Energielabel Stroe

Direct energielabel aanvragen

Wil je een energielabel aanvragen voor jouw woning in Stroe? Sinds 1 januari 2015 beschikt elke woning over een energielabel. Het informatielabel toont hoe energiezuinig een woning is en toont nuttige opties om het nog zuiniger te maken. Ga je jouw woning verkopen of verhuren? Dan is een definitief energielabel in Stroe verplicht. Op deze website ontdek je actuele info over het aanvragen van jouw label. Tevens kan je hier energieadviseurs vergelijken en hebben wij handige tips om jouw label te verbeteren.

 • Het energielabel helpt je om je huis zuiniger en comfortabeler te maken.
 • Het is een vereiste bij het verhuren of verkopen van jouw huis.
 • Er zijn 7 niveau’s: Energielabel A & B (zuinig) t/m F of G (heel onzuinig).
 • Tot voor kort regelde je een VEL (vereenvoudigd label) zelf via internet. Vandaag de dag werkt het iets complexer.
 • Je moet nu eerst contact opnemen met een energieadviseur in Stroe die de woning ter plaatse opneemt en het label registreert.
 • Het label – inclusief suggesties om de woning te verduurzamen – heeft een prijs van tussen de €200,00 en €380,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Stroe

Zo’n energielabel laat zien hoe het gesteld is met de hoeveelheid energie die nodig is om een woning te verwarmen. Alle woningbezitters verkregen in 2015 een voorlopig energielabel van de overheid. Als jij de woning gaat verhuren over verkopen, dan moet je een definitief energielabel kunnen overhandigen. Met ingang van 2021 is er een nieuwe richtlijn waarmee wordt gewerkt (NTA8800). Je moet nu een vakbekwame energieadviseur verzoeken te komen kijken. Deze adviseur zal thuis langskomen en neemt de woning op. De prijzen zijn om die reden ook flink hoger geworden. Onderstaand check je hoe je zo’n voordelig energielabel in Stroe kunt regelen.

Een energielabel voor je woning aanvragen in 5 stappen

 1. Vind een energiedeskundige

  Via het platform centraalregistertechniek.nl vind je verschillende bevoegde energieadviseurs die bevoegd zijn om een energielabel te registreren. Vul je postcode in (3776) om een erkend deskundige in Stroe op te vragen.

 2. Voorbereiding

  Kies een specialist en kies een dag en tijdstip. De afspraak zal een stuk vloeiender verlopen wanneer je de belangrijke details van jouw huis paraat hebt. Bijvoorbeeld bouwtekeningen, EPC-berekeningen, facturen of gegevens van de CV-installatie.

 3. Bezoek en berekening

  Een erkend energiedeskundige komt langs op het afgesproken moment en berekent precies hoeveel energie de woning gebruikt. Dit neemt ongeveer 2 uur in beslag.

 4. Vastleggen van het label

  De EP-adviseur in Stroe stelt het label vast en voert deze ook in de database EP-online in.

 5. Het label via internet bekijken

  Na registratie ontvangt men per email een PDF van de energie index met alle kenmerken en verbeterpunten van de woning. Het certificaat is maximaal 10 jaar geldig en moet je ook aanbieden bij het opstellen van een verkoop- of huurcontract. Je kunt het ook bekijken in MijnOverheid.

Meer informatie over een particulier energielabel?

Zoek naar energieadviseurs en bekijk de goedkoopste aanbieder

Gemiddelde kosten energielabel

De doorsnee tarieven voor een definitief energielabel bedragen zo ongeveer tussen de €165,00 & €430,00. In de vergelijker hieronder tref je de huidige kosten van een energielabel deskundige Stroe. Wil je dit direct regelen? Klik hier om alle (lokale) specialisten te bekijken. Check ook adviseurs in Kootwijk, Kootwijkerbroek, Soesterberg, Eemdijk en Bunschoten-Spakenburg. De uiteindelijke kosten komen tot stand door een aantal factoren.

 1. Type en leeftijd huis (villa, twee-onder-een kap, appartement, vrijstaand, tussenwoning).
 2. De tijd die de bouwinspecteur kwijt is.
 3. De hoeveelheid informatie die er is (tekeningen en EPC-berekeningen).
 4. De energiecoach of adviseur die je kiest.
WoningtypeWoonruimte (m2)Prijsindicatie
Klein appartement60 m2€ 185,00
Tussenwoning125 m2€ 213,00
Geschakeld huis160 m2€ 288,00
Vrijstaand200 m2€ 361,00
Actuele kosten woninglabel Stroe.

Alle energieadviseurs in Stroe vergelijken

Ook direct je definitief energielabel aanvragen? Om dit te regelen maak je een afspraak met een erkend deskundige energielabel Stroe. Het adres om betrouwbare specialisten in te huren is www.centraalregistertechniek.nl. Hier vind je in een link naar het QBISnl register. Hier kom je in contact met gecertificeerde vakmannen (BRL9500). Voor jouw gemak tref je in de tabel hieronder diverse (landelijke) experts waar je vrij eenvoudig een certificaat kunt regelen tegen een gunstige prijs.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Duurzaam wonen in 4 heldere stappen

Heeft jouw huis een hoog energieverbruik, en wil jij graag lagere energielasten en de energieprestatie verbeteren? Met slimme energiebesparende maatregelen kan je vrijwel elke woning optimaliseren naar een groen label (A, B of C). Het isoleren van een woning nemen we als uitgangspunt. Zodoende realiseer je een setting waarbij zo min mogelijk warmte verloren gaat. Zodra dit in orde is leg je de nadruk op eigen energieopwekking. Je kunt hier ook aanvullende informatie vinden over Energie-Index.

Tips: Op de informatieve website https://www.verbeteruwhuis.nl check je – na het beantwoorden van wat vragen – concrete verbeteropties voor een beter energielabel. Check de potentiële besparing.

Bekijk de voordelen van een zuinig energielabel woning Stroe

 • Een milieuvriendelijke woning en flink besparen op de energiekosten.
 • Een gezond wooncomfort: geen last van koudeval en/of tocht.
 • Het woninglabel A of B is goed voor het milieu.
 • Waarde van de woning stijgt.
 • Sommige banken verstrekken een rentekorting.
 • Er gelden diverse subsidies om een huis te verduurzamen.
 • De energiecoach in Stroe is de juiste persoon om je hier bij te helpen.
EnergielabelBouwjaarAandachtspunten
Label A2010 – 2024Zelfvoorzienende woning met zonnepanelen en warmtepomp.
Label B2000 – 2007Zonnepanelen, zonneboiler of (hybride) warmtepomp.
Label C1988 – 2003Triple glas, een HR 107 combiketel en zonnepanelen.
Label D1975 – 1983Optimaliseer de thermische schil van de woning.
Label E1966 – 1974Dubbelglas, zonnepanelen en isoleren.
Label F1951 – 1969HR-ketel en isolatie.
Label Gt/m 1945Dak-, vloer-, bodem-, en muurisolatie.

Het goedkoopste energielabel voor jouw huis?

Vind de goedkoopste aanbieder en vraag het nog deze week aan

Isoleren

Isolatie is de belangrijkste voorwaarde voor een milieuvriendelijke woning. Door alle onderdelen van je huis goed te isoleren voorkom je dat de warmte in de woning zomaar verdwijnt. Met isolatie bespaar je op de maandelijkse stookkosten en krijg je een optimaal klimaat in huis. Waar je moet beginnen wordt bepaald door wat er nu allemaal al aan isolatie is gedaan. Het jaar waarin de woning is neergezet is vaak een goede indicator hiervoor. Je kunt ook informeren bij andere woningen in de buurt. Een bouwtechnische keuring of speciale warmtescan toont plaatsen waar isolatie ontbreekt. In de tabel hieronder vind je de gemiddelde besparingen in het geval van een eengezinswoning met een standaard hr combiketel.

Isolatie keuzeKostenGasbesparing (jaar)Besparing
Dakisolatie€3300 – €60001130 m3€780
Vloerisolatie€1500 – €3000390 m3€269
Spouwmuurisolatie€1000 – €2400940 m3€649
HR++ glas€1650 – €2750340 m3€234,6
Kosten en opbrengsten bij isolatiewerkzaamheden van een standaard huis.

Ventileren

Wanneer je beschikt over een goed geïsoleerde woning, moet je zeker stellen dat de luchtstromen in het pand worden verbeterd. Ventilatie is essentieel voor een aangenaam wooncomfort. Slim en zuinig ventileren houdt in een gezond binnenklimaat waarbij er constant frisse lucht wordt aangevoerd en er energie uit de vervuilde lucht wordt gehaald.

 • Zelfregelend rooster: constant ventilatievolume zonder tochtvorming.
 • Lokale ventilatie-unit: slimme keuze bij woningen met natuurlijke ventilatie.
 • Balansventilatie met warmte terugwin unit: systeem dat evenveel lucht aan- als afvoert.
 • (Hybride) ventilatiewarmtepomp i.p.v. ventilatiebox: profiteert van warmte uit de ventilatielucht en ondersteunt zodoende de CV-ketel.

Woning gasloos verwarmen

De centrale verwarming kost het meeste energie. Dit gaat vaak nog met een gasgestookte HR-ketel. Overweeg een groen alternatief die nauwelijks of helemaal geen gas gebruikt. In de volgende opsomming bekijk je de meeste populaire optie.

 • Een nieuwe moderne HR-ketel: Stil, compact, veilig en werkt erg efficiënt.
 • Een hybride warmtepomp: betaalbaar systeem op de CV-ketel te ondersteunen.
 • Een all-electric warmtepomp: met name interessant bij woningen die erg goed geïsoleerd zijn.
 • Zonneboiler: maakt gebruik van zonne-energie voor het bereiden van warm water.
 • Infraroodpanelen: ideaal om lokaal warmte af te geven.

Kies voor zonnepanelen

Op het moment dat je de nodige maatregelen hebt getroffen kan je een inschatting maken van de benodigde hoeveelheid stroom. De benodigde stroom kan je op een duurzame manier genereren door een set met zonnepanelen te laten plaatsen. Ze gaan ontzettend lang mee (tot wel 30 jaar) en je hebt ze vaak binnen 7 jaar terugverdiend.

 • Zonnepanelen vangen het zonlicht op en zetten dit om in elektrische energie.
 • Een pv-systeem van 10 zonnepanelen is beschikbaar vanaf €5200 en heeft een verrassend korte terugverdientijd van gemiddeld 6 jaar.
 • Stroom die je niet verbruikt kan je automatisch aan het net terugleveren (salderen). Voor dit stukje krijg je hetzelfde tarief als jij betaalt aan de leverancier, je streept het dus tegen elkaar weg.

energielabel-stroe-3776

Energielabel voor bedrijfspand aanvragen

Elk kantoor heeft een energielabel nodig op het moment van overdracht (koop/huur) van een bedrijfsgebouw van minimaal 50m2. De verordening richt zich op alle soorten utiliteitsgebouwen zoals een kantoor, scholen, hotels, en openbare gebouwen zoals gemeentehuizen. Is het gebouw groter dan 100m2, en is 50% of meer van deze ruimte geschikt als kantoorplekken? Op dat moment moet het gebouw begin 2023 minimaal een energielabel C hebben. Ook moeten (overheids)organisaties die werkzaam zijn in publieke ruimtes van minimaal 250 m2 het energielabel duidelijk zichtbaar ophangen, bijvoorbeeld bij de ingang. Op deze website lees je ook alles over Energieadviseur.

 • Bij verkoop, verhuur of oplevering van een kantoorpand moet je een officieel energielabel overleggen.
 • Deze verplichting geldt bij bedrijfspanden, winkels, kantoren en horeca gebouwen.
 • Voor schuren en garages geldt er een ontheffing.
 • Bedrijfsgebouwen groter dan 100m2 (waar 50% of meer gebruikt wordt als kantoor) moeten vanaf 2023 een milieulabel C of beter hebben.
 • In publieke gebouwen van minimaal 250 m2 moet het label bovendien zichtbaar zijn voor bezoekers.

FAQ – Veelgestelde vragen over het woninglabel

Wat betekent een energielabel?
Een energielabel biedt duidelijkheid over het energiegebruik van een woning of gebouw. Hoe minder CO-2 de woning uitstoot, hoe aantrekkelijker het woninglabel wordt. De energie-index loopt van energielabel A & B (maximaal zuinig) tot en met F of G (hoog verbruik).

Is voor iedereen een energielabel verplicht?
Ja, als je jouw huis wilt verkopen of verhuren moet je aan kunnen tonen wat de huidige energie staat van de woning is. Deze details moet je ook tonen in de advertenties (makelaar). Beschik je niet over een label, dan kan je een boete van tenminste €170 krijgen.

Hoe werkt het aanvragen van het label?
Voor een erkend label moet je een deskundige energiedeskundige in Stroe thuis laten komen. Middels de database van Qbis.nl kan je een energiespecialist zoeken. De inspecteur komt bij je thuis en inspecteert de gehele woning. Deze expert berekent de energieprestaties en voert deze ook in de database EP-online in. Je ontvangt het document als PDF en via Mijn Overheid kan jij het later ook weer opvragen (gemeente Barneveld).

Op welke manier wordt het energielabel bepaald?
De deskundige kijkt naar het bouwjaar van de woning, het soort woning, grootte van de woning en ook naar specifieke zaken als ramen en kozijnen, de toegepaste isolatie, de centrale verwarming en ventilatie voorzieningen en de aanwezige systemen voor energieopwekking (zonnecellen / warmtepomp). D.m.v. van deze gegevens wordt opgesteld wat de benodigde energie capaciteit is voor het leveren van warm water en de verwarming van een gebouw en hoeveel stroom er zelf wordt opgewekt uit duurzame bronnen. Hierna wordt het labelletter geregistreerd.

Wat zijn de kosten van een energielabel?
De onkosten van het energielabel liggen tussen de €195,00 & €445,00. De definitieve prijs is afhankelijk van type woning, het aantal uren dat de adviseur nodig heeft en de beschikbare documentatie (tekeningen, het bestek, documentatie en facturen). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Stroe doe je door meerdere aanbieders te vergelijken die opereren in en rondom de provincie Gelderland.

Hoe kan ik mijn huidige energielabel opvragen?
Om jouw huidige score te bekijken ga je naar het platform energielabel.nl. Selecteer je type woning en voer jouw postcode (3776) plus het huisnummer in. De website toont direct het huidige label. Kijk uit: krijg je een voorlopig energielabel te zien? Dit is geen officiële status en mag je dus niet bij een woning overdracht gebruiken. Je zult het dus eerst moeten omzetten naar een definitief label. Ga direct aan de slag: energielabel huis Stroe opvragen.

Plaats een reactie