Energielabel Graft

Direct energielabel aanvragen

Wil je een energielabel aanvragen voor jouw woning in Graft? Sinds een aantal jaren beschikt elke woning over een energielabel. Dit label toont hoe energiezuinig jouw huis is en geeft gerichte mogelijkheden om de woning duurzamer te laten worden. Wil je jouw huis verkopen? Dan is een definitief energielabel in Graft verplicht. Op Energielabelprijzen.nl ontdek je actuele informatie over het opvragen, aanvragen of aanpassen van jouw keurmerk. Ook bekijk je hier (lokale) energieadviseurs en bekijk je handige tips om jouw label te verbeteren.

 • De energielabels bieden inzicht in de energieprestatie van een gebouw.
 • Het is verplicht bij een woningoverdracht (bijvoorbeeld verkoop of verhuur).
 • We delen het op in 7 niveaus: Energielabel A of B (zuinig) t/m F of G (minder energiezuinig).
 • Tot 2020 kon je op basis van een aantal vragen zelf een VEL (vereenvoudigd label) aanvragen. Helaas werkt dit nu iets anders.
 • Als woningeigenaar regel je eerst een afspraak met de energieadviseur in Graft die het huis inspecteert en het label vastlegt.
 • Het certificaat – inclusief concrete verbeterpunten – heeft een prijs van tussen de €140,00 & €370,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Graft

Een energielabel biedt duidelijkheid over de hoeveelheid energie die een woning gebruikt. Alle woningeigenaar hebben in 2015 een voorlopig energielabel van de overheid ontvangen. Indien je jouw huis wilt verhuren of verkopen, dan is een definitief energielabel verplicht. Sedert 2021 werkt men met een nieuwe bepalingsmethode die we ook wel kennen als NTA8800. Je moet verplicht een gecertificeerde energieadviseur langs laten komen. Deze energie-specialist huur je als het ware in en kijkt hoeveel energie er nodig is om de woning te verwarmen. Door deze nieuwe methode zijn de kosten een stuk hoger. Hierna leggen wij stap voor stap uit hoe je zo’n voordelig energielabel in Graft kunt aanvragen.

Een energielabel voor je woning aanvragen in 5 stappen

 1. Zoek naar een energiedeskundige

  Via het platform centraalregistertechniek.nl vergelijk je alle gecertificeerde energieadviseurs die een energielabel mogen vastleggen. Het beste kun je een postcode gebruiken (1484) om een erkend deskundige in Graft te traceren.

 2. Zorg voor goede voorbereiding

  Neem contact op met adviseur en overleg een moment dat hij of zij kan langskomen. Zorg dat je de belangrijke informatie van jouw huis paraat hebt. Onder andere bouwtekeningen, EPC-berekeningen facturen van verbetermaatregelen.

 3. Het onderzoek

  Een erkend energiedeskundige komt langs op het afgesproken moment en berekent de energieprestatie van de woning. Het is aan te raden hierbij aanwezig te zijn.

 4. Vastleggen van het label

  De EP-adviseur in Graft komt met een eindoordeel en voert deze ook in de database EP-online in.

 5. Het label via internet bekijken

  Nadat de adviseur bij je thuis is geweest wordt er een PDF toegestuurd van het document met daarbij de specificaties en concrete energiebesparende maatregelen. Het certificaat is maximaal 10 jaar geldig en moet jij kunnen tonen aan een geïnteresseerde koper. Het is ook in te zien (en te downloaden) via MijnOverheid.

Meer informatie over een particulier energielabel?

Vergelijk energieadviseurs en vind de laagste prijs

De kosten van een energielabel

De gemiddelde prijzen van een definitief energielabel komen uit tussen de €115,00 en €395,00. In de onderstaande tabel vind je de gemiddelde tarieven van een energielabel deskundige Graft. Wil je een concrete prijs? Klik hier om de beschikbare (regionale) experts te vergelijken. Of bekijk adviseurs in De Rijp, Purmer, Hobrede, Schardam en Beets. De definitieve tarieven hangen af van verscheidene factoren.

 1. Categorie huis (hoekwoning, vrijstaand, villa, twee-onder-een kap, tussenwoning).
 2. Het aantal uren dat de bouwinspecteur nodig heeft.
 3. De informatie die voorhanden is (tekeningen en andere technische informatie).
 4. De energiecoach die jij kiest.
Categorie huisAantal m2Tariefschatting
Appartementje70 m2€ 166,00
Rijtjeshuis130 m2€ 201,00
Hoekwoning160 m2€ 295,00
Vrijstaand180 m2€ 357,00
Prijzen woninglabel Graft.

Deskundige energieadviseurs in Graft vergelijken

Snel en simpel je definitief energielabel aanvragen? Hiervoor moet je een afspraak maken met een erkend deskundige energielabel Graft. Het platform om een energieadviseur te zoeken is www.centraalregistertechniek.nl. Daar tref je het QBISnl register. Hierin staan alle namen en gegevens van gecertificeerde adviseurs (BRL9500). Om het proces in gang te zetten tref je in de tabel hieronder een aantal betrouwbare partijen waar je zonder gedoe een label kunt regelen en waarbij u direct op de kosten let.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Stappenplan om je woning te verduurzamen

Heb jij een woning met een rood of oranje label, en wil jij graag iets doen aan de energieprestatie? Aan de hand van energiebesparende maatregelen kan men praktisch elk huis renoveren naar een “groen” label (A, B of C). In de regel begint men altijd met isoleren. Daarmee realiseer je een setting waarbij de woning niet onnodig warmte laat ontsnappen. Op het moment dat de isolatie goed is ga je juist verder in op zelf energie opwekken met een warmtepomp of zonnepanelen. Je kunt hier ook aanvullende informatie vinden over Energielabel aanvragen.

Tips: Op de onafhankelijke website www.verbeteruwhuis.nl ontdek je – nadat je wat vragen hebt beantwoord – concrete verbeteropties voor een groen energielabel. Check de potentiële besparing.

Het belang van een zuinig energielabel woning Graft

 • Een zuinig huis en besparen op de maandelijkse energielasten.
 • Verhoogt het comfort van de woning: het hele jaar door een aangename temperatuur in huis.
 • Een woning met label B of A draagt bij aan een beter milieu.
 • Tot wel 20% hogere woningwaarde.
 • Rentekorting (duurzaamheidskorting) bij de bank.
 • Je kunt gebruik maken van interessante subsidies voor de renovatie van een woning.
 • De energiecoach in Graft kan hier ook in adviseren.
EnergielabelBouwjaarAanpassingen
Label A2009 – 2024All-electric warmtepomp voor nul-op-de-meter.
Label B2000 – 2008Een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen laten leggen.
Label C1987 – 2001Triple glas, een HR 107 combiketel en zonnepanelen.
Label D1976 – 1982Kijk of je de thermische schil van het huis kunt verbeteren.
Label E1969 – 1974Vloer-, dak- en spouwmuurisolatie incl. zonnepanelen.
Label F1947 – 1970Isolatie van muur, dak, vloer en kruipruimte.
Label Gt/m 1925Grondige isolatie, dubbel glas + HR-ketel.

Het goedkoopste energielabel voor jouw woning?

Bekijk alle aanbieders en ontvang nog deze week jouw label

Isoleren van de woning

Isolatie vormt het belangrijkste onderdeel van een zuinige woning. Door goede isolatie van muren, bodem en/of dak voorkom je dat de warmte in jouw woning je huis weer verlaat. Zo dalen de stookkosten in de winter en geniet je van een aangenaam leefklimaat. Welke onderdelen je als eerste moet isoleren heeft te maken met de huidige isolatiewaarden. Het bouwjaar van het huis geef inzicht in de vermoedelijke staat. Vraag ook wat de vorige eigenaar heeft gedaan. Een bouwtechnische keuring of het maken van warmtebeelden laat de warmtelekken van uw woning zien. Hieronder bieden wij de doorsnee besparing bij een eengezinswoning met 60 m2 vloeroppervlak met een hr ketel.

Isolatie keuzeInvesteringBesparing gas (m3)Besparing (€/jaar)
Dakisolatie€3500 – €56001080 m3€702
Vloerisolatie€1000 – €3400320 m3€208
Spouwmuurisolatie€1350 – €2200980 m3€637
HR++ glas€1950 – €2800390 m3€253,5
Kosten en opbrengsten bij het isoleren van een gemiddelde woning.

Ventileren

In de situatie waarbij je beschikt over een goed geïsoleerde woning, moet je er zorg voor dragen dat er gekeken wordt naar de opties voor frisse lucht. Ventilatie is bepalend voor een aangenaam wooncomfort. Slim en zuinig ventileren houdt in een gezond leefklimaat, waarbij er slechts weinig warmteverlies plaatsvindt.

 • Winddrukgeregelde roosters: roosters in de ramen of kozijnen reageren op de winddruk.
 • Lokale ventilatie-unit: afzonderlijke ruimte doelgericht ventileren.
 • Balansventilatie met warmteterugwinning: warmt de koude lucht die binnenkomt op met de warmte van de afgevoerde lucht.
 • Ventilatiewarmtepomp i.c.m. CV/HR ketel: maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht als duurzame warmtebron voor verwarming.

Woning gasloos verwarmen

Een huis verwarmen is voor veel mensen een kostenpost. In de meeste huizen vinden we nog een gasgestookte ketel. Je kunt kiezen voor een meer innovatieve verwarmingsbron die bijna geen of zelfs helemaal geen gas nodig heeft. In de volgende opsomming bekijk je de meeste populaire optie.

 • Nieuwe HR107 ketel: Goedkoper en sneller je huis stoken.
 • Een hybride warmtepomp: een duurzame lucht-warmtepomp met CV-ketel ondersteuning.
 • Een all-electric warmtepomp: een stand-alone product dat de woning verwarmt op elektriciteit.
 • Zonneboiler: de zonnecollectoren zetten energie om in warmte.
 • Infraroodpanelen: ideaal om lokaal warmte af te geven.

Zonnepanelen aanschaffen

Nadat je aanpassingen hebt doorgevoerd weet je in grote lijnen hoeveel stroom er nodig is. De benodigde energie kan je zelf genereren met behulp van zonnepanelen op je dak. Ze hebben een levensduur van 25 jaar of langer en ze verdienen zich razendsnel terug, vaak al binnen 7 jaar.

 • Zonnepanelen vangen zonlicht op en zetten het om in stroom.
 • Een pv-systeem van 10 zonnepanelen kost gemiddeld €5200 en verdien je terug in gemiddeld 6,5 jaar.
 • De opgewekte stroom die je niet verbruikt kan je automatisch aan het net terugleveren (salderen). Over dit stukje stroom ontvang je dezelfde prijs als waarvoor jij stroom afneemt.

energielabel-graft-1484

Energielabel bedrijfspanden en gebouwen

Een geldig energielabel voor kantoren is verplicht wanneer er een verkoop- of verhuurcontract wordt opgesteld van een zakelijk pand (indien groter dan 50 m2). Deze verplichting geldt voor de utiliteitsgebouwen zoals kantoorgebouwen, sportfaciliteiten, warenhuizen, en openbare panden zoals een station. Beschikt het gebouw over meer dan 100 m2 ruimte, en wordt minimaal 50% daarvan gebruikt als kantoor? Dan moet het pand per 2023 de beschikking hebben over energielabel C of hoger. Bovendien moeten (overheids)organisaties in publieke gebouwen vanaf 250 m2 dit energielabel zichtbaar tonen, zoals bij de ingang of welkomstruimtes. Bekijk ook onze pagina met informatie over Energielabel verbeteren.

 • Bij de notariële overdracht van een bedrijfsruimte ben je verplicht om een geldig energielabel te tonen.
 • Dit geldt voor vrijwel alle bedrijfspanden en ruimtes met een oppervlak van meer dan 50 m2.
 • Voor panden met een industriefunctie gelden andere regels.
 • Bedrijfsgebouwen groter dan 100m2 (waar meer dan de helft wordt gebruikt als kantoor) moeten vanaf 2023 beschikken over een milieulabel C of hoger.
 • In publieke gebouwen met een ruimte van minimaal 250 m2 moet het label bovendien zichtbaar zijn voor bezoekers.

FAQ – Veelgestelde vragen over het woninglabel

Wat houdt het energielabel in?
Het energielabels biedt inzicht in hoe energiezuinig een woning is. Hoe efficiënter de woning verwarmd wordt, hoe hoger de score op het woninglabel. Deze energie-index begint bij energielabel A/B (heel zuinig) en loopt op tot de slechtste label F/G (zeer hoog verbruik).

Moet ik verplicht een energielabel hebben?
Ja, als jij een woning zal gaan verhuren of verkopen moet je inzicht bieden in wat het definitieve energielabel is. Deze gegevens moeten vermeld worden in de advertenties (makelaar). Heb je geen geldig label, dan kun je een boete van €170 krijgen.

Hoe is het label aan te vragen?
Voor dit document moet je een vakbekwame energiedeskundige in Graft bij je thuis laten komen. Aan de hand van QBIS.nl bekijk je snel de energiespecialisten in de buurt. Deze expert moet fysiek bij je thuis komen en zal het huis volledig inspecteren. De adviseur stelt het label vast en registreert deze in de database EP-Online. Je ontvangt het document als PDF en eventueel kun je het ook online (Mijn Overheid) inzien (gemeente Alkmaar).

Hoe komt mijn energielabel tot stand?
De inspecteur bekijkt het bouwjaar, het type woning, het aantal m2 woonoppervlakte en andere woningkenmerken zoals soort glas, hoe goed de woning geïsoleerd is, de centrale verwarming en ventilatie voorzieningen en of er bijvoorbeeld duurzame energie wordt gebruikt middels zonnepanelen of een warmtepomp. Met deze complete analyse wordt gecalculeerd wat de totale energiebehoefte is voor warm tapwater en verwarming en ventilatie van woonunit en welk percentage zelf opgewekt wordt. Vervolgens zal de adviseur het labelletter definitief vaststellen en inschrijven.

Wat betaal ik voor een energielabel?
De onkosten van het energielabel liggen tussen de €155,00 en €410,00. De verwachte prijs is afhankelijk van het woonoppervlakte, hoeveel tijd de adviseur nodig denkt te hebben en de informatie die voorhanden is (tekeningen en andere technische informatie). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Graft is over het algemeen gunstiger door velerlei energieadviseur te contacteren die werkzaam zijn in de provincie Noord-Holland.

Mijn energielabel opvragen, hoe doe ik dat?
Om jouw huidige score te bekijken bezoek je de overheidswebsite energielabel.nl. Selecteer of het een koop- of huurwoning is en vul de postcode (1484) en het huisnummer in de zoekbalk in. Je krijgt nu meteen te zien welk label je hebt. Kijk uit: wordt er een voorlopig energielabel getoond? Dit telt niet als officieel woninglabel en wordt dus ook niet geaccepteerd bij een verkoop of verhuur. Je moet dit dus eerst aanpassen naar een definitief milieulabel. Wacht niet langer: energielabel huis Graft opvragen.

Plaats een reactie