag snel jouw energielabel aan

Isoleren van de woning

Isolatie is met afstand de belangrijkste factor voor een zuinige woning. Dankzij goede isolatie voorkom je dat gewonnen warmte zomaar verdwijnt. Daardoor worden de stookkosten een stuk gunstiger en profiteer je van een comfortabel leefklimaat. Waar je het beste kunt beginnen is afhankelijk van wat er nu allemaal al aan isolatie is gedaan. Het jaar waarin het huis is gebouwd kan deels bepalen wat deze staat is. Je kunt ook navraag doen bij vorige bewoners of mensen uit de straat. Een bouwtechnische keuring of thermografisch onderzoek met warmtescan laat zien waar isolatie zinvol is. In ons overzicht hieronder tref je de mogelijke besparing in het geval van een eengezinswoning met een normale hr combiketel.

Soort isolatiePrijsGasbesparingBesparing (€/jaar)
Dakisolatie€3600 – €54001120 m3€818
Vloerisolatie€1000 – €3300360 m3€263
Spouwmuurisolatie€1300 – €2450735 m3€537
HR++ glas€1650 – €2750430 m3€313,9
Kosten en jaarlijkse opbrengsten bij isolatie van gemiddelde eengezinswoning (60m2).

Ventileren

Indien het huis al reeds correct geïsoleerd is, moet de focus liggen op het feit dat er voldoende frisse lucht in de woning komt. Ventilatie is noodzakelijk voor een aangenaam klimaat in huis. Zuinig en slim ventileren betekent een optimale leefomgeving, zonder heel erg veel warmteverlies.

 • Zelfregelende ventilatieroosters: Beperkt automatisch de luchttoevoer bij hogere windsnelheden.
 • Losse ventilatieunit: slimme keuze bij woningen met natuurlijke ventilatie.
 • Balansventilatie met warmte terugwin unit: Alle ruimtes worden even goed geventileerd.
 • Ventilatiewarmtepomp in combinatie met HR-ketel: onttrekt warmte aan de ventilatielucht als duurzame warmtebron voor verwarming.

Gasgestookte CV-ketel vervangen

Het aansturen van de radiatoren en/of vloerverwarming kost veel energie (vooral veel gas). Dit gaat vaak nog met een gasgestookte HR-ketel. Overweeg een groen alternatief om je woning warm te stoken zonder gas. In de volgende lijst kun je verschillende voorbeelden vinden.

 • Moderne HR-combiketel: is efficiënter en verbruikt veel minder gas.
 • Een hybride warmtepomp: betaalbaar systeem op de CV-ketel te ondersteunen.
 • Een all-electric warmtepomp: het hele huis verwarmen met stroom (stand-alone warmtepomp).
 • Zonneboiler: zet energie van de zon om in warm water.
 • Infraroodpanelen: ideaal als extra bijverwarming in een schuur of studeerkamer.

Investeer in zonnepanelen

Zodra je aanpassingen hebt doorgevoerd weet je in grote lijnen hoeveel stroom er nodig is. De benodigde energie kan je helemaal zelf opwekken met zonnepanelen op het dak. Ze gaan ontzettend lang mee (tot wel 30 jaar) en je verdient ze al binnen 6 – 8 jaar helemaal terug.

 • Zonnepanelen vangen zonne-energie op en zetten deze om in stroom.
 • Een volledige set met 10 zonnepanelen kost zo’n €4300 en verdien je snel terug, vaak al binnen 6,5 jaar.
 • De kWh stroom die je niet gebruikt gaat naar het net (salderen). Over dit stukje stroom ontvang je hetzelfde tarief als je zou betalen bij de energieleverancier.

energielabel-westknollendam-1525

Energielabels voor bedrijfspanden

Elke kantoorpand moet een energielabel kunnen overleggen in situaties van verkoop en verhuur van een bedrijfspand met een oppervlakte vanaf 50m2. Deze regel is van toepassing op alle utiliteitsgebouwen zoals een kantoor, scholen, horecagelegenheden, en publieke gebouwen zoals stations. Is het gebouw groter dan 100m2, en is 50% of meer van deze ruimte geschikt als kantoorgebouw? In dit scenario moet het gebouw begin 2023 ten minste energielabel C hebben. Ook moeten winkels en bedrijven die gevestigd zijn in publieke gebouwen met een ruimte van minimaal 250 m2 dat energielabel in het zicht ophangen, zoals in de ontvangsthal. Lees ook meer over Energielabel E.

 • Bij het het officiële verkoopmoment van zakelijke panden is zo’n energielabel een vereiste.
 • Op dit moment geldt deze verplichting voor bedrijfspanden, ziekenhuizen, overheidsgebouwen en winkels.
 • Voor schuren en garages geldt de verplichting niet.
 • Bedrijfsgebouwen met een oppervlakte van meer dan 100m2 (waar 50% of meer gebruikt wordt als kantoor) moeten wettelijk gezien vanaf 2023 een milieulabel C of beter hebben.
 • In publieke gebouwen met een ruimte van minimaal 250 m2 hoort het label zichtbaar te zijn voor bezoekers.

Veelgestelde vragen over het woninglabel

Wat is een energielabel?
Het energielabel geeft inzicht in de energiezuinigheid van een woning. Hoe minder CO-2 de woning uitstoot, des te groener je woninglabel. De zogenaamde energie-index loopt van energielabel A of B (erg zuinig) en gaat door tot F of G (vervuilend).

Moet ik verplicht een energielabel hebben?
Ja, als je een gebouw in de verkoop of verhuur gaat zetten moet je inzicht bieden in welk energielabel de woning heeft. Dit moet ook in de verkoop- of verhuuradvertentie (makelaar) staan. Is het definitieve label niet aantoonbaar, dan kun je geconfronteerd worden met een boete van €170,00.

Hoe is het label aan te vragen?
Hiervoor moet je een gecertificeerde energiedeskundige in Westknollendam laten langskomen. Door gebruik te maken van QBIS.nl bekijk je snel de energiespecialisten in de buurt. Een inspecteur komt bij je thuis en zal het huis volledig inspecteren. Deze specialist komt met een eindoordeel en zorgt ervoor dat alles wordt opgenomen in de EP-Online database. Je krijgt een email met alle documenten en via Mijn Overheid kan jij het later ook weer opvragen (gemeente Zaanstad).

Hoe komt mijn energielabel tot stand?
Een specialist inspecteert het bouwjaar van het gebouw, het soort gebouw, oppervlakte en andere aspecten als HR ++ glas en kozijnen, de mate van isolatie, de ventilatie en verwarming oplossingen in het gebouw en of het huis een warmtepomp of zonnepanelen heeft. D.m.v. van deze gegevens berekent de deskundige hoeveel energie er wordt gebruikt voor het verwarmen en koelen van de woning en welk deel uit hernieuwbare bronnen komt. Tenslotte wordt de labelletter definitief vastgesteld.

Wat is het tarief van een energielabel?
De tarieven van je energielabel liggen vaak tussen de €120,00 en €350,00. De verwachte prijs is afhankelijk van het woonoppervlakte, het aantal uren dat de adviseur nodig heeft en de informatie die voorhanden is (tekeningen en EPC-berekeningen). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Westknollendam kun jij het beste doen door verscheidene aanbieders te benaderen die actief zijn in en rondom de provincie Noord-Holland.

Hoe werkt het opvragen van mijn huidige energielabel?
Om jouw huidige label in te zien bezoek je Energielabel.nl. Selecteer je type woning en vul jouw postcode (1525) en huisnummer plus eventueel toevoeging in. Je ziet vervolgens direct welk label je hebt. Belangrijk: is het een voorlopig energielabel? Dit is geen officieel document en mag je dus niet bij een woning overdracht gebruiken. Je moet het dus eerst laten omvormen naar een definitief milieulabel. Bekijk het direct online: energielabel huis Westknollendam opvragen.

Plaats een reactie