Energielabel Langeweg

Direct energielabel aanvragen

Gemakkelijk en snel een energielabel aanvragen voor jouw woning in Langeweg? Sinds een aantal jaren beschikt elke woning over een energielabel. Dit keurmerk indiceert hoe energiezuinig jouw woning is en toont belangrijke maatregelen om de energierekening verder terug te dringen. Ga je je huis verkopen? In dat geval is een definitief energielabel in Langeweg verplicht. Op Energielabelprijzen.nl vind je uitgebreide informatie over de aanvraag van een nieuw keurmerk. In aanvulling daarop is er ook een overzicht met plaatselijke energieadviseurs en tref je hier concrete tips hoe jij jouw woning groener kunt maken.

 • Het energielabel geeft inzicht in de energiezuinigheid van een woning.
 • Je moet het kunnen overhandigen bij een transactiemoment (verkoop, verhuur en oplevering).
 • Er zijn 7 categorieën: Energielabel A of B (maximaal milieuvriendelijk) t/m F/G (niet duurzaam).
 • Tot voor kort vroeg je het VEL (vereenvoudigd label) gewoon online aan. Per 2021 zit dit iets anders in elkaar.
 • Jouw aanvraag loopt nu via een energieadviseur in Langeweg die de kenmerken van de woning bekijkt en het label vastlegt.
 • Het certificaat – incl. verbetermogelijkheden – kost tussen de €120,00 & €435,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Langeweg

Het energielabel geeft een indicatie van de hoeveelheid energie die nodig is om een woning te verwarmen. Alle huiseigenaren hebben in 2015 een voorlopig energielabel van de overheid ontvangen. Op het moment dat jij de woning gaat verhuren over verkopen, dan moet je een definitief energielabel kunnen overhandigen. Per 2021 is er een nieuwe richtlijn waarop dit wordt vastgesteld (NTA8800). Je moet om die reden een erkend deskundige energieadviseur thuis uitnodigen. Deze expert moet fysiek bij je thuis komen en berekent de energieprestatie van de woning. De kosten zijn daardoor een stuk hoger. In onderstaand gedeelte leggen wij stap voor stap uit hoe jij een voordelig energielabel in Langeweg kunt regelen.

Een particulier woning energielabel aanvragen in 5 stappen

 1. Bekijk alle energiedeskundigen

  Op de website www.centraalregistertechniek.nl tref je alle gecertificeerde energieadviseurs die een energielabel mogen registreren. Neem als basis je postcode (4772) om een erkend deskundige in Langeweg te vergelijken.

 2. Afspraak maken en voorbereiden

  Maak een keuze voor een van de aangesloten adviseurs en plan een afspraak in. Het is belangrijk dat je zoveel mogelijk gegevens van de woning hebt. Waar vaak om gevraagd wordt zijn bouwtekeningen, EPC berekeningen en installatietechnische gegevens.

 3. Bezoek op locatie

  De erkend energiedeskundige zal bij je thuis langskomen en bekijkt de aanwezige isolatie en de installaties. Deze ronde duurt plusminus 2,5 uur.

 4. Inschrijven van het label

  De EP-adviseur in Langeweg bepaalt het uiteindelijke label en zorgt ervoor dat alles wordt opgenomen in de EP-Online database.

 5. Nieuwe label opvragen

  Na afloop van de inspectie krijg je een digitaal document (PDF) van het vastgestelde label incl. de geconstateerde punten en concrete verbeterpunten. De geldigheidsduur van het label is 10 jaar en moet jij kunnen tonen verkoop- of verhuur van de woning. Je kunt het ook te allen tijde opvragen via Mijn Overheid.

Alles weten over een particulier energielabel?

Doorzoek de energieadviseurs en vind de laagste prijs

Kosten van een energielabel

De kosten van een definitief energielabel liggen tussen de €125,00 – €430,00. In de bijgaande tabel bekijk je de huidige tarieven van een energielabel deskundige Langeweg. Direct een aanvraag doen? Klik hier om de beschikbare (regionale) experts te vergelijken. Je vind hier ook adviseurs in Zevenbergschen Hoek, Zevenbergen, Noordhoek, Standdaarbuiten en Kruisland. De uiteindelijke kosten worden gecalculeerd a.d.h.v. een aantal zaken.

 1. Soort woning (tussenwoning, vrijstaand, twee-onder-een kap, villa, hoekwoning).
 2. Hoeveel tijd de bouwinspecteur nodig denkt te hebben.
 3. De beschikbare documentatie (tekeningen en facturen van verbetermaatregelen).
 4. De energiecoach waar je mee in zee gaat.
WoningM2 woonoppervlaktePrijzen
Appartementje65 m2€ 174,00
Rijtjeshuis110 m2€ 215,00
Geschakeld huis150 m2€ 283,00
Losse woning175 m2€ 372,00
Geschatte kosten woninglabel Langeweg.

Gecertificeerde energieadviseurs in Langeweg vergelijken

Zo snel mogelijk dit definitief energielabel aanvragen? Daarvoor moet je zoeken naar een erkend deskundige energielabel Langeweg. Het adres om betrouwbare specialisten in te huren is www.centraalregistertechniek.nl. Hier vind je een verwijzing naar het QBISnl register. Hierin tref je erkend deskundige experts (BRL9500). Voor een voordelige keuze vind je in onze vergelijkingstabel een aantal betrouwbare partijen waar je vrij eenvoudig een certificaat kunt regelen en waarbij u direct op de kosten let.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Je woning verduurzamen in 4 stappen

Gebruikt jouw woning veel energie, en wil jij graag verduurzamen en daarmee de energieprestatie verbeteren? Met de juiste energiebesparende maatregelen kan je vrijwel elke woning verduurzamen tot een label-B huis. Het aanbrengen van de juiste isolatie is het startpunt. Daarmee kan je garanderen dat de woning niet onnodig warmte laat ontsnappen. Pas daarna wordt het pas interessant om te kijken naar het zelf energie opwekken. Je kunt hier ook meer vinden over Energielabel opvragen.

Advies: Via het overheidsinitiatief www.verbeteruwhuis.nl controleer je – nadat je wat vragen hebt beantwoord – verbeteropties voor een gunstiger energielabel. Achterhaal de mogelijke besparingen.

6 voordelen van een zuinig energielabel woning Langeweg

 • Een zuinig huis met een lage energierekening.
 • Een gezond leefklimaat: kieren en tocht worden voorkomen.
 • Een energielabel A of B woning is goed voor het klimaat want stoot minder CO2 uit.
 • De woning is interessanter op de woningmarkt.
 • Lagere hypotheekrente mogelijk.
 • Je kunt gebruik maken van zeer aantrekkelijke subsidies op het moment dat je jouw huis verduurzaamt.
 • De energiecoach in Langeweg kan hier ook in adviseren.
EnergielabelBouwjaarAandachtspunten
Label A2013 – 2024Warmtepomp/zonneboiler/zonnepanelen voor 100% energieneutraal.
Label B1997 – 2008Investeren in een all-electric of hybride warmtepomp of zonnepanelen.
Label C1983 – 2003Triple glas op woon- en slaapkamer + zonnepanelen.
Label D1974 – 1984Kies voor een grondige isolatie van de vloeren.
Label E1966 – 1979Enkel glas vervangen + isoleren en zonnepanelen.
Label F1951 – 1965Isoleren van de (spouw) muren, dak en vloer.
Label Gt/m 1926Dak-, vloer-, bodem-, en muurisolatie.

Het goedkoopste energielabel voor jouw woning?

Bekijk alle adviseurs en regel het nog deze week

Isoleren van de woning

Isolatie is altijd de belangrijkste stap voor een “groene” woning. Door goede isolatie van vloeren, muren en dak vermijd je dat de warmte in huis weer kan ontsnappen. Hiermee zullen de stookkosten verminderen en profiteer je van een prettiger leefklimaat. Welke onderdelen je als eerste moet isoleren wordt bepaald door de manier waarop je huis nu is geïsoleerd. Het bouwjaar van het huis kan deels bepalen wat deze staat is. Tip: vraag ook de vorige bewoners wat er eventueel gebeurd is. Een bouwtechnische keuring of thermografisch onderzoek met warmtescan toont hoe het zit met het warmteverlies van je woning. In ons overzicht hieronder krijg je inzicht in de potentiële besparing bij een eengezinswoning met 60 m2 vloeroppervlak met een hr ketel.

Isolatie keuzeInvesteringGasbesparing p/jaarBesparing (€/jaar)
Dakisolatie€3200 – €5600815 m3€538
Vloerisolatie€1400 – €3700295 m3€195
Spouwmuurisolatie€1300 – €2350820 m3€541
HR++ glas€1700 – €2600355 m3€234,3
Kosten en opbrengsten bij isolatie van gemiddelde eengezinswoning (60m2).

Ventileren

Als het huis al reeds correct geïsoleerd is, is het noodzakelijk dat er altijd genoeg frisse lucht in huis kan komen. Ventilatie is bepalend voor een aangename leefomgeving. Slim en zuinig ventileren betekent een prettig leefklimaat waarbij de warmte uit de vervuilde, afgezogen lucht, wordt teruggewonnen.

 • Zelfregelende roosters: meer of minder lucht in de woning door middel van roosters.
 • Losse ventilatieunit: afzonderlijke ruimte doelgericht ventileren.
 • Balansventilatie met warmte terugwin unit: een gesloten ventilatiesysteem dat bestaat uit een ventilator en een warmte terugwin unit (WTW).
 • (Hybride) ventilatiewarmtepomp i.p.v. ventilatiebox: profiteert van warmte uit de ventilatielucht voor de verwarming en warm water.

Gasgestookte CV-ketel vervangen

Een huis verwarmen vergt veel energie, met name gas. Dit gaat vaak nog met een gasgestookte HR-ketel. Je kunt kiezen voor een meer innovatieve verwarmingsbron waarmee je geen of nauwelijks gas nodig hebt om een huis op te warmen. Onderstaand kun je verschillende voorbeelden vinden.

 • Moderne HR-combiketel: Goedkoper en sneller je huis stoken.
 • Een hybride warmtepomp: verwarmingssysteem dat samenwerkt met de normale gas cv-ketel.
 • Een all-electric warmtepomp: geen ketel meer, uitsluitend een stand-alone pompsysteem.
 • Zonneboiler: systeem met boiler en zonnecollectoren voor de CV en tapwater.
 • Infraroodpanelen: een comfortabele warmte zonder energieverlies.

Stroom opwekken met zonnepanelen

Als je aanpassingen hebt doorgevoerd kan je de totale stroombehoefte berekenen. Deze stroom kan je helemaal zelf opwekken door zonnepanelen te laten leggen. Ze gaan met gemak 30 jaar of langer mee en je hebt ze vaak binnen 7 jaar terugverdiend.

 • Zonnepanelen vangen zonlicht op en zetten het om in stroom.
 • Een compleet pakket met 10 zonnepanelen is beschikbaar vanaf €4300 en verdien je terug in gemiddeld 8,5 jaar.
 • De elektriciteit die je niet gebruikt gaat terug naar het net (salderen). Hiervoor ontvang je hetzelfde tarief als je zou betalen bij de energieleverancier.

energielabel-langeweg-4772

Voordelig energielabel voor bedrijfspandEen geldig energielabel voor je bedrijf is nodig bij verhuur, verkoop en oplevering van een zakelijk pand (indien groter dan 50 m2). Deze regel is van toepassing op alle utiliteitsgebouwen zoals kantoorruimtes, onderwijsgebouwen, hotels, en publiek toegankelijke panden zoals een bibliotheek. Is het pand 100m2 of groter, en wordt 50% of meer gebruikt als kantoorruimtes? In dit scenario moet het gebouw met ingang van 2023 de beschikking hebben over energielabel C of hoger. Daarbij moeten o.a. musea, banken en ziekenhuizen die actief zijn in openbare gebouwen van meer dan 250 m2 het energielabel actief en transparant delen, zoals bij de ingang of welkomstruimtes. Lees ook meer over D energielabel.

 • Bij oplevering of verhuur/verkoop van zakelijke gebouwen moet je een geregistreerd energielabel kunnen overleggen.
 • Dit geldt voor vrijwel alle bedrijfspanden en publiek toegankelijke ruimtes van 50 m2 en groter.
 • Voor opslagruimtes en loodsen is hierop een uitzondering van toepassing.
 • Bedrijfsgebouwen groter dan 100m2 (minimaal 50% als kantoor) moeten in 2023 ingeschreven staan met een milieulabel C.
 • In openbare panden van minimaal 250 m2 moet het label zichtbaar zijn opgehangen voor bezoekers.

FAQ – Veelgestelde vragen over het woninglabel

Wat doet een energielabel?
Het energielabel geeft inzicht in de hoeveelheid energie die een woning gebruikt. Hoe energiezuiniger, des te hoger het woninglabel. De zogenaamde energie-index loopt van energielabel A of B (erg zuinig) en kan oplopen tot de slechtste label F/G (ontzettend onzuinig).

Is het energielabel verplicht?
Ja, in de situatie waarin je het huis in de verkoop of verhuur wil doen dan moet je kunnen aantonen welk energielabel het huis toegekend is. Dit dient ook te worden meegenomen in de advertenties (makelaar). Ontbreekt het label, dan kun je een boete van €170 krijgen.

Hoe kan ik zelf een label aanvragen?
Voor een officieel label moet je een bekwame energiedeskundige in Langeweg thuis laten komen. Via qbis.nl vind je de beschikbare energiespecialisten. Deze expert zal thuis langskomen en bekijkt precies hoe energiezuinig de woning is. Deze persoon berekent de energieprestaties en verzorgt de inschrijving in het EP-Online platform. De dossierstukken krijg je per mail en je kunt het vinden in Mijn Overheid (gemeente Moerdijk).

Hoe komt mijn energielabel tot stand?
De inspecteur houdt rekening met het bouwjaar, het soort woning, het aantal m2 woonoppervlakte en andere eigenschappen als kozijnen (hout/kunststof) + ramen, de isolatiewerkzaamheden, de aanwezige ventilatie opties en verwarmingssystemen en de investeringen in warmte en energieopwekking (WTW, zonnepanelen etc). Met deze complete analyse berekent hij of zij wat de totale energiebehoefte is voor verwarming, warm water, ventilatie en koeling van een gebouw en in welke mate de woning dit zelf uit hernieuwbare bronnen haalt. Hierna zal de benodigde labelletter met je gedeeld worden.

Hoeveel geld ben ik kwijt aan een energielabel?
De onkosten van je energielabel schommelen tussen de €120,00 en €400,00. De definitieve prijs wordt berekend a.d.h.v. de grootte van de woning, het uurtarief en het aantal benodigde uren van de adviseur en de reeds aanwezige details van de woning (tekeningen, het bestek, documentatie en facturen). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Langeweg is het voordeligst te realiseren door lokale adviesbedrijven te gaan vergelijken die actief zijn rondom de provincie Noord-Brabant.

Hoe werkt het opvragen van mijn huidige energielabel?
Daarvoor bezoek je de website www.energielabel.nl. Geef aan om wat voor type woning het gaat en voer jouw postcode (4772) en het huisnummer in. Je krijgt nu het label van jouw woning te zien. Belangrijk: is het een voorlopig energielabel? Dit is geen officiële status en is dus ook niet toegestaan om te gebruiken. Bij verkoop moet je deze dus eerst veranderen in een definitief milieulabel. Bekijk het direct online: energielabel huis Langeweg opvragen.

Plaats een reactie