Energielabel Oosthuizen

Direct energielabel aanvragen

Direct een betaalbaar energielabel aanvragen voor jouw woning in Oosthuizen? Met ingang van 1 januari 2015 heeft elke woning een energielabel. Dit label vertelt hoe energiezuinig een woning is en toont concrete mogelijkheden om de woning duurzamer te laten worden. Gaat jouw woning in de verkoop? Dan is een definitief energielabel in Oosthuizen verplicht. Op ons energielabel-platform vind je uitgebreide informatie over het aanvragen van een nieuw certificaat. Bovendien kan je (regionale) energieadviseurs met elkaar vergelijken en lees je tips om jouw woning te verduurzamen.

 • Het energielabel laat zien hoe zuinig jouw woning is, en hoe je dit kunt verbeteren.
 • Sinds 2015 is het verplicht bij het verhuren of verkopen van jouw huis.
 • Er zijn 7 labels: Energielabel A/B (groen label) t/m F of G (heel onzuinig).
 • Vroeger kon men zelf online een VEL (vereenvoudigd label) bestellen. In 2021 zijn deze regels veranderd.
 • Je dient nu eerst een afspraak te maken met een energieadviseur in Oosthuizen die jouw huis komt bekijken en het label vastlegt.
 • Het informatielabel – inclusief mogelijke maatregelen om het energieverbruik te verlagen – kost tussen de €180,00 & €370,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Oosthuizen

Het energielabel geeft een indicatie van de actuele staat en de energieprestatie van een object. Alle huiseigenaren kregen in 2015 automatisch een voorlopig energielabel. Wanneer je jouw woning gaat verkopen of verhuren, dan heb je een definitief energielabel nodig. Per 2021 is er een nieuwe richtlijn die we ook wel kennen als NTA8800. Je moet verplicht een vakbekwame energieadviseur thuis uitnodigen. Deze energie-expert moet fysiek bij je thuis komen en kijkt hoeveel energie er nodig is om de woning te verwarmen. De prijzen zijn om die reden ook flink hoger geworden. Hierna lees je hoe je zo’n voordelig energielabel in Oosthuizen moet regelen.

In 5 stappen een energielabel aanvragen voor je huis

 1. Vergelijk energiedeskundigen

  Via centraalregistertechniek.nl vind je verschillende bekwame energieadviseurs die een energielabel mogen vaststellen. Neem als basis je postcode (1474) om een erkend deskundige in Oosthuizen te contacteren.

 2. Bereid je voor op de afspraak

  Contacteer een energiedeskundige en stem samen een geschikt moment af. Het is handig als je alle actuele details van je woning paraat hebt. Zoals bouwtekeningen, EPC-berekeningen, het bestek, documentatie en facturen.

 3. Inventarisatie

  De erkend energiedeskundige komt thuis langs en berekent de energieprestatie van de woning. Hieraan is hij ongeveer 1,5 tot 2,5 uur kwijt.

 4. Vastleggen van het label

  De EP-adviseur in Oosthuizen bepaalt het uiteindelijke label en zorgt ervoor dat alles wordt opgenomen in de EP-Online database.

 5. Inzicht in jouw label

  Na afloop van de inspectie krijg je een digitaal document (PDF) van de energie index met een toelichting en concrete energiebesparende maatregelen. De geldigheidsduur van het label is 10 jaar en dien je over te dragen bij het opstellen van een verkoop- of huurcontract. Door middel van Mijn Overheid kun je de documentatie ook downloaden.

Wil jij een particulier energielabel aanvragen?

Doorzoek de energieadviseurs en bekijk de goedkoopste aanbieder

Kosten definitief energielabel vergelijken

De onkosten voor een definitief energielabel komen uit tussen de €140,00 & €380,00. In de bijgaande tabel bekijk je de geschatte kosten van een energielabel deskundige Oosthuizen. Meteen aan de slag? Klik hier om de dienstverleners (in de regio) te vergelijken. Zoek ook adviseurs in Warder, Middelie, Kwadijk, Westbeemster en Noordbeemster. De definitieve kosten worden berekend middels de volgende variabelen.

 1. De grootte van de woning (villa, vrijstaand, hoekwoning, tussenwoning, twee-onder-een kap).
 2. De hoeveelheid arbeid (in uren) die de bouwinspecteur denkt nodig te hebben.
 3. De reeds aanwezige details van de woning (tekeningen of het bestek).
 4. Het werkgebied & locatie van de energiecoach.
Soort woningAantal m2Kostprijs
Appartement55 m2€ 180,00
Rijtjeshuis125 m2€ 203,00
Twee-onder-een kap145 m2€ 275,00
Losse woning185 m2€ 361,00
Actuele kosten woninglabel Oosthuizen.

Alle energieadviseurs in Oosthuizen vergelijken

Zo snel mogelijk je definitief energielabel aanvragen? In dat geval ga jij snel op zoek naar een erkend deskundige energielabel Oosthuizen. Het adres om een adviseur te vinden is centraalregisterTechniek.nl. Op deze pagina vind je een link naar het QBISnl register. Op deze plek staan alle namen en gegevens van gecertificeerde adviseurs (BRL9500). Om de eerste stap te zetten doorzoek je hieronder meerdere erkende bureaus waar je zonder gedoe een woninginspectie kunt aanvragen tegen een relatief voordelige prijs.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

In 4 stappen naar een energieneutrale woning

Gebruikt jouw woning veel gas en stroom, en wil jij graag lagere energielasten en de energieprestatie verbeteren? Met een focus op energiebesparende maatregelen kan je vrijwel elke woning verduurzamen tot een woning met label B. In de regel begint men altijd met isoleren. Op die manier realiseer je een setting waarbij de warmte niet zomaar de woning uit kan. Bij de fase daaropvolgend wordt het pas interessant om te kijken naar het zelf energie opwekken. Of klik door voor meer informatie over Voorlopig energielabel.

Tips: Op de onafhankelijke website Verbeteruwhuis.nl zie je – nadat je jouw woning hebt omschreven – concrete verbeteropties voor een groen energielabel. Bekijk direct wat de mogelijkheden zijn.

Het gemak van een zuinig energielabel woning Oosthuizen

 • Een zuinig huis en een structureel lage energierekening.
 • Een prettig wooncomfort: het hele jaar door een aangename temperatuur in huis.
 • Een label B- of A woning beperkt de CO-2 uitstoot.
 • Waarde van de woning stijgt.
 • Lagere hypotheekrente mogelijk.
 • Je kunt gebruik maken van gunstige subsidies als je investeert in duurzame maatregelen.
 • De energiecoach in Oosthuizen kan hier ook in adviseren.
EnergielabelBouwjaarAandachtspunten
Label A2012 – 2024Verduurzaam onzuinige apparaten en kiest voor een WTW.
Label B1997 – 2008Zonnepanelen en hybride warmtepomp.
Label C1983 – 2002Kies voor nieuw glas, installeer zonnepanelen en isoleer het dak.
Label D1974 – 1985Het isoleren van cv leidingen.
Label E1969 – 1979Vloer-, dak- en spouwmuurisolatie incl. zonnepanelen.
Label F1950 – 1969Spouwmuur-, dak- en vloerisolatie.
Label Gt/m 1931Isolatie van vloer, dak en muren.

Eenvoudig het goedkoopste energielabel regelen?

Bekijk alle adviseurs en regel het nog deze week

Isoleren van de woning

Isolatie is altijd de belangrijkste stap voor een label A of B woning. Met grondige isolatie verhinder je dat gewonnen warmte weer kan ontsnappen. Dankzij isolatie zullen de stookkosten verminderen en profiteer je van een gezond binnenklimaat. Waar je moet beginnen is vooral afhankelijk van de RC-waardes van de woning. Het bouwjaar van het huis zegt vaak al veel over de mate van isolatie. Je kunt ook de vorige bewoners vragen wat zij aan isolatie gedaan hebben. Een bouwtechnische keuring of thermografisch onderzoek met warmtescan kan de probleempunten goed blootleggen. In de lijst hieronder check je de gemiddelde besparingen in het geval van een eengezinswoning met een hoogrendementsketel.

Isolatie keuzeTarievenBesparing (gas)Kostenbesparing
Dakisolatie€3900 – €51001050 m3€735
Vloerisolatie€1800 – €3700290 m3€203
Spouwmuurisolatie€1300 – €2250950 m3€665
HR++ glas€1750 – €2850360 m3€252
Onkosten en opbrengsten bij isolatiewerkzaamheden van een standaard huis.

Ventileren

In de situatie waarbij de isolatie in huis voldoende is, is het aan te raden dat er altijd genoeg frisse lucht in huis kan komen. Ventilatie is essentieel voor een comfortabel klimaat in huis. Slim en zuinig ventileren wil zeggen een prettige leefomgeving, zonder heel erg veel warmteverlies.

 • Zelfregelende roosters: Bij winddruk wordt de luchttoevoer automatisch beperkt.
 • Losse ventilatieunit: afzonderlijke ruimte doelgericht ventileren.
 • Balansventilatie met warmte terugwin unit: warmt koude lucht van buiten op met de warmte van de afgevoerde lucht.
 • Ventilatiewarmtepomp i.p.v. ventilatiebox: onttrekt warmte aan de ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen.

CV-ketel vervangen voor duurzaam alternatief

Het aansturen van de radiatoren en/of vloerverwarming vergt veel energie, met name gas. Veel woning beschikken nog over een gasketel. Je kunt kiezen voor een schoner alternatief die het mogelijk maakt om zonder gas te verwarmen. In onderstaande lijst kun je verschillende voorbeelden vinden.

 • Moderne HR-combiketel: Compact, stil, veilig en zuinig.
 • Een hybride warmtepomp: een combinatie van je HR-ketel en een warmtepomp.
 • Een all-electric warmtepomp: een stand-alone product dat de woning verwarmt op elektriciteit.
 • Zonneboiler: zonnecollectoren verwarmen een gesloten leidingsystemen en de boiler.
 • Infraroodpanelen: natuurlijke stralingswarmte in een specifieke ruimte.

Zonnepanelen aanschaffen

Als je jouw woning hebt geoptimaliseerd kan je een inschatting maken van de benodigde hoeveelheid stroom. Deze energie kan je zelf genereren door zonnepanelen te laten installeren. De nieuwste panelen kunnen wel 40 jaar mee en na gemiddeld 7 jaar zijn ze terugverdiend.

 • Zonnepanelen wekken stroom op bij daglicht.
 • Een set met 10 zonnepanelen kost om en nabij de €5400 en heb je terugverdiend binnen 7,5 jaar.
 • Elektriciteit dat je niet zelf gebruikt kan je terugleveren aan de energieleverancier (salderen). Hiervoor ontvang je hetzelfde tarief als waarvoor je kWh inkoopt.

energielabel-oosthuizen-1474

Energielabel voor bedrijfspanden

Je dient te beschikken over een energielabel voor een kantoor in situaties van verkoop en verhuur van een bedrijfsgebouw van minimaal 50m2. Deze verplichting is relevant voor alle utiliteitsgebouwen zoals een kantoorgebouw, scholen, horecagelegenheden, en publiek toegankelijke panden zoals een bibliotheek. Heeft het pand meer dan 100 m2 gebruiksoppervlakte, en is 50% of meer van deze ruimte geschikt als kantoorruimte? In die situaties moet het pand vanaf 2023 minimaal een energielabel C hebben. Ook moeten bedrijven en organisaties die hun vestiging in een publiek toegankelijke ruimte hebben vanaf 250 m2 dat energielabel in het zicht ophangen, bijvoorbeeld bij de receptie of ingang. Lees ook meer over Bouwkundig rapport.

 • Bij de notariële overdracht van kantoorpanden is een energielabel noodzakelijk.
 • Dit is noodzakelijk voor alle bedrijfspanden, overheidsgebouwen, winkels en horeca.
 • Voor industriële bedrijfsruimten geldt er een ontheffing.
 • Bedrijfsgebouwen met een oppervlakte van meer dan 100m2 (met minimaal 50% als kantoorfunctie) moeten in 2023 een milieulabel C of beter hebben.
 • In grote openbare gebouwen met een oppervlakte van meer dan 250 m² hoort het label zichtbaar te zijn voor bezoekers.

Veelgestelde vragen over het woninglabel

Wat is het energielabel voor woningen?
Het energielabel maakt duidelijk het energieverbruik van een woning. Hoe minder fossiele energie de woning gebruikt, des te hoger het woninglabel. De energie-index start bij energielabel A/B (heel zuinig) tot en met de slechtste label F/G (hoog verbruik).

Heb ik verplicht een energielabel nodig?
Ja, wanneer jij het huis in de verkoop of verhuur gaat zetten moet je aan kunnen tonen wat de erkende deskundige van de woning vond. Deze gegevens moeten vermeld worden in de advertenties (makelaar). Ontbreekt het label, dan zijn boetes van €170 op te leggen door de autoriteit.

Hoe kan ik zelf een label aanvragen?
Voor een definitief label moet je een deskundige energiedeskundige in Oosthuizen thuis laten langskomen voor een onderzoek. Middels QBIS.nl kun jij snel een energiespecialist vinden. Deze adviseur komt bij je thuis bekijkt de aanwezige isolatie en de installaties. Deze persoon bepaalt het uiteindelijke label het registreert het definitieve label in de EP-online database. De dossierstukken krijg je per mail en eventueel kun je het ook online (Mijn Overheid) inzien (gemeente Edam-Volendam).

Wat bepaalt mijn energielabel?
De expert houdt rekening met het bouwjaar van de woning, het type huis, grootte van de woning en andere aspecten als soort glas, type isolatie, de manier waarop het huis verwarmd en geventileerd wordt en of er ook energie wordt gewonnen met een warmtepomp of zonnepanelen. Middels deze documentatie wordt vastgesteld hoeveel energie nodig is voor de centrale verwarming van een gebouw en welk deel uit hernieuwbare bronnen komt. Uiteindelijk zal de benodigde labelletter met je gedeeld worden.

Wat zijn de huidige kosten van een energielabel?
De tarieven van het energielabel variëren tussen de €175,00 en €440,00. De uiteindelijke prijs is afhankelijk van het type woning, hoeveel tijd de adviseur nodig denkt te hebben en de reeds aanwezige details van de woning (tekeningen of het bestek). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Oosthuizen doe je door veel energieadviseur te vergelijken die hun werkgebied hebben liggen binnen de provincie Noord-Holland.

Hoe werkt het opvragen van mijn huidige energielabel?
Om jouw huidige label in te zien kan je het beste gaan naar de website www.energielabel.nl. Kies huur- of koopwoning en vul jouw postcode (1474) en het huisnummer in de zoekbalk in. Je krijgt nu het label van jouw woning te zien. Belangrijk: wordt er een voorlopig energielabel getoond? Dit is geen officieel document en wordt dus ook niet geaccepteerd bij een verkoop of verhuur. Je moet het voorlopige label veranderen in een definitief huislabel. Ga direct aan de slag: energielabel huis Oosthuizen opvragen.

Plaats een reactie