Energielabel Teteringen

Direct energielabel aanvragen

Zonder gedoe een energielabel aanvragen voor jouw woning in Teteringen? Per 1 januari 2015 beschikt elke woning over een energielabel. Het certificaat indiceert hoeveel energie jouw woning verbruikt en toont concrete verbetermogelijkheden om het energieverbruik terug te dringen. Wil je jouw huis verkopen? Dan is een definitief energielabel in Teteringen verplicht. Op deze pagina vind je praktische informatie over het aanvragen van jouw label. Tevens kunnen verschillende energieadviseurs vergeleken worden en kan je aan de slag met nuttige informatie hoe je jouw woning energiezuiniger kunt maken.

 • Met een energielabel wordt het duidelijk hoe energiezuinig een huis is.
 • Het is verplicht bij een woningverkoop, verhuurcontract of een nieuwbouwproject.
 • Er zijn 7 categorieën: Energielabel A of B (duurzaam) t/m F of G (ontzettend onzuinig).
 • Tot eind 2020 kon je op basis van een aantal vragen zelf een VEL (vereenvoudigd label) aanvragen. De overheid heeft dit in 2021 geactualiseerd.
 • De woningeigenaar maakt een afspraak met de energieadviseur in Teteringen die jouw woning opneemt en het label registreert.
 • Het label – inclusief een rapport met adviespunten – kost je ongeveer tussen de €165,00 & €450,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Teteringen

Een energielabel biedt duidelijkheid over de actuele staat en de energieprestatie van een object. Alle woningeigenaar namen in 2015 een eerste voorlopige energielabel in ontvangst. Wanneer jij de woning gaat verhuren over verkopen, dan is een definitief energielabel verplicht. Per 2021 is er een nieuwe richtlijn wat door specialisten ook wel NTA8800 wordt genoemd. Je moet nu een bevoegde energieadviseur thuis uitnodigen. Deze energie-deskundige moet fysiek bij je thuis komen en kijkt hoeveel energie er nodig is om de woning te verwarmen. Het gevolg is dat het wel een stuk duurder is. Hieronder leggen wij stap voor stap uit hoe jij een voordelig energielabel in Teteringen kunt aanvragen.

In vijf stappen het energielabel aanvragen

 1. Vind een energiedeskundige

  Op www.centraalregistertechniek.nl vind je verschillende gecertificeerde energieadviseurs die het energielabel mogen bepalen. Zoek op postcode (4847) om een erkend deskundige in Teteringen te vergelijken.

 2. Voorbereiding

  Selecteer een deskundige en maak een afspraak. De afspraak zal een stuk vloeiender verlopen wanneer je alle relevante details van het gebouw beschikbaar hebt. Voorbeelden zijn bouwtekeningen, EPC-berekeningen, het bestek, documentatie en facturen.

 3. Bezoek op locatie

  De erkend energiedeskundige zal bij je thuis langskomen en kijkt hoe het gesteld is met de isolatie en duurzame verwarmingsbronnen. Hij of zij zal ongeveer 2 uur bezig zijn.

 4. Registratie van het label

  De EP-adviseur in Teteringen bepaalt het uiteindelijke label en registreert deze in de database EP-Online.

 5. Database met labels bekijken

  Nadat de adviseur bij je thuis is geweest wordt er een PDF toegestuurd van het vastgestelde label inclusief een duidelijke onderbouwing en een rapport met adviespunten. Het label is 10 jaar geldig en moet je ook aanbieden verkoop- of verhuur van de woning. Je kunt het ook te allen tijde opvragen via Mijn Overheid.

Wil jij een particulier energielabel aanvragen?

Doorzoek de energieadviseurs en maak gebruik van de aanbieding!

Kosten definitief energielabel vergelijken

De tarieven van een definitief energielabel bedragen zo ongeveer tussen de €135,00 & €370,00. In de tabel die je hieronder ziet bieden we de gemiddelde kosten van een energielabel deskundige Teteringen. Meteen aan de slag? Klik hier om de dienstverleners (in de regio) te vergelijken. Zoek ook adviseurs in Wagenberg, Terheijden, Prinsenbeek, Willemstad en Oudemolen. De definitieve prijzen worden berekend middels meerdere factoren.

 1. Het type woning (tussenwoning, twee-onder-een kap, appartement, villa, vrijstaand).
 2. Hoeveel tijd de bouwinspecteur nodig denkt te hebben.
 3. De hoeveelheid informatie die er is (tekeningen of het bestek).
 4. De energiecoach die jij kiest.
HuisM2 woonruimteGeschatte kosten
Studio/Appartement55 m2€ 182,00
Rijtjeshuis105 m2€ 216,00
Twee-onder-een kap160 m2€ 281,00
Vrijstaand180 m2€ 373,00
Actuele kosten woninglabel Teteringen.

Bekwame energieadviseurs in Teteringen vergelijken

Eenvoudig en snel je definitief energielabel aanvragen? Op dat moment moet je een afspraak maken met een erkend deskundige energielabel Teteringen. De officiële website om deze vakmannen te treffen is https://www.centraalregistertechniek.nl. Daar kan je klikken op de link naar het QBISnl register. In deze database tref je bekwame vakmannen (BRL9500). Om het proces in gang te zetten check je in het overzicht hierna een overzicht met erkende specialisten waar je simpel en snel een afspraak kunt maken tegen een normale prijs.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Een energiezuinig huis in 4 stappen

Woon jij in een milieu-onvriendelijk huis, en wil jij graag iets doen aan de energieprestatie? Met het toepassen van energiebesparende maatregelen kan men praktisch elk huis optimaliseren naar een woning met label B. Aan de basis staat altijd isoleren. Hierdoor zorg je dat de warmte ook echt in de woning blijft. Bij de stappen daarna leg je de nadruk op het zelf energie opwekken. Je leest hier ook alle informatie over Energielabel vakantiehuis.

Adviezen: Via de website van de overheid Verbeteruwhuis.nl ontdek je – nadat je jouw woning hebt omschreven – duidelijke verbeteropties voor een gunstiger energielabel. Bekijk direct hoe jij je huis kunt verbeteren.

Voordelen van een zuinig energielabel woning Teteringen

 • Een milieuvriendelijke woning en maandelijks lagere energiekosten.
 • Een prettig leefklimaat: minder tocht en kou rond het raam.
 • Een woning met label B of A is goed voor het klimaat want stoot minder CO2 uit.
 • Flinke toename van de woningwaarde.
 • In sommige gevallen biedt de bank een rentekorting.
 • De overheid verstrekt verscheidene subsidies wanneer je investeert in een groener label.
 • De energiecoach in Teteringen is de juiste persoon om je hier bij te helpen.
EnergielabelBouwjaarPunten van aandacht
Label A2010 – 2024Nul-op-de-meter dankzij zonnepanelen en warmtepomp.
Label B2001 – 2009Zelf stroom opwekken met zonnepanelen + warmtepomp.
Label C1984 – 1999Kies voor nieuw glas, installeer zonnepanelen en isoleer het dak.
Label D1971 – 1982HR++ glas en een nieuwe HR-ketel.
Label E1965 – 1976Dak-, gevel-, vloer- en glasisolatie en zonnepanelen.
Label F1947 – 1970Isoleren van de gehele woning.
Label Gt/m 1931Isolatie van muur, dak, vloer en kruipruimte.

Het goedkoopste energielabel aanvragen?

Bekijk alle adviseurs en vraag snel jouw energielabel aan

Isoleren van de woning

Isolatie is altijd de belangrijkste stap voor een woning met een laag verbruik. Door goede isolatie van muren, bodem en/of dak vermijd je dat de warmte in de woning je huis weer verlaat. Dankzij isolatie gaan je stookkosten direct omlaag en geniet je van een comfortabel wooncomfort. Waar je als eerste moet beginnen hangt af van wat er nu allemaal al aan isolatie is gedaan. Het jaar waarin het huis is gebouwd geef inzicht in de vermoedelijke staat. Vraag ook wat de vorige eigenaar heeft gedaan. Een bouwtechnische keuring of het maken van warmtebeelden kan de probleempunten goed blootleggen. Onderstaand krijg je inzicht in de mogelijke besparingen in het geval van een eengezinswoning met een hoog rendement ketel.

IsolatieOnkostenGasbesparing (jaar)Besparing (€/jaar)
Dakisolatie€3400 – €5600860 m3€550
Vloerisolatie€1700 – €4000340 m3€218
Spouwmuurisolatie€1150 – €2050865 m3€554
HR++ glas€1600 – €2650400 m3€256
De totale kosten en opbrengsten bij isolatie van gemiddelde eengezinswoning (60m2).

Ventileren

Als je beschikt over een goed geïsoleerde woning, moet je erop letten dat er gekeken wordt naar de opties voor frisse lucht. Ventilatie is essentieel voor een comfortabel binnenklimaat. Zuinig en slim ventileren houdt in een gezond binnenklimaat waarbij de warmte uit de vervuilde, afgezogen lucht, wordt teruggewonnen.

 • Zelfregelende roosters: open roosters in de ramen maken natuurlijke ventilatie mogelijk.
 • Losse ventilatieunit: afzonderlijke ruimte doelgericht ventileren.
 • Balansventilatie met WTW-unit: een gesloten ventilatiesysteem dat bestaat uit een ventilator en een warmte terugwin unit (WTW).
 • Ventilatiewarmtepomp als vervanging van je ventilatiebox: is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken als duurzame warmtebron voor verwarming.

Woning gasloos verwarmen

Het verwarmen van een woning is voor veel mensen een kostenpost. Veel woning beschikken nog over een gasketel. Overweeg een groen alternatief die nauwelijks of helemaal geen gas gebruikt. Hieronder bieden we een aantal suggesties.

 • Nieuwe HR107 ketel: Stil, compact, veilig en werkt erg efficiënt.
 • Een hybride warmtepomp: combinatie van een cv-ketel met een warmtepomp.
 • Een all-electric warmtepomp: met dit systeem heb je helemaal geen gas meer nodig.
 • Zonneboiler: op een duurzame manier warm tapwater opwekken.
 • Infraroodpanelen: ideaal om lokaal warmte af te geven.

Zonnepanelen installeren

Wanneer je aanpassingen hebt doorgevoerd weet je ongeveer hoeveel stroom je nodig hebt. De benodigde stroom kan je schoon en duurzaam opwekken met behulp van zonnepanelen op je dak. Ze gaan met gemak 30 jaar of langer mee en je verdient ze al binnen 6 – 8 jaar helemaal terug.

 • Zonnepanelen vangen zonlicht op en zetten dat om in energie.
 • Een volledige set met 10 zonnepanelen koop je vanaf €4300 en heeft een verrassend korte terugverdientijd van gemiddeld 7 jaar.
 • De stroom die over is en je niet verbruikt kan je automatisch aan het net terugleveren (salderen). Daarvoor krijg je hetzelfde tarief als waarvoor je normaal de stroom inkoopt.

energielabel-teteringen-4847

Voordelig energielabel voor bedrijfspandHet is verplicht voor een kantoorpand om een energielabel te hebben wanneer er een verkoop- of verhuurcontract wordt opgesteld van zakelijke panden (mits groter dan 50m2). Deze regelgeving is van toepassing op alle utiliteitsgebouwen zoals kantoorruimtes, sportfaciliteiten, winkelcentrums, en openbare gebouwen zoals bibliotheken. Is het gebouw groter dan 100m2, en wordt 50% of meer gebruikt als kantoor? In die situaties moet het pand vanaf 2023 minimaal energielabel C hebben. Tevens moeten organisaties (bijvoorbeeld ziekenhuizen of supermarkten) die gevestigd zijn in publieke gebouwen van meer dan 250 m2 het label duidelijk zichtbaar ophangen, bijvoorbeeld bij de ingang. Je kunt hier ook meer lezen over Energielabel geldigheidsduur.

 • Bij verkoop, verhuur of oplevering van zakelijke panden moet je een officieel energielabel overleggen.
 • Dit is noodzakelijk voor alle bedrijfspanden met een gebruiksoppervlakte van 50 m2.
 • Voor schuren en garages geldt de verplichting niet.
 • Bedrijfsgebouwen met 100 m2 aan functionele ruimte (waar 50% of meer gebruikt wordt als kantoor) moeten binnenkort (2023) ten minste milieulabel C hebben.
 • In grotere publieke ruimtes met een oppervlakte van meer dan 250 m² moet het energielabel duidelijk zichtbaar voor het publiek worden opgehangen.

Vaak gestelde vragen (FAQ) over woninglabels

Hoe werkt een energielabel?
Het energielabel vertelt iets over de energieprestatie van een woning. Hoe energiezuiniger, hoe aantrekkelijker het woninglabel wordt. De energie-index kent 7 stappen: van energielabel A & B (zeer milieuvriendelijk) en gaat door tot F of G (minder energiezuinig).

Heb ik verplicht een energielabel nodig?
Ja, op het moment je een woning wilt verkopen of verhuren moet je aan kunnen tonen wat het definitieve energielabel is. Deze gegevens moeten vermeld worden in de advertenties (makelaar). Ontbreekt het label, dan zijn boetes van €170 op te leggen door de autoriteit.

Hoe kan ik het label aanvragen?
Voor een erkend label moet je een deskundige energiedeskundige in Teteringen thuis laten langskomen voor een onderzoek. Via qbis.nl zijn alle energiespecialisten te vergelijken. De adviseur komt bij je thuis en kijkt hoeveel energie er nodig is om de woning te verwarmen. De deskundige kiest het label en voert de registratie door in de het EP-Online systeem. De dossierstukken krijg je per mail en je kunt het vinden in Mijn Overheid (gemeente Breda).

Hoe komt mijn energielabel tot stand?
De vakman inspecteert de leeftijd van de woning, het soort woning, woonoppervlakte en belangrijke aspecten zoals HR ++ glas en kozijnen, hoe goed de woning geïsoleerd is, op welke manier de woning wordt verwarmd en geventileerd en of het huis een warmtepomp of zonnepanelen heeft. Op basis van deze gegevens kan worden berekend hoeveel energie nodig is voor warm tapwater en verwarming en ventilatie van jouw huis en in welke mate de woning dit zelf uit hernieuwbare bronnen haalt. Op basis hiervan zal de benodigde labelletter met je gedeeld worden.

Wat zijn de kosten van een energielabel?
De onkosten van het energielabel liggen vaak tussen de €100,00 en €375,00. De definitieve prijs is afhankelijk van het soort woning, het aantal uur dat de adviseur bezig zal zijn en de kwaliteit van de basisinformatie (tekeningen en installatietechnische gegevens). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Teteringen kun jij het beste doen door verschillende aanbieders naast elkaar te zetten die hun werkgebied hebben liggen binnen de provincie Noord-Brabant.

Mijn energielabel opvragen, hoe doe ik dat?
Om jouw huidige label in te zien bezoek je de overheidswebsite energielabel.nl. Kies huur- of koopwoning en vul de postcode (4847) plus het huisnummer in. Je ziet vervolgens direct welk label je hebt. Belangrijk: laat het systeem een voorlopig energielabel zien? Dit is geen officiële status en kan je dus niet gebruiken. Bij verkoop moet je deze dus eerst veranderen in een definitief label. Wacht niet langer: energielabel huis Teteringen opvragen.

Plaats een reactie