Energielabel Deurze

Direct energielabel aanvragen

Snel een voordelig een energielabel aanvragen voor jouw woning in Deurze? Vanaf 2015 is er een nieuw energielabel voor woningen gelanceerd. Het certificaat toont hoe zuinig jouw woning is en toont praktische mogelijkheden om het te verduurzamen. Ga je je huis verkopen? In dat geval is een definitief energielabel in Deurze verplicht. Op onze vergelijkingssite lees je nuttige info over het aanvragen van een nieuw certificaat. Daarnaast is er ook een overzicht met plaatselijke energieadviseurs en bekijk je handige tips & tricks bij het verduurzamen van jouw woning.

 • Het energielabel geeft aan of een woning veel of weinig energie verbruikt.
 • Het is verplicht bij de verkoop, verhuur en oplevering van woningen en appartementen.
 • We delen het op in 7 labels: Energielabel A & B (zeer zuinig) t/m F & G (ontzettend onzuinig).
 • De afgelopen jaren regelde je een VEL (vereenvoudigd label) zelf via internet. Sinds 2021 is daar verandering in gekomen.
 • Je regelt dit tegenwoordig via een energieadviseur in Deurze die de woning inspecteert en een label opmaakt.
 • Het keurmerk – inclusief een rapport met adviespunten – kost (afhankelijk van het type woning) tussen de €135,00 & €435,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Deurze

Het energielabel geeft een indicatie van de energieprestatie van een woning. Alle woningbezitters hebben in 2015 een voorlopig energielabel van de overheid ontvangen. Wanneer je jouw woning gaat verkopen of verhuren, dan moet je een definitief energielabel kunnen overhandigen. Sinds 2021 is er een nieuwe methode die we ook wel kennen als NTA8800. Je moet tegenwoordig een bevoegde energieadviseur uitnodigen. Deze expert zal thuis langskomen bekijkt de aanwezige isolatie en de installaties. Voor jou als woningbezitter betekent dit wel dat je meer moet betalen. In het stappenplan hieronder vind je precies hoe jij zo’n voordelig energielabel in Deurze regelt.

5-stappenplan energielabel aanvragen

 1. Bekijk alle energiedeskundigen

  Op de website www.centraalregistertechniek.nl tref je alle officiële energieadviseurs die een energielabel mogen registreren. Zoek op adresgegevens (9457) om een erkend deskundige in Deurze te contacteren.

 2. Voorbereiding op afspraak

  Maak een keuze voor een deskundige en probeer een afspraak in te plannen. Het is belangrijk dat je alle relevante informatie van de woning paraat hebt. Onder andere bouwtekeningen, EPC berekeningen en andere technische informatie.

 3. De inspectie

  De erkend energiedeskundige komt thuis bij je langs en kijkt hoeveel energie er nodig is om de woning te verwarmen. De duur van het bezoek is ongeveer 2 uur.

 4. Inschrijven van het label

  De EP-adviseur in Deurze rekent alles door, bepaalt het label en voert de registratie door in de het EP-Online systeem.

 5. Inzicht in jouw label

  Als alle werkzaamheden zijn gedaan ontvangt men per email een PDF van de energie index met daarbij de specificaties en verbetermogelijkheden. Het label is 10 jaar geldig en dien je te overhandigen aan een geïnteresseerde koper. Het document wordt ook opgeslagen in je Mijn Overheid omgeving.

Meer informatie over een particulier energielabel?

Check alle energieadviseurs en regel het snel

De actuele kosten van een energielabel

De kosten van een definitief energielabel komen uit tussen de €120,00 – €360,00. In de vergelijker hieronder vind je de huidige kosten van een energielabel deskundige Deurze. Direct een offerte? Klik hier om alle (lokale) specialisten te bekijken. Je vind hier ook adviseurs in Eleveld, Geelbroek, Ekehaar, Eldersloo en Nijlande. De tarieven worden gecalculeerd a.d.h.v. verschillende factoren.

 1. Het soort huis (tussenwoning, villa, appartement, twee-onder-een kap, hoekwoning).
 2. De hoeveelheid uur die de bouwinspecteur nodig heeft.
 3. De informatie die voorhanden is (tekeningen, facturen of gegevens van de CV-installatie).
 4. De gekozen energiecoach en het bijbehorende tarief.
Categorie huisGroottePrijsindicatie
Studio/Appartement60 m2€ 179,00
Tussenwoning105 m2€ 209,00
Hoekwoning145 m2€ 284,00
Vrijstaand200 m2€ 356,00
Kostenoverzicht woninglabel Deurze.

Gecertificeerde energieadviseurs in Deurze vergelijken

Binnenkort je definitief energielabel aanvragen? Daarvoor moet je zoeken naar een erkend deskundige energielabel Deurze. Het platform om deze inspecteur op te zoeken is CentraalregisterTechniek.nl. Je kunt vanuit hier doorklikken naar het QBISnl register. In het register kom je in contact met gecertificeerde specialisten (BRL9500). Om het proces in gang te zetten bekijk je in de lijst hieronder een aantal uitgelichte adviseurs waar je verrassend eenvoudig een certificaat kunt regelen voor gunstige prijzen.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Tips voor een lager energieverbruik

Woon jij in een milieu-onvriendelijk huis, en wil je de maandelijkse lasten verlagen door de energieprestatie te verbeteren?Middels de juiste energiebesparende maatregelen kan je ook jouw woning verduurzamen tot een huis met label A of B. Het aanbrengen van de juiste isolatie is het startpunt. Op die manier zorg je dat er geen warme (of koude) lucht kan ontsnappen. In de volgende stap leg je de nadruk op de opties voor energie opwekken. Je leest hier ook alle informatie over Besparen op energie.

Advies: Op de informatieve website https://www.verbeteruwhuis.nl controleer je – nadat je wat vragen hebt beantwoord – verbeteropties voor een gunstiger energielabel. Voer de check uit.

Bekijk de voordelen van een zuinig energielabel woning Deurze

 • Een duurzame woning en besparen op de maandelijkse energielasten.
 • Een aangenaam binnenklimaat: geen last van koudeval en/of tocht.
 • Een B- of A woning is goed voor het klimaat want stoot minder CO2 uit.
 • Waarde van de woning stijgt.
 • In sommige gevallen biedt de bank een rentekorting.
 • Er bestaan gunstige subsidies om een gebouw duurzaam te maken.
 • De energiecoach in Deurze kan je daar ook alles over vertellen.
EnergielabelBouwjaarOptimalisaties
Label A2013 – 2022Stap volledig van het gas af en warmteopslag.
Label B2002 – 2006Een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen laten leggen.
Label C1987 – 2001Spouwmuur isoleren en vloer- en dakisolatie verbeteren.
Label D1976 – 1984Leg de nadruk op goede degelijke vloerisolatie.
Label E1967 – 1977Vloer-, dak- en spouwmuurisolatie incl. zonnepanelen.
Label F1949 – 1967Isoleren en plaatsen van dubbelglas.
Label Gt/m 1943Isoleren en plaatsen van dubbelglas.

Eenvoudig het goedkoopste energielabel regelen?

Vind de goedkoopste aanbieder en regel het binnen een paar dagen

Woningisolatie

Isolatie is altijd de basis van een duurzame woning. Door goede woningisolatie toe te passen voorkom je dat warme lucht weer kan ontsnappen. Met isolatie gaan je stookkosten direct omlaag en krijg je een comfortabel binnenklimaat. Welke onderdelen je als eerste moet isoleren wordt bepaald door hoe en waar de woning op dit moment geïsoleerd is. Het bouwjaar van het huis is vaak een goede indicator hiervoor. Bekijk ook bouwtekeningen en informeer bij de vorige bewoners. Een bouwtechnische keuring of een thermografische inspectie laat in één oogopslag zien waar warmte verloren gaat. In de lijst hieronder doorzoek je de doorsnee besparing voor een gemiddelde eengezinswoning met een hr combiketel.

Isolatie keuzeKostenBesparing gas (m3)Besparing in €
Dakisolatie€3800 – €5000830 m3€556
Vloerisolatie€1100 – €3000390 m3€261
Spouwmuurisolatie€1400 – €2450760 m3€509
HR++ glas€2000 – €2950400 m3€268
Tarieven en besparingen bij het isoleren van een gemiddelde woning.

Ventileren

Op het moment dat een gebouw al volledig is geïsoleerd, is het aan te raden dat de luchtstromen in het pand worden verbeterd. Ventilatie is bepalend voor een comfortabel binnenklimaat. Zuinig en slim ventileren houdt in een prettig wooncomfort zonder dat je veel energie verliest.

 • Zelfregelende roosters: rooster in ramen of deuren zorgen voor schone lucht.
 • Lokale ventilatie-unit: regelt de ventilatie in één ruimte.
 • Balansventilatie met warmte terugwin unit: warmt koude lucht van buiten op met de warmte van de afgevoerde lucht.
 • Ventilatiewarmtepomp i.c.m. CV/HR ketel: maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht en verwarmt de CV-ketel voor.

Woning gasloos verwarmen

Een huis verwarmen vergt jaarlijks heel wat gas. In de praktijk gaat dit vaak nog met gasgestookte HR-ketels. Je kunt kiezen voor een duurzame oplossing om je woning warm te stoken zonder gas. In de volgende opsomming vind je een aantal systemen.

 • Moderne HR-combiketel: een veel hoger rendement dan traditionele CV-ketels.
 • Een hybride warmtepomp: werkt op stroom en koppel je aan de CV-ketel.
 • Een all-electric warmtepomp: met dit systeem heb je helemaal geen gas meer nodig.
 • Zonneboiler: zorgt op een duurzame manier voor warm tapwater.
 • Infraroodpanelen: lokaal verwarmen met een gunstig energieverbruik.

Stroom opwekken met zonnepanelen

Zodra je jouw woning hebt geïsoleerd en voorzien hebt van een nieuwe HR-ketel of warmtepomp kan je uitrekenen hoeveel kwH-stroom je nodig hebt. De totale stroom kan je zelf genereren door zonnepanelen te laten leggen. Ze gaan ontzettend lang mee (tot wel 30 jaar) en je verdient ze al binnen 6 – 8 jaar helemaal terug.

 • Zonnepanelen wekken stroom op bij daglicht.
 • Een volledige set met 10 zonnepanelen koop je vanaf €4700 en heeft een terugverdientijd van ongeveer 8,5 jaar.
 • De stroom die over is en je niet verbruikt gaat naar het net (salderen). Voor deze zonnestroom ontvang je dezelfde prijs als waarvoor jij het bij de energieleverancier inkoopt.

energielabel-deurze-9457

Voordelig energielabel voor bedrijfspandEen geldig energielabel voor je bedrijf is nodig wanneer er een verkoop- of verhuurcontract wordt opgesteld van een bedrijfspand vanaf 50m2. Deze verordening is opgesteld voor utiliteitsgebouwen als een kantoorgebouw, scholen, restaurants, en publiek toegankelijke panden zoals bibliotheken. Is het gebouw groter dan 100m2, en is 50% of meer van deze ruimte geschikt als kantoorgebouw? In die situaties moet het pand per 2023 minimaal energielabel C hebben. Tevens moeten organisaties (bijvoorbeeld ziekenhuizen of supermarkten) die gevestigd zijn in publieke gebouwen met een oppervlakte van ten minste 250 m2 het label zo ophangen dat iedereen dit kan zien, bijvoorbeeld bij de receptie of ingang. Op deze website vind je ook alles over Energieprestatiecertificaat.

 • Bij verkoop, verhuur of oplevering van een zakelijke ruimte is een energielabel noodzakelijk.
 • Op dit moment geldt deze verplichting voor bedrijfspanden, overheidsgebouwen, winkels en horeca.
 • Voor productiehallen en loodsen geldt er op dit moment geen verplichting.
 • Bedrijfsgebouwen met vloeroppervlaktes van 100 m2 of meer (waar meer dan de helft wordt gebruikt als kantoor) moeten met ingang van 2023 minimaal de beschikking hebben over milieulabel C.
 • In grotere openbare ruimtes van minimaal 250 m2 moet dit label duidelijk in het zicht worden opgehangen.

Vaak gestelde vragen (FAQ) over woninglabels

Wat houdt het energielabel in?
Het energielabel geeft een indicatie van hoe energiezuinig een woning is. Hoe efficiënter de woning verwarmd wordt, hoe beter het woninglabel is. De zogenaamde energie-index loopt van energielabel A/B (zeer milieuvriendelijk) tot en met de rode labels F en G (ontzettend onzuinig).

Is het energielabel verplicht?
Ja, als jij een woning wilt verkopen of verhuren dan moet je laten zien wat het definitieve energielabel is. Deze details moet je ook tonen in de advertenties (makelaar). Heb je geen geldig label, dan kan jij mogelijk een boete van €170 verwachten.

Hoe vraag ik voor mijn huis een label aan?
Voor een erkend label moet je een bevoegde energiedeskundige in Deurze thuis laten komen. Op www.Qbis.nl zijn alle energiespecialisten te vergelijken. Deze vakman moet fysiek bij je thuis komen en bekijkt hoe milieuvriendelijk het huis is. Deze expert bepaalt het uiteindelijke label en registreert deze in de database EP-Online. De definitieve berekeningen ontvang je per mail en daarnaast is het op te vragen via Mijn Overheid (gemeente Aa en Hunze).

Wat bepaalt mijn energielabel?
Een expert controleert het jaar waarin het huis is gebouwd, het type woning, m2 woonoppervlakte en andere woningkenmerken zoals kozijnen (hout/kunststof) + ramen, de manieren van isoleren, de ventilatie en verwarming oplossingen in het gebouw en of er ook energie wordt gewonnen met een warmtepomp of zonnepanelen. Met deze complete analyse kan worden berekend wat de totale energiebehoefte is voor het leveren van warm water en de verwarming van jouw huis en hoeveel van deze energie uit hernieuwbare bronnen komt. Daarna zal de adviseur het labelletter definitief vaststellen en inschrijven.

Hoe duur is een energielabel?
De kosten van je energielabel schommelen tussen de €100,00 & €405,00. De investering wordt berekend a.d.h.v. het woonoppervlakte, het aantal uren dat de adviseur nodig heeft en de beschikbare documentatie (tekeningen en installatietechnische gegevens). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Deurze doe je door verscheidene adviseurs naast elkaar te zetten die hun werkgebied hebben liggen rondom de provincie Drenthe.

Mijn energielabel opvragen, hoe doe ik dat?
Hiervoor kan je het beste gaan naar www.energielabel.nl. Kies voor huur/koopwoning en vul de postcode (9457) en huisnummer in. Je krijgt nu meteen te zien welk label je hebt. Kijk uit: krijg je een voorlopig energielabel te zien? Dit is slechts een inschatting en geen formeel document en kan je dus niet gebruiken. Je moet dit dus eerst aanpassen naar een definitief label. Krijgt direct inzicht: energielabel huis Deurze opvragen.

Plaats een reactie