Energielabel Buinerveen

Direct energielabel aanvragen

Wil je graag een energielabel aanvragen voor jouw woning in Buinerveen? Met ingang van 1 januari 2015 heeft elke woning een (voorlopig) energielabel gekregen. Dit keurmerk geeft aan hoe milieuvriendelijk een huis is en geeft praktische verbetermogelijkheden om het nog zuiniger te maken. Gaat jouw woning in de verkoop? In dat geval is een definitief energielabel in Buinerveen verplicht. Op Energielabelprijzen.nl bieden wij praktische info over het aanvragen van jouw keurmerk. Verder is er ruimte om energieadviseurs te vergelijken en bekijk je concrete tips hoe jij jouw woning groener kunt maken.

 • Het energielabel geeft aan of een woning veel of weinig energie verbruikt.
 • Het is noodzakelijk bij het verhuren of verkopen van jouw huis.
 • We delen het op in 7 klassen: Energielabel A of B (groen label) t/m F en G (rood, hoog verbruik).
 • Tot 2020 was het mogelijk zelf een VEL (vereenvoudigd label) op te vragen. Er geldt sinds 2021 andere wetgeving.
 • Je dient nu eerst een afspraak te maken met een energieadviseur in Buinerveen die het huis inspecteert en het label vaststelt.
 • Het label – inclusief concrete verbeterpunten – kost tussen de €175,00 – €405,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Buinerveen

Het energielabel geeft een indicatie van de energiezuinigheid van een woning. Alle huiseigenaren kregen van de overheid in 2015 een voorlopig energielabel. In de situatie waarbij het huis opnieuw wordt verkocht of verhuurt, is een definitief energielabel noodzakelijk. Sinds kort is er een nieuwe manier waarbinnen het label wordt opgesteld (NTA8800). Je moet tegenwoordig een bekwame energieadviseur verzoeken te komen kijken. Deze energie-specialist bezoekt jou op locatie bekijkt de aanwezige isolatie en de installaties. Het nadeel voor de consument is dat het veel duurder is. In het stappenplan hieronder bekijk je hoe jij het voordelig energielabel in Buinerveen kunt regelen.

In 5 stappen een energielabel aanvragen voor je huis

 1. Vergelijk energiedeskundigen

  Op de website www.centraalregistertechniek.nl tref je alle deskundige energieadviseurs die een energielabel mogen vastleggen. Vul je postcode in (9524) om een erkend deskundige in Buinerveen te contacteren.

 2. Voorbereiding

  Klik door naar een van de aangesloten adviseurs en bel of mail voor een afspraak. Zorg dat je zoveel mogelijk informatie van de woning paraat hebt. Voorbeelden zijn bouwtekeningen, EPC berekeningen en andere technische informatie.

 3. Bezoek van de deskundige

  Zo’n erkend energiedeskundige komt fysiek bij je thuis om de inspectie van de woning te doen. Het is aan te raden hierbij aanwezig te zijn.

 4. Label registratie

  De EP-adviseur in Buinerveen maak zijn of haar berekening, bepaalt het label en voert deze ook in de database EP-online in.

 5. Nieuwe label opvragen

  Als alle werkzaamheden zijn gedaan wordt er een PDF toegestuurd van het document met alle resultaten en de aanbevolen energiebesparende maatregelen. Het certificaat is maximaal 10 jaar geldig en dien je over te dragen in de situaties waarbij je gaat verhuren of verkopen. Het document wordt ook opgeslagen in je Mijn Overheid omgeving.

Heb jij een particulier energielabel nodig?

Check alle energieadviseurs en maak gebruik van de aanbieding!

Kosten definitief energielabel vergelijken

De tarieven van een definitief energielabel bedragen zo ongeveer tussen de €165,00 en €385,00. In de tabel hieronder bekijk je de huidige tarieven van een energielabel deskundige Buinerveen. Direct een offerte? Klik hier om de dienstverleners (in de regio) te vergelijken. Of bekijk adviseurs in Drouwenermond, Nieuw-Buinen, Gasselternijveenschemond, Gasselternijveen en Nieuwediep. De prijzen hangen af van velerlei factoren.

 1. Het type huis (tussenwoning, hoekwoning, vrijstaand, appartement, villa).
 2. De benodigde tijd die de bouwinspecteur nodig heeft.
 3. De beschikbare documentatie (tekeningen en facturen van renovaties).
 4. De vestigingslocatie van de energiecoach.
Categorie woningWoonoppervlakteOnkosten
Studio/Appartement50 m2€ 162,00
Rijtjeshuis105 m2€ 209,00
Geschakelde woning140 m2€ 280,00
Vrijstaand185 m2€ 351,00
Kostenoverzicht woninglabel Buinerveen.

De beste energieadviseurs in Buinerveen vergelijken

Goedkoop en snel je definitief energielabel aanvragen? Hiervoor moet je zoeken naar een erkend deskundige energielabel Buinerveen. De juiste plek om een energieadviseur te zoeken is www.centraalregistertechniek.nl. Daar open je het QBISnl register. Hierin doorzoek je bevoegde vakmannen (BRL9500). Om het proces in gang te zetten doorzoek je hieronder een aantal uitgelichte adviseurs waar je gemakkelijk een certificaat kunt regelen voor gunstige prijzen.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Een energiezuinig huis in 4 stappen

Woon jij in een milieu-onvriendelijk huis, en wil je de maandelijkse lasten verlagen door de energieprestatie te verbeteren?Met een focus op energiebesparende maatregelen kan men praktisch elk huis transformeren naar een huis met label A of B. Het isoleren van een woning nemen we als uitgangspunt. Daardoor realiseer je een setting waarbij zo min mogelijk warmte verloren gaat. Bij de fase daaropvolgend ga je juist verder in op het zelf energie opwekken. Lees hier ook meer informatie over Bouwkundige keuring.

Belangrijk: Via het platform https://www.verbeteruwhuis.nl check je – nadat je de kenmerken van jouw woning hebt ingevuld – verbeteropties voor een gunstiger energielabel. Bekijk direct hoe jij je huis kunt verbeteren.

De belangrijkste voordelen van een zuinig energielabel woning Buinerveen

 • Een zuinig huis en maandelijks lagere energiekosten.
 • Een aangenaam binnenklimaat: geen tocht of kou rondom de ramen.
 • Een label B- of A woning stoot minder CO-2 uit.
 • Huizen met een groen label zijn meer waard.
 • Rentekorting (duurzaamheidskorting) bij de bank.
 • De regering biedt verscheidene subsidies om een gebouw duurzaam te maken.
 • De energiecoach in Buinerveen kan hier ook in adviseren.
EnergielabelBouwjaarAanpassingen
Label A2011 – 2022Zet de laatste puntjes op de i: loop alle apparaten na.
Label B1999 – 2006Duurzaam de woning verwarmen met een warmtepomp.
Label C1986 – 2001Focus op muurisolatie en verbeteringen aan het dak.
Label D1975 – 1984Thermografische scan om isolatie te optimaliseren.
Label E1967 – 1977Isolatie van muur, dak, vloer en kruipruimte en zonnepanelen.
Label F1948 – 1966Dubbel glas plaatsen en isoleren van de woning.
Label Gt/m 1944Dubbel glas plaatsen en isoleren van de woning.

Snel het goedkoopste energielabel regelen?

Vergelijk alle adviseurs en vraag het nog deze week aan

Isoleren van de woning

Isolatie is de belangrijkste voorwaarde voor een energiezuinig huis. Door goede isolatie van muren, bodem en/of dak verhinder je dat de gerealiseerde warmte de woning ontglipt. Dankzij isolatie gaan je stookkosten direct omlaag en profiteer je van een gezond klimaat in huis. Waar je als eerste moet beginnen heeft te maken met de huidige staat van de woning. Het bouwjaar van de woning is vaak een goede indicator hiervoor. Buren, en zeker ook vorige bewoners, weten vaak ook meer. Een bouwtechnische keuring of thermografisch onderzoek laat zien waar isolatie zinvol is. In onderstaand schema spot je de potentiële besparing bij een eengezinswoning met 60 m2 vloeroppervlak met een normale hr combiketel.

Type isolatieInvesteringBesparing gas (jaar)Besparing p/jaar
Dakisolatie€3800 – €50001015 m3€721
Vloerisolatie€1300 – €4000375 m3€266
Spouwmuurisolatie€1300 – €2500945 m3€671
HR++ glas€1600 – €2650370 m3€262,7
De totale kosten en opbrengsten bij isolatie van kleine woning (60 m2 vloeroppervlakte).

Ventileren

Wanneer je beschikt over een goed geïsoleerde woning, moet je erop letten dat er altijd genoeg frisse lucht in huis kan komen. Ventilatie is essentieel voor een aangenaam binnenklimaat. Slim en zuinig ventileren betekent een gezond leefklimaat waarbij er warmte uit de vervuilde lucht wordt teruggewonnen.

 • Zelfregelende ventilatieroosters: constant ventilatievolume zonder tochtvorming.
 • Lokale ventilatie-unit: optimale efficiënte ventilatie van een enkele ruimte.
 • Balansventilatie met warmte terugwin unit: een gesloten ventilatiesysteem dat bestaat uit een ventilator en een warmte terugwin unit (WTW).
 • (Hybride) ventilatiewarmtepomp i.p.v. ventilatiebox: profiteert van warmte uit de ventilatielucht en ondersteunt zodoende de CV-ketel.

Woning gasloos verwarmen

Het verwarmen van een woning kost veel energie (vooral veel gas). Dit gaat vaak nog met een gasgestookte HR-ketel. Kies voor een duurzaam alternatief die bijna geen of zelfs helemaal geen gas nodig heeft. Hieronder bekijk je de meeste populaire optie.

 • Moderne HR-combiketel: Compact, stil, veilig en zuinig.
 • Een hybride warmtepomp: een duurzame lucht-warmtepomp met CV-ketel ondersteuning.
 • Een all-electric warmtepomp: een stand-alone systeem dat volledig op stroom werk.
 • Zonneboiler: zet zonlicht om in warmte voor warm tapwater.
 • Infraroodpanelen: natuurlijke stralingswarmte in een specifieke ruimte.

Investeer in zonnepanelen

Zodra je de verbeteropties voor jouw woning hebt geïmplementeerd weet je in grote lijnen hoeveel stroom er nodig is. De benodigde stroom kan je helemaal zelf opwekken door een set met zonnepanelen te laten plaatsen. Ze gaan met gemak 30 jaar of langer mee en na gemiddeld 7 jaar zijn ze terugverdiend.

 • Zonnepanelen wekken stroom op bij daglicht.
 • Een set met 10 zonnepanelen is er al vanaf €5400 en heeft een terugverdientijd van ongeveer 6,5 jaar.
 • De stroom die over is en je niet verbruikt gaat terug naar het net (salderen). Voor dit stukje krijg je dezelfde prijs als je betaalt aan jouw leverancier.

energielabel-buinerveen-9524

Energielabel voor bedrijven

Je dient te beschikken over een energielabel voor een kantoor in situaties van verkoop en verhuur van een bedrijfsgebouw van minimaal 50m2. Deze verplichting is relevant voor alle utiliteitsgebouwen zoals kantoorruimtes, onderwijspanden, retailpanden, en openbare gebouwen zoals verpleeghuizen. Heeft het pand meer dan 100 m2 gebruiksoppervlakte, en wordt minimaal 50% daarvan gebruikt als kantoorfunctie? In die situaties moet het gebouw begin 2023 minimaal energielabel C hebben. Daarnaast moeten bedrijven die werkzaam zijn in publieke ruimtes met een oppervlakte van ten minste 250 m2 dat energielabel in het zicht ophangen, bijvoorbeeld bij de receptie of ingang. Op deze website lees je ook alles over Energielabel lening.

 • Bij officiële transactiemomenten van een bedrijfsruimte moet je verplicht een energielabel hebben.
 • Deze wetgeving is van toepassing voor bedrijfspanden en ruimtes met een oppervlak van meer dan 50 m2.
 • Voor industriële bedrijfsruimten is er een uitzondering gemaakt.
 • Bedrijfsgebouwen met 100 vierkante meter aan oppervlakte (en waar minimaal 50% als kantoor wordt gebruikt) moeten vanaf 2023 verplicht milieulabel C hebben.
 • In grotere publieke ruimtes van 250m2 of groter moet het energielabel duidelijk zichtbaar voor het publiek worden opgehangen.

Veelgestelde vragen (FAQ) m.b.t. het woninglabel

Hoe werkt een energielabel?
Het energielabel vertelt iets over de energieprestatie van een woning. Hoe minder energie er nodig is voor het verwarmen van de woning, hoe groener het label. De energie-index loopt van energielabel A of B (duurzaam) en gaat verder tot de rode labels F en G (vervuilend).

Is het energielabel verplicht?
Ja, als jij een woning zal gaan verhuren of verkopen dan moet je kunnen aantonen wat het definitieve energielabel is. Dit moet ook in de verkoopadvertentie staan. Is er geen label bekend, dan riskeer je als verkoper/verhuurder een boete van €170.

Hoe is het label aan te vragen?
Daarvoor moet je een officiële energiedeskundige in Buinerveen bij je thuis laten komen. Via qbis.nl bekijk je snel de energiespecialisten in de buurt. Een inspecteur bezoekt jou op locatie en neemt de woning op. De deskundige berekent de energieprestaties en zorgt dat deze wordt verwerkt in de EP-online database. Je ontvangt het document als PDF en middels Mijn Overheid kun je het later downloaden (gemeente Borger-Odoorn).

Wat bepaalt mijn energielabel?
Een specialist kijkt naar het bouwjaar van het huis, het type woning, de grootte en overige onderdelen als ramen en kozijnen, het soort isolatie, type CV-ketel en ventilatiesysteem en of er bijvoorbeeld duurzame energie wordt gebruikt middels zonnepanelen of een warmtepomp. Aan de hand van deze inspectie wordt opgesteld wat de benodigde energie capaciteit is voor warm tapwater en verwarming en ventilatie van jouw woning en hoeveel van deze energie uit hernieuwbare bronnen komt. Hierna wordt het vastgestelde labelletter in de database ingeschreven.

Hoeveel geld ben ik kwijt aan een energielabel?
De tarieven van je energielabel liggen tussen de €105,00 en €370,00. De verwachte prijs is afhankelijk van type woning, hoeveel tijd de adviseur nodig denkt te hebben en de documentatie die je paraat hebt (tekeningen of het bestek). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Buinerveen is over het algemeen gunstiger door vele leveranciers te vergelijken die diensten leveren binnen de provincie Drenthe.

Hoe kan ik mijn huidige energielabel opvragen?
Om dit in te zien ga je naar de website www.energielabel.nl. Kies voor huur/koopwoning en vul jouw postcode (9524) plus het huisnummer in. Je ziet vervolgens direct welk label je hebt. Let op: betreft het een voorlopig energielabel? Dit is geen geldig document en mag je dus niet bij een woning overdracht gebruiken. Bij verkoop moet je deze dus eerst veranderen in een definitief huislabel. Ga direct aan de slag: energielabel huis Buinerveen opvragen.

Plaats een reactie