Energielabel Prinsenbeek

Direct energielabel aanvragen

Zonder gedoe een energielabel aanvragen voor jouw woning in Prinsenbeek? Vanaf 1 januari 2015 beschikt elke woning over een energielabel. Het document laat zien hoeveel energie jouw woning verbruikt en biedt gerichte opties om het te verduurzamen. Ga je op korte termijn verhuizen en jouw woning verkopen? In dat geval is een definitief energielabel in Prinsenbeek verplicht. Op deze pagina tref je uitgebreide info over het opvragen, aanvragen of aanpassen van jouw certificaat. Bovendien is er ruimte om energieadviseurs te vergelijken en lees je concrete tips hoe jij jouw woning groener kunt maken.

 • Het energielabel maakt duidelijk wat de huidige staat van de woning is.
 • Sinds 1 januari 2015 is het verplicht bij de verkoop, verhuur en oplevering van woningen en appartementen.
 • We delen het op in 7 niveaus: Energielabel A/B (zuinig) t/m F & G (hoog energieverbruik).
 • Voorheen regelde je een VEL (vereenvoudigd label) zelf via internet. In 2021 zijn deze regels veranderd.
 • Je moet nu eerst contact opnemen met een energieadviseur in Prinsenbeek die de kenmerken van de woning bekijkt en op basis daarvan het label vaststelt.
 • Het label – inclusief een rapport met adviespunten – kost je ongeveer tussen de €130,00 – €415,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Prinsenbeek

Zo’n energielabel laat zien hoe het gesteld is met de mate waarin een huis energiezuinig is. Alle huizen in Nederland namen in 2015 een eerste voorlopige energielabel in ontvangst. Op het moment dat het huis opnieuw wordt verkocht of verhuurt, dan is een definitief energielabel verplicht. Met ingang van 2021 werkt men met een nieuwe bepalingsmethode waarbinnen het label wordt opgesteld (NTA8800). Je moet daarom een vakbekwame energieadviseur thuis laten langskomen. Deze vakman moet fysiek bij je thuis komen en doorloopt een lange lijst met punten. De prijzen zijn om die reden ook flink hoger geworden. In het volgende overzicht leggen wij uit hoe jij een voordelig energielabel in Prinsenbeek kunt aanvragen.

In 5 stappen een energielabel aanvragen voor je huis

 1. Zoek naar een energiedeskundige

  Middels de database van centraalregistertechniek.nl vind je verschillende gecertificeerde energieadviseurs die een energielabel mogen registreren. Vul je postcode in (4841) om een erkend deskundige in Prinsenbeek op te sporen.

 2. Voorbereiding

  Klik op een deskundige en stem samen een geschikt moment af. Zorg dat je de belangrijke informatie van de woning hebt. Met name bouwtekeningen, EPC-berekeningen, facturen of gegevens van de CV-installatie.

 3. Inventarisatie

  Deze erkend energiedeskundige komt langs op het afgesproken moment en bekijkt precies hoe energiezuinig de woning is. Trek er ongeveer 2 uur voor uit.

 4. Vastleggen van het label

  De EP-adviseur in Prinsenbeek maak zijn of haar berekening, bepaalt het label en verzorgt de inschrijving in het EP-Online platform.

 5. Nieuwe label opvragen

  Wanneer alles achter de rug is ontvangt men per email een PDF van het keurmerk met daarbij de specificaties en verbetermogelijkheden. Het document is na datum van afgifte 10 jaar geldig en dien je over te dragen bij de verkoop van de woning. Het is ook in te zien (en te downloaden) via MijnOverheid.

Een aanvraag indienen voor een particulier energielabel?

Vergelijk energieadviseurs en regel het snel

Prijzen van een definitief energielabel

De kosten van een definitief energielabel variëren tussen de €170,00 & €370,00. In de onderstaande tabel bieden we de gemiddelde kosten van een energielabel deskundige Prinsenbeek. Wil je dit direct regelen? Klik hier om alle (lokale) specialisten te bekijken. Zoek ook adviseurs in Willemstad, Oudemolen, Heijningen, Fijnaart en Klundert. De definitieve tarieven hangen af van velerlei onderdelen.

 1. Type en leeftijd huis (villa, appartement, vrijstaand, tussenwoning, twee-onder-een kap).
 2. Het aantal uren dat de bouwinspecteur nodig heeft.
 3. De hoeveelheid informatie die er is (tekeningen of het bestek).
 4. De energiecoach waar je mee in zee gaat.
Soort woningAantal m2Geschatte kosten
Appartement50 m2€ 179,00
Rijtjeshuis115 m2€ 204,00
2-onder-1-kap165 m2€ 295,00
Losse woning180 m2€ 375,00
Prijzen woninglabel Prinsenbeek.

De beste energieadviseurs in Prinsenbeek vergelijken

Deze week je definitief energielabel aanvragen? In dat geval moet je zoeken naar een erkend deskundige energielabel Prinsenbeek. Het platform om betrouwbare specialisten in te huren is centraalregisterTechniek.nl. Daar tref je het QBISnl register. Op deze plek tref je officiële vakmannen (BRL9500). Om het proces in gang te zetten vind je in onze vergelijkingstabel verschillende (lokale) adviseurs waar je verrassend eenvoudig een milieulabel kunt regelen zonder al te veel kosten.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Stappenplan om je woning te verduurzamen

Gebruikt jouw woning veel gas en stroom, en wil jij graag lagere energielasten en de energieprestatie verbeteren? Met de juiste energiebesparende maatregelen kan je vrijwel elke woning verbeteren tot een label A/B/C woning. Aan de basis staat altijd isoleren. Daardoor weet je zeker dat er geen warme (of koude) lucht kan ontsnappen. Bij de fase daaropvolgend leg je de nadruk op het zelf energie opwekken. Op deze website lees je ook meer over E energielabel.

Adviezen: Op de website https://www.verbeteruwhuis.nl zie je – nadat je de vragenlijst hebt ingevuld – gerichte verbeteropties voor een gunstiger energielabel. Check de potentiële besparing.

Het gemak van een zuinig energielabel woning Prinsenbeek

 • Een energiezuinig huis en besparen op de energierekening.
 • Een aangenaam binnenklimaat: een lekker warm huis zonder tocht en kou.
 • Het woninglabel A of B beperkt de CO-2 uitstoot.
 • De waarde van jouw woning neemt toe.
 • Rentekorting (duurzaamheidskorting) bij de bank.
 • Je kunt profiteren van allerlei subsidies als je kiest voor isolatie en andere duurzame verwarmingsbronnen.
 • De energiecoach in Prinsenbeek kent precies de huidige wet- en regelgeving.
EnergielabelBouwjaarVerbeterpunten
Label A2009 – 2024Laat een 100% elektrische warmtepomp installeren (van gas los).
Label B2000 – 2005Naar label A met warmtepomp en zonnepanelen.
Label C1983 – 2003Kies voor nieuw glas, installeer zonnepanelen en isoleer het dak.
Label D1971 – 1982HR++ glas en een nieuwe HR-ketel.
Label E1965 – 1975Dak-, gevel-, en vloerisolatie met zonnepanelen.
Label F1949 – 1967Grondige isolatie, dubbel glas + HR-ketel.
Label Gt/m 1934Isoleren van de gehele woning.

Zoek je het goedkoopste energielabel?

Bekijk de aangesloten adviseurs en regel het binnen 1 week

Woningisolatie

Isolatie is met afstand de belangrijkste factor voor een warme en zuinige woning. Door goede isolatie van muren, bodem en/of dak verhinder je dat de gerealiseerde warmte de woning ontglipt. Daardoor gaan je stookkosten direct omlaag en heb je ook een gezond klimaat in huis. Welke onderdelen je als eerste moet isoleren hangt af van de Rd-, Rc en lambdawaarde. Het jaar waarin het huis is gebouwd zegt vaak al veel over de mate van isolatie. Vraag ook wat de vorige eigenaar heeft gedaan. Een bouwtechnische keuring of het maken van warmtebeelden laat zien waar het aan isolatie ontbreekt. In het schema hierna bieden wij de mogelijke besparingen bij een eengezinswoning met 60 m2 vloeroppervlak met een hoogrendementsketel.

Soort isolatieKostenGasbesparing p/jaarBesparing
Dakisolatie€3700 – €5500845 m3€608
Vloerisolatie€1900 – €3600325 m3€234
Spouwmuurisolatie€1000 – €2250850 m3€612
HR++ glas€1850 – €2500385 m3€277,2
Onkosten en opbrengsten bij isolatie eengezinswoning (60 m2).

Ventileren

Indien je huis een goede isolatie heeft, is het noodzakelijk dat frisse lucht via meerdere kanten de woning in kan komen. Ventilatie is bepalend voor een comfortabel klimaat in huis. Slim en zuinig ventileren betekent een optimaal klimaat in huis waarbij er constant frisse lucht wordt aangevoerd en er energie uit de vervuilde lucht wordt gehaald.

 • Zelfregelende ventilatieroosters: Bij winddruk wordt de luchttoevoer automatisch beperkt.
 • Losse ventilatieunit: optimale efficiënte ventilatie van een enkele ruimte.
 • Balansventilatie met warmteterugwinning: warmt de koude lucht die binnenkomt op met de warmte van de afgevoerde lucht.
 • Ventilatiewarmtepomp i.p.v. ventilatiebox: profiteert van warmte uit de ventilatielucht en past dit toe op de verwarming.

CV-ketel vervangen

Het verwarmen van een woning kost het meeste energie. In de praktijk gaat dit vaak nog met gasgestookte HR-ketels. Overweeg een groen alternatief waarmee je geen of nauwelijks gas nodig hebt om een huis op te warmen. In de volgende lijst bieden we een aantal suggesties.

 • Innovatieve hoogrendementsketel: is efficiënter en verbruikt veel minder gas.
 • Een hybride warmtepomp: een samenwerking tussen de CV-ketel en een warmtepomp.
 • Een all-electric warmtepomp: een woning verwarmen met energie uit lucht, bodem of grondwater.
 • Zonneboiler: zet energie van de zon om in warm water.
 • Infraroodpanelen: een comfortabele warmte zonder energieverlies.

Zonnepanelen installeren

Op het moment dat je aanpassingen hebt doorgevoerd weet je wat jouw nieuwe stroomverbruik is. De benodigde stroom kan je helemaal zelf genereren door een set met zonnepanelen te laten plaatsen. Ze gaan met gemak 30 jaar of langer mee en je verdient ze al binnen 6 – 8 jaar helemaal terug.

 • Zonnepanelen zetten zonlicht om in zonne-energie.
 • Een zonnepanelen set met 10 panelen kost zo’n €4900 en heb je terugverdiend binnen 6 jaar.
 • De stroom die over is en je niet verbruikt lever je automatisch terug, dit heet ook wel salderen. Daarvoor krijg je dezelfde prijs als waarvoor jij stroom afneemt.

energielabel-prinsenbeek-4841

Goedkoop energielabel voor een bedrijfspand aanvragen

Elk kantoor heeft een energielabel nodig bij oplevering, maar ook bij verhuur/verkoop van een bedrijfsgebouw van minimaal 50m2. De noodzaak geldt voor de utiliteitsgebouwen zoals kantoren, sportfaciliteiten, hotels, en publiek toegankelijke gebouwen zoals bibliotheken. Is het gebouw groter dan 100m2, en is daarvan meer dan 50% toegeschreven als kantoorgebouw? Op dat moment is het plicht dat deze gebouwen in 2023 de beschikking hebben over energielabel C of hoger. Bovendien moeten organisaties zoals winkels, banken of hotels die actief zijn in openbare gebouwen met een ruimte van minimaal 250 m2 het energielabel actief en transparant delen, bijvoorbeeld bij de receptie of ingang. Op deze website vind je ook alles over Besparen op energie.

 • Bij officiële transactiemomenten van zakelijke panden is dit energielabel een dossierstuk.
 • Deze regels worden toegepast bij bedrijfspanden, ziekenhuizen, overheidsgebouwen en winkels.
 • Voor industriële bedrijfsruimten is er een uitzondering gemaakt.
 • Bedrijfsgebouwen groter dan 100m2 (waar 50% of meer gebruikt wordt als kantoor) moeten met ingang van 2023 ten minste milieulabel C hebben.
 • In openbare panden met een ruimte van minimaal 250 m2 moet dit label duidelijk in het zicht worden opgehangen.

Veelgestelde vragen over het woninglabel

Wat is een energielabel?
Het energielabel zegt iets over de hoeveelheid energie die een woning gebruikt. Hoe energiezuiniger, hoe aantrekkelijker het woninglabel wordt. De energie-index start bij energielabel A & B (duurzaam) en kan oplopen tot de slechtste label F/G (heel onzuinig).

Is het aanvragen van een energielabel verplicht?
Ja, wanneer jij het huis verkoopt of verhuurt dan moet je laten zien welk energielabel het huis toegekend is. Dit moet ook in de verkoop- of verhuuradvertentie (makelaar) staan. Is er geen geregistreerd label, dan kan je een boete van tenminste €170 krijgen.

Hoe kan ik zelf een label aanvragen?
Voor dit document moet je een gecertificeerde energiedeskundige in Prinsenbeek thuis laten langskomen voor een onderzoek. Op de website Qbis.nl kun jij snel een energiespecialist vinden. Een expert komt bij je thuis en zal het huis volledig inspecteren. Deze persoon beslist uiteindelijk wat het label moet worden en zorgt ervoor dat alles wordt opgenomen in de EP-Online database. De definitieve berekeningen ontvang je per mail en je kunt het vinden in Mijn Overheid (gemeente Breda).

Op welke manier wordt het energielabel bepaald?
De inspecteur bekijkt de bouwperiode, het soort woning, de grootte en andere eigenschappen als wat voor glas er in de ramen zit, de beschikbare isolatie, de centrale verwarming en ventilatie voorzieningen en de aanwezigheid van energiebesparende producten zoals een WTW, zonneboiler of zonnepanelen. Met deze details kan uitgerekend worden hoeveel gas en stroom benodigd is voor het leveren van warm water en de verwarming van het huis en welk deel uit hernieuwbare bronnen komt. Op basis hiervan wordt het labelletter geregistreerd.

Wat kost een energielabel?
De prijzen van het energielabel variëren tussen de €155,00 – €395,00. De verwachte prijs is afhankelijk van het soort woning, hoeveel tijd de adviseur nodig denkt te hebben en de informatie die voorhanden is (tekeningen, het bestek, documentatie en facturen). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Prinsenbeek is het voordeligst te realiseren door enkele aanbieders te benaderen die werkzaam zijn in de provincie Noord-Brabant.

Hoe kan ik mijn huidige energielabel opvragen?
Hiervoor check je www.energielabel.nl. Kies het type woning en vul jouw postcode (4841) en huisnummer plus eventueel toevoeging in. Je krijgt nu het label van jouw woning te zien. Belangrijk: wordt er een voorlopig energielabel getoond? Dit is geen officiële status en kan je dus niet gebruiken. Bij verkoop moet je deze dus eerst veranderen in een definitief huislabel. Ga direct aan de slag: energielabel huis Prinsenbeek opvragen.

Plaats een reactie