Energielabel Well

Direct energielabel aanvragen

Zonder gedoe een energielabel aanvragen voor jouw woning in Well? Sinds een aantal jaren heeft ieder huis een energielabel toegewezen gekregen. Het certificaat laat zien hoe energiezuinig jouw woning is en biedt nuttige mogelijkheden om de woning nog energiezuiniger te maken. Ga je op korte termijn verhuizen en jouw woning verkopen? Dan is een definitief energielabel in Well verplicht. Op deze pagina lees je actuele info over het aanvragen van jouw certificaat. Ook bekijk je hier (lokale) energieadviseurs en kan je aan de slag met tips om jouw woning te verduurzamen.

 • Het energielabel laat zien hoe energiezuinig een huis is.
 • Het is verplicht bij de verkoop, verhuur en oplevering van woningen en appartementen.
 • We delen het op in 7 categorieën: Energielabel A & B (zeer zuinig) t/m F & G (erg onzuinig).
 • De afgelopen jaren was het mogelijk zelf een VEL (vereenvoudigd label) op te vragen. Per 2021 zit dit iets anders in elkaar.
 • De woningeigenaar maakt een afspraak met de energieadviseur in Well die de kenmerken van de woning bekijkt en het label bepaalt.
 • Het informatielabel – inclusief suggesties om de woning te verduurzamen – kost gemiddeld tussen de €110,00 – €420,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Well

Het energielabel geeft inzicht in de actuele staat en de energieprestatie van een object. Alle huiseigenaren hebben in 2015 een voorlopig energielabel gekregen. In de situatie waarbij je overgaat tot verkoop of verhuur van je woning, is een definitief energielabel noodzakelijk. Met ingang van 2021 is er een nieuwe manier dat wordt geclassificeerd als NTA8800. Daarom moet je een deskundige energieadviseur laten komen. Deze specialist bezoekt jou op locatie en doorloopt een lange lijst met punten. Voor jou als woningbezitter betekent dit wel dat je meer moet betalen. Hierna vind je precies hoe je zo’n voordelig energielabel in Well regelt.

Snel en voordelig een energielabel aanvragen

 1. Informeer naar een energiedeskundige

  Via centraalregistertechniek.nl bekijk je alle gecertificeerde energieadviseurs die een energielabel mogen vastleggen. Het beste kun je een postcode gebruiken (5855) om een erkend deskundige in Well te vergelijken.

 2. Voorbereiding op afspraak

  Informeer bij een van de aangesloten adviseurs en overleg een moment dat hij of zij kan langskomen. Het is handig als je alle essentiële informatie van de woning hebt. Denk aan bouwtekeningen, EPC berekeningen en installatietechnische gegevens.

 3. Bezoek van de deskundige

  De erkend energiedeskundige bezoekt jou op locatie en inspecteert de gehele woning. De duur van het bezoek is ongeveer 2 uur.

 4. Inschrijven van het label

  De EP-adviseur in Well maak zijn of haar berekening, bepaalt het label en zorgt ervoor dat alles wordt opgenomen in de EP-Online database.

 5. Online label inzien

  Als alle werkzaamheden zijn gedaan sturen ze een PDF op van het certificaat met daarbij de specificaties en concrete verbeterpunten. De geldigheidsduur van het label is 10 jaar en moet je laten zien in de situaties waarbij je gaat verhuren of verkopen. Je kunt het ook te allen tijde opvragen via Mijn Overheid.

Wil jij een particulier energielabel aanvragen?

Bekijk energieadviseurs en vind de voordeligste aanbieder

De kosten van een energielabel

De kosten van een definitief energielabel liggen tussen de €140,00 en €435,00. In de bijgaande tabel bekijk je de huidige tarieven van een energielabel deskundige Well. Wil je een concrete prijs? Klik hier om de dienstverleners (in de regio) te vergelijken. Of bekijk adviseurs in Bergen, Siebengewald, Afferden, Ledeacker en Stevensbeek. De offerte kosten wordt bepaald door de volgende onderdelen.

 1. Het woningtype (villa, twee-onder-een kap, appartement, vrijstaand, hoekwoning).
 2. Het aantal uren dat de bouwinspecteur nodig heeft.
 3. De reeds aanwezige details van de woning (tekeningen en facturen van verbetermaatregelen).
 4. De gekozen energiecoach en het bijbehorende tarief.
WoningtypeOppervlakteKosten
Appartement65 m2€ 183,00
Rijtjeshuis120 m2€ 212,00
2-onder-1-kap145 m2€ 288,00
Villa180 m2€ 370,00
Prijzen woninglabel Well.

Deskundige energieadviseurs in Well vergelijken

Vandaag nog zo’n definitief energielabel aanvragen? Hiervoor heb je nodig een erkend deskundige energielabel Well. Het adres om een energieadviseur te zoeken is centraalregisterTechniek.nl. Daar tref je het QBISnl register. Daar vergelijk je officiële vakmannen (BRL9500). Om het proces in gang te zetten tref je in de tabel hieronder meerdere erkende bureaus waar je gemakkelijk een milieulabel kunt regelen voor een aantrekkelijk tarieven.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Je woning verduurzamen in 4 stappen

Heb je een ongunstig energielabel, en wil je de energieprestatie graag verbeteren? Met de juiste energiebesparende maatregelen kan men praktisch elk huis renoveren naar een label A/B/C huis. In de regel begint men altijd met isoleren. Zodoende zorg je dat de warmte niet zomaar de woning uit kan. Op het moment dat de isolatie goed is ga je juist verder in op zelf energie opwekken met een warmtepomp of zonnepanelen. Of klik door voor meer informatie over Energielabel voor bedrijven.

Let op: Op de website www.verbeteruwhuis.nl zie je – nadat je jouw woning hebt omschreven – handige verbeteropties voor een gunstiger energielabel. Bekijk direct hoe jij je huis kunt verbeteren.

Het gemak van een zuinig energielabel woning Well

 • Een zuinige woning en een structureel lage energierekening.
 • Verhoogt het comfort van de woning: kieren en tocht worden voorkomen.
 • Een huis met het milieulabel A of B is goed voor het milieu.
 • Flinke toename van de woningwaarde.
 • Groene woningen krijgen een duurzaamheidskorting van de bank.
 • Je kunt profiteren van gunstige subsidies op het moment dat je jouw huis verduurzaamt.
 • De energiecoach in Well kan je hierbij helpen.
EnergielabelBouwjaarPunten van aandacht
Label A2014 – 2024Met warmtepomp en zonnepanelen een energieneutrale woning.
Label B1997 – 2007Een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen laten leggen.
Label C1984 – 1999Isoleren van de ramen (HR++ glas) en evt. warmtepomp + zonnepanelen
Label D1973 – 1981Thermografische scan om isolatie te optimaliseren.
Label E1968 – 1979Dak-, gevel-, vloer- en glasisolatie en zonnepanelen.
Label F1948 – 1967Isoleren van vloer, (spouw)muur en dak.
Label Gt/m 1935Vloer-, dak- en spouwmuurisolatie.

Snel het goedkoopste energielabel regelen?

Vergelijk de experts en regel het binnen 1 week

Isoleren

Alleen met de juiste isolatie realiseer je een milieuvriendelijke woning. Door goede woningisolatie toe te passen voorkom je dat de warmte in de woning naar buiten gaat. Daardoor ben je minder kwijt aan stookkosten en heb je ook meer woonplezier. Waar je als eerste moet beginnen wordt bepaald door hoe en waar de woning op dit moment geïsoleerd is. De leeftijd van de woning vertelt al veel over de isolatiewaardes. Je kunt ook navraag doen bij vorige bewoners of mensen uit de straat. Een bouwtechnische keuring of warmtescan toont plaatsen waar isolatie ontbreekt. In onderstaand schema check je de mogelijke besparingen in het geval van een eengezinswoning met een hoog rendement ketel.

Manier van isolerenKostenGasbesparing (jaar)Energiebesparing
Dakisolatie€3200 – €57001035 m3€766
Vloerisolatie€1300 – €3100325 m3€241
Spouwmuurisolatie€1500 – €2200710 m3€525
HR++ glas€1950 – €2700525 m3€388,5
De totale kosten en opbrengsten bij isolatiewerkzaamheden van een standaard huis.

Ventileren

In de situatie waarbij een gebouw al volledig is geïsoleerd, is het noodzakelijk dat frisse lucht via meerdere kanten de woning in kan komen. Ventilatie is cruciaal voor een aangenaam binnenklimaat. Zuinig en slim ventileren betekent een optimale leefomgeving, zonder al te veel warme te verliezen.

 • Zelfregelend rooster: Bij winddruk wordt de luchttoevoer automatisch beperkt.
 • Losse ventilatieunit: slimme keuze bij woningen met natuurlijke ventilatie.
 • Balansventilatie met WTW: win warmte uit de woning terug door het opnieuw in de woning te blazen.
 • Ventilatiewarmtepomp als vervanging van je ventilatiebox: profiteert van warmte uit de ventilatielucht om je huis te verwarmen.

CV-ketel vervangen voor duurzaam alternatief

De centrale verwarming kost het meeste energie. In de meeste huizen vinden we nog een gasgestookte ketel. Overweeg een groen alternatief die bijna geen of zelfs helemaal geen gas nodig heeft. In de volgende lijst bekijk je de meeste populaire optie.

 • Moderne HR-combiketel: Zuinig maar ook stil, compact en veilig.
 • Een hybride warmtepomp: duurzaam je woning verwarmen met minder gas.
 • Een all-electric warmtepomp: met name interessant bij woningen die erg goed geïsoleerd zijn.
 • Zonneboiler: zet energie van de zon om in warm water.
 • Infraroodpanelen: aangename warmte, beperkt luchtcirculatie.

Voordelen zonnepanelen

Zodra je de optimalisatiepunten voor jouw woning hebt aangepakt weet je ongeveer hoeveel stroom je nodig hebt. De benodigde stroom kan je helemaal zelf opwekken met behulp van zonnepanelen op je dak. Ze gaan met gemak 30 jaar of langer mee en je hebt ze vaak binnen 7 jaar terugverdiend.

 • Zonnepanelen vangen het licht op en zetten dit om in elektrische energie.
 • Een set met 10 zonnepanelen is beschikbaar vanaf €4600 en verdien je terug in 7,5 jaar.
 • De stroom die over is en je niet verbruikt lever je terug aan het elektriciteitsnet (salderen). Voor dit stukje krijg je dezelfde prijs als waarvoor je normaal de stroom inkoopt.

energielabel-well-5855

Energielabel voor je bedrijfspand regelen

Elke kantoorpand moet een energielabel kunnen overleggen wanneer er een verkoop- of verhuurcontract wordt opgesteld van een bedrijfsgebouw van minimaal 50m2. Deze regelgeving is in het leven geroepen voor utiliteitsgebouwen als kantoren, universiteiten, winkelcentra, en openbare panden zoals stadions. Beschikt het gebouw over meer dan 100 m2 ruimte, en is daarvan meer dan 50% toegeschreven als kantoorplekken? In die situaties moeten deze panden per 2023 wettelijk gezien beschikken over energielabel C. Tevens moeten o.a. musea, banken en ziekenhuizen die hun vestiging in een publiek toegankelijke ruimte hebben van meer dan 250 m2 dit energielabel zichtbaar tonen, bijvoorbeeld naast de receptie. Op deze website lees je ook alles over Voorlopig energielabel.

 • Bij overdracht of oplevering van een bedrijfspand is een energielabel noodzakelijk.
 • Dit geldt voor vrijwel alle bedrijfspanden en ruimtes met een oppervlak van meer dan 50 m2.
 • Voor productiehallen en loodsen geldt andere wetgeving.
 • Bedrijfsgebouwen met vloeroppervlaktes van 100 m2 of meer (waar meer dan de helft wordt gebruikt als kantoor) moeten vanaf 2023 een milieulabel C of beter hebben.
 • In grote publieke gebouwen van minimaal 250 m2 moet elke bezoeker dit label kunnen inzien bij de ingang.

FAQ – Veelgestelde vragen over het woninglabel

Wat is een energielabel?
Het energielabels biedt inzicht in de mate waarin een huis energiezuinig is. Hoe minder fossiele energie de woning gebruikt, des te groener je woninglabel. De zogenaamde energie-index loopt van energielabel A & B (groen label) en loopt op tot F / G (vervuilend).

Heb ik verplicht een energielabel nodig?
Ja, wanneer jij het huis wilt verkopen of verhuren dan moet je kunnen aantonen wat het label is van jouw huis is. Dit dient ook te worden meegenomen in de advertenties (makelaar). Ontbreekt het label, dan kan jij mogelijk een boete van €170 verwachten.

Hoe vraag ik voor mijn huis een label aan?
Voor dit document moet je een vakbekwame energiedeskundige in Well laten langskomen. Via qbis.nl vergelijk je eenvoudig meerdere energiespecialisten. Een inspecteur bezoekt jou op locatie en kijkt hoeveel energie er nodig is om de woning te verwarmen. De adviseur maakt de berekening, bepaalt het label en zorgt dat deze wordt verwerkt in de EP-online database. Je krijgt een email met alle documenten en in Mijn Overheid is het zelf te downloaden (gemeente Bergen Limburg).

Hoe komt mijn energielabel tot stand?
Een deskundige onderzoekt het bouwjaar van de woning, het soort woning, woonoppervlakte en andere woningkenmerken zoals soort glas, de toegepaste isolatie, type CV-ketel en ventilatiesysteem en of er ook energie wordt gewonnen met een warmtepomp of zonnepanelen. Middels deze documentatie berekent hij of zij wat de totale energiebehoefte is voor het leveren van warm water en de verwarming van het appartement en voor welk % de woning zelfvoorzienend is. Tenslotte zal de adviseur het labelletter definitief vaststellen en inschrijven.

Welke tarieven worden gevraagd voor een energielabel?
De tarieven van het energielabel komen uit tussen de €105,00 – €410,00. De verwachte prijs heeft te maken met type woning, het aantal uur dat de adviseur bezig zal zijn en de beschikbare documentatie (tekeningen en EPC-berekeningen). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Well kun jij het beste doen door velerlei aanbieders te benaderen die diensten leveren rondom de provincie Limburg.

Hoe kan ik mijn huidige energielabel opvragen?
Om dit te bekijken surf je naar Energielabel.nl. Selecteer je type woning en vul de postcode (5855) en het huisnummer in de betreffende velden in. Je krijgt nu gelijk het huidige label plus de vervaldatum te zien. Let op: krijg je een voorlopig energielabel te zien? Dit is geen geldig document en mag je dus niet bij een woning overdracht gebruiken. Je moet het dus eerst laten omvormen naar een definitief woninglabel. Bekijk het direct online: energielabel huis Well opvragen.

Plaats een reactie