Energielabel Heijningen

Direct energielabel aanvragen

Direct een betaalbaar energielabel aanvragen voor jouw woning in Heijningen? Vanaf 2015 heeft iedere woning een energielabel toegewezen gekregen. Dit informatielabel vertelt hoeveel energie jouw woning verbruikt en biedt concrete verbeterpunten om de woning nog energiezuiniger te maken. Ga je op korte termijn verhuizen en jouw woning verkopen? In dat geval is een definitief energielabel in Heijningen verplicht. Op onze vergelijkingssite communiceren wij praktische info over het checken en aanvragen van het keurmerk. In aanvulling daarop is er ook een overzicht met plaatselijke energieadviseurs en hebben wij tips om jouw woning te verduurzamen.

 • Het energielabel geeft aan of een woning veel of weinig energie verbruikt.
 • Het is noodzakelijk bij een woningverkoop, verhuurcontract of een nieuwbouwproject.
 • We delen het op in 7 categorieën: Energielabel A & B (laag verbruik) t/m F/G (erg onzuinig).
 • Tot 2020 kon men zelf online een VEL (vereenvoudigd label) bestellen. Per 2021 zit dit iets anders in elkaar.
 • Als woningeigenaar regel je eerst een afspraak met de energieadviseur in Heijningen die jouw hele huis bekijkt en een label opmaakt.
 • Het informatielabel – inclusief concrete verbeterpunten – kost (afhankelijk van het type woning) tussen de €180,00 & €385,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Heijningen

Het energielabel vertelt iets over de energieprestatie van een woning. Alle huiseigenaren kregen in 2015 automatisch een voorlopig energielabel. In de situatie waarbij jij de woning gaat verhuren over verkopen, dan heb je een definitief energielabel nodig. Vanaf 2021 is er een nieuwe methode die we ook wel kennen als NTA8800. Je moet daarom een erkend deskundige energieadviseur bij je thuis laten komen. Deze specialist huur je als het ware in en berekent precies hoeveel energie de woning gebruikt. Het gevolg is dat het wel een stuk duurder is. In onderstaand gedeelte lees je hoe jij het voordelig energielabel in Heijningen kunt aanvragen.

In 5 stappen een energielabel aanvragen voor je huis

 1. Bekijk alle energiedeskundigen

  Op www.centraalregistertechniek.nl tref je alle bevoegde energieadviseurs die het energielabel mogen opmaken. Vul je postcode in (4794) om een erkend deskundige in Heijningen op te vragen.

 2. Afspraak en voorbereiding

  Klik op een van de aangesloten adviseurs en plan een afspraak in. Het is handig als je de belangrijke details van de woning paraat hebt. Zoals bouwtekeningen, EPC-berekeningen en bestekken.

 3. Bezoek van de deskundige

  Deze erkend energiedeskundige komt fysiek bij je thuis en bekijkt de aanwezige isolatie en de installaties. Deze ronde duurt plusminus 2,5 uur.

 4. Vastleggen van het label

  De EP-adviseur in Heijningen beslist uiteindelijk wat het label moet worden en verzorgt de inschrijving in het EP-Online platform.

 5. Inzicht in jouw label

  Nadat de calculatie is afgerond krijg jij per mail een PDF van het label inclusief een duidelijke onderbouwing en concrete verbeterpunten. Het document is na datum van afgifte 10 jaar geldig en moet jij kunnen tonen verkoop- of verhuur van de woning. Door middel van Mijn Overheid kun je de documentatie ook downloaden.

Een particulier energielabel nodig?

Vind de beste energieadviseurs en maak gebruik van de aanbieding!

Gemiddelde kosten energielabel

De doorsnee tarieven voor een definitief energielabel bedragen zo ongeveer tussen de €155,00 & €420,00. In het schema hieronder bieden we de gemiddelde kosten van een energielabel deskundige Heijningen. Meteen aan de slag? Klik hier om de verschillende bedrijven met elkaar te vergelijken. Of bekijk adviseurs in Fijnaart, Klundert, Langeweg, Zevenbergschen Hoek en Zevenbergen. De definitieve kosten worden berekend middels verscheidene factoren.

 1. Soort woning (twee-onder-een kap, vrijstaand, appartement, villa, hoekwoning).
 2. De hoeveelheid uur die de bouwinspecteur nodig heeft.
 3. Vooraf verkregen inzicht in het huis (tekeningen en facturen van verbetermaatregelen).
 4. De energiecoach die jij kiest.
WoningtypeGrootteKosten
Appartementje65 m2€ 179,00
Rijtjeswoning120 m2€ 205,00
Twee-onder-een kap160 m2€ 276,00
Villa195 m2€ 373,00
Geschatte kosten woninglabel Heijningen.

Gecertificeerde energieadviseurs in Heijningen vergelijken

Binnenkort zo’n definitief energielabel aanvragen? Hiervoor heb je nodig een erkend deskundige energielabel Heijningen. Het platform om ervaren energiedeskundigen te vergelijken is www.centraalregistertechniek.nl. Op deze pagina vind je een link naar het QBISnl register. Hier vergelijk je gecertificeerde inspecteurs (BRL9500). Voor jouw gemak tref je in de tabel hieronder verschillende (lokale) adviseurs waar je zonder gedoe een certificaat kunt regelen voor een scherp tarief.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Stappenplan om je woning te verduurzamen

Heb je een ongunstig energielabel, en wil jij graag iets doen aan de energieprestatie? Door gebruik te maken van energiebesparende maatregelen kan jij elk gebouw transformeren naar een groen label (A, B of C). De basis is altijd een goede isolatie. Daarmee realiseer je een setting waarbij de woning niet onnodig warmte laat ontsnappen. In de volgende stap ga je juist verder in op het opwekken van eigen energie. Je kunt hier ook aanvullende informatie vinden over B energielabel.

Tip: Op de website www.verbeteruwhuis.nl kan je zien – nadat je de kenmerken van jouw woning hebt ingevuld – verbeteropties voor een gunstiger energielabel. Doe hier de check.

Bekijk de voordelen van een zuinig energielabel woning Heijningen

 • Een zuinige woning met een lagere energierekening.
 • Een aangenaam wooncomfort: geen koude tocht in de buurt van de ramen.
 • Een label B- of A woning is goed voor het klimaat want stoot minder CO2 uit.
 • Waardevermeerdering van jouw huis.
 • Rentekorting (duurzaamheidskorting) bij de bank.
 • Er bestaan gunstige subsidies wanneer je aan de slag gaat met isolatie of zonnepanelen.
 • De energiecoach in Heijningen kan je daar ook alles over vertellen.
EnergielabelBouwjaarVerbeterpunten
Label A2013 – 2024Laat een 100% elektrische warmtepomp installeren (van gas los).
Label B1998 – 2007Een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen laten leggen.
Label C1985 – 2002HR-glas op woon- en slaapkamer.
Label D1974 – 1985Isolatie van cv-leidingen in onverwarmde ruimtes.
Label E1968 – 1974Dubbel glas plaatsen en isoleren plus zonnepanelen.
Label F1947 – 1969HR-ketel en isolatie.
Label Gt/m 1941Enkel glas vervangen + isoleren.

Snel het goedkoopste energielabel regelen?

Bekijk de aangesloten adviseurs en vraag het nog deze week aan

Woningisolatie

Isolatie is altijd de belangrijkste stap voor een zuinig en comfortabel huis. Door goede isolatie van muren, bodem en/of dak vermijd je dat de warmte je huis weer verlaat. Dankzij isolatie worden de stookkosten een stuk gunstiger en heb je ook een comfortabel wooncomfort. Waar je moet starten heeft te maken met hoe en waar de woning op dit moment geïsoleerd is. Het bouwjaar van het huis is vaak een goede indicator hiervoor. Je kunt ook informeren bij andere woningen in de buurt. Een bouwtechnische keuring of thermografisch onderzoek laat zien waar het aan isolatie ontbreekt. In ons overzicht hieronder krijg je inzicht in de mogelijke besparing voor een gemiddelde eengezinswoning met een hr combiketel.

IsolatieKostenGasbesparing p/jaarBesparing in €
Dakisolatie€3500 – €5600830 m3€573
Vloerisolatie€1900 – €3900310 m3€214
Spouwmuurisolatie€1100 – €2300835 m3€576
HR++ glas€1750 – €2750370 m3€255,3
Tarieven en besparingen van het isoleren van een gemiddelde eengezinswoning.

Ventileren

Indien je huis een goede isolatie heeft, is het aan te raden dat er gekeken wordt naar de opties voor frisse lucht. Ventilatie is noodzakelijk voor een comfortabel binnenklimaat. Slim en zuinig ventileren wil zeggen een gezond leefklimaat waarbij er constant frisse lucht wordt aangevoerd en er energie uit de vervuilde lucht wordt gehaald.

 • Zelfregelende ventilatieroosters: gemakkelijk in elke kamer frisse lucht.
 • Lokale ventilatie-unit: goedkope oplossing om 1 ruimte te ventileren.
 • Balansventilatie met WTW-unit: een gesloten ventilatiesysteem dat bestaat uit een ventilator en een warmte terugwin unit (WTW).
 • Ventilatiewarmtepomp i.c.m. CV/HR ketel: benut slim de warmte uit de ventilatielucht voor de verwarming en warm water.

Woning gasloos verwarmen

Een huis verwarmen is een kostbare aangelegenheid. De meeste woningen hebben nog een HR-ketel op gas. Je kunt kiezen voor een meer innovatieve verwarmingsbron die bijna geen of zelfs helemaal geen gas nodig heeft. In onderstaande lijst bieden we een aantal suggesties.

 • Een nieuwe moderne HR-ketel: Iets duurder in aanschaf maar veel efficiënter.
 • Een hybride warmtepomp: een warmtepompunit die ondersteunt wordt door de HR-ketel.
 • Een all-electric warmtepomp: met dit systeem heb je helemaal geen gas meer nodig.
 • Zonneboiler: gebruikt energie van de zon om warm tapwater te maken.
 • Infraroodpanelen: een comfortabele warmte zonder energieverlies.

Zonnepanelen op het dak

Wanneer je de nodige maatregelen hebt getroffen kan je de totale stroombehoefte berekenen. De benodigde stroom kan je zelf genereren door zonnepanelen te laten installeren. Ze gaan met gemak 30 jaar of langer mee en je hebt ze vaak binnen 7 jaar terugverdiend.

 • Zonnepanelen vangen het zonlicht op en zetten dit om in elektrische energie.
 • Een set met 10 zonnepanelen kost zo’n €5100 en heeft een terugverdientijd van ongeveer 7 jaar.
 • Stroom die je niet verbruikt gaat naar het net (salderen). Daarvoor krijg je hetzelfde tarief als waarvoor je kWh inkoopt.

energielabel-heijningen-4794

Energielabel voor bedrijfspanden

Je dient te beschikken over een energielabel voor een kantoor in situaties van verkoop en verhuur van bedrijfspanden van 50m2 of groter. De verplichting is in het leven geroepen voor utiliteitsgebouwen als een kantoor, sportfaciliteiten, winkelcentrums, en publiek toegankelijke gebouwen zoals een bibliotheek. Is het pand 100m2 of groter, en wordt dit voor ten minste 50% ingezet als kantoorruimte? In die situaties moet het pand vanaf 2023 de beschikking hebben over energielabel C of hoger. Bovendien moeten organisaties zoals winkels, banken of hotels die hun vestiging in een publiek toegankelijke ruimte hebben van meer dan 250 m2 dat energielabel in het zicht ophangen, bijvoorbeeld bij de ingang. Bekijk ook onze pagina met informatie over G energielabel.

 • Bij het het officiële verkoopmoment van zakelijke gebouwen is zo’n energielabel een vereiste.
 • Deze wetgeving is van toepassing voor bedrijfspanden en publiek toegankelijke ruimtes van 50 m2 en groter.
 • Voor loodsen en productiehallen gelden andere regels.
 • Bedrijfsgebouwen met 100 vierkante meter aan oppervlakte (waar 50% of meer gebruikt wordt als kantoor) moeten met ingang van 2023 verplicht milieulabel C hebben.
 • In openbare gebouwen van 250m2 of groter moet dit label duidelijk in het zicht worden opgehangen.

Meer informatie over het woninglabel in onze FAQ

Wat is het energielabel voor woningen?
Het energielabels biedt inzicht in het energiegebruik van een woning of gebouw. Hoe minder CO-2 de woning uitstoot, hoe beter het woninglabel is. De energie-index loopt van energielabel A of B (heel zuinig) tot en met F en G (heel onzuinig).

Heb ik verplicht een energielabel nodig?
Ja, op het moment je een woning verkoopt of verhuurt moet jij duidelijk kunnen maken wat het definitieve energielabel is. Het dient ook in de advertentie/website van de makelaar getoond te worden. Is er geen label bekend, dan zijn boetes van €170 op te leggen door de autoriteit.

Hoe kan ik een label voor mijn woning aanvragen?
Voor een officieel label moet je een vakbekwame energiedeskundige in Heijningen laten langskomen. Via het platform QBIS.nl doorzoek je alle energiespecialisten. De adviseur bezoekt jou op locatie en zal het huis volledig inspecteren. Deze persoon beslist uiteindelijk wat het label moet worden en voert de registratie door in de het EP-Online systeem. Je krijgt een email met alle documenten en in Mijn Overheid is het zelf te downloaden (gemeente Moerdijk).

Hoe wordt mijn energielabel vastgesteld?
Een inspecteur houdt rekening met de leeftijd van de woning, het type woning, m2 woonruimte en andere woningkenmerken zoals HR ++ glas en kozijnen, type isolatie, de centrale verwarming en ventilatie voorzieningen en de aanwezigheid van energiebesparende producten zoals een WTW, zonneboiler of zonnepanelen. Met deze complete analyse berekent hij of zij hoeveel energie er wordt gebruikt voor de centrale verwarming van een gebouw en hoeveel stroom er zelf wordt opgewekt uit duurzame bronnen. Daarna wordt het vastgestelde labelletter in de database ingeschreven.

Wat zijn de kosten van een energielabel?
De kosten van het energielabel bedragen zo ongeveer tussen de €115,00 – €370,00. De definitieve prijs wordt berekend a.d.h.v. het soort woning, de tijd die de adviseur nodig heeft en de informatie die voorhanden is (tekeningen en EPC-berekeningen). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Heijningen is over het algemeen gunstiger door velerlei energiedeskundigen onder elkaar te zetten die hun dienst aanbieden in de provincie Noord-Brabant.

Hoe werkt het opvragen van mijn huidige energielabel?
Om jouw huidige label in te zien surf je naar de overheidswebsite energielabel.nl. Geef aan om wat voor type woning het gaat en vul de postcode (4794) en het huisnummer in de zoekbalk in. Je ziet nu meteen het label en de geldigheid. Waarschuwing: krijg je een voorlopig energielabel op je scherm? Dit is geen geldig document en kan je dus niet gebruiken. Je moet het voorlopige label veranderen in een definitief woninglabel. Vind gelijk alle benodigde info: energielabel huis Heijningen opvragen.

Plaats een reactie