Energielabel Hobrede

Direct energielabel aanvragen

Zonder gedoe een energielabel aanvragen voor jouw woning in Hobrede? Met ingang van 1 januari 2015 is er een nieuw energielabel voor woningen gelanceerd. Dit certificaat geeft aan hoe energiezuinig een woning is en biedt praktische suggesties om de woning duurzamer te laten worden. Ben je van plan jouw woning te verkopen of verhuren? In dat geval is een definitief energielabel in Hobrede verplicht. Op deze pagina bieden wij uitgebreide informatie over het aanvragen van jouw label. Tevens is er ook een overzicht met plaatselijke energieadviseurs en bekijk je handige tips om jouw label te verbeteren.

 • Het energielabel helpt je om je huis zuiniger en comfortabeler te maken.
 • Je moet het kunnen overhandigen bij een transactiemoment (verkoop, verhuur en oplevering).
 • Er zijn 7 klassen: Energielabel A of B (groen label) t/m F/G (niet milieuvriendelijk).
 • Voorheen kon men zelf online een VEL (vereenvoudigd label) bestellen. Vandaag de dag werkt het iets complexer.
 • Je moet nu eerst contact opnemen met een energieadviseur in Hobrede die de kenmerken van de woning bekijkt en een label opmaakt.
 • Het informatielabel – inclusief opties om de woning zuiniger te maken – heeft een prijs van tussen de €200,00 – €365,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Hobrede

Een energielabel biedt duidelijkheid over de actuele staat en de energieprestatie van een object. Alle woningbezitters hebben in 2015 een voorlopig energielabel van de overheid ontvangen. In de situatie waarbij het huis opnieuw wordt verkocht of verhuurt, moet je het definitieve energielabel regelen. Per 2021 is er een nieuwe methode waarbinnen het label wordt opgesteld (NTA8800). Je moet tegenwoordig een gecertificeerde energieadviseur uitnodigen. Deze specialist moet fysiek bij je thuis komen en doorloopt een lange lijst met punten. Het gevolg is dat het wel een stuk duurder is. Onderstaand bekijk je hoe je zo’n voordelig energielabel in Hobrede regelt.

Een particulier woning energielabel aanvragen in 5 stappen

 1. Zoek een energiedeskundige

  Op de website www.centraalregistertechniek.nl vind je verschillende bekwame energieadviseurs die bevoegd zijn om een energielabel te registreren. Zoek op adresgegevens (1477) om een erkend deskundige in Hobrede te contacteren.

 2. Bereid je voor op de afspraak

  Kies een deskundige en stem samen een geschikt moment af. De afspraak zal een stuk vloeiender verlopen wanneer je de belangrijke details van de woning hebt. Bijvoorbeeld bouwtekeningen en EPC-berekeningen.

 3. Het onderzoek

  Deze erkend energiedeskundige komt thuis bij je langs om de kenmerken van je huis vast te stellen. Je kunt bij deze rondgang aanwezig zijn.

 4. Vastleggen van het label

  De EP-adviseur in Hobrede beslist uiteindelijk wat het label moet worden en voert de registratie door in de het EP-Online systeem.

 5. Database met labels bekijken

  Na afloop van de inspectie krijg je een digitaal document (PDF) van het vastgestelde label inclusief een duidelijke onderbouwing en de aanbevolen energiebesparende maatregelen. Het document heeft een geldigheidsduur van 10 jaar en dien je te overhandigen in de situaties waarbij je gaat verhuren of verkopen. Het is ook in te zien (en te downloaden) via MijnOverheid.

Alles weten over een particulier energielabel?

Zoek naar energieadviseurs en maak gebruik van de aanbieding!

Prijzen van een definitief energielabel

De kosten van een definitief energielabel variëren tussen de €130,00 & €355,00. In de vergelijker hieronder bieden we de gemiddelde kosten van een energielabel deskundige Hobrede. Direct een aanvraag doen? Klik hier om de beschikbare (regionale) experts te vergelijken. Check ook adviseurs in Schardam, Beets, Oosthuizen, Warder en Middelie. De totale prijzen worden berekend middels een aantal zaken.

 1. De grootte van de woning (villa, tussenwoning, twee-onder-een kap, appartement, vrijstaand).
 2. De hoeveelheid arbeid (in uren) die de bouwinspecteur denkt nodig te hebben.
 3. De hoeveelheid informatie die er is (tekeningen, het bestek, documentatie en facturen).
 4. Het werkgebied & locatie van de energiecoach.
Categorie huisM2 woonruimtePrijzen
Studio/Appartement65 m2€ 170,00
Tussenwoning100 m2€ 201,00
Twee-onder-een kap140 m2€ 289,00
Losse woning185 m2€ 371,00
Actuele kosten woninglabel Hobrede.

Energieadviseurs in Hobrede vergelijken

Wil jij snel zo’n definitief energielabel aanvragen? Dan ga jij snel op zoek naar een erkend deskundige energielabel Hobrede. Het portaal om ervaren energiedeskundigen te vergelijken is www.centraalregisterTechniek.nl. Daar open je het QBISnl register. Op deze plek staan alle namen en gegevens van bekwame inspecteurs (BRL9500). Om gebruik te maken van een aanbieding check je in het overzicht hierna een overzicht met erkende specialisten waar je vrij eenvoudig een milieulabel kunt regelen tegen een normale prijs.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Stappenplan voor duurzaam en energiezuinig huis

Woon jij in een milieu-onvriendelijk huis, en wil je de maandelijkse lasten verlagen door de energieprestatie te verbeteren?Met slimme energiebesparende maatregelen kan je feitelijk iedere woning omturnen tot een label A/B/C woning. De basis is altijd een goede isolatie. Daarmee kan je garanderen dat zo min mogelijk warmte verloren gaat. Pas daarna verleggen we de focus op het opwekken van eigen energie. Je leest hier ook alle informatie over Vereenvoudigd energielabel.

Advies: Via de website van de overheid https://www.verbeteruwhuis.nl bekijk je – nadat je de vragenlijst hebt ingevuld – concrete verbeteropties voor een gunstiger energielabel. Bekijk direct hoe jij je huis kunt verbeteren.

Het belang van een zuinig energielabel woning Hobrede

 • Een “groene” woning en maandelijks lagere energiekosten.
 • Een prettig leefklimaat: geen tocht of kou rondom de ramen.
 • Een B- of A woning stoot minder CO-2 uit.
 • Hogere waarde van jouw huis.
 • Mogelijk een duurzaamheidskorting bij je hypotheek.
 • Er bestaan gunstige subsidies voor het verduurzamen van jouw woning.
 • De energiecoach in Hobrede kent precies de huidige wet- en regelgeving.
EnergielabelBouwjaarVerbeterpunten
Label A2011 – 2024Voornamelijk bijhouden / onderhouden van de systemen.
Label B1998 – 2006Naar label A met warmtepomp en zonnepanelen.
Label C1987 – 2001Triple glas, zonnepanelen + evt. spouwmuurisolatie
Label D1974 – 1985Probeer te beginnen met een goede vloerisolatie.
Label E1968 – 1976Isolatie, dubbel glas + HR-ketel en zonnepanelen.
Label F1948 – 1968Isoleren van vloer, (spouw)muur en dak.
Label Gt/m 1929Vloer-, dak- en spouwmuurisolatie.

Zoek je het goedkoopste energielabel?

Vergelijk experts en regel het binnen een paar dagen

Woning isoleren

Isolatie is altijd de belangrijkste stap voor een energiezuinig huis. Door goede woningisolatie toe te passen voorkom je dat de warmte in jouw woning naar buiten ontsnapt. Hiermee dalen de stookkosten in de winter en heb je een aangenaam en prettig klimaat. Waar je moet starten ligt aan de Rd-, Rc en lambdawaarde. Het jaar waarin het huis is gebouwd kan deels bepalen wat deze staat is. Informeer ook altijd bij de vorige bewoners hierover. Een bouwtechnische keuring of het maken van warmtebeelden toont duidelijk aan waar er warmte de woning verlaat. In het schema hierna bieden wij de mogelijke besparing in het geval van een eengezinswoning met een hr combiketel.

Isolatie optiesOnkostenBesparing (gas)Besparing p/jaar
Dakisolatie€3800 – €51001065 m3€777
Vloerisolatie€2000 – €3000305 m3€223
Spouwmuurisolatie€1050 – €2100965 m3€704
HR++ glas€1500 – €2750375 m3€273,75
Onkosten en opbrengsten bij isolatie van kleine woning (60 m2 vloeroppervlakte).

Ventileren

Wanneer het huis al reeds correct geïsoleerd is, moet je er zorg voor dragen dat er voldoende frisse lucht in de woning komt. Ventilatie is bepalend voor een aangename leefomgeving. Slim en zuinig ventileren houdt in een prettige leefomgeving waarbij er constant frisse lucht wordt aangevoerd en er energie uit de vervuilde lucht wordt gehaald.

 • Zelfregelende ventilatieroosters: roosters in de ramen of kozijnen reageren op de winddruk.
 • Losse ventilatieunit: slimme keuze bij woningen met natuurlijke ventilatie.
 • Balansventilatie met warmte terugwin unit: warmt koude lucht van buiten op met de warmte van de afgevoerde lucht.
 • Ventilatiewarmtepomp i.p.v. ventilatiebox: benut slim de warmte uit de ventilatielucht en past dit toe op de verwarming.

CV-ketel zonder gas?

De verwarming in een huis vergt veel energie, met name gas. In de meeste huizen vinden we nog een gasgestookte ketel. Je kunt kiezen voor een schoner alternatief die nauwelijks of helemaal geen gas gebruikt. In de volgende opsomming bieden we een aantal suggesties.

 • Innovatieve hoogrendementsketel: Iets duurder in aanschaf maar veel efficiënter.
 • Een hybride warmtepomp: betaalbaar systeem op de CV-ketel te ondersteunen.
 • Een all-electric warmtepomp: een volledig stand-alone functionerend systeem op elektriciteit.
 • Zonneboiler: systeem met boiler en zonnecollectoren voor de CV en tapwater.
 • Infraroodpanelen: lokaal verwarmen met een gunstig energieverbruik.

Zonnepanelen op je dak

Nadat je aanpassingen hebt doorgevoerd kan je de totale stroombehoefte berekenen. De benodigde energie kan je zelf genereren door zonnepanelen te laten leggen. De nieuwste panelen kunnen wel 40 jaar mee en na gemiddeld 7 jaar zijn ze terugverdiend.

 • Zonnepanelen vangen het zonlicht op en zetten dit om in elektrische energie.
 • Een compleet pakket met 10 zonnepanelen koop je vanaf €5200 en heeft een verrassend korte terugverdientijd van gemiddeld 8 jaar.
 • De stroom die over is en je niet verbruikt kan je terugleveren aan de energieleverancier (salderen). Hierover ontvang je hetzelfde tarief als je betaalt aan jouw leverancier.

energielabel-hobrede-1477

Energielabel voor bedrijven

Een geldig energielabel voor je bedrijf is nodig in situaties van verkoop en verhuur van bedrijfspanden van 50m2 of groter. Deze verplichting is relevant voor alle utiliteitsgebouwen zoals kantoorruimtes, sportgebouwen, hotels, en publieke panden zoals ziekenhuizen. Is het gebouw groter dan 100m2, en dient ten minste 50% als kantoor? Op dat moment moeten deze panden per 2023 ten minste energielabel C hebben. Tevens moeten bedrijven die hun vestiging in een publiek toegankelijke ruimte hebben van meer dan 250 m2 het label zo ophangen dat iedereen dit kan zien, bijvoorbeeld bij de toegangspoort. Bekijk ook informatie over Snelste energielabel.

 • Bij verkoop, verhuur of oplevering van een zakelijke ruimte moet je verplicht een energielabel hebben.
 • Deze verplichting geldt bij bedrijfspanden, overheidsgebouwen, winkels en horeca.
 • Voor loodsen en productiehallen geldt er op dit moment geen verplichting.
 • Bedrijfsgebouwen groter dan 100m2 (en waar minimaal 50% als kantoor wordt gebruikt) moeten vanaf 2023 ingeschreven staan met een milieulabel C.
 • In grote publieke gebouwen met een oppervlakte van ten minste 250 m2 moet dit label duidelijk in het zicht worden opgehangen.

FAQ – Veelgestelde vragen over het woninglabel

Wat is het energielabel voor woningen?
Het energielabels biedt inzicht in het energieverbruik van een woning. Hoe minder je hoeft te stoken, hoe hoger de score op het woninglabel. De zogenaamde energie-index loopt van energielabel A of B (duurzaam) en gaat door tot F / G (hoog verbruik).

Heb ik verplicht een energielabel nodig?
Ja, op het moment je een woning wilt verkopen of verhuren moet je inzicht bieden in wat het label is van jouw huis is. Deze details moet je ook tonen in de advertenties (makelaar). Heb je geen geldig label, dan kan jij mogelijk een boete van €170 verwachten.

Hoe vraag je een label aan?
Daarvoor moet je een bekwame energiedeskundige in Hobrede uitnodigen. Op www.Qbis.nl zijn deze energiespecialisten te bekijken. Een inspecteur komt bij je thuis en bekijkt hoe milieuvriendelijk het huis is. De deskundige bepaalt het uiteindelijke label en voert de registratie door in de het EP-Online systeem. Je krijgt een email met alle documenten en middels Mijn Overheid kun je het later downloaden (gemeente Edam-Volendam).

Hoe wordt mijn energielabel vastgesteld?
Een specialist checkt het jaar waarin het gebouw is neergezet, woningtype, grootte van de woning en ook naar specifieke zaken als type glas, de isolatiewerkzaamheden, de manier waarop het huis verwarmd en geventileerd wordt en of er energie-efficiënte warmtebronnen aanwezig zijn zoals zonnepanelen of een warmtepomp. Middels deze documentatie kan worden berekend wat de benodigde energie capaciteit is voor het leveren van warm water en de verwarming van het huis en in hoeverre de woning deze benodigde energie zelf opwekt. Uiteindelijk zal de adviseur het labelletter definitief vaststellen en inschrijven.

Wat zijn de huidige kosten van een energielabel?
De tarieven van een energielabel variëren tussen de €145,00 en €395,00. De uiteindelijke prijs hangt af van de omvang van de woning, de hoeveelheid uren die de expert bezig is en de reeds aanwezige details van de woning (tekeningen en facturen van verbetermaatregelen). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Hobrede kan je doen door verschillende energiebedrijven te contacteren die werkzaam zijn rondom de provincie Noord-Holland.

Hoe kan ik snel mijn huidige energielabel opvragen?
Om dit te bekijken kan je het beste gaan naar de overheidswebsite energielabel.nl. Selecteer koop- of huurwoning en vul jouw postcode (1477) en het huisnummer in de betreffende velden in. De website toont direct het huidige label. Waarschuwing: krijg je een voorlopig energielabel op je scherm? Dit is geen officieel document en mag je dus niet bij een woning overdracht gebruiken. Je moet dit dus eerst aanpassen naar een definitief label. Vind gelijk alle benodigde info: energielabel huis Hobrede opvragen.

Plaats een reactie