Energielabel Willemstad

Direct energielabel aanvragen

Wil je graag een energielabel aanvragen voor jouw woning in Willemstad? Sinds een aantal jaren heeft iedere woning een energielabel toegewezen gekregen. Dit milieulabel geeft een indicatie van hoeveel energie jouw woning verbruikt en toont praktische verbeterpunten om de energierekening verder terug te dringen. Gaat jouw woning in de verkoop? In dat geval is een definitief energielabel in Willemstad verplicht. Op onze vergelijkingssite bieden wij actuele info over hoe je het label aanvraagt. Tevens kunnen verschillende energieadviseurs vergeleken worden en tref je hier een stappenplan om jouw woning energiezuiniger te maken.

 • Het energielabel laat zien hoe zuinig jouw woning is, en hoe je dit kunt verbeteren.
 • Het is noodzakelijk bij het verhuren of verkopen van jouw huis.
 • We delen het op in 7 niveaus: Energielabel A/B (maximaal milieuvriendelijk) t/m F/G (relatief hoog gebruik).
 • Voorheen regelde je een VEL (vereenvoudigd label) zelf via internet. Dit beleid is in 2021 gewijzigd.
 • Je moet nu eerst contact opnemen met een energieadviseur in Willemstad die de hele woning bekijkt en op basis daarvan het label vaststelt.
 • Het label – incl. verbetermogelijkheden – kost je ongeveer tussen de €120,00 & €360,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Willemstad

Het energielabel geeft duidelijkheid aangaande de hoeveelheid energie die nodig is om een woning te verwarmen. Alle woningen in Nederland kregen in 2015 automatisch een voorlopig energielabel. Indien jij jouw huis wilt verkopen of verhuren, moet je het definitieve energielabel regelen. Vanaf 2021 is er een nieuwe richtlijn die we ook wel kennen als NTA8800. Je moet dus een erkend deskundige energieadviseur thuis laten langskomen. Deze adviseur komt langs en neemt de woning op. Voor jou als woningbezitter betekent dit wel dat je meer moet betalen. Onderstaand bekijk je hoe je zo’n voordelig energielabel in Willemstad kunt regelen.

Een particulier woning energielabel aanvragen in 5 stappen

 1. Zoek naar een energiedeskundige

  Op www.centraalregistertechniek.nl bekijk je de beschikbare bekwame energieadviseurs die een energielabel mogen vastleggen. Vul je postcode in (4797) om een erkend deskundige in Willemstad op te vragen.

 2. Afspraak maken en voorbereiden

  Informeer bij een deskundige en bel of mail voor een afspraak. Zorg dat je alle actuele gegevens van de woning paraat hebt. Voorbeelden zijn bouwtekeningen, EPC-berekeningen, het bestek, documentatie en facturen.

 3. Bezoek op locatie

  Een erkend energiedeskundige komt thuis langs en analyseert de actuele situatie op energiegebied. Dit neemt ongeveer 2 uur in beslag.

 4. Inschrijven van het label

  De EP-adviseur in Willemstad stelt het label vast en legt deze vast in de EP-online database.

 5. Nieuwe label opvragen

  Nadat de calculatie is afgerond krijg je een digitaal document (PDF) van het vastgestelde label inclusief alle kenmerken en alle mogelijke maatregelen om het energieverbruik te verlagen. Het certificaat is maximaal 10 jaar geldig en dien je over te dragen in de situaties waarbij je gaat verhuren of verkopen. Je kunt het ook bekijken in MijnOverheid.

Wil jij een particulier energielabel aanvragen?

Doorzoek de energieadviseurs en vind de voordeligste aanbieder

De actuele kosten van een energielabel

De doorsnee tarieven voor een definitief energielabel variëren tussen de €120,00 & €380,00. In het schema hieronder tref je de huidige kosten van een energielabel deskundige Willemstad. Direct een offerte? Klik hier om de verschillende bedrijven met elkaar te vergelijken. Vergelijk ook adviseurs in Oudemolen, Heijningen, Fijnaart, Klundert en Langeweg. De geschatte kosten worden berekend middels de volgende aspecten.

 1. Type en leeftijd woning (tussenwoning, appartement, villa, vrijstaand, hoekwoning).
 2. Hoeveel tijd de bouwinspecteur nodig denkt te hebben.
 3. De kwaliteit van de basisinformatie (tekeningen en facturen van renovaties).
 4. De vestigingslocatie van de energiecoach.
WoningWoonoppervlakteTarieven
Appartementje50 m2€ 160,00
Tussenwoning115 m2€ 215,00
Geschakelde woning155 m2€ 281,00
Losse woning195 m2€ 366,00
Prijzen woninglabel Willemstad.

De beste energieadviseurs in Willemstad vergelijken

Binnenkort een definitief energielabel aanvragen? In dat geval moet je een afspraak maken met een erkend deskundige energielabel Willemstad. De website om deze vakmannen te treffen is CentraalregisterTechniek.nl. Daar vind je het QBISnl register. Hierin staan alle namen en gegevens van bevoegde vakmannen (BRL9500). Om gebruik te maken van een aanbieding tref je in de tabel hieronder een aantal uitgelichte adviseurs waar je op een gebruiksvriendelijke manier een afspraak kunt maken en waarbij u direct op de kosten let.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

In 4 stappen een duurzame woning

Gebruikt jouw woning veel energie, en wil jij graag verduurzamen en daarmee de energieprestatie verbeteren? Met een focus op energiebesparende maatregelen kan men praktisch elk huis verduurzamen tot een label A/B/C woning. Het aanbrengen van de juiste isolatie is het startpunt. Daardoor weet je zeker dat zo min mogelijk warmte verloren gaat. Op het moment dat de isolatie goed is ga je aan de slag met het zelf energie opwekken. Op deze website lees je ook meer over D energielabel.

Let op: Op de informatieve website www.verbeteruwhuis.nl zie je – nadat je jouw woning hebt omschreven – duidelijke verbeteropties voor een groen energielabel. Voer de check uit.

6 voordelen van een zuinig energielabel woning Willemstad

 • Een duurzame woning en maandelijks lagere energiekosten.
 • Een gezonde leefomgeving: geen koude tocht in de buurt van de ramen.
 • Een huis met het milieulabel A of B is goed voor het klimaat want stoot minder CO2 uit.
 • De woning is interessanter op de woningmarkt.
 • Aantrekkelijke korting op de hypotheekrente mogelijk.
 • Er gelden zeer aantrekkelijke subsidies als je kiest voor isolatie en andere duurzame verwarmingsbronnen.
 • De energiecoach in Willemstad kan hier ook in adviseren.
EnergielabelBouwjaarOptimalisaties
Label A2013 – 2024Stap volledig van het gas af en warmteopslag.
Label B1999 – 2006Een warmtepomp en/of zonnepanelen.
Label C1984 – 2000Isolatie van ramen (HR+++ glas) en zonnepanelen.
Label D1972 – 1984Investeren in een HR107 combiketel.
Label E1968 – 1977Isolatie van vloer, dak en muren + zonnepanelen.
Label F1946 – 1965Spouwmuur-, dak- en vloerisolatie.
Label Gt/m 1929Dak-, vloer-, bodem-, en muurisolatie.

Zoek je het goedkoopste energielabel?

Bekijk alle aanbieders en vraag snel jouw energielabel aan

Isoleren

Isolatie is altijd de belangrijkste stap voor een zuinig en comfortabel huis. Door goede isolatie van spouwmuur, dak en kruipruimte voorkom je dat de warmte in huis naar buiten gaat. Hierdoor zullen de stookkosten verminderen en realiseer je een comfortabel wooncomfort. Waar je moet beginnen ligt aan de huidige isolatietoepassingen in huis. Het bouwjaar van de woning zegt veel over de eventueel aanwezige isolatie. Buren, en zeker ook vorige bewoners, weten vaak ook meer. Een bouwtechnische keuring of speciale warmtescan laat zien of en waar een woning warmte verliest. In onderstaand schema vind je de te verwachten besparing voor een doorsnee woning met een hr combiketel.

IsolatieOnkostenBesparing gas (m3)Energiebesparing
Dakisolatie€3800 – €5100840 m3€596
Vloerisolatie€1800 – €3400320 m3€227
Spouwmuurisolatie€1250 – €2450845 m3€600
HR++ glas€1500 – €2700380 m3€269,8
Kosten en jaarlijkse opbrengsten bij isolatie van gemiddelde eengezinswoning (60m2).

Ventileren

Indien een gebouw al volledig is geïsoleerd, is het noodzakelijk dat frisse lucht via meerdere kanten de woning in kan komen. Ventilatie is noodzakelijk voor een aangenaam binnenklimaat. Zuinig en slim ventileren betekent een optimaal klimaat in huis zonder veel energieverlies.

 • Zelfregelende ventilatieroosters: roosters in de ramen of kozijnen reageren op de winddruk.
 • Lokale ventilatie-unit: slimme keuze bij woningen met natuurlijke ventilatie.
 • Balansventilatie met warmte-terugwin-unit: een gesloten ventilatiesysteem dat bestaat uit een ventilator en een warmte terugwin unit (WTW).
 • Ventilatiewarmtepomp i.c.m. CV/HR ketel: maakt gebruik van de warme ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen.

CV-ketel vervangen voor duurzaam alternatief

De centrale verwarming kost veel energie (vooral veel gas). Veel woning beschikken nog over een gasketel. Kies voor een duurzaam alternatief om je woning warm te stoken zonder gas. Onderstaand staan enkele van deze producten.

 • Moderne HR-combiketel: zeer zuinig en efficiënt.
 • Een hybride warmtepomp: betaalbaar systeem op de CV-ketel te ondersteunen.
 • Een all-electric warmtepomp: haalt energie uit de lucht, bodem of water en kan de woning verwarmen.
 • Zonneboiler: zonnecollectoren verwarmen een gesloten leidingsystemen en de boiler.
 • Infraroodpanelen: aangename warmte, beperkt luchtcirculatie.

Zonnepanelen aanschaffen

Wanneer je de verbeteropties voor jouw woning hebt geïmplementeerd kan je een inschatting maken van de benodigde hoeveelheid stroom. De benodigde stroom kan je zelf opwekken door zonnepanelen te laten leggen. Zonnepanelen gaan met gemak 25 jaar mee en je hebt ze vaak binnen 7 jaar terugverdiend.

 • Zonnepanelen vangen zonnestralen op en zetten dit om naar gelijkstroom.
 • Een compleet pakket met 10 zonnepanelen is beschikbaar vanaf €4900 en heeft een terugverdientijd van ongeveer 8,5 jaar.
 • De stroom die over is en je niet verbruikt lever je automatisch terug, dit heet ook wel salderen. Hierover ontvang je hetzelfde tarief als je betaalt aan jouw leverancier.

energielabel-willemstad-4797

Voordelig energielabel voor bedrijfspandEen actueel en definitief energielabel voor het kantoor is noodzakelijk bij verhuur, verkoop en oplevering van een bedrijfsgebouw van minimaal 50m2. De noodzaak geldt voor de utiliteitsgebouwen zoals een kantoor, onderwijspanden, horecagelegenheden, en publieke panden zoals verzorgingshuizen. Gaat het om een pand groter dan 100m2, en wordt 50% of meer gebruikt als kantoor? In die situaties moet het gebouw begin 2023 wettelijk gezien beschikken over energielabel C. Ook moeten bedrijven en organisaties die gevestigd zijn in publieke gebouwen van 250m2 of groter dit energielabel zichtbaar tonen, zoals in de wachtruimtes / ingang. Lees ook meer over Energielabel voor bedrijfspand.

 • Bij oplevering of verhuur/verkoop van een kantoorpand is dit energielabel een dossierstuk.
 • Dit is noodzakelijk voor alle bedrijfspanden en ruimtes met een oppervlak van meer dan 50 m2.
 • Voor schuren en garages geldt de verplichting niet.
 • Bedrijfsgebouwen met 100 vierkante meter aan oppervlakte (en waar minimaal 50% als kantoor wordt gebruikt) moeten per 2023 beschikken over een milieulabel C of hoger.
 • In openbare panden met een oppervlakte van ten minste 250 m2 moet het energielabel duidelijk zichtbaar voor het publiek worden opgehangen.

Veelgestelde vragen woninglabel

Hoe werkt een energielabel?
Het energielabel maakt duidelijk de hoeveelheid energie die nodig is om een woning te verwarmen. Hoe minder je hoeft te stoken, hoe positiever het woninglabel uitvalt. Deze energie-index begint bij energielabel A of B (erg milieuvriendelijk) en gaat door tot F of G (zeer onzuinig).

Moet ik verplicht een energielabel hebben?
Ja, wanneer jij het huis wilt verkopen of verhuren moet je aan kunnen tonen welk energielabel de woning heeft. Je moet het ook meenemen in de advertentie (makelaar). Is er geen geregistreerd label, dan kan jij mogelijk een boete van €170 verwachten.

Hoe moet ik een label aanvragen?
Voor een officieel label moet je een bekwame energiedeskundige in Willemstad laten komen. Op www.Qbis.nl zijn alle energiespecialisten te vergelijken. Een inspecteur bezoekt jou op locatie bekijkt de aanwezige isolatie en de installaties. Hij of zij komt met een eindoordeel en zorgt dat deze wordt verwerkt in de EP-online database. Je krijgt een email met alle documenten en via Mijn Overheid kan jij het later ook weer opvragen (gemeente Moerdijk).

Hoe komt mijn energielabel tot stand?
De expert analyseert het bouwjaar van het huis, woningtype, oppervlakte en andere aspecten als wat voor glas er in de ramen zit, type isolatie, de manier waarop het huis verwarmd en geventileerd wordt en of er energie-efficiënte warmtebronnen aanwezig zijn zoals zonnepanelen of een warmtepomp. D.m.v. van deze gegevens berekent hij of zij hoeveel energie nodig is voor het leveren van warm water en de verwarming van woonunit en in welke mate de woning dit zelf uit hernieuwbare bronnen haalt. Daarna wordt de labelletter definitief vastgesteld.

Wat is het tarief van een energielabel?
De prijzen van een energielabel variëren tussen de €130,00 – €430,00. De prijsindicatie wordt bepaald door de grootte van de woning, het aantal uur dat de adviseur bezig zal zijn en de beschikbare documentatie (tekeningen of het bestek). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Willemstad doe je door veel adviesbedrijven te contacteren die diensten leveren rondom de provincie Noord-Brabant.

Hoe kan ik mijn huidige energielabel opvragen?
Om jouw huidige label in te zien kan je een kijkje nemen op Energielabel.nl. Kies huur- of koopwoning en voer jouw postcode (4797) plus het huisnummer in. Het systeem laat direct het huidige label zien. Kijk uit: betreft het een voorlopig energielabel? Dit is geen officieel document en kan je dus niet gebruiken. Bij verkoop moet je deze dus eerst veranderen in een definitief label. Ga direct aan de slag: energielabel huis Willemstad opvragen.

Plaats een reactie