Energielabel Siebengewald

Direct energielabel aanvragen

Gemakkelijk en snel een energielabel aanvragen voor jouw woning in Siebengewald? Sinds 1 januari 2015 beschikt elke woning over een energielabel. Het certificaat laat zien hoeveel energie jouw woning verbruikt en geeft praktische maatregelen om de energierekening verder terug te dringen. Gaat jouw woning in de verkoop? Dan is een definitief energielabel in Siebengewald verplicht. Op dit informatieplatform ontdek je actuele info over het checken en aanvragen van het keurmerk. Verder is er ook een overzicht met plaatselijke energieadviseurs en kan je aan de slag met nuttige informatie hoe je jouw woning energiezuiniger kunt maken.

 • Het energielabel geeft een beeld van de energieprestatie van een woning.
 • Het is verplicht bij een transactiemoment (verkoop, verhuur en oplevering).
 • We delen het op in 7 categorieën: Energielabel A of B (zeer milieuvriendelijk) t/m F & G (heel onzuinig).
 • Tot voor kort regelde je een VEL (vereenvoudigd label) zelf via internet. De overheid heeft dit in 2021 geactualiseerd.
 • Als woningeigenaar regel je eerst een afspraak met de energieadviseur in Siebengewald die jouw hele huis bekijkt en het label vaststelt.
 • Het document – inclusief concrete verbeterpunten – kost (afhankelijk van het type woning) tussen de €145,00 – €435,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Siebengewald

Het energielabel vertelt iets over de hoeveelheid energie die nodig is om een woning te verwarmen. Alle woningbezitters hebben in 2015 een voorlopig energielabel van de overheid ontvangen. Wanneer je jouw huis wilt verhuren of verkopen, moet je het definitieve energielabel regelen. Sedert 2021 is er een nieuw systeem wat door specialisten ook wel NTA8800 wordt genoemd. Je moet dus een vakbekwame energieadviseur verzoeken te komen kijken. Deze expert komt bij je thuis bekijkt de aanwezige isolatie en de installaties. De prijzen zijn om die reden ook flink hoger geworden. In het stappenplan hieronder bekijk je hoe je een voordelig energielabel in Siebengewald regelt.

Snel en voordelig een energielabel aanvragen

 1. Vind een energiedeskundige

  Door gebruik te maken van www.centraalregistertechniek.nl vergelijk je alle gecertificeerde energieadviseurs die het energielabel mogen bepalen. Zoek op adresgegevens (5853) om een erkend deskundige in Siebengewald te contacteren.

 2. Afspraak en voorbereiding

  Klik op een energie-expert en maak een afspraak. Het is belangrijk dat je zoveel mogelijk informatie van het huis kunt laten zien. Bijvoorbeeld bouwtekeningen, EPC-berekeningen, facturen of gegevens van de CV-installatie.

 3. Bezoek op locatie

  Deze erkend energiedeskundige zal bij je thuis langskomen en neemt de woning op. De duur van het bezoek is ongeveer 2 uur.

 4. Registratie van het label

  De EP-adviseur in Siebengewald stelt het label vast en zorgt dat deze wordt verwerkt in de EP-online database.

 5. Online label inzien

  Na afloop van de inspectie wordt er een PDF toegestuurd van het certificaat inclusief een duidelijke onderbouwing en opties om de woning zuiniger te maken. Het certificaat is maximaal 10 jaar geldig en moet jij kunnen tonen op het moment dat je gaat verkopen. Het is ook digitaal in te zien via de berichtenbox van de overheid.

Een particulier energielabel nodig?

Vind de beste energieadviseurs en maak gebruik van de aanbieding!

De actuele kosten van een energielabel

De gemiddelde prijzen van een definitief energielabel komen uit tussen de €105,00 en €350,00. In het overzicht hieronder bieden we de gemiddelde kosten van een energielabel deskundige Siebengewald. Wil je een concrete prijs? Klik hier om de beschikbare (regionale) experts te vergelijken. Zoek ook adviseurs in Afferden, Ledeacker, Stevensbeek, Westerbeek en Oploo. De uiteindelijke kosten komen tot stand door meerdere variabelen.

 1. Type woning (villa, appartement, hoekwoning, vrijstaand, tussenwoning).
 2. De hoeveelheid arbeid (in uren) die de bouwinspecteur denkt nodig te hebben.
 3. De reeds aanwezige details van de woning (tekeningen en facturen van renovaties).
 4. De energiecoach waar je mee in zee gaat.
Soort woningM2 woonoppervlakteTarieven
Klein appartement55 m2€ 170,00
Tussenwoning100 m2€ 207,00
Hoekwoning140 m2€ 287,00
Villa190 m2€ 373,00
Geschatte kosten woninglabel Siebengewald.

Alle energieadviseurs in Siebengewald vergelijken

Zo snel mogelijk zo’n definitief energielabel aanvragen? Dan contacteer je een erkend deskundige energielabel Siebengewald. Het portaal om betrouwbare specialisten in te huren is https://www.centraalregistertechniek.nl. Op deze pagina vind je een link naar het QBISnl register. Op deze plek staan alle namen en gegevens van gecertificeerde inspecteurs (BRL9500). Om de eerste stap te zetten tref je in de tabel hieronder een aantal betrouwbare partijen waar je op een gebruiksvriendelijke manier een milieulabel kunt regelen tegen een relatief voordelige prijs.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Naar label-B woning in 4 stappen

Heeft jouw huis een hoog energieverbruik, en wil jij graag lagere energielasten en de energieprestatie verbeteren? Door te kiezen voor energiebesparende maatregelen kan je ook jouw woning transformeren naar een “groen” label (A, B of C). Aan de basis staat altijd isoleren. Zo is het zeker dat het in de winter lekker warm blijft, en in de zomer heerlijk koel. In de volgende stap verleggen we de focus op energie die je zelf kunt opwekken met bijvoorbeeld zonnepanelen. Je kunt hier ook aanvullende informatie vinden over Energielabel G.

Advies: Via de website van de overheid https://www.verbeteruwhuis.nl controleer je – na het doorgeven van de gegevens van jouw woning – handige verbeteropties voor een gunstiger energielabel. Bekijk direct hoe jij je huis kunt verbeteren.

Het gemak van een zuinig energielabel woning Siebengewald

 • Een zuinige woning met een lage energierekening.
 • Een comfortabel wooncomfort: geen tocht meer bij de ramen.
 • Een woning met label B of A is goed voor het milieu.
 • Huizen met een groen label zijn meer waard.
 • Sommige banken verstrekken een rentekorting.
 • Er gelden forse subsidies als je kiest voor isolatie en andere duurzame verwarmingsbronnen.
 • De energiecoach in Siebengewald is de juiste persoon om je hier bij te helpen.
EnergielabelBouwjaarPunten van aandacht
Label A2010 – 2024Energieneutrale woning met zonnepanelen en warmtepomp.
Label B1999 – 2005Met zonnepanelen en warmtepomp naar label A.
Label C1983 – 1999Isolatie van ramen (HR+++ glas) en zonnepanelen.
Label D1973 – 1981Enkelglas vervangen voor dubbelglas of HR+ glas.
Label E1965 – 1977Vloer, dak en muren isoleren en zonnepanelen.
Label F1951 – 1967Kruipruimte, muren, dak en vloer isoleren.
Label Gt/m 1935Isoleren van de (spouw) muren, dak en vloer.

Het goedkoopste energielabel voor jouw huis?

Vergelijk adviseurs en regel het nog deze week

Woningisolatie

Isolatie is van onschatbare waarde voor een zuinig en comfortabel huis. Door goede isolatie van muren, bodem en/of dak vermijd je dat de warmte in huis weer kan ontsnappen. Daardoor gaan de stookkosten direct omlaag en krijg je een prettig binnenklimaat. Waar je moet starten hangt af van de huidige isolatiewaarden. Het jaar waarin de woning is neergezet geeft een aardige indicatie. Eventueel kun je dit ook aan buurtgenoten vragen. Een bouwtechnische keuring of speciale warmtescan laat zien waar isolatie zinvol is. In de lijst hieronder tref je de mogelijke besparing bij een normale eengezinswoning met een normale hr combiketel.

IsolatieKostenGasbesparing p/jaarEnergiebesparing
Dakisolatie€3200 – €50001025 m3€738
Vloerisolatie€1600 – €3900315 m3€227
Spouwmuurisolatie€1150 – €2050700 m3€504
HR++ glas€1550 – €2850515 m3€370,8
Kosten en opbrengsten van het isoleren van een gemiddelde eengezinswoning.

Ventileren

Zodra je huis een goede isolatie heeft, moet de focus liggen op het feit dat er voldoende frisse lucht in de woning komt. Ventilatie is essentieel voor een gezond binnenklimaat. Zuinig en slim ventileren houdt in een gezond klimaat in huis, waarbij er slechts weinig warmteverlies plaatsvindt.

 • Zelfregelende ventilatieroosters: gemakkelijk in elke kamer frisse lucht.
 • Losse ventilatieunit: goedkope oplossing om 1 ruimte te ventileren.
 • Balansventilatie met warmte terugwin unit: win warmte uit de woning terug door het opnieuw in de woning te blazen.
 • (Hybride) ventilatiewarmtepomp i.p.v. ventilatiebox: maakt gebruik van de warme ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen.

CV-ketel vervangen

De centrale verwarming kost in de meeste huizen veel gas. In de praktijk gaat dit vaak nog met gasgestookte HR-ketels. Kies voor een duurzaam alternatief waarmee je geen of nauwelijks gas nodig hebt om een huis op te warmen. In onderstaande lijst kun je verschillende voorbeelden vinden.

 • Moderne HR-combiketel: Efficiënter en sneller je huis verwarmen.
 • Een hybride warmtepomp: combinatie van een cv-ketel met een warmtepomp.
 • Een all-electric warmtepomp: de aardgasaansluiting kan helemaal de deur uit.
 • Zonneboiler: gebruikt energie van de zon om warm tapwater te maken.
 • Infraroodpanelen: ideaal om lokaal warmte af te geven.

Zonnepanelen op het dak

Nadat je aanpassingen hebt doorgevoerd kan je de totale stroombehoefte berekenen. De totale stroom kan je schoon en duurzaam opwekken door te investeren in zonnepanelen. Ze hebben een levensduur van 25 jaar of langer en de geschatte terugverdientijd is maar 7 jaar.

 • Zonnepanelen vangen zonlicht op en zetten dat om in schone energie.
 • Een set met 10 zonnepanelen kost om en nabij de €4900 en heeft een terugverdientijd van ongeveer 8 jaar.
 • De ongebruikte stroom kan je terugleveren aan de energieleverancier (salderen). Voor dit stukje ontvang je hetzelfde tarief als je betaalt aan jouw leverancier.

energielabel-siebengewald-5853

Aanvraag indienen energielabel voor bedrijfspand

Een actueel en definitief energielabel voor het kantoor is noodzakelijk wanneer er een verkoop- of verhuurcontract wordt opgesteld van een bedrijfspand vanaf 50m2. Deze verordening is in het leven geroepen voor utiliteitsgebouwen als kantoorgebouwen, universiteiten, restaurants, en publiek toegankelijke gebouwen zoals een bibliotheek. Is het object meer dan 100m2 groot qua oppervlakte, en is 50% of meer van deze ruimte geschikt als kantoorfunctie? Op dat moment moet het pand vanaf 2023 wettelijk gezien beschikken over energielabel C. Ook moeten o.a. musea, banken en ziekenhuizen die gehuisvest zijn in grote publieke gebouwen van 250m2 of groter het energielabel duidelijk zichtbaar ophangen, bijvoorbeeld bij de receptie of ingang. Op deze website lees je ook alles over Energielabel verplicht.

 • Bij officiële transactiemomenten van een bedrijfsruimte is dit energielabel een dossierstuk.
 • Deze wetgeving is van toepassing voor bedrijfspanden, overheidsgebouwen, winkels en horeca.
 • Voor panden met een industriefunctie is er een uitzondering gemaakt.
 • Bedrijfsgebouwen groter dan 100m2 (minimaal 50% als kantoor) moeten met ingang van 2023 ten minste milieulabel C hebben.
 • In grote openbare gebouwen van minimaal 250 m2 moet elke passant dit label kunnen bekijken bij de entree.

Veelgestelde vragen over het woninglabel

Wat betekent een energielabel?
Het energielabel geeft een beeld van hoe energiezuinig een woning is. Hoe efficiënter de woning verwarmd wordt, hoe positiever het woninglabel uitvalt. De energie-index start bij energielabel A/B (laag verbruik) tot F / G (minder energiezuinig).

Heb ik verplicht een energielabel nodig?
Ja, in de situatie waarin je het huis verhuurt of verkoopt dan moet je aantonen wat het definitieve energielabel is. Het dient ook in de advertentie/website van de makelaar getoond te worden. Is er geen label bekend, dan riskeer je als verkoper/verhuurder een boete van €170.

Hoe kan ik zelf een label aanvragen?
Hiervoor moet je een erkend deskundige energiedeskundige in Siebengewald thuis laten komen. Op de website QBIS.nl kan je een energiespecialist zoeken. Deze specialist zal thuis langskomen en loopt alle onderdelen van het huis na. De deskundige beslist uiteindelijk wat het label moet worden en zorgt ervoor dat alles wordt opgenomen in de EP-Online database. De definitieve berekeningen ontvang je per mail en daarnaast is het op te vragen via Mijn Overheid (gemeente Bergen Limburg).

Wat bepaalt mijn energielabel?
De specialist onderzoekt de bouwperiode, het type huis, oppervlakte en andere woningkenmerken zoals ramen en kozijnen, mate van isolatie, op welke manier de woning wordt verwarmd en geventileerd en de aanwezige systemen voor energieopwekking (zonnecellen / warmtepomp). D.m.v. van deze gegevens kan worden berekend hoeveel energie er wordt gebruikt voor de centrale verwarming van het appartement en in hoeverre het huis in staat is zichzelf van stroom te voorzien. Uiteindelijk wordt het labelletter geregistreerd.

Hoe duur is een energielabel?
De onkosten van het energielabel variëren tussen de €150,00 en €350,00. De definitieve prijs is afhankelijk van het type woning, de hoeveelheid uren die de expert bezig is en de kwaliteit van de basisinformatie (tekeningen en facturen van renovaties). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Siebengewald kan je goedkoper doen door enkele adviseurs te gaan vergelijken die diensten leveren in de provincie Limburg.

Ik wil mijn energielabel opvragen, hoe werkt dat?
Hiervoor check je energielabel.nl van de overheid. Geef aan om wat voor type woning het gaat en voer jouw postcode (5853) plus het huisnummer in. Het systeem laat direct het huidige label zien. Goed om te weten: wordt er een voorlopig energielabel getoond? Dit is slechts een inschatting en geen formeel document en kan je dus ook niet gebruiken bij een woningoverdracht. Je moet het voorlopige label veranderen in een definitief label. Wacht niet langer: energielabel huis Siebengewald opvragen.

Plaats een reactie