Energielabel Schipborg

Direct energielabel aanvragen

Eenvoudig en betaalbaar een energielabel aanvragen voor jouw woning in Schipborg? Vanaf 1 januari 2015 heeft elke woning een (voorlopig) energielabel gekregen. Het certificaat geeft een indicatie van hoe zuinig jouw woning is en geeft nuttige verbeterpunten om het energieverbruik te verlagen. Ben je van plan jouw woning te verkopen of verhuren? In dat geval is een definitief energielabel in Schipborg verplicht. Op dit informatieplatform lees je praktische informatie over het regelen en aanvragen van een certificaat. Tevens kan je hier energieadviseurs vergelijken en lees je nuttige informatie hoe je jouw woning energiezuiniger kunt maken.

 • Het energielabel geeft aan of een woning veel of weinig energie verbruikt.
 • Sinds 2015 is het verplicht bij de verkoop, verhuur en oplevering van woningen en appartementen.
 • We delen het op in 7 categorieën: Energielabel A & B (zuinig) t/m F of G (erg onzuinig).
 • De laatste jaren vroeg je het VEL (vereenvoudigd label) gewoon online aan. Er geldt sinds 2021 andere wetgeving.
 • Je moet nu een afspraak maken met de energieadviseur in Schipborg die de kenmerken van de woning bekijkt en het label registreert.
 • Het keurmerk – inclusief suggesties om de woning te verduurzamen – kost (afhankelijk van het type woning) tussen de €190,00 en €370,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Schipborg

Het energielabel geeft inzicht in de actuele staat en de energieprestatie van een object. Alle woningbezitters namen in 2015 een eerste voorlopige energielabel in ontvangst. Wanneer je jouw woning gaat verkopen of verhuren, dan heb je een definitief energielabel nodig. In 2021 is er een nieuwe rekenmethode waarbinnen het label wordt opgesteld (NTA8800). Je moet daarom een bekwame energieadviseur thuis uitnodigen. Deze energie-adviseur zal thuis langskomen en bekijkt precies hoe energiezuinig de woning is. Het nadeel voor de consument is dat het veel duurder is. Hierna check je hoe jij zo’n voordelig energielabel in Schipborg moet regelen.

Snel en voordelig een energielabel aanvragen

 1. Vind een energiedeskundige

  Op www.centraalregistertechniek.nl doorzoek je alle gecertificeerde energieadviseurs die een energielabel mogen vastleggen. Zoek op adresgegevens (9469) om een erkend deskundige in Schipborg te vergelijken.

 2. Voorbereiding

  Maak een keuze voor een van de aangesloten adviseurs en bel of mail voor een afspraak. Het is belangrijk dat je alle actuele details van het gebouw beschikbaar hebt. Waar vaak om gevraagd wordt zijn bouwtekeningen, EPC berekeningen en andere technische informatie.

 3. Het onderzoek

  Zo’n erkend energiedeskundige komt thuis bij je langs en bekijkt de aanwezige isolatie en de installaties. Hieraan is hij ongeveer 1,5 tot 2,5 uur kwijt.

 4. Vaststellen van het label

  De EP-adviseur in Schipborg beslist uiteindelijk wat het label moet worden en zorgt ervoor dat alles wordt opgenomen in de EP-Online database.

 5. Het label via internet bekijken

  Wanneer alles achter de rug is ontvang je digitaal een PDF van het certificaat incl. de geconstateerde punten en een rapport met adviespunten. Het label is 10 jaar geldig en dien je te overhandigen op het moment dat je gaat verkopen. Je kunt het ook te allen tijde opvragen via Mijn Overheid.

Meer informatie over een particulier energielabel?

Vergelijk energieadviseurs en profiteer van aantrekkelijke tarieven

Kosten definitief energielabel vergelijken

De kosten van een definitief energielabel liggen vaak tussen de €130,00 – €355,00. In de bijgaande tabel tref je de huidige kosten van een energielabel deskundige Schipborg. Wil je dit direct regelen? Klik hier om de verschillende bedrijven met elkaar te vergelijken. Of bekijk adviseurs in Annen, Anloo, Gasteren, Anderen en Eexterzandvoort. De tarieven komen tot stand door verschillende onderdelen.

 1. Categorie woning (vrijstaand, tussenwoning, hoekwoning, twee-onder-een kap, villa).
 2. De benodigde tijd die de bouwinspecteur nodig heeft.
 3. De informatie die voorhanden is (tekeningen, facturen of gegevens van de CV-installatie).
 4. De vestigingslocatie van de energiecoach.
HuisGrootteKostprijs
Klein appartement60 m2€ 182,00
Rijtjeswoning115 m2€ 218,00
2-onder-1-kap160 m2€ 292,00
Villa185 m2€ 365,00
Kostenoverzicht woninglabel Schipborg.

Toonaangevende energieadviseurs in Schipborg vergelijken

Makkelijk en voordelig je definitief energielabel aanvragen? In dat geval heb je nodig een erkend deskundige energielabel Schipborg. Het portaal om deze vakmannen te treffen is CentraalregisterTechniek.nl. Op deze pagina vind je een link naar het QBISnl register. Daar tref je erkend deskundige specialisten (BRL9500). Om snel iets af te spreken tref je in de tabel hieronder verschillende (lokale) adviseurs waar je verrassend eenvoudig een woninglabel kunt aanvragen zonder al te veel kosten.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Je huis duurzamer maken in 4 stappen

Heb jij een woning met een rood of oranje label, en wil jij graag lagere energielasten en de energieprestatie verbeteren? Met slimme energiebesparende maatregelen kan men praktisch elk huis optimaliseren naar een label A/B/C woning. De basis is altijd een goede isolatie. Hierdoor zorg je ervoor dat de woning niet onnodig warmte laat ontsnappen. Pas daarna ga je juist verder in op zelf energie opwekken met een warmtepomp of zonnepanelen. Of klik door voor meer informatie over Goedkoopste energielabel.

Tip: Via de website van de overheid www.verbeteruwhuis.nl bekijk je – na het doorgeven van de gegevens van jouw woning – handige verbeteropties voor een groen energielabel. Voer de check uit.

Het gemak van een zuinig energielabel woning Schipborg

 • Een milieuvriendelijke woning met een lagere energierekening.
 • Een aangenaam binnenklimaat: het hele jaar een aangename temperatuur in huis.
 • Een energielabel A of B woning beperkt de CO-2 uitstoot.
 • De woning is interessanter op de woningmarkt.
 • Rentekorting (duurzaamheidskorting) bij de bank.
 • De overheid verstrekt royale subsidies als je kiest voor isolatie en andere duurzame verwarmingsbronnen.
 • De energiecoach in Schipborg kan je hierbij helpen.
EnergielabelBouwjaarAanpassingen
Label A2014 – 2023Blijf op de hoogte van de actuele ontwikkelingen.
Label B1999 – 2008Een warmtepomp en/of zonnepanelen laten installeren.
Label C1986 – 2000Laat een zonneboiler plaatsen indien je daar ruimte voor hebt.
Label D1974 – 1982Naïsoleren van vloer, gevel en dak.
Label E1968 – 1978Grondig isoleren en leggen van zonnepanelen.
Label F1951 – 1970Vloer, dak en muren isoleren.
Label Gt/m 1945Dak-, vloer-, bodem-, en muurisolatie.

Snel het goedkoopste energielabel regelen?

Bekijk alle adviseurs en regel het binnen 1 week

Isoleren

Isolatie is altijd de basis van een zuinig en comfortabel huis. Met grondige isolatie verhinder je dat de warmte in de woning je huis weer verlaat. Dankzij isolatie zullen de stookkosten verminderen en geniet je van een lekker warm huis. Waar je moet starten hangt af van de huidige isolatiewaarden. Het bouwjaar van het huis is vaak een goede indicator hiervoor. Vraag ook de vorige bewoners en/of buren. Een bouwtechnische keuring of warmtescan laat zien waar het aan isolatie ontbreekt. Hieronder check je de gemiddelde besparingen in het geval van een eengezinswoning met een hoog rendement ketel.

Soort isolatieOnkostenBesparing gas (jaar)Besparing in €
Dakisolatie€3300 – €5200885 m3€593
Vloerisolatie€1800 – €3700245 m3€164
Spouwmuurisolatie€1250 – €2500815 m3€546
HR++ glas€1850 – €2650455 m3€304,85
Kosten en baten van het isoleren van een gemiddelde eengezinswoning.

Ventileren

In de situatie waarbij jouw woning goed geïsoleerd is, moet je zeker stellen dat er voldoende frisse lucht in de woning komt. Ventilatie is van wezenlijk belang voor een aangenaam binnenklimaat. Zuinig en slim ventileren houdt in een prettig leefklimaat waarbij er constant frisse lucht wordt aangevoerd en er energie uit de vervuilde lucht wordt gehaald.

 • Zelfregelend rooster: rooster in ramen of deuren zorgen voor schone lucht.
 • Lokale ventilatie-unit: goedkope oplossing om 1 ruimte te ventileren.
 • Balansventilatie met warmteterugwinning: een gesloten ventilatiesysteem dat bestaat uit een ventilator en een warmte terugwin unit (WTW).
 • Ventilatiewarmtepomp als vervanging van je ventilatiebox: wint warmte terug uit ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw.

Woning gasloos verwarmen

Een huis verwarmen kost veel energie (vooral veel gas). Doorgaans wordt hiervoor een HR-ketel op gas gebruikt. Je kunt kiezen voor een meer innovatieve verwarmingsbron die nauwelijks of helemaal geen gas gebruikt. In de volgende opsomming staan enkele van deze producten.

 • Moderne HR-combiketel: Goedkoper en sneller je huis stoken.
 • Een hybride warmtepomp: perfecte tussenstap op weg naar een energieneutrale woning.
 • Een all-electric warmtepomp: met dit systeem heb je helemaal geen gas meer nodig.
 • Zonneboiler: de zonnecollectoren zetten energie om in warmte.
 • Infraroodpanelen: aangename warmte, beperkt luchtcirculatie.

Zonnepanelen op het dak

Wanneer je jouw woning hebt geoptimaliseerd weet je in grote lijnen hoeveel stroom er nodig is. De benodigde stroom kan je op een duurzame manier opwekken door te investeren in zonnepanelen. De nieuwste panelen kunnen wel 40 jaar mee en ze verdienen zich razendsnel terug, vaak al binnen 7 jaar.

 • Zonnepanelen wekken stroom op vanuit zonne-energie.
 • Een systeem van 10 zonnepanelen is er al vanaf €5400 en heeft een terugverdientijd van ongeveer 8 jaar.
 • De elektriciteit die je niet gebruikt kan je terugleveren aan de energieleverancier (salderen). Voor dit stukje krijg je dezelfde prijs als waarvoor jij het bij de energieleverancier inkoopt.

energielabel-schipborg-9469

Informatie over zakelijke energielabels voor bedrijven

Een geldig energielabel voor kantoren is verplicht in situaties van verkoop en verhuur van een bedrijfsgebouw van minimaal 50m2. Deze verordening is relevant voor alle utiliteitsgebouwen zoals kantoren, sportgebouwen, winkelcentra, en publiek toegankelijke gebouwen zoals een gemeentehuis. Beschikt het gebouw over meer dan 100 m2 ruimte, en is 50% of meer van deze ruimte geschikt als kantoorplekken? In dat kader moet het pand per 2023 minimaal een energielabel C hebben. Daarnaast moeten (overheids)organisaties die actief zijn in openbare gebouwen van meer dan 250 m2 het label duidelijk zichtbaar ophangen, zoals bij de ingang of welkomstruimtes. Op deze website vind je ook alles over Energielabel berekenen.

 • Bij de notariële overdracht van zakelijke panden moet je een officieel energielabel overleggen.
 • Deze regels worden toegepast bij bedrijfspanden en publiek toegankelijke ruimtes van 50 m2 en groter.
 • Voor schuren en garages geldt andere wetgeving.
 • Bedrijfsgebouwen met een oppervlakte van meer dan 100m2 (waar 50% of meer gebruikt wordt als kantoor) moeten wettelijk gezien vanaf 2023 een milieulabel C of beter hebben.
 • In publieke panden van minimaal 250 m2 moet elke passant dit label kunnen bekijken bij de entree.

FAQ – Veelgestelde vragen over het woninglabel

Wat is het energielabel voor woningen?
Het energielabels biedt inzicht in de actuele staat en de energieprestatie van een object. Hoe minder fossiele energie de woning gebruikt, hoe hoger de score op het woninglabel. Deze energie-index begint bij energielabel A/B (duurzaam) en loopt op tot G (vervuilend).

Is het aanvragen van een energielabel verplicht?
Ja, als je jouw huis verhuurt of verkoopt moet je inzicht bieden in wat de erkende deskundige van de woning vond. Deze details moet je ook tonen in de advertenties (makelaar). Doe je dit niet, dan is een boete van €170 niet uitgesloten.

Hoe moet ik een label aanvragen?
Daarvoor moet je een officiële energiedeskundige in Schipborg bij je thuis laten komen voor een inspectie. Op www.Qbis.nl doorzoek je alle energiespecialisten. De vakman moet fysiek bij je thuis komen en neemt de woning op. Deze expert berekent de energieprestaties en zorgt ervoor dat alles wordt opgenomen in de EP-Online database. Ze versturen dit documenten via de mail en via Mijn Overheid kan jij het later ook weer opvragen (gemeente Aa en Hunze).

Hoe komt mijn energielabel tot stand?
De adviseur kijkt naar het bouwjaar van het gebouw, het soort woning, m2 woonruimte en andere eigenschappen als ramen en kozijnen, de beschikbare isolatie, de aanwezige ventilatie opties en verwarmingssystemen en de aanwezigheid van energiebesparende producten zoals een WTW, zonneboiler of zonnepanelen. Op basis van deze gegevens berekent hij of zij wat de benodigde energie capaciteit is voor verwarming, warm water, ventilatie en koeling van jouw huis en welk percentage zelf opgewekt wordt. Tenslotte krijg je van de expert de labelletter te horen.

Welke tarieven worden gevraagd voor een energielabel?
De prijzen van het energielabel komen uit tussen de €115,00 & €415,00. De definitieve prijs is afhankelijk van type woning, het aantal uur dat de adviseur bezig zal zijn en de informatie die voorhanden is (tekeningen en facturen van renovaties). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Schipborg kan je doen door enkele energiebedrijven te gaan vergelijken die opereren in de provincie Drenthe.

Hoe kan ik snel mijn huidige energielabel opvragen?
Om dit in te zien surf je naar de website www.energielabel.nl. Selecteer je type woning en vul jouw postcode (9469) en het huisnummer in de zoekbalk in. Je krijgt nu het label van jouw woning te zien. Opmerking: wordt er een voorlopig energielabel getoond? Dit is slechts een inschatting en geen formeel document en is dus ook niet toegestaan om te gebruiken. Je moet deze altijd omzetten naar een definitief woninglabel. Bekijk het direct online: energielabel huis Schipborg opvragen.

Plaats een reactie