Energielabel Zeijerveld

Direct energielabel aanvragen

Zonder gedoe een energielabel aanvragen voor jouw woning in Zeijerveld? Vanaf 2015 heeft ieder huis een energielabel toegewezen gekregen. Het informatielabel laat zien hoe zuinig jouw woning is en toont praktische suggesties om het energieverbruik terug te dringen. Wil je jouw huis verkopen? In dat geval is een definitief energielabel in Zeijerveld verplicht. Op www.energielabelprijzen.nl ontdek je uitgebreide informatie over de aanvraag van een nieuw label. Ook kunnen verschillende energieadviseurs vergeleken worden en vind je handige tips om jouw label te verbeteren.

 • Het energielabel geeft inzicht in de energiezuinigheid van een woning.
 • Je moet het kunnen overhandigen bij een woningverkoop, verhuurcontract of een nieuwbouwproject.
 • We delen het op in 7 labels: Energielabel A of B (maximaal zuinig) t/m F en G (zeer onzuinig).
 • In het begin was het mogelijk zelf een VEL (vereenvoudigd label) op te vragen. Helaas werkt dit nu iets anders.
 • Je dient nu eerst een afspraak te maken met een energieadviseur in Zeijerveld die jouw woning helemaal doorneemt en het label vastlegt.
 • Het document – inclusief een rapport met adviespunten – kost gemiddeld tussen de €160,00 – €435,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Zeijerveld

Het energielabel geeft inzicht in de hoeveelheid energie die een woning gebruikt. Alle huizen in Nederland hebben in 2015 een voorlopig energielabel gekregen. In de situatie waarbij je overgaat tot verkoop of verhuur van je woning, is een definitief energielabel noodzakelijk. Sedert 2021 is er een nieuwe manier waarmee wordt gewerkt (NTA8800). Je moet verplicht een officiële energieadviseur laten langskomen. Deze adviseur moet fysiek bij je thuis komen en doorloopt een lange lijst met punten. Het gevolg is dat het wel een stuk duurder is. In het gedeelte hieronder vind je precies hoe je een voordelig energielabel in Zeijerveld moet regelen.

In vijf stappen het energielabel aanvragen

 1. Informeer naar een energiedeskundige

  Op de website www.centraalregistertechniek.nl bekijk je de beschikbare deskundige energieadviseurs die het energielabel mogen bepalen. Zoek op adresgegevens (9491) om een erkend deskundige in Zeijerveld te vergelijken.

 2. Voorbereiding op afspraak

  Klik door naar een deskundige en maak een afspraak. De afspraak zal een stuk vloeiender verlopen wanneer je de belangrijke gegevens van je woning paraat hebt. Denk aan bouwtekeningen, EPC-berekeningen, facturen of gegevens van de CV-installatie.

 3. Het onderzoek

  Deze erkend energiedeskundige bezoekt jou op locatie en doorloopt een lange lijst met punten. Deze ronde duurt plusminus 2,5 uur.

 4. Registratie van het label

  De EP-adviseur in Zeijerveld komt met een eindoordeel en zorgt ervoor dat alles wordt opgenomen in de EP-Online database.

 5. Je label opzoeken

  Nadat de adviseur bij je thuis is geweest ontvangt men per email een PDF van het vastgestelde label met een toelichting en alle mogelijke maatregelen om het energieverbruik te verlagen. Het document is na datum van afgifte 10 jaar geldig en dien je over te dragen bij het opstellen van een verkoop- of huurcontract. Via de online omgeving van de overheid (DigiD inlog noodzakelijk) is het ook op te vragen.

Snel en eenvoudig een particulier energielabel regelen?

Zoek naar energieadviseurs en maak gebruik van de aanbieding!

Prijzen van een definitief energielabel

De kosten van een definitief energielabel liggen tussen de €190,00 & €375,00. In het schema hieronder bieden we de gemiddelde kosten van een energielabel deskundige Zeijerveld. Wil je dit direct regelen? Klik hier om de adviseurs met elkaar te vergelijken. Of bekijk adviseurs in Zeijerveen, Ter Aard, Rhee, Taarlo en Zeegse. De prijzen worden gecalculeerd a.d.h.v. velerlei factoren.

 1. Het soort woning (vrijstaand, tussenwoning, twee-onder-een kap, villa, hoekwoning).
 2. Het aantal uur dat de bouwinspecteur bezig zal zijn.
 3. De informatie die voorhanden is (tekeningen of het bestek).
 4. De energiecoach waar je mee in zee gaat.
WoningGrootteKostprijs
Appartement70 m2€ 162,00
Rijtjeshuis105 m2€ 214,00
Twee-onder-een kap160 m2€ 277,00
Villa175 m2€ 359,00
Gemiddelde kosten woninglabel Zeijerveld.

Erkend deskundige in Zeijerveld vergelijken

Makkelijk en voordelig het definitieve energielabel aanvragen? Daarvoor contacteer je een erkend deskundige energielabel Zeijerveld. De website om deze vakmannen te treffen is https://www.centraalregistertechniek.nl. Je kunt vanuit hier doorklikken naar het QBISnl register. Hier doorzoek je bevoegde vakmannen (BRL9500). Om snel iets af te spreken bekijk je in de lijst hieronder verschillende (lokale) adviseurs waar je gemakkelijk een certificaat kunt regelen tegen een scherpe prijs.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Mijn woning verbeteren

Heeft jouw huis een hoog energieverbruik, en wil jij besparen op de energiekosten door een betere energieprestatie? Met een focus op energiebesparende maatregelen kan je ook jouw woning omturnen tot een label-B huis. Het isoleren van een woning nemen we als uitgangspunt. Zo realiseer je een setting waarbij de gewonnen warmte niet zomaar de woning verlaat. In de volgende stap leg je de nadruk op energie die je zelf kunt opwekken met bijvoorbeeld zonnepanelen. Je kunt hier ook meer vinden over Energielabel E.

Tip: Via het overheidsinitiatief Verbeteruwhuis.nl check je – nadat je de kenmerken van jouw woning hebt ingevuld – gerichte verbeteropties voor een beter energielabel. Check de potentiële besparing.

Voordelen van een zuinig energielabel woning Zeijerveld

 • Een duurzame woning en flink besparen op de energiekosten.
 • Een optimaal binnenklimaat: het hele jaar een aangename temperatuur in huis.
 • Een huis met het milieulabel A of B stoot minder CO-2 uit.
 • De woning is interessanter op de woningmarkt.
 • Sommige hypotheekverstrekkers bieden een duurzaamheidskorting.
 • Je kunt profiteren van interessante subsidies om een huis milieuvriendelijker te maken.
 • De energiecoach in Zeijerveld is de juiste persoon om je hier bij te helpen.
EnergielabelBouwjaarVerbeteropties
Label A2013 – 2022Zet de laatste puntjes op de i: loop alle apparaten na.
Label B1999 – 2004Zonnepanelen laten leggen of een warmtepomp-installatie.
Label C1988 – 2004Triple glas, een HR 107 combiketel en zonnepanelen.
Label D1972 – 1981Vervang het glas en probeer de leidingen te isoleren.
Label E1969 – 1978Dubbelglas, zonnepanelen en isoleren.
Label F1947 – 1968Isoleren en verwarmingsketel vervangen.
Label Gt/m 1945Dak-, gevel-, vloer- en glasisolatie.

Zoek je het goedkoopste energielabel?

Vergelijk alle adviseurs en regel het nog deze week

Isoleer je woning

Isolatie is met afstand de belangrijkste factor voor een energiezuinig huis. Door goede isolatie van muren, bodem en/of dak voorkom je dat de gerealiseerde warmte verloren gaat. Hierdoor gaan je stookkosten direct omlaag en realiseer je een optimaal klimaat in huis. Waar je moet starten met isoleren is afhankelijk van de actuele isolatie die is toegepast. Het jaar waarin de woning is neergezet geeft een aardige indicatie. Bekijk ook bouwtekeningen en informeer bij de vorige bewoners. Een bouwtechnische keuring of thermografisch onderzoek laat de warmtelekken van uw woning zien. In ons overzicht hieronder zoek je eenvoudig naar de besparingen die mogelijk gerealiseerd kan worden bij een eengezinswoning met 60 m2 vloeroppervlak met een normale hr combiketel.

Isolatie keuzeInvesteringBesparing GasBesparing
Dakisolatie€3200 – €5500945 m3€643
Vloerisolatie€1500 – €3300305 m3€207
Spouwmuurisolatie€1400 – €2300875 m3€595
HR++ glas€2000 – €2550515 m3€350,2
Investering en opbrengsten bij het isoleren van een gemiddelde woning.

Ventileren

In de situatie waarbij het huis al reeds correct geïsoleerd is, moet je zorgen dat er voldoende frisse lucht in de woning komt. Ventilatie is essentieel voor een comfortabel wooncomfort. Slim en zuinig ventileren houdt in een gezond klimaat in huis waarbij de warmte uit de vervuilde, afgezogen lucht, wordt teruggewonnen.

 • Winddrukgeregelde roosters: Bij winddruk wordt de luchttoevoer automatisch beperkt.
 • Losse ventilatieunit: slimme keuze bij woningen met natuurlijke ventilatie.
 • Balansventilatie met WTW-unit: win warmte uit de woning terug door het opnieuw in de woning te blazen.
 • Ventilatiewarmtepomp als vervanging van je ventilatiebox: profiteert van warmte uit de ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen.

Woning gasloos verwarmen

Het verwarmen van de woning kost veel energie (vooral veel gas). In de praktijk gaat dit vaak nog met gasgestookte HR-ketels. Je kunt kiezen voor een meer innovatieve verwarmingsbron die bijna geen of zelfs helemaal geen gas nodig heeft. In de volgende opsomming vind je een aantal systemen.

 • Moderne HR-combiketel: een veel hoger rendement dan traditionele CV-ketels.
 • Een hybride warmtepomp: uitstekende tussenstap naar een vol-elektrisch huis.
 • Een all-electric warmtepomp: een volwaardige vervanger van de CV-ketel.
 • Zonneboiler: zet zonlicht om in warmte voor warm tapwater.
 • Infraroodpanelen: lokaal verwarmen met een gunstig energieverbruik.

Zonnepanelen installeren

Op het moment dat je jouw woning hebt geoptimaliseerd weet je ongeveer hoeveel stroom je nodig hebt. De totale stroom kan je zelf genereren door zonnepanelen te laten installeren. Zonnepanelen gaan met gemak 25 jaar mee en de geschatte terugverdientijd is maar 7 jaar.

 • Zonnepanelen vangen zonlicht op en zetten het om in stroom.
 • Een zonnepanelen set met 10 panelen is er al vanaf €5000 en heeft een verrassend korte terugverdientijd van gemiddeld 7 jaar.
 • De opgewekte stroom die je niet verbruikt kan je terugleveren aan de energieleverancier (salderen). Over dit stukje stroom krijg je hetzelfde tarief als waarvoor jij het hebt ingekocht.

energielabel-zeijerveld-9491

Energielabel aanvragen voor bedrijven

Je dient te beschikken over een energielabel voor een kantoor wanneer er een verkoop- of verhuurcontract wordt opgesteld van een bedrijfspand met een oppervlakte vanaf 50m2. De regelgeving is relevant voor alle utiliteitsgebouwen zoals een kantoorgebouw, scholen, winkels, en publiek toegankelijke gebouwen zoals verzorgingshuizen. Beschikt het gebouw over meer dan 100 m2 ruimte, en wordt dit voor ten minste 50% ingezet als kantoor? In dat kader moet het gebouw met ingang van 2023 beschikken over een energielabel C. Tevens moeten (overheids)organisaties die werkzaam zijn in publieke ruimtes van minimaal 250 m2 het label duidelijk zichtbaar ophangen, zoals in de wachtruimtes / ingang. Lees ook meer over Energie besparen.

 • Bij officiële transactiemomenten van kantoorpanden is zo’n energielabel een vereiste.
 • Op dit moment geldt deze verplichting voor bedrijfspanden en ruimtes met een oppervlak van meer dan 50 m2.
 • Voor opslagruimtes en loodsen geldt de verplichting niet.
 • Bedrijfsgebouwen met vloeroppervlaktes van 100 m2 of meer (waar meer dan de helft wordt gebruikt als kantoor) moeten wettelijk gezien vanaf 2023 minimaal de beschikking hebben over milieulabel C.
 • In grote publieke gebouwen van 250m2 of groter moet het label zichtbaar zijn opgehangen voor bezoekers.

FAQ met veelgestelde vragen over het woninglabel

Wat is het energielabel voor woningen?
Het energielabel vertelt iets over de energiezuinigheid van een woning. Hoe minder je hoeft te stoken, des te groener je woninglabel. De zogenaamde energie-index loopt van energielabel A of B (laag verbruik) tot de slechtste label F/G (rood, hoog verbruik).

Moet mijn huis verplicht een energielabel?
Ja, in de situatie waarin je het huis wilt verkopen of verhuren moet je inzicht bieden in wat het label is van jouw huis is. Je moet het ook meenemen in de advertentie (makelaar). Is het definitieve label niet aantoonbaar, dan riskeer je als verkoper/verhuurder een boete van €170.

Hoe is het label aan te vragen?
Daarvoor moet je een deskundige energiedeskundige in Zeijerveld bij je thuis laten komen voor een inspectie. Middels de database van Qbis.nl vind je de beschikbare energiespecialisten. De specialist komt bij je thuis en analyseert hoe de staat van het huis is. De deskundige berekent het label en voert de registratie door in de het EP-Online systeem. Ze versturen dit documenten via de mail en daarnaast is het op te vragen via Mijn Overheid (gemeente Assen).

Hoe wordt een definitief energielabel vastgesteld?
De adviseur onderzoekt het bouwjaar van het gebouw, woningtype, de grootte en andere eigenschappen als soort glas, hoe goed de woning geïsoleerd is, de ventilatie en verwarming oplossingen in het gebouw en de investeringen in warmte en energieopwekking (WTW, zonnepanelen etc). Op basis daarvan berekent hij of zij wat de benodigde energie capaciteit is voor de centrale verwarming van jouw woning en in welke mate de woning dit zelf uit hernieuwbare bronnen haalt. Uiteindelijk zal de adviseur het labelletter definitief vaststellen en inschrijven.

Wat kost een energielabel?
De tarieven van je energielabel variëren tussen de €130,00 en €380,00. De investering hangt af van de grootte van de woning, hoeveel tijd de adviseur nodig denkt te hebben en de documentatie die je paraat hebt (tekeningen en EPC-berekeningen). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Zeijerveld is het voordeligst te realiseren door veel leveranciers te contacteren die werken in de provincie Drenthe.

Ik wil mijn energielabel opvragen, hoe werkt dat?
Om jouw huidige score te bekijken ga je naar het platform energielabel.nl. Kies het type woning en vul jouw postcode (9491) en het huisnummer in. Je krijgt nu meteen te zien welk label je hebt. Opmerking: krijg je een voorlopig energielabel te zien? Dit is geen formeel label en wordt dus ook niet geaccepteerd bij een verkoop of verhuur. Je moet het dus eerst laten omvormen naar een definitief label. Bekijk het direct online: energielabel huis Zeijerveld opvragen.

Plaats een reactie