Energielabel Ekehaar

Direct energielabel aanvragen

Wil je graag een energielabel aanvragen voor jouw woning in Ekehaar? Per 1 januari 2015 moet elke woning een energielabel hebben. Het document laat zien hoe milieuvriendelijk een huis is en biedt handige maatregelen om de energierekening verder terug te dringen. Ben je van plan jouw woning te verkopen of verhuren? In dat geval is een definitief energielabel in Ekehaar verplicht. Op www.energielabelprijzen.nl bieden wij uitgebreide informatie over het aanvragen van jouw keurmerk. In aanvulling daarop kunnen verschillende energieadviseurs vergeleken worden en hebben wij concrete tips hoe jij jouw woning groener kunt maken.

 • Het energielabel geeft aan of een woning veel of weinig energie verbruikt.
 • Het is een verplichting bij de verkoop, verhuur en oplevering van woningen en appartementen.
 • We delen het op in 7 klassen: Energielabel A of B (groen label) t/m F/G (niet milieuvriendelijk).
 • Tot voor kort was het mogelijk zelf een VEL (vereenvoudigd label) op te vragen. Dit beleid is in 2021 gewijzigd.
 • Je dient nu eerst een afspraak te maken met een energieadviseur in Ekehaar die het huis inspecteert en het label registreert.
 • Het label – incl. verbetermogelijkheden – kost je ongeveer tussen de €110,00 en €420,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Ekehaar

Het energielabel geeft een indicatie van de energiezuinigheid van een woning. Alle huiseigenaren namen in 2015 een eerste voorlopige energielabel in ontvangst. Op het moment dat je jouw woning gaat verkopen of verhuren, dan heb je een definitief energielabel nodig. Sinds kort is er een nieuwe methode waarbinnen het label wordt opgesteld (NTA8800). Je moet om die reden een gecertificeerde energieadviseur thuis laten komen. Deze energie-specialist moet fysiek bij je thuis komen en berekent precies hoeveel energie de woning gebruikt. De tarieven zijn echter een stuk ongunstiger. In het gedeelte hieronder check je hoe jij zo’n voordelig energielabel in Ekehaar regelt.

Energielabel aanvragen in 5 stappen

 1. Kom in contact met een energiedeskundige

  Via het platform centraalregistertechniek.nl tref je alle gecertificeerde energieadviseurs die een energielabel mogen vastleggen. Voor relevante lokale resultaten gebruik je jouw postcode (9454) om een erkend deskundige in Ekehaar te traceren.

 2. Afspraak en voorbereiding

  Klik op een specialist en probeer een afspraak in te plannen. Het is handig als je alle essentiële informatie van je woning paraat hebt. Voorbeelden zijn bouwtekeningen, EPC-berekeningen facturen van verbetermaatregelen.

 3. Het onderzoek

  Zo’n erkend energiedeskundige komt thuis bij je langs en bekijkt de aanwezige isolatie en de installaties. Deze ronde duurt plusminus 2,5 uur.

 4. Inschrijven van het label

  De EP-adviseur in Ekehaar maak zijn of haar berekening, bepaalt het label en voert de registratie door in de het EP-Online systeem.

 5. Database met labels bekijken

  Na afloop van de inspectie krijg jij per mail een PDF van het document incl. de geconstateerde punten en concrete energiebesparende maatregelen. De geldigheidsduur van het label is 10 jaar en dien je over te dragen wanneer je de woning gaat verhuren of verkopen. Je kunt het ook bekijken in MijnOverheid.

Meer informatie over een particulier energielabel?

Doorzoek de energieadviseurs en vind de laagste prijs

De actuele kosten van een energielabel

De kosten van een definitief energielabel variëren tussen de €125,00 – €360,00. In de vergelijker hieronder vind je de gemiddelde tarieven van een energielabel deskundige Ekehaar. Wil je dit direct regelen? Klik hier om de adviseurs met elkaar te vergelijken. Check ook adviseurs in Eldersloo, Nijlande, Rolde, Nooitgedacht en Marwijksoord. De offerte kosten komen tot stand door verschillende factoren.

 1. Categorie woning (hoekwoning, twee-onder-een kap, appartement, vrijstaand, villa).
 2. De tijd (in uren) die de bouwinspecteur bezig is.
 3. Vooraf verkregen inzicht in het huis (tekeningen en facturen van verbetermaatregelen).
 4. De energiecoach of adviseur die je kiest.
Soort woningWoonruimte (m2)Prijsindicatie
Klein appartement55 m2€ 179,00
Rijtjeswoning100 m2€ 216,00
2-onder-1-kap160 m2€ 273,00
Villa175 m2€ 350,00
Prijzen woninglabel Ekehaar.

Alle energieadviseurs in Ekehaar vergelijken

Snel en simpel het definitieve energielabel aanvragen? Daarvoor moet je een afspraak maken met een erkend deskundige energielabel Ekehaar. Het adres om deze vakmannen te treffen is www.centraalregisterTechniek.nl. Daar open je het QBISnl register. In deze database vind je deskundige inspecteurs (BRL9500). Voor jouw gemak vind je in onze vergelijkingstabel diverse (landelijke) experts waar je direct een woninginspectie kunt aanvragen voor gunstige prijzen.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Energieprestaties van mijn woning verbeteren

Woon jij in een milieu-onvriendelijk huis, en wil jij graag lagere energielasten en de energieprestatie verbeteren? Door gebruik te maken van energiebesparende maatregelen kan je ook jouw woning updaten naar een label-B huis. Aan de basis staat altijd isoleren. Daardoor realiseer je een setting waarbij het in de winter lekker warm blijft, en in de zomer heerlijk koel. Zodra dit in orde is verleggen we de focus op het zelf energie opwekken. Op deze website lees je ook meer over G energielabel.

Let op: Op de onafhankelijke website https://www.verbeteruwhuis.nl bekijk je – nadat je wat vragen hebt beantwoord – handige verbeteropties voor een groen energielabel. Achterhaal de mogelijke besparingen.

Voordelen van een zuinig energielabel woning Ekehaar

 • Een milieuvriendelijke woning en besparen op de maandelijkse energielasten.
 • Een aangenaam klimaat in huis: geen tocht meer bij de ramen.
 • Een huis met het milieulabel A of B draagt bij aan een beter milieu.
 • De waarde van het huis neemt toe.
 • In sommige gevallen biedt de bank een rentekorting.
 • Je kunt gebruik maken van veel subsidies voor de renovatie van een woning.
 • De energiecoach in Ekehaar kan je daar ook alles over vertellen.
EnergielabelBouwjaarPunten van aandacht
Label A2014 – 2022All-electric warmtepomp voor nul-op-de-meter.
Label B2002 – 2004Vaak zijn zonnepanelen en warmtepomp genoeg voor label A.
Label C1988 – 2004Isolatie van ramen (HR+++ glas) en zonnepanelen.
Label D1972 – 1984Enkelglas vervangen voor dubbelglas of HR+ glas.
Label E1969 – 1975Isoleren van de (spouw) muren, dak en vloer + zonnepanelen.
Label F1946 – 1966Isoleren van de (spouw) muren, dak en vloer.
Label Gt/m 1926Isoleren van de gehele woning.

Snel het goedkoopste energielabel regelen?

Vergelijk experts en regel het binnen 1 week

Isolatie van je woning

Isolatie is de belangrijkste voorwaarde voor een woning met een laag verbruik. Door goede woningisolatie toe te passen verhinder je dat de gerealiseerde warmte naar buiten ontsnapt. Hierdoor dalen de stookkosten in de winter en heb je een optimaal wooncomfort. Waar je moet beginnen ligt aan de Rd-, Rc en lambdawaarde. Het bouwjaar van het huis geef inzicht in de vermoedelijke staat. Buren, en zeker ook vorige bewoners, weten vaak ook meer. Een bouwtechnische keuring of warmtescan toont plaatsen waar isolatie ontbreekt. Hieronder bekijk je de mogelijke besparingen bij een normale eengezinswoning met een standaard hr combiketel.

Manier van isolerenOnkostenBesparing GasBesparing in €
Dakisolatie€3000 – €6000815 m3€522
Vloerisolatie€1100 – €3200375 m3€240
Spouwmuurisolatie€1350 – €2200745 m3€477
HR++ glas€1650 – €2800385 m3€246,4
Kosten en jaarlijkse opbrengsten bij het isoleren van een gemiddelde woning.

Ventileren

Indien de isolatie in huis voldoende is, moet je zorgen dat er gekeken wordt naar de opties voor frisse lucht. Ventilatie is belangrijk voor een comfortabel leefklimaat. Zuinig en slim ventileren betekent een gezonde leefomgeving, zonder heel erg veel warmteverlies.

 • Winddrukgeregelde roosters: roosters in de ramen of kozijnen reageren op de winddruk.
 • Lokale ventilatie-unit: afzonderlijke ruimte doelgericht ventileren.
 • Balansventilatie met WTW: win warmte uit de woning terug door het opnieuw in de woning te blazen.
 • Ventilatiewarmtepomp i.c.m. CV/HR ketel: onttrekt warmte aan de ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw.

CV-ketel zonder gas?

De verwarming in een huis kost in de meeste huizen veel gas. Doorgaans wordt hiervoor een HR-ketel op gas gebruikt. Overweeg een groen alternatief die nauwelijks of helemaal geen gas gebruikt. Onderstaand bieden we een aantal suggesties.

 • Innovatieve hoogrendementsketel: zeer zuinig en efficiënt.
 • Een hybride warmtepomp: een samenwerking tussen de CV-ketel en een warmtepomp.
 • Een all-electric warmtepomp: werkt volledig op stroom waardoor de CV-ketel de deur uit kan.
 • Zonneboiler: systeem met boiler en zonnecollectoren voor de CV en tapwater.
 • Infraroodpanelen: zorgen voor gerichte verwarming, ideaal in bijv. de badkamer.

Zonnepanelen plaatsen

Op het moment dat je jouw woning hebt geïsoleerd en voorzien hebt van een nieuwe HR-ketel of warmtepomp weet je in grote lijnen hoeveel stroom er nodig is. De benodigde stroom kan je schoon en duurzaam opwekken door zonnepanelen te laten leggen. De nieuwste panelen kunnen wel 40 jaar mee en binnen 5 – 8 jaar heb je ze al terugverdiend.

 • Zonnepanelen vangen het licht op en zetten dit om in elektrische energie.
 • Een pv-systeem van 10 zonnepanelen kost gemiddeld €4300 en heeft een verrassend korte terugverdientijd van gemiddeld 8,5 jaar.
 • De elektriciteit die je niet gebruikt lever je terug aan het elektriciteitsnet (salderen). Voor dit stukje ontvang je dezelfde prijs als waartegen je de energie afneemt.

energielabel-ekehaar-9454

Energielabel voor je bedrijfspand regelen

Het is verplicht voor een kantoorpand om een energielabel te hebben wanneer er een verkoop- of verhuurcontract wordt opgesteld van een zakelijk pand (indien groter dan 50 m2). De regelgeving richt zich op alle soorten utiliteitsgebouwen zoals een kantoorgebouw, onderwijsgebouwen, showrooms, en publieke panden zoals verzorgingshuizen. Beschikt het gebouw over meer dan 100 m2 ruimte, en wordt dit voor ten minste 50% ingezet als kantoorruimte? In dat geval is het plicht dat deze gebouwen in 2023 de beschikking hebben over energielabel C of hoger. Daarbij moeten organisaties zoals winkels, banken of hotels die hun vestiging in een publiek toegankelijke ruimte hebben met een ruimte van minimaal 250 m2 dat energielabel in het zicht ophangen, zoals in de ontvangsthal. Op deze website lees je ook alles over Verplichting energielabel.

 • Bij het het officiële verkoopmoment van een kantoorgebouw is een energielabel verplicht.
 • Deze wetgeving is van toepassing voor bedrijfspanden met een gebruiksoppervlakte van 50 m2.
 • Voor schuren en garages geldt de verplichting niet.
 • Bedrijfsgebouwen met een oppervlakte van meer dan 100m2 (minimaal 50% als kantoor) moeten wettelijk gezien vanaf 2023 beschikken over een milieulabel C of hoger.
 • In grote publieke gebouwen van 250m2 of groter moet het energielabel duidelijk zichtbaar voor het publiek worden opgehangen.

Veelgestelde vragen over het woninglabel

Wat is het energielabel voor woningen?
Het energielabel maakt duidelijk de actuele staat en de energieprestatie van een object. Hoe minder fossiele energie de woning gebruikt, hoe hoger de score op het woninglabel. De zogenaamde energie-index loopt van energielabel A/B (duurzaam) en gaat verder tot F of G (niet duurzaam).

Heeft elke woning een energielabel verplichting?
Ja, in de situatie waarin je het huis zal gaan verhuren of verkopen moet jij duidelijk kunnen maken welk energielabel het huis toegekend is. Deze details moet je ook tonen in de advertenties (makelaar). Heb je geen geldig label, dan kun je een boete van €170 krijgen.

Hoe is het label aan te vragen?
Voor een officieel label moet je een gecertificeerde energiedeskundige in Ekehaar thuis laten langskomen voor een onderzoek. Aan de hand van QBIS.nl doorzoek je alle energiespecialisten. Een adviseur bezoekt jou op locatie en bekijkt hoe milieuvriendelijk het huis is. De deskundige berekent de energieprestaties en registreert deze in de database EP-Online. De definitieve berekeningen ontvang je per mail en je kunt het vinden in Mijn Overheid (gemeente Aa en Hunze).

Wat bepaalt mijn energielabel?
Een vakman analyseert het jaar waarin het gebouw is neergezet, het soort gebouw, m2 woonruimte en ook naar specifieke zaken als soort glas, hoe de woning geïsoleerd is, de manier waarop het huis verwarmd en geventileerd wordt en de aanwezige systemen voor energieopwekking (zonnecellen / warmtepomp). Aan de hand van deze inspectie kan worden berekend hoeveel energie nodig is voor het leveren van warm water en de verwarming van de woning en hoeveel van deze energie uit hernieuwbare bronnen komt. Vervolgens zal de benodigde labelletter met je gedeeld worden.

Wat zijn de kosten van een energielabel?
De onkosten van het energielabel variëren tussen de €160,00 en €435,00. De investering is afhankelijk van de omvang van de woning, het aantal uren dat de adviseur nodig heeft en de hoeveelheid informatie die er is (tekeningen en andere technische informatie). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Ekehaar kun jij het beste doen door enkele aanbieders te contacteren die hun dienst aanbieden in en rondom de provincie Drenthe.

Hoe kan ik snel mijn huidige energielabel opvragen?
Om jouw huidige score te bekijken surf je naar het platform energielabel.nl. Selecteer je type woning en voer jouw postcode (9454) en het huisnummer in. Je ziet nu meteen het label en de geldigheid. Let op: laat het systeem een voorlopig energielabel zien? Dit is geen officieel document en mag je dus niet bij een woning overdracht gebruiken. Je moet dit dus eerst aanpassen naar een definitief label. Bekijk het direct online: energielabel huis Ekehaar opvragen.

Plaats een reactie