Energielabel Starnmeer

Direct energielabel aanvragen

Wil je graag een energielabel aanvragen voor jouw woning in Starnmeer? Met ingang van 1 januari 2015 heeft elke woning een (voorlopig) energielabel gekregen. Het label indiceert hoe energiezuinig jouw woning is en geeft praktische suggesties om het te verduurzamen. Wil je jouw huis verkopen? Dan is een definitief energielabel in Starnmeer verplicht. Op deze pagina tref je uitgebreide info over het regelen en aanvragen van een certificaat. Bovendien kunnen verschillende energieadviseurs vergeleken worden en bekijk je concrete tips hoe jij jouw woning groener kunt maken.

 • Krijg inzicht in de energieprestaties van een woning met het energielabel.
 • Het is verplicht bij de verkoop, verhuur en oplevering van woningen en appartementen.
 • We delen het op in 7 categorieën: Energielabel A & B (maximaal milieuvriendelijk) t/m F en G (zeer hoog verbruik).
 • Tot eind 2020 regelde je een VEL (vereenvoudigd label) zelf via internet. Vanaf 2021 is er het e.e.a. gewijzigd.
 • Je moet nu een afspraak maken met de energieadviseur in Starnmeer die jouw hele huis bekijkt en het label registreert.
 • Het label – inclusief mogelijke maatregelen om het energieverbruik te verlagen – kost (afhankelijk van het type woning) tussen de €185,00 en €450,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Starnmeer

Het energielabel geeft duidelijkheid aangaande de energie(on)zuinigheid van een gebouw of woning. Alle woningbezitters verkregen in 2015 een voorlopig energielabel van de overheid. In de situatie waarbij jij de woning gaat verhuren over verkopen, dan is een definitief energielabel verplicht. Per 2021 is er een nieuw systeem die we ook wel kennen als NTA8800. Je moet tegenwoordig een deskundige energieadviseur bij je thuis laten komen. Deze energie-vakman komt bij je thuis en berekent precies hoeveel energie de woning gebruikt. Het certificaat is nu wel een stuk duurder geworden. Onderstaand vind je precies hoe je een voordelig energielabel in Starnmeer regelt.

Energielabel aanvragen in 5 stappen

 1. Informeer naar een energiedeskundige

  Via het platform centraalregistertechniek.nl vind je verschillende erkend deskundige energieadviseurs die het energielabel mogen bepalen. Voor relevante lokale resultaten gebruik je jouw postcode (1488) om een erkend deskundige in Starnmeer op te sporen.

 2. Afspraak en voorbereiding

  Contacteer een specialist en maak een afspraak. Het is belangrijk dat je alle relevante gegevens van het gebouw beschikbaar hebt. Denk aan bouwtekeningen en EPC-berekeningen.

 3. Bezoek van de deskundige

  Een erkend energiedeskundige bezoekt jou op locatie en analyseert de actuele situatie op energiegebied. Dit neemt ongeveer 2 uur in beslag.

 4. Registratie van het label

  De EP-adviseur in Starnmeer maak zijn of haar berekening, bepaalt het label en zorgt dat deze wordt verwerkt in de EP-online database.

 5. Database met labels bekijken

  Nadat de calculatie is afgerond ontvangt men per email een PDF van het certificaat met daarbij de specificaties en alle mogelijke maatregelen om het energieverbruik te verlagen. Het certificaat is maximaal 10 jaar geldig en dien je te overhandigen in de situaties waarbij je gaat verhuren of verkopen. Via de online omgeving van de overheid (DigiD inlog noodzakelijk) is het ook op te vragen.

Meer informatie over een particulier energielabel?

Doorzoek de energieadviseurs en profiteer van aantrekkelijke tarieven

Kosten definitief energielabel vergelijken

De doorsnee tarieven voor een definitief energielabel variëren tussen de €165,00 en €365,00. In de tabel hieronder bekijk je de huidige tarieven van een energielabel deskundige Starnmeer. Direct een offerte? Klik hier om de beschikbare (regionale) experts te vergelijken. Je vind hier ook adviseurs in Oost-Graftdijk, West-Graftdijk, Noordeinde, Graft en De Rijp. De definitieve kosten wordt bepaald door verscheidene factoren.

 1. Het woningtype (twee-onder-een kap, villa, hoekwoning, appartement, tussenwoning).
 2. Het aantal uur dat de bouwinspecteur bezig zal zijn.
 3. De kwaliteit van de basisinformatie (tekeningen en installatietechnische gegevens).
 4. Het werkgebied & locatie van de energiecoach.
Soort woningM2 woonruimtePrijzen
Studio/Appartement60 m2€ 170,00
Tussenwoning130 m2€ 218,00
Hoekwoning160 m2€ 289,00
Vrijstaand190 m2€ 375,00
Gemiddelde kosten woninglabel Starnmeer.

Deskundige energieadviseurs in Starnmeer vergelijken

Binnenkort je definitief energielabel aanvragen? Dan heb je nodig een erkend deskundige energielabel Starnmeer. Het adres om deze vakmannen te treffen is https://www.centraalregistertechniek.nl. Daar tref je het QBISnl register. Hier staan alle namen en gegevens van bevoegde adviseurs (BRL9500). Voor jouw gemak vind je in onze vergelijkingstabel een aantal uitgelichte adviseurs waar je simpel en snel een label kunt regelen tegen een gunstige prijs.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

In 4 stappen naar een energieneutrale woning

Heeft jouw huis een hoog energieverbruik, en wil jij besparen op de energiekosten door een betere energieprestatie? Met het doorvoeren van slimme energiebesparende maatregelen kan je vrijwel elke woning verduurzamen tot een groen label (A, B of C). Start altijd met de juiste isolatie. Daardoor geef je jouw woning een warme jas en zorg je dat zo min mogelijk warmte verloren gaat. Zodra dit in orde is leg je de nadruk op energie die je zelf kunt opwekken met bijvoorbeeld zonnepanelen. Je kunt hier ook meer vinden over Energielabel hypotheek.

Tips: Op de informatieve website https://www.verbeteruwhuis.nl bekijk je – nadat je de vragenlijst hebt ingevuld – duidelijke verbeteropties voor een beter energielabel. Achterhaal de mogelijke besparingen.

6 voordelen van een zuinig energielabel woning Starnmeer

 • Een zuinig huis en besparen op de maandelijkse energielasten.
 • Een comfortabel klimaat in huis: een lekker warm huis zonder tocht en kou.
 • Een energielabel A of B woning draagt bij aan een beter milieu.
 • Tot wel 20% hogere woningwaarde.
 • Sommige hypotheekverstrekkers bieden een duurzaamheidskorting.
 • Je kunt profiteren van diverse subsidies om een gebouw duurzaam te maken.
 • De energiecoach in Starnmeer is de juiste persoon om je hier bij te helpen.
EnergielabelBouwjaarAanpassingen
Label A2012 – 2024Energieneutrale woning met zonnepanelen en warmtepomp.
Label B1997 – 2006Zonnepanelen, zonneboiler of (hybride) warmtepomp.
Label C1984 – 2004Triple glas, een HR 107 combiketel en zonnepanelen.
Label D1974 – 1982Kies voor een grondige isolatie van de vloeren.
Label E1965 – 1978Vloer- en spouwmuurisolatie, dubbel glas en zonnepanelen.
Label F1949 – 1965Enkel glas vervangen + isoleren.
Label Gt/m 1926Isoleren van vloer, (spouw)muur en dak.

Eenvoudig het goedkoopste energielabel regelen?

Bekijk alle specialisten en vraag het nog deze week aan

Isoleren van de woning

Isolatie is de belangrijkste voorwaarde voor een energiezuinige woning. Door alle onderdelen van je huis goed te isoleren voorkom je dat de warmte in de woning de woning ontglipt. Op die manier gaan de stookkosten direct omlaag en profiteer je van een comfortabel leefklimaat. Waar je moet beginnen is afhankelijk van de huidige isolatiewaarden. Het bouwjaar van de woning zegt vaak al veel over de mate van isolatie. Je kunt ook navraag doen bij vorige bewoners of mensen uit de straat. Een bouwtechnische keuring of thermografisch onderzoek toont hoe het zit met het warmteverlies van je woning. In het schema hierna vind je de mogelijke besparing voor een doorsnee woning met een hoogrendementsketel.

Type isolatieKostenBesparing gas (jaar)Besparing
Dakisolatie€3000 – €51001100 m3€759
Vloerisolatie€1800 – €3800340 m3€235
Spouwmuurisolatie€1000 – €2400715 m3€493
HR++ glas€1750 – €2550410 m3€282,9
Kosten en opbrengsten van het isoleren van een gemiddelde eengezinswoning.

Ventileren

Indien jouw woning goed geïsoleerd is, moet je erop letten dat frisse lucht via meerdere kanten de woning in kan komen. Ventilatie is belangrijk voor een gezond binnenklimaat. Zuinig en slim ventileren betekent een gezond binnenklimaat waarbij er constant frisse lucht wordt aangevoerd en er energie uit de vervuilde lucht wordt gehaald.

 • Zelfregelende roosters: open roosters in de ramen maken natuurlijke ventilatie mogelijk.
 • Lokale ventilatie-unit: regelt de ventilatie in één ruimte.
 • Balansventilatie met WTW-unit: systeem dat evenveel lucht aan- als afvoert.
 • (Hybride) ventilatiewarmtepomp i.p.v. ventilatiebox: profiteert van warmte uit de ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw.

CV-ketel vervangen

Het verwarmen van een woning is een kostbare aangelegenheid. De meeste woningen hebben nog een HR-ketel op gas. Je kunt kiezen voor een duurzame oplossing die nauwelijks of helemaal geen gas gebruikt. In de volgende opsomming bieden we een aantal suggesties.

 • Nieuwe HR107 ketel: Compact, stil, veilig en zuinig.
 • Een hybride warmtepomp: een samenwerking tussen de CV-ketel en een warmtepomp.
 • Een all-electric warmtepomp: een volwaardige vervanger van de CV-ketel.
 • Zonneboiler: zorgt op een duurzame manier voor warm tapwater.
 • Infraroodpanelen: zorgen voor gerichte verwarming, ideaal in bijv. de badkamer.

Zonnepanelen op het dak

Wanneer je de nodige maatregelen hebt getroffen kan je uitrekenen hoeveel kwH-stroom je nodig hebt. De stroom die je nu nodig hebt kan je zelf genereren door een set met zonnepanelen te laten plaatsen. De huidige panelen gaan gemakkelijk 30 jaar of langer mee en de geschatte terugverdientijd is maar 7 jaar.

 • Zonnepanelen vangen het licht op en zetten dit om in elektrische energie.
 • Een set met 10 zonnepanelen is er al vanaf €4800 en verdien je terug in 7 jaar.
 • De ongebruikte stroom lever je terug aan het elektriciteitsnet (salderen). Voor dit stukje ontvang je hetzelfde tarief als je betaalt aan jouw leverancier.

energielabel-starnmeer-1488

Informatie over zakelijke energielabels voor bedrijven

Een geldig energielabel voor je bedrijf is nodig bij oplevering, maar ook bij verhuur/verkoop van een bedrijfspand met een oppervlakte vanaf 50m2. De noodzaak is opgesteld voor utiliteitsgebouwen als kantoorgebouwen, universiteitsgebouwen, pensions, en openbare gebouwen zoals een ziekenhuis. Heeft het pand meer dan 100 m2 gebruiksoppervlakte, en wordt minimaal 50% daarvan gebruikt als kantoor? In dit scenario moeten deze panden per 2023 ten minste energielabel C hebben. Daarnaast moeten bedrijven in publieke gebouwen van meer dan 250 m2 het label zo ophangen dat iedereen dit kan zien, zoals in de wachtruimtes / ingang. Op deze website lees je ook alles over Energielabel A / A++.

 • Bij verkoop, verhuur of oplevering van een kantoorgebouw is dit energielabel een dossierstuk.
 • Deze wetgeving is van toepassing voor bedrijfspanden met een gebruiksoppervlakte van 50 m2.
 • Voor productiehallen en loodsen is er een uitzondering gemaakt.
 • Bedrijfsgebouwen met 100 vierkante meter aan oppervlakte (waar 50% of meer gebruikt wordt als kantoor) moeten per 2023 verplicht milieulabel C hebben.
 • In grote publieke gebouwen vanaf 250 m2 moet dit label duidelijk in het zicht worden opgehangen.

Meer informatie over het woninglabel in onze FAQ

Wat is een energielabel?
Het energielabel vertelt iets over de energieprestatie van een woning. Hoe minder energie er nodig is voor het verwarmen van de woning, hoe gunstiger het woninglabel. De energie-index loopt van energielabel A & B (heel milieuvriendelijk) tot en met G (minder energiezuinig).

Heb ik verplicht een energielabel nodig?
Ja, als je een gebouw verhuurt of verkoopt moet je inzicht bieden in wat het label is van jouw huis is. Deze gegevens moeten vermeld worden in de advertenties (makelaar). Ontbreekt het label, dan riskeer je een boete van €170,00.

Hoe werkt het aanvragen van het label?
Voor een officieel label moet je een gecertificeerde energiedeskundige in Starnmeer uitnodigen. Op de website Qbis.nl zijn alle energiespecialisten te vergelijken. Deze deskundige komt langs en kijkt hoeveel energie er nodig is om de woning te verwarmen. Deze expert maakt de berekening, bepaalt het label en voert de registratie door in de het EP-Online systeem. Je krijgt een email met alle documenten en in Mijn Overheid is het zelf te downloaden (gemeente Alkmaar).

Wat bepaalt mijn energielabel?
De adviseur controleert het jaar waarin het huis is gebouwd, het soort gebouw, oppervlakte en andere eigenschappen als HR ++ glas en kozijnen, het soort isolatie, de ventilatie en verwarming oplossingen in het gebouw en of er energie-efficiënte warmtebronnen aanwezig zijn zoals zonnepanelen of een warmtepomp. Middels deze documentatie kan worden berekend hoeveel gas en stroom benodigd is voor warm tapwater en verwarming en ventilatie van jouw huis en welk percentage zelf opgewekt wordt. Hierna zal de benodigde labelletter met je gedeeld worden.

Hoeveel geld ben ik kwijt aan een energielabel?
De kosten van het energielabel liggen vaak tussen de €180,00 en €435,00. De investering heeft te maken met het woonoppervlakte, de hoeveelheid uren die de expert bezig is en de hoeveelheid informatie die er is (tekeningen, facturen of gegevens van de CV-installatie). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Starnmeer is over het algemeen gunstiger door lokale energiedeskundigen onder elkaar te zetten die actief zijn in de provincie Noord-Holland.

Via welke website kan ik mijn huidige energielabel opvragen?
Daarvoor bezoek je www.energielabel.nl. Kies huur- of koopwoning en vul jouw postcode (1488) plus het huisnummer in. De website toont direct het huidige label. Kijk uit: krijg je een voorlopig energielabel te zien? Dit telt niet als officieel woninglabel en kan je dus niet gebruiken. Je moet dit dus eerst aanpassen naar een definitieve status. Wacht niet langer: energielabel huis Starnmeer opvragen.

Plaats een reactie