Energielabel Anloo

Direct energielabel aanvragen

Zonder gedoe een energielabel aanvragen voor jouw woning in Anloo? Per 1 januari 2015 heeft elke woning een energielabel. Dit woninglabel vertelt hoe milieuvriendelijk een huis is en toont concrete maatregelen om het te verduurzamen. Ben je van plan jouw woning te verkopen of verhuren? Dan is een definitief energielabel in Anloo verplicht. Op Energielabelprijzen.nl bieden wij praktische info over het berekenen, opvragen en aanvragen van het label. Bovendien kan je hier energieadviseurs vergelijken en bekijk je handige tips & tricks bij het verduurzamen van jouw woning.

 • Het energielabel laat zien hoe energiezuinig een huis is.
 • Sinds 2015 is het verplicht bij het verhuren of verkopen van jouw huis.
 • Er zijn 7 niveau’s: Energielabel A/B (maximaal milieuvriendelijk) t/m F/G (hoog verbruik).
 • De laatste jaren kon men zelf online een VEL (vereenvoudigd label) bestellen. Dit beleid is in 2021 gewijzigd.
 • Als woningeigenaar regel je eerst een afspraak met de energieadviseur in Anloo die jouw woning helemaal doorneemt en het label vaststelt.
 • Het label – inclusief concrete verbeterpunten – kost tussen de €140,00 – €435,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Anloo

Een energielabel biedt duidelijkheid over de hoeveelheid energie die nodig is om een woning te verwarmen. Alle Nederlanders met een huis namen in 2015 een eerste voorlopige energielabel in ontvangst. Op het moment dat je overgaat tot verkoop of verhuur van je woning, is een definitief energielabel noodzakelijk. Vanaf 2021 is er een nieuwe methode waarmee wordt gewerkt (NTA8800). Je moet nu een erkend deskundige energieadviseur thuis uitnodigen. Deze energie-vakman komt langs bekijkt de aanwezige isolatie en de installaties. De kosten zijn daardoor een stuk hoger. In het volgende overzicht lees je hoe jij een voordelig energielabel in Anloo aanvraagt.

Energielabel aanvragen in 5 stappen

 1. Bekijk alle energiedeskundigen

  Middels de database van centraalregistertechniek.nl vind je alle deskundige energieadviseurs die het energielabel mogen bepalen. Neem als basis je postcode (9467) om een erkend deskundige in Anloo te zoeken.

 2. Afspraak maken en voorbereiden

  Selecteer een energiedeskundige en overleg een moment dat hij of zij kan langskomen. Het is handig als je alle benodigde details van het huis kunt laten zien. Zoals bouwtekeningen, EPC berekeningen en installatietechnische gegevens.

 3. Bezoek op locatie

  De erkend energiedeskundige komt fysiek bij je thuis en bekijkt precies hoe energiezuinig de woning is. Het is aan te raden hierbij aanwezig te zijn.

 4. Vaststellen van het label

  De EP-adviseur in Anloo berekent de energieprestaties en voert de registratie door in de het EP-Online systeem.

 5. Je label opzoeken

  Wanneer alles achter de rug is ontvangt men per email een PDF van de energie index met daarin uitleg en concrete verbeterpunten. Het document heeft een geldigheidsduur van 10 jaar en kan je overhandigen op het moment dat je gaat verkopen. Je kunt het ook te allen tijde opvragen via Mijn Overheid.

Een particulier energielabel nodig?

Vind de beste energieadviseurs en bekijk de goedkoopste aanbieder

De kosten van een energielabel

De kosten van een definitief energielabel komen uit tussen de €195,00 & €350,00. In het bijgesloten overzicht tref je de huidige kosten van een energielabel deskundige Anloo. Wil je dit direct regelen? Klik hier om de adviseurs met elkaar te vergelijken. Check ook adviseurs in Gasteren, Anderen, Eexterzandvoort, Eext en Gasselte. De geschatte kosten worden berekend middels verscheidene factoren.

 1. Het soort woning (twee-onder-een kap, villa, vrijstaand, appartement, tussenwoning).
 2. De hoeveelheid uur die de bouwinspecteur nodig heeft.
 3. De beschikbare documentatie (tekeningen en EPC-berekeningen).
 4. De energiecoach die jij kiest.
Soort woningWoonruimte (m2)Onkosten
Appartementje55 m2€ 164,00
Rijtjeswoning115 m2€ 215,00
Twee-onder-een kap150 m2€ 276,00
Losse woning180 m2€ 357,00
Gemiddelde kosten woninglabel Anloo.

Bekwame energieadviseurs in Anloo vergelijken

Vandaag nog je definitief energielabel aanvragen? Daarvoor contacteer je een erkend deskundige energielabel Anloo. De website om deze inspecteur op te zoeken is CentraalregisterTechniek.nl. Daar kan je klikken op de link naar het QBISnl register. In deze database tref je bekwame inspecteurs (BRL9500). Om de eerste stap te zetten tref je in de tabel hieronder een aantal betrouwbare partijen waar je direct een milieulabel kunt regelen zonder al te veel kosten.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Je woning verduurzamen in 4 stappen

Gebruikt jouw woning veel gas en stroom, en wil je de maandelijkse lasten verlagen door de energieprestatie te verbeteren?Door gebruik te maken van energiebesparende maatregelen kan je vrijwel elke woning optimaliseren naar een label A/B/C huis. Start altijd met de juiste isolatie. Zo zorg je ervoor dat de warmte ook echt in de woning blijft. In het vervolgtraject leg je de nadruk op zelf energie opwekken met een warmtepomp of zonnepanelen. Je kunt hier ook aanvullende informatie vinden over Bouwkundig rapport.

Advies: Op de onafhankelijke website https://www.verbeteruwhuis.nl kan je zien – nadat je wat vragen hebt beantwoord – concrete verbeteropties voor een beter energielabel. Doe hier de check.

Voordelen van een zuinig energielabel woning Anloo

 • Een energiezuinig huis en flink besparen op de energiekosten.
 • Extra comfort in huis: geen tocht of kou rondom de ramen.
 • Een label B- of A woning is goed voor het milieu.
 • Tot wel 20% hogere woningwaarde.
 • Vaak krijg je extra korting op de hypotheekrente.
 • De overheid verstrekt forse subsidies op het moment dat je jouw huis verduurzaamt.
 • De energiecoach in Anloo kan je hierbij helpen.
EnergielabelBouwjaarAandachtspunten
Label A2010 – 2023Stap volledig van het gas af en warmteopslag.
Label B1998 – 2008Investeren in een all-electric of hybride warmtepomp of zonnepanelen.
Label C1986 – 2004Leg de nadruk op muurisolatie en laat zonnepanelen leggen.
Label D1972 – 1984Het isoleren van cv leidingen.
Label E1968 – 1974Een moderne HR-ketel, zonnepanelen en isoleren.
Label F1946 – 1970Vooral dubbelglas en isolatie.
Label Gt/m 1932Isoleren van vloer, (spouw)muur en dak.

Eenvoudig het goedkoopste energielabel regelen?

Bekijk de aangesloten adviseurs en regel het binnen 1 week

Isoleren van de woning

Isolatie is van onschatbare waarde voor een warme en zuinige woning. Door goede isolatie van muren, bodem en/of dak vermijd je dat de warmte in de woning verloren gaat. Hiermee gaan de stookkosten direct omlaag en realiseer je een fijn en comfortabel binnenklimaat. Waar je als eerste moet beginnen is vooral afhankelijk van de manier waarop je huis nu is geïsoleerd. Het bouwjaar van het huis geef inzicht in de vermoedelijke staat. Je kunt ook de vorige bewoners vragen wat zij aan isolatie gedaan hebben. Een bouwtechnische keuring of speciale warmtescan laat zien waar isolatie zinvol is. Onderstaand krijg je inzicht in de besparingen die mogelijk gerealiseerd kan worden in het geval van een eengezinswoning met een normale hr combiketel.

IsolatieInvesteringBesparing GasBesparing (€/jaar)
Dakisolatie€3000 – €5500875 m3€569
Vloerisolatie€1800 – €3100235 m3€153
Spouwmuurisolatie€1050 – €2400805 m3€523
HR++ glas€2000 – €2950445 m3€289,25
Onkosten en opbrengsten bij het isoleren van een doorsnee- eengezinswoning.

Ventileren

Zodra je huis een goede isolatie heeft, moet je zeker stellen dat frisse lucht via meerdere kanten de woning in kan komen. Ventilatie is van wezenlijk belang voor een aangenaam klimaat in huis. Slim en zuinig ventileren betekent een optimaal binnenklimaat waarbij er warmte uit de vervuilde lucht wordt teruggewonnen.

 • Winddrukgeregelde roosters: Reageren slim op de wind en passen daar luchttoevoer op aan.
 • Lokale ventilatie-unit: voor de ventilatie van aparte ruimtes.
 • Balansventilatie met warmte terugwin unit: Alle ruimtes worden even goed geventileerd.
 • Ventilatiewarmtepomp i.p.v. ventilatiebox: maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen.

Alternatieven van de CV-ketel

Een huis verwarmen vergt veel energie, met name gas. In de meeste huizen vinden we nog een gasgestookte ketel. Je kunt kiezen voor een duurzame oplossing die het mogelijk maakt om zonder gas te verwarmen. In onderstaande lijst bekijk je de meeste populaire optie.

 • Moderne HR-combiketel: Goedkoper en sneller je huis stoken.
 • Een hybride warmtepomp: duurzaam je woning verwarmen met minder gas.
 • Een all-electric warmtepomp: een volledig stand-alone functionerend systeem op elektriciteit.
 • Zonneboiler: op een duurzame manier warm tapwater opwekken.
 • Infraroodpanelen: lokaal verwarmen met een gunstig energieverbruik.

Stroom opwekken met zonnepanelen

Op het moment dat je jouw woning hebt geïsoleerd en voorzien hebt van een nieuwe HR-ketel of warmtepomp kan je een inschatting maken van de benodigde hoeveelheid stroom. Deze energie kan je zelf opwekken door een set met zonnepanelen te laten plaatsen. Ze hebben een lange levensduur (25- 30 jaar) en de geschatte terugverdientijd is maar 7 jaar.

 • Zonnepanelen vangen zonne-energie op en zetten deze om in stroom.
 • Een compleet pakket met 10 zonnepanelen kost om en nabij de €4400 en verdien je terug in 8 jaar.
 • De ongebruikte stroom gaat terug naar het net (salderen). Hiervoor ontvang je hetzelfde tarief als jij betaalt aan de leverancier, je streept het dus tegen elkaar weg.

energielabel-anloo-9467

Informatie over zakelijke energielabels voor bedrijven

Een geldig energielabel voor kantoren is verplicht op het moment van overdracht (koop/huur) van zakelijke panden (mits groter dan 50m2). De verordening geldt voor de utiliteitsgebouwen zoals een kantoorgebouw, universiteiten, hotels, en publieke panden zoals een gemeentehuis. Gaat het om een pand groter dan 100m2, en wordt 50% of meer gebruikt als kantoorruimtes? In die situaties moet het pand vanaf 2023 ten minste energielabel C hebben. Daarnaast moeten o.a. musea, banken en ziekenhuizen die hun vestiging in een publiek toegankelijke ruimte hebben van 250m2 of groter dit energielabel zichtbaar tonen, zoals bij de ingang of welkomstruimtes. Bekijk ook onze pagina met informatie over Energielabel hypotheek.

 • Bij de notariële overdracht van zakelijke panden moet je een geregistreerd energielabel kunnen overleggen.
 • Deze wetgeving is van toepassing voor bedrijfspanden, overheidsgebouwen, winkels en horeca.
 • Voor opslagruimtes en loodsen geldt er op dit moment geen verplichting.
 • Bedrijfsgebouwen met een oppervlakte van meer dan 100m2 (waar meer dan de helft wordt gebruikt als kantoor) moeten wettelijk gezien vanaf 2023 beschikken over een milieulabel C of hoger.
 • In grote publieke gebouwen van meer dan 250 m2 hoort het label zichtbaar te zijn voor bezoekers.

FAQ – Veelgestelde vragen over het woninglabel

Wat houdt het energielabel in?
Het energielabel geeft een beeld van de actuele staat en de energieprestatie van een object. Hoe minder fossiele energie de woning gebruikt, hoe hoger de score op het woninglabel. De energie-index loopt van energielabel A/B (groen label) en gaat verder tot F of G (ontzettend onzuinig).

Moet ik verplicht een energielabel hebben?
Ja, als jij een woning wilt verkopen of verhuren moet je inzicht bieden in welk energielabel het huis toegekend is. Dit moet ook in de verkoopadvertentie staan. Is er geen label bekend, dan kan jij mogelijk een boete van €170 verwachten.

Hoe kan ik een label voor mijn woning aanvragen?
Voor een definitief label moet je een bekwame energiedeskundige in Anloo bij je thuis laten komen. Via het platform Qbis.nl vergelijk je eenvoudig meerdere energiespecialisten. Deze expert komt bij je thuis en bekijkt precies hoe energiezuinig de woning is. Deze persoon stelt het label vast en zorgt ervoor dat alles wordt opgenomen in de EP-Online database. Je ontvangt het document als PDF en eventueel kun je het ook online (Mijn Overheid) inzien (gemeente Aa en Hunze).

Op welke manier wordt het energielabel bepaald?
De adviseur kijkt naar het bouwjaar van het huis, woningtype, m2 woonruimte en belangrijke aspecten zoals HR ++ glas en kozijnen, de beschikbare isolatie, type CV-ketel en ventilatiesysteem en of het huis een warmtepomp of zonnepanelen heeft. Op basis daarvan berekent hij of zij hoeveel energie er wordt gebruikt voor het verwarmen en koelen van een gebouw en wat het aandeel van duurzame energie is. Op basis hiervan wordt het vastgestelde labelletter in de database ingeschreven.

Wat zijn de huidige kosten van een energielabel?
De prijzen van je energielabel liggen vaak tussen de €165,00 & €425,00. De prijsindicatie ligt aan de omvang van de woning, hoeveel uur de expert er mee bezig is en de documentatie die je paraat hebt (tekeningen, facturen of gegevens van de CV-installatie). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Anloo kan je doen door lokale aanbieders te benaderen die werken in de provincie Drenthe.

Mijn energielabel opvragen, hoe doe ik dat?
Om jouw huidige label in te zien ga je naar Energielabel.nl. Kies voor huur/koopwoning en vul de postcode (9467) en het huisnummer in de zoekbalk in. Je krijgt nu gelijk het huidige label plus de vervaldatum te zien. Let op: betreft het een voorlopig energielabel? Dit is geen officiële status en is dus niet bruikbaar voor verkoop of verhuur. Je zult het dus eerst moeten omzetten naar een definitief milieulabel. Krijgt direct inzicht: energielabel huis Anloo opvragen.

Plaats een reactie