Energielabel Zevenbergschen Hoek

Direct energielabel aanvragen

Gemakkelijk en snel een energielabel aanvragen voor jouw woning in Zevenbergschen Hoek? Sinds een aantal jaren is er een nieuw energielabel voor woningen gelanceerd. Dit label vertelt hoe energiezuinig jouw huis is en biedt nuttige verbeterpunten om het nog zuiniger te maken. Ben je van plan jouw woning te verkopen of verhuren? In dat geval is een definitief energielabel in Zevenbergschen Hoek verplicht. Op ons energielabel-platform lees je praktische info over hoe je het label aanvraagt. Daarnaast bekijk je hier (lokale) energieadviseurs en vind je tips om jouw woning te verduurzamen.

 • Het energielabel geeft inzicht in de energiezuinigheid van een woning.
 • Het is een verplichting bij een woningverkoop, verhuurcontract of een nieuwbouwproject.
 • We delen het op in 7 categorieën: Energielabel A/B (laag verbruik) t/m F & G (ontzettend onzuinig).
 • Tot 2020 kon je op basis van een aantal vragen zelf een VEL (vereenvoudigd label) aanvragen. Vanaf 2021 is er het e.e.a. gewijzigd.
 • Je moet nu een afspraak maken met de energieadviseur in Zevenbergschen Hoek die bij je thuis komt en het label registreert.
 • Het certificaat – inclusief concrete verbeterpunten – kost (afhankelijk van het type woning) tussen de €200,00 – €405,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Zevenbergschen Hoek

Het energielabel geeft een indicatie van het energiegebruik van een woning of gebouw. Alle Nederlanders met een huis hebben in 2015 een voorlopig energielabel van de overheid ontvangen. Zodra het huis opnieuw wordt verkocht of verhuurt, moet je het definitieve energielabel regelen. In 2021 is er een nieuwe richtlijn waarmee wordt gewerkt (NTA8800). Je moet nu een officiële energieadviseur bij je thuis laten komen. Deze expert komt bij je thuis en doorloopt een lange lijst met punten. Door deze nieuwe methode zijn de kosten een stuk hoger. In het gedeelte hieronder leggen wij uit hoe jij een voordelig energielabel in Zevenbergschen Hoek moet regelen.

5-stappenplan energielabel aanvragen

 1. Informeer naar een energiedeskundige

  Via het platform centraalregistertechniek.nl bekijk je de beschikbare gecertificeerde energieadviseurs die een energielabel mogen registreren. Zoek op adresgegevens (4765) om een erkend deskundige in Zevenbergschen Hoek op te sporen.

 2. Bereid je voor op de afspraak

  Selecteer een energie-expert en bel of mail voor een afspraak. Het is belangrijk dat je alle essentiële informatie van de woning hebt. Denk aan bouwtekeningen, EPC berekeningen en installatietechnische gegevens.

 3. De inspectie

  De erkend energiedeskundige zal bij je thuis langskomen om de kenmerken van je huis vast te stellen. Trek er ongeveer 2 uur voor uit.

 4. Inschrijven van het label

  De EP-adviseur in Zevenbergschen Hoek bepaalt het uiteindelijke label en zorgt dat deze wordt verwerkt in de EP-online database.

 5. Database met labels bekijken

  Nadat de adviseur bij je thuis is geweest ontvang je digitaal een PDF van het document met alle kenmerken en opties om de woning zuiniger te maken. Je kunt het 10 jaar blijven gebruiken en moet je ook aanbieden wanneer je de woning gaat verhuren of verkopen. Het is ook digitaal in te zien via de berichtenbox van de overheid.

Alles weten over een particulier energielabel?

Check alle energieadviseurs en profiteer van aantrekkelijke tarieven

Prijzen van een definitief energielabel

De prijzen van een definitief energielabel bedragen zo ongeveer tussen de €140,00 en €390,00. In de onderstaande tabel bekijk je de huidige tarieven van een energielabel deskundige Zevenbergschen Hoek. Meteen aan de slag? Klik hier om de beschikbare (regionale) experts te vergelijken. Of bekijk adviseurs in Zevenbergen, Noordhoek, Standdaarbuiten, Kruisland en Stampersgat. De geschatte kosten komen tot stand door een aantal variabelen.

 1. Soort woning (villa, appartement, hoekwoning, tussenwoning, twee-onder-een kap).
 2. De benodigde tijd die de bouwinspecteur nodig heeft.
 3. De informatie die voorhanden is (tekeningen en installatietechnische gegevens).
 4. De energiecoach of adviseur die je kiest.
Type woningAantal m2Onkosten
Studio/Appartement65 m2€ 173,00
Rijtjeswoning100 m2€ 204,00
Twee-onder-een kap155 m2€ 280,00
Losse woning195 m2€ 350,00
Kostenoverzicht woninglabel Zevenbergschen Hoek.

Alle energieadviseurs in Zevenbergschen Hoek vergelijken

Goedkoop en snel een definitief energielabel aanvragen? In dat geval contacteer je een erkend deskundige energielabel Zevenbergschen Hoek. Het platform om een energieadviseur te zoeken is CentraalregisterTechniek.nl. Daar tref je het QBISnl register. Hierin vergelijk je bekwame inspecteurs (BRL9500). Om gebruik te maken van een aanbieding check je in het overzicht hierna verschillende (lokale) adviseurs waar je verrassend eenvoudig een certificaat kunt regelen tegen een scherpe prijs.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

In 4 stappen naar een energieneutrale woning

Heeft je woning een slecht label, en wil jij graag de energieprestatie van de woning verbeteren? Met een focus op energiebesparende maatregelen kan je ook jouw woning verbouwen naar een huis met label A of B. Het isoleren van een woning nemen we als uitgangspunt. Op die manier zorg je dat zo min mogelijk warmte verloren gaat. Zodra dit in orde is ga je juist verder in op de mogelijkheden voor energieopwekking. Je leest hier ook alle informatie over Energielabel calculeren.

Adviezen: Via de website van de overheid https://www.verbeteruwhuis.nl kan je zien – nadat je de vragenlijst hebt ingevuld – duidelijke verbeteropties voor een groen energielabel. Bezoek de website en doe de check.

De belangrijkste voordelen van een zuinig energielabel woning Zevenbergschen Hoek

 • Een zuinig huis en een structureel lage energierekening.
 • Een comfortabel klimaat in huis: een lekker warm huis zonder tocht en kou.
 • Een B- of A woning beperkt de CO-2 uitstoot.
 • De waarde van jouw woning neemt toe.
 • Aantrekkelijke korting op de hypotheekrente mogelijk.
 • De overheid verstrekt forse subsidies om een gebouw duurzaam te maken.
 • De energiecoach in Zevenbergschen Hoek kan hier ook in adviseren.
EnergielabelBouwjaarAanpassingen
Label A2011 – 2024Investeer in nieuwe technologieën voor energieopwekking.
Label B2001 – 2009Een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen laten leggen.
Label C1987 – 2003Laat een zonneboiler plaatsen indien je daar ruimte voor hebt.
Label D1971 – 1984Laat een scan uitvoeren om isolatieproblemen op te lossen.
Label E1970 – 1979Kruipruimte, muren, dak en vloer isoleren + zonnepanelen.
Label F1946 – 1966Isolatie van muur, dak, vloer en kruipruimte.
Label Gt/m 1928Isoleren en het plaatsen van dubbelglas.

Het goedkoopste energielabel aanvragen?

Bekijk alle aanbieders en regel direct de aanvraag van jouw woninglabel

Isoleren van de woning

Isolatie is de belangrijkste voorwaarde voor een milieuvriendelijke woning. Door goede isolatie van vloeren, muren en dak vermijd je dat de gerealiseerde warmte naar buiten ontsnapt. Daardoor gaan je stookkosten direct omlaag en geniet je van een prettige leefomgeving. Waar je moet starten met isoleren ligt aan hoe en waar de woning op dit moment geïsoleerd is. Het bouwjaar geef inzicht in de vermoedelijke staat. Buren, en zeker ook vorige bewoners, weten vaak ook meer. Een bouwtechnische keuring of thermografisch onderzoek laat in één oogopslag zien waar warmte verloren gaat. Hieronder spot je de gemiddelde besparingen voor een doorsnee woning met een hr combiketel.

IsolatieInvesteringGasbesparingEnergiebesparing
Dakisolatie€3900 – €5300810 m3€527
Vloerisolatie€1500 – €3900290 m3€189
Spouwmuurisolatie€1100 – €2150815 m3€530
HR++ glas€1900 – €2700350 m3€227,5
Kosten en baten bij isolatie van gemiddelde eengezinswoning (60m2).

Ventileren

Zodra een gebouw al volledig is geïsoleerd, is het aan te raden dat er voldoende frisse lucht in de woning komt. Ventilatie is noodzakelijk voor een comfortabele leefomgeving. Zuinig en slim ventileren betekent een gezonde leefomgeving waarbij er warmte uit de vervuilde lucht wordt teruggewonnen.

 • Zelfregelende roosters: open roosters in de ramen maken natuurlijke ventilatie mogelijk.
 • Lokale ventilatie-unit: goedkope oplossing om 1 ruimte te ventileren.
 • Balansventilatie met warmte terugwin unit: warmt de koude lucht die binnenkomt op met de warmte van de afgevoerde lucht.
 • Ventilatiewarmtepomp i.c.m. CV/HR ketel: maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen.

Gasgestookte CV-ketel vervangen

Het verwarmen van de woning is voor veel mensen een kostenpost. In de praktijk gaat dit vaak nog met gasgestookte HR-ketels. Je kunt kijken naar een zuinig systeem waardoor je nauwelijks tot geen gas meer nodig hebt. In de volgende lijst bekijk je de meeste populaire optie.

 • Moderne HR-combiketel: een veel hoger rendement dan traditionele CV-ketels.
 • Een hybride warmtepomp: een combinatie van je HR-ketel en een warmtepomp.
 • Een all-electric warmtepomp: geen ketel meer, uitsluitend een stand-alone pompsysteem.
 • Zonneboiler: de zonnecollectoren op het dak zijn aangesloten op een gesloten leidingsysteem.
 • Infraroodpanelen: een comfortabele warmte zonder energieverlies.

Kies voor zonnepanelen

Als je de nodige maatregelen hebt getroffen kan je de totale stroombehoefte berekenen. De benodigde energie kan je op een duurzame manier genereren door zonnepanelen te laten leggen. Ze gaan met gemak 30 jaar of langer mee en binnen 5 – 8 jaar heb je ze al terugverdiend.

 • Zonnepanelen vangen daglicht op en zetten dat om in elektriciteit.
 • Een pv-systeem van 10 zonnepanelen kost om en nabij de €4000 en heeft een terugverdientijd van ongeveer 8 jaar.
 • Stroom die je niet verbruikt lever je terug aan het elektriciteitsnet (salderen). Hiervoor krijg je hetzelfde tarief als waarvoor jij het bij de energieleverancier inkoopt.

energielabel-zevenbergschen-hoek-4765

Informatie over zakelijke energielabels voor bedrijven

Je dient te beschikken over een energielabel voor een kantoor wanneer er een verkoop- of verhuurcontract wordt opgesteld van bedrijfspanden van 50m2 of groter. De verplichting richt zich op alle soorten utiliteitsgebouwen zoals een kantoor, zwembaden, horeca, en openbare gebouwen zoals een ziekenhuis. Is het object meer dan 100m2 groot qua oppervlakte, en dient ten minste 50% als kantoor? In dat geval moet het pand vanaf 2023 beschikken over een energielabel C. Verder moeten winkels en bedrijven die gevestigd zijn in publieke gebouwen vanaf 250 m2 het label zo ophangen dat iedereen dit kan zien, bijvoorbeeld bij de ingang. Op deze website vind je ook alles over C energielabel.

 • Bij verkoop, verhuur of oplevering van een zakelijke ruimte is een energielabel verplicht.
 • Op dit moment geldt deze verplichting voor bedrijfspanden en ruimtes met een oppervlak van meer dan 50 m2.
 • Voor bedrijfshallen en opslagruimtes is er een uitzondering gemaakt.
 • Bedrijfsgebouwen met vloeroppervlaktes van 100 m2 of meer (waar meer dan de helft wordt gebruikt als kantoor) moeten in 2023 verplicht milieulabel C hebben.
 • In openbare panden vanaf 250 m2 moet het label bovendien zichtbaar zijn voor bezoekers.

Veelgestelde vragen (FAQ) m.b.t. het woninglabel

Wat doet een energielabel?
Het energielabel geeft een beeld van hoe energiezuinig een woning is. Hoe minder fossiele energie de woning gebruikt, hoe gunstiger het woninglabel. De energie-index loopt van energielabel A/B (groen label) en gaat verder tot de slechtste label F/G (zeer hoog verbruik).

Moet ik verplicht een energielabel hebben?
Ja, in de situatie waarin je het huis in de verkoop of verhuur gaat zetten dan moet je aantonen wat de huidige energie staat van de woning is. Je moet het ook meenemen in de advertentie (makelaar). Ontbreekt het label, dan kan jij mogelijk een boete van €170 verwachten.

Hoe werkt het aanvragen van het label?
Daarvoor moet je een bevoegde energiedeskundige in Zevenbergschen Hoek uitnodigen. Via het platform QBIS.nl vergelijk je eenvoudig meerdere energiespecialisten. Deze adviseur komt bij je thuis en inspecteert de gehele woning. De adviseur kiest het label het registreert het definitieve label in de EP-online database. De dossierstukken krijg je per mail en middels Mijn Overheid kun je het later downloaden (gemeente Moerdijk).

Welke factoren bepalen mijn energielabel?
Een expert houdt rekening met het jaar waarin het gebouw is neergezet, woningtype, m2 woonruimte en andere aspecten als kozijnen (hout/kunststof) + ramen, hoe de woning geïsoleerd is, type CV-ketel en ventilatiesysteem en of er zonnepanelen of een warmtepomp aanwezig zijn. D.m.v. van deze gegevens wordt opgesteld hoeveel gas en elektriciteit nodig is voor verwarming, warm water, ventilatie en koeling van een gebouw en welk percentage zelf opgewekt wordt. Uiteindelijk zal de benodigde labelletter met je gedeeld worden.

Wat zijn de kosten van een energielabel?
De kosten van je energielabel variëren tussen de €160,00 & €435,00. De investering is afhankelijk van het soort woning, het aantal uren dat de adviseur nodig heeft en de beschikbare documentatie (tekeningen, het bestek, documentatie en facturen). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Zevenbergschen Hoek doe je door veel energieadviseur onder elkaar te zetten die hun dienst aanbieden rondom de provincie Noord-Brabant.

Hoe kan ik snel mijn huidige energielabel opvragen?
Hiervoor check je energielabel.nl van de overheid. Kies het type woning en voer de postcode (4765) en het huisnummer in. Het systeem laat direct het huidige label zien. Waarschuwing: wordt er een voorlopig energielabel getoond? Dit is geen officiële status en is dus ook niet toegestaan om te gebruiken. Je moet het voorlopige label veranderen in een definitief huislabel. Bekijk het direct online: energielabel huis Zevenbergschen Hoek opvragen.

Plaats een reactie