Energielabel Hulsberg

Direct energielabel aanvragen

Eenvoudig en betaalbaar een energielabel aanvragen voor jouw woning in Hulsberg? Vanaf 1 januari 2015 is er een nieuw energielabel voor woningen gelanceerd. Het document indiceert hoeveel energie jouw woning verbruikt en toont gerichte verbeterpunten om de woning nog energiezuiniger te maken. Ga je op korte termijn verhuizen en jouw woning verkopen? In dat geval is een definitief energielabel in Hulsberg verplicht. Op deze pagina tref je alle benodigde informatie over het opvragen, aanvragen of aanpassen van jouw keurmerk. Verder kan je (regionale) energieadviseurs met elkaar vergelijken en lees je handige tips om jouw label te verbeteren.

 • Met een energielabel wordt het duidelijk hoe energiezuinig een huis is.
 • Het is een verplichting bij een woningverkoop, verhuurcontract of een nieuwbouwproject.
 • We delen het op in 7 klassen: Energielabel A/B (zeer milieuvriendelijk) t/m F & G (ontzettend onzuinig).
 • Tot eind 2020 kon men zelf online een VEL (vereenvoudigd label) bestellen. Vanaf 2021 is er het e.e.a. gewijzigd.
 • Jouw aanvraag loopt nu via een energieadviseur in Hulsberg die jouw huis opneemt en op basis daarvan het label vaststelt.
 • Het label – incl. verbetermogelijkheden – kost tegenwoordig tussen de €125,00 & €385,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Hulsberg

Zo’n energielabel laat zien hoe het gesteld is met de mate waarin een huis energiezuinig is. Alle woningen in Nederland namen in 2015 een eerste voorlopige energielabel in ontvangst. Als je jouw woning gaat verkopen of verhuren, is een definitief energielabel noodzakelijk. Sedert 2021 is er een nieuwe richtlijn waarmee wordt gewerkt (NTA8800). Je moet om die reden een erkend deskundige energieadviseur langs laten komen. Deze expert huur je als het ware in en bekijkt hoe milieuvriendelijk het huis is. Het gevolg is dat het wel een stuk duurder is. Hieronder bieden wij informatie over hoe jij een voordelig energielabel in Hulsberg moet regelen.

In 5 stappen een energielabel aanvragen

 1. Vind een energiedeskundige

  Middels de database van centraalregistertechniek.nl vind je verschillende officiële energieadviseurs die een energielabel mogen registreren. Voor relevante lokale resultaten gebruik je jouw postcode (6336) om een erkend deskundige in Hulsberg op te sporen.

 2. Afspraak maken en voorbereiden

  Selecteer een energie-specialist en stem samen een geschikt moment af. Het is belangrijk dat je alle actuele gegevens van je woning paraat hebt. Denk aan bouwtekeningen, EPC-berekeningen, facturen of gegevens van de CV-installatie.

 3. De inspectie

  Deze erkend energiedeskundige komt thuis langs om de kenmerken van je huis vast te stellen. De duur van het bezoek is ongeveer 2 uur.

 4. Vastleggen van het label

  De EP-adviseur in Hulsberg maak zijn of haar berekening, bepaalt het label en registreert deze in de database EP-Online.

 5. Online label inzien

  Na afloop van de inspectie ontvangt men per email een PDF van het document met daarbij de specificaties en concrete energiebesparende maatregelen. Het certificaat is maximaal 10 jaar geldig en dien je over te dragen bij de verkoop van de woning. Het document wordt ook opgeslagen in je Mijn Overheid omgeving.

Heb jij een particulier energielabel nodig?

Check alle energieadviseurs en profiteer van aantrekkelijke tarieven

De actuele kosten van een energielabel

De gemiddelde prijzen van een definitief energielabel liggen tussen de €180,00 – €360,00. In het bijgesloten overzicht tref je de huidige kosten van een energielabel deskundige Hulsberg. Direct een offerte? Klik hier om de beschikbare (regionale) experts te vergelijken. Zoek ook adviseurs in Schimmert, Berg en Terblijt, Wijlre, Ransdaal en Scheulder. De definitieve tarieven kunnen berekend worden d.m.v. velerlei variabelen.

 1. Het woningtype (twee-onder-een kap, villa, hoekwoning, vrijstaand, appartement).
 2. De hoeveelheid uur die de bouwinspecteur nodig heeft.
 3. De kwaliteit van de basisinformatie (tekeningen en EPC-berekeningen).
 4. De energiecoach waar je mee in zee gaat.
WoningAantal m2Kostprijs
Studio/Appartement60 m2€ 161,00
Tussenwoning100 m2€ 202,00
Geschakelde woning155 m2€ 278,00
Villa200 m2€ 358,00
Kostenoverzicht woninglabel Hulsberg.

De beste energieadviseurs in Hulsberg vergelijken

Makkelijk en voordelig je definitief energielabel aanvragen? Dan heb je nodig een erkend deskundige energielabel Hulsberg. De officiële website om een adviseur te vinden is https://www.centraalregistertechniek.nl. Je kunt vanuit hier doorklikken naar het QBISnl register. In het register doorzoek je bekwame adviseurs (BRL9500). Om het proces in gang te zetten vind jij in onze vergelijker een aantal uitgelichte adviseurs waar je gemakkelijk een label kunt regelen voor een scherp tarief.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

In 4 stappen een duurzame woning

Heb jij een woning met een rood of oranje label, en wil jij graag de energieprestatie van de woning verbeteren? Aan de hand van energiebesparende maatregelen kan je ook jouw woning updaten naar een label A/B/C huis. Het aanbrengen van de juiste isolatie is het startpunt. Daarmee realiseer je een setting waarbij de warmte ook echt in de woning blijft. Bij de stappen daarna kijk je pas naar de opties voor energie opwekken. Je kunt hier ook aanvullende informatie vinden over Energielabel vakantiehuis.

Tips: Via de website van de overheid Verbeteruwhuis.nl kan je zien – nadat je jouw woning hebt omschreven – concrete verbeteropties voor een beter energielabel. Achterhaal de mogelijke besparingen.

Bekijk de voordelen van een zuinig energielabel woning Hulsberg

 • Een zuinig huis en besparen op de energierekening.
 • Een gezond binnenklimaat: in de winter lekker warm en in de zomer lekker koel.
 • Een B- of A woning stoot minder CO-2 uit.
 • Tot wel 20% hogere woningwaarde.
 • Aantrekkelijke korting op de hypotheekrente mogelijk.
 • Je kunt profiteren van verscheidene subsidies om een gebouw duurzaam te maken.
 • De energiecoach in Hulsberg kent precies de huidige wet- en regelgeving.
EnergielabelBouwjaarVerbeterpunten
Label A2013 – 2024Warmtepomp om helemaal van het gas af te gaan.
Label B2002 – 2006Naar label A met warmtepomp en zonnepanelen.
Label C1984 – 2000driedubbel of HR+++ glas met zonnepanelen.
Label D1972 – 1982Verdere isolatie, HR++ glas en HR107 combiketel.
Label E1970 – 1976Enkel glas vervangen + isoleren en zonnepanelen.
Label F1951 – 1968Een moderne HR-ketel en isoleren.
Label Gt/m 1930Dak-, gevel-, vloer- en glasisolatie.

Snel het goedkoopste energielabel regelen?

Bekijk alle aanbieders en regel het nog deze week

Isoleer je woning

Isolatie is altijd de belangrijkste stap voor een duurzame woning. Door alle onderdelen van je huis goed te isoleren voorkom je dat de warmte in jouw woning je huis weer verlaat. Zo zullen de stookkosten verminderen en krijg je een prettiger leefklimaat. Waar je als eerste moet beginnen ligt aan de Rd-, Rc en lambdawaarde. Het bouwjaar van de woning vertelt al veel over de isolatiewaardes. Eventueel kun je dit ook aan buurtgenoten vragen. Een bouwtechnische keuring of speciale warmtescan laat zien of en waar een woning warmte verliest. In ons overzicht hieronder check je de mogelijke besparingen bij een kleinere eengezinswoning (60 m2) met een hoogrendementsketel.

Isolatie optiesInvesteringBesparing GasEnergiebesparing
Dakisolatie€4000 – €5400920 m3€644
Vloerisolatie€1600 – €3200420 m3€294
Spouwmuurisolatie€1500 – €2150835 m3€585
HR++ glas€1750 – €2950360 m3€252
Investering en opbrengsten bij isolatie van gemiddelde eengezinswoning (60m2).

Ventileren

Indien de isolatie in huis voldoende is, moet je er zorg voor dragen dat frisse lucht via meerdere kanten de woning in kan komen. Ventilatie is belangrijk voor een gezond binnenklimaat. Slim en zuinig ventileren houdt in een prettige leefomgeving, waarbij er slechts weinig warmteverlies plaatsvindt.

 • Winddrukgeregelde roosters: gemakkelijk in elke kamer frisse lucht.
 • Lokale ventilatie-unit: optimale efficiënte ventilatie van een enkele ruimte.
 • Balansventilatie met WTW: Alle ruimtes worden even goed geventileerd.
 • Ventilatiewarmtepomp i.c.m. CV/HR ketel: maakt gebruik van de warme ventilatielucht om je huis te verwarmen.

CV-ketel zonder gas?

De centrale verwarming kost het meeste energie. In de meeste huizen vinden we nog een gasgestookte ketel. Kies voor een duurzaam alternatief om je woning warm te stoken zonder gas. In de volgende opsomming staan enkele van deze producten.

 • Nieuwe HR107 ketel: een veel hoger rendement dan traditionele CV-ketels.
 • Een hybride warmtepomp: duurzaam je woning verwarmen met minder gas.
 • Een all-electric warmtepomp: 100% verwarmen op stroom (gasverbruik naar 0).
 • Zonneboiler: gebruikt energie van de zon om warm tapwater te maken.
 • Infraroodpanelen: uitstekend geschikt om een ruimte plaatselijk te verwarmen.

Stroom opwekken met zonnepanelen

Zodra je de optimalisatiepunten voor jouw woning hebt aangepakt kan je de totale stroombehoefte berekenen. De benodigde stroom kan je op een duurzame manier opwekken door zonnepanelen te laten installeren. Ze gaan ontzettend lang mee (tot wel 30 jaar) en de geschatte terugverdientijd is maar 7 jaar.

 • Zonnepanelen vangen zonlicht op en zetten het om in stroom.
 • Een volledige set met 10 zonnepanelen koop je vanaf €4800 en verdien je terug in 8,5 jaar.
 • Stroom die je niet verbruikt kan je automatisch aan het net terugleveren (salderen). Daarvoor krijg je hetzelfde tarief als waarvoor jij het bij de energieleverancier inkoopt.

energielabel-hulsberg-6336

Voordelig energielabel voor bedrijfspandElke kantoorpand moet een energielabel kunnen overleggen bij oplevering, maar ook bij verhuur/verkoop van zakelijke panden (mits groter dan 50m2). Deze regel is in het leven geroepen voor utiliteitsgebouwen als kantoren, universiteiten, cafés, en publieke panden zoals een ziekenhuis. Betreft het een pand groter dan 100m2, en wordt 50% of meer gebruikt als kantoorruimte? Op dat moment moet het pand vanaf 2023 wettelijk gezien beschikken over energielabel C. Verder moeten organisaties (bijvoorbeeld ziekenhuizen of supermarkten) in publieke gebouwen van minimaal 250 m2 het label duidelijk zichtbaar ophangen, zoals bij de ingang of welkomstruimtes. Je kunt hier ook meer lezen over Energielabel geldigheidsduur.

 • Bij officiële transactiemomenten van een bedrijfsruimte is dit energielabel een dossierstuk.
 • Dit geldt voor vrijwel alle bedrijfspanden, winkels, kantoren en horeca gebouwen.
 • Voor bedrijfshallen en opslagruimtes geldt er op dit moment geen verplichting.
 • Bedrijfsgebouwen met vloeroppervlaktes van 100 m2 of meer (waar 50% of meer gebruikt wordt als kantoor) moeten per 2023 ten minste milieulabel C hebben.
 • In publieke panden met een ruimte van minimaal 250 m2 moet elke passant dit label kunnen bekijken bij de entree.

Vaak gestelde vragen (FAQ) over woninglabels

Wat is een energielabel?
Het energielabel geeft inzicht in de hoeveelheid energie die nodig is om een woning te verwarmen. Hoe minder energie benodigd is, hoe groener het label. De energie-index loopt van energielabel A/B (heel zuinig) tot F en G (zeer onzuinig).

Is het aanvragen van een energielabel verplicht?
Ja, op het moment je een woning in de verkoop of verhuur wil doen moet je aan kunnen tonen wat de huidige energie staat van de woning is. Deze gegevens moeten vermeld worden in de advertenties (makelaar). Beschik je niet over een label, dan zijn boetes van €170 op te leggen door de autoriteit.

Hoe moet ik een label aanvragen?
Voor een definitief label moet je een bevoegde energiedeskundige in Hulsberg vragen bij je thuis te komen voor een onderzoek. Middels QBIS.nl kan je een energiespecialist zoeken. De deskundige komt langs en neemt de woning op. Hij of zij beslist uiteindelijk wat het label moet worden en zorgt ervoor dat alles wordt opgenomen in de EP-Online database. De dossierstukken krijg je per mail en in Mijn Overheid is het zelf te downloaden (gemeente Beekdaelen).

Hoe wordt een definitief energielabel vastgesteld?
Een inspecteur controleert het bouwjaar van het gebouw, het type woning, de grootte en overige onderdelen als ramen en kozijnen, de manieren van isoleren, type CV-ketel en ventilatiesysteem en of het huis een warmtepomp of zonnepanelen heeft. D.m.v. van deze gegevens wordt gecalculeerd hoeveel energie nodig is voor warm tapwater en verwarming en ventilatie van woonunit en wat het aandeel van duurzame energie is. Op basis hiervan wordt het labelletter geregistreerd.

Wat betaal ik voor een energielabel?
De tarieven van een energielabel liggen tussen de €200,00 & €365,00. De uiteindelijke prijs hangt af van de omvang van de woning, het uurtarief en het aantal benodigde uren van de adviseur en de documentatie die je paraat hebt (tekeningen, het bestek, documentatie en facturen). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Hulsberg kan je goedkoper doen door velerlei energiedeskundigen te contacteren die werkzaam zijn rondom de provincie Limburg.

Hoe kan ik snel mijn huidige energielabel opvragen?
Daarvoor bezoek je energielabel.nl van de overheid. Selecteer je type woning en vul de postcode (6336) en het huisnummer in de zoekbalk in. Je krijgt nu meteen te zien welk label je hebt. Opmerking: laat het systeem een voorlopig energielabel zien? Dit is geen officiële status en kan je dus niet gebruiken. Je moet deze altijd omzetten naar een definitief label. Bekijk het direct online: energielabel huis Hulsberg opvragen.

Plaats een reactie