Energielabel Buurmalsen

Direct energielabel aanvragen

Snel en voordelig een energielabel aanvragen voor jouw woning in Buurmalsen? Per 1 januari 2015 heeft elke woning een (voorlopig) energielabel gekregen. Dit informatielabel laat zien hoe milieuvriendelijk een huis is en geeft handige verbeterpunten om het energieverbruik terug te dringen. Ga je je huis verkopen? Dan is een definitief energielabel in Buurmalsen verplicht. Op onze energielabel-vergelijker bieden wij aanvullende info over hoe je het certificaat aanvraagt. Daarnaast kan je hier energieadviseurs vergelijken en hebben wij nuttige informatie hoe je jouw woning energiezuiniger kunt maken.

 • Het energielabel laat zien hoe energiezuinig een huis is.
 • Je moet het kunnen overhandigen bij een woningverkoop, verhuurcontract of een nieuwbouwproject.
 • Er zijn 7 klassen: Energielabel A/B (duurzaam) t/m F en G (niet milieuvriendelijk).
 • Voorheen kon je zelf een VEL (vereenvoudigd label) aanvragen. Vanaf 2021 is er het e.e.a. gewijzigd.
 • Als woningeigenaar regel je eerst een afspraak met de energieadviseur in Buurmalsen die het huis inspecteert en het label vastlegt.
 • Het keurmerk – inclusief opties om de woning zuiniger te maken – heeft een prijs van tussen de €130,00 en €400,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Buurmalsen

Zo’n energielabel laat zien hoe het gesteld is met de hoeveelheid energie die een woning gebruikt. Alle huizen in Nederland hebben in 2015 een voorlopig energielabel van de overheid ontvangen. Op het moment dat je jouw huis wilt verhuren of verkopen, dan heb je een definitief energielabel nodig. Per 2021 is er een nieuw systeem waarmee wordt gewerkt (NTA8800). Je moet om die reden een officiële energieadviseur verzoeken langs te komen. Deze energie-expert komt bij je thuis en berekent precies hoeveel energie de woning gebruikt. Het gevolg is dat het wel een stuk duurder is. Hierna bekijk je hoe jij een voordelig energielabel in Buurmalsen kunt regelen.

Een energielabel voor je woning aanvragen in 5 stappen

 1. Zoek een energiedeskundige

  Op de website www.centraalregistertechniek.nl bekijk je de beschikbare bekwame energieadviseurs die het energielabel mogen bepalen. Zoek op postcode (4197) om een erkend deskundige in Buurmalsen op te vragen.

 2. Afspraak en voorbereiding

  Maak een keuze voor een deskundige en overleg een moment dat hij of zij kan langskomen. Het is voor beide partijen waardevol wanneer je alle essentiële details van de woning kunt laten zien. Waar vaak om gevraagd wordt zijn bouwtekeningen en facturen van renovaties of eerdere EPC-berekeningen.

 3. De inspectie

  Deze erkend energiedeskundige komt langs op het afgesproken moment en neemt de woning op. Wij raden altijd aan om mee te lopen.

 4. Inschrijven van het label

  De EP-adviseur in Buurmalsen maak zijn of haar berekening, bepaalt het label en zorgt ervoor dat alles wordt opgenomen in de EP-Online database.

 5. Database met labels bekijken

  Als alle werkzaamheden zijn gedaan ontvang je digitaal een PDF van het vastgestelde label met een toelichting en concrete energiebesparende maatregelen. De geldigheidsduur van het label is 10 jaar en kan je overhandigen wanneer je de woning gaat verhuren of verkopen. Het is ook digitaal in te zien via de berichtenbox van de overheid.

Alles weten over een particulier energielabel?

Bekijk energieadviseurs en vind de voordeligste aanbieder

Prijzen van een definitief energielabel

De totale investeringen voor een definitief energielabel liggen vaak tussen de €125,00 & €415,00. In het bijgesloten overzicht vind je de gemiddelde tarieven van een energielabel deskundige Buurmalsen. Meteen aan de slag? Klik hier om de verschillende bedrijven met elkaar te vergelijken. Of bekijk adviseurs in Tricht, Meteren, Geldermalsen, Est en Opijnen. De offerte kosten komen tot stand door meerdere aspecten.

 1. Type en leeftijd huis (villa, twee-onder-een kap, vrijstaand, appartement, hoekwoning).
 2. De tijd (in uren) die de bouwinspecteur bezig is.
 3. De reeds aanwezige details van de woning (tekeningen en andere technische informatie).
 4. De energiecoach of adviseur die je kiest.
Soort woningM2 woonruimteKostprijs
Appartementje70 m2€ 163,00
Rijtjeswoning120 m2€ 223,00
Geschakelde woning140 m2€ 273,00
Vrijstaand200 m2€ 354,00
Actuele kosten woninglabel Buurmalsen.

Bevoegde energieadviseurs in Buurmalsen vergelijken

Wil jij snel zo’n definitief energielabel aanvragen? In dat geval moet je een afspraak maken met een erkend deskundige energielabel Buurmalsen. De juiste plek om deze vakmannen te treffen is www.centraalregisterTechniek.nl. Hier vind je in een link naar het QBISnl register. Hier staan alle namen en gegevens van officiële inspecteurs (BRL9500). Om snel iets af te spreken check je in het overzicht hierna een aantal betrouwbare partijen waar je zonder gedoe een label kunt regelen tegen een relatief voordelige prijs.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Stappenplan voor duurzaam en energiezuinig huis

Gebruikt jouw woning veel energie, en wil jij graag iets doen aan de energieprestatie? Met een focus op energiebesparende maatregelen kan men praktisch elk huis verbeteren tot een “groen” label (A, B of C). Het aanbrengen van de juiste isolatie is het startpunt. Op die manier zorg je dat het in de winter lekker warm blijft, en in de zomer heerlijk koel. In de volgende stap verleggen we de focus op eigen energieopwekking. Of klik door voor meer informatie over Energie-Index (Ei).

Tip: Via de website van de overheid www.verbeteruwhuis.nl controleer je – nadat je de kenmerken van jouw woning hebt ingevuld – praktische verbeteropties voor een groen energielabel. Achterhaal de mogelijke besparingen.

De belangrijkste voordelen van een zuinig energielabel woning Buurmalsen

 • Een energiezuinig huis met een lagere energierekening.
 • Een gezond klimaat in huis: geen tocht of kou rondom de ramen.
 • Een label B- of A woning is goed voor het milieu.
 • Woningwaarde stijgt tot wel 20%.
 • Aantrekkelijke korting op de hypotheekrente mogelijk.
 • De regering biedt allerlei subsidies voor de renovatie van een woning.
 • De energiecoach in Buurmalsen kent precies de huidige wet- en regelgeving.
EnergielabelBouwjaarPunten van aandacht
Label A2012 – 2024Verduurzaam onzuinige apparaten en kiest voor een WTW.
Label B2000 – 2006Naar label A met warmtepomp en zonnepanelen.
Label C1985 – 2003Triple glas op woon- en slaapkamer + zonnepanelen.
Label D1971 – 1984Investeren in een HR107 combiketel.
Label E1966 – 1978Dubbel glas plaatsen en isoleren plus zonnepanelen.
Label F1950 – 1965Isoleren van vloer, (spouw)muur en dak.
Label Gt/m 1931Vloer-, dak- en spouwmuurisolatie.

Snel het goedkoopste energielabel regelen?

Vergelijk de experts en vraag het nog deze week aan

Isolatie van je woning

Isolatie is met afstand de belangrijkste factor voor een milieuvriendelijke woning. Door goede isolatie van spouwmuur, dak en kruipruimte voorkom je dat de warmte in huis weer kan ontsnappen. Met isolatie gaan de stookkosten direct omlaag en krijg je een prettig binnenklimaat. Waar je als eerste moet beginnen wordt bepaald door de actuele isolatie die is toegepast. De leeftijd van de woning geeft een aardige indicatie. Vraag ook wat de vorige eigenaar heeft gedaan. Een bouwtechnische keuring of een thermografische inspectie toont hoe het zit met het warmteverlies van je woning. In het schema hierna spot je de gemiddelde besparingen in het geval van een eengezinswoning met een hoog rendement ketel.

Type isolatiePrijsGasbesparing (jaar)Besparing
Dakisolatie€4000 – €55001145 m3€744
Vloerisolatie€2000 – €3400410 m3€267
Spouwmuurisolatie€1450 – €2500790 m3€514
HR++ glas€1500 – €2850330 m3€214,5
Kosten en opbrengsten bij isolatie van kleine woning (60 m2 vloeroppervlakte).

Ventileren

Als jouw woning goed geïsoleerd is, is het belangrijk dat er voldoende frisse lucht in de woning komt. Ventilatie is belangrijk voor een comfortabel klimaat in huis. Slim en zuinig ventileren houdt in een prettig binnenklimaat zonder dat je veel energie verliest.

 • Zelfregelende ventilatieroosters: meer of minder lucht in de woning door middel van roosters.
 • Lokale ventilatie-unit: regelt de ventilatie in één ruimte.
 • Balansventilatie met warmte-terugwin-unit: een gesloten ventilatiesysteem dat bestaat uit een ventilator en een warmte terugwin unit (WTW).
 • (Hybride) ventilatiewarmtepomp i.p.v. ventilatiebox: wint warmte terug uit ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen.

CV-ketel vervangen

Het verwarmen van een woning kost in de meeste huizen veel gas. De meeste woningen hebben nog een HR-ketel op gas. Overweeg een groen alternatief die bijna geen of zelfs helemaal geen gas nodig heeft. Onderstaand vind je de belangrijkste voorbeelden.

 • Nieuwe HR107 ketel: Efficiënter en sneller je huis verwarmen.
 • Een hybride warmtepomp: perfecte tussenstap op weg naar een energieneutrale woning.
 • Een all-electric warmtepomp: een volledig stand-alone functionerend systeem op elektriciteit.
 • Zonneboiler: zet zonlicht om in warmte voor warm tapwater.
 • Infraroodpanelen: lokaal verwarmen met een gunstig energieverbruik.

Zonnepanelen op het dak

Wanneer je de nodige isolatiewerkzaamheden hebt getroffen en een nieuwe ketel of warmtepomp hebt geplaatst weet je in grote lijnen hoeveel stroom er nodig is. De stroom die je nu nodig hebt kan je op een duurzame manier opwekken door te investeren in zonnepanelen. Ze hebben een levensduur van 25 jaar of langer en ze verdienen zich razendsnel terug, vaak al binnen 7 jaar.

 • Zonnepanelen vangen het licht op en zetten dit om in elektrische energie.
 • Een volledige set met 10 zonnepanelen koop je vanaf €5300 en verdien je terug in 8,5 jaar.
 • De kWh stroom die je niet gebruikt gaat naar het net (salderen). Voor dit stukje krijg je dezelfde prijs als waarvoor jij stroom afneemt.

energielabel-buurmalsen-4197

Goedkoop energielabel voor een bedrijfspand aanvragen

Het is verplicht voor een kantoorpand om een energielabel te hebben in situaties van verkoop en verhuur van zakelijke panden (mits groter dan 50m2). Deze regelgeving is in het leven geroepen voor utiliteitsgebouwen als een kantoorgebouw, sportgebouwen, horecagelegenheden, en publieke gebouwen zoals een bibliotheek. Is het gebouw groter dan 100m2, en dient ten minste 50% als kantoorfunctie? In dat geval moet het pand per 2023 ten minste energielabel C hebben. Daarnaast moeten bedrijven en organisaties die werkzaam zijn in publieke ruimtes van meer dan 250 m2 dit energielabel zichtbaar tonen, zoals in de ontvangsthal. Op deze website lees je ook alles over Erkend deskundige.

 • Bij verkoop, verhuur of oplevering van een bedrijfspand is zo’n energielabel een vereiste.
 • Dit is noodzakelijk voor alle bedrijfspanden en publiek toegankelijke ruimtes van 50 m2 en groter.
 • Voor bedrijfshallen en opslagruimtes geldt de verplichting niet.
 • Bedrijfsgebouwen met 100 m2 aan functionele ruimte (waar 50% of meer gebruikt wordt als kantoor) moeten wettelijk gezien vanaf 2023 beschikken over een milieulabel C of hoger.
 • In grote publieke gebouwen van minimaal 250 m2 moet het energielabel duidelijk zichtbaar voor het publiek worden opgehangen.

Veelgestelde vragen over het woninglabel

Wat betekent een energielabel?
Het energielabel geeft inzicht in de actuele staat en de energieprestatie van een object. Hoe minder fossiele energie de woning gebruikt, hoe gunstiger het woninglabel. De energie-index loopt van energielabel A & B (erg milieuvriendelijk) tot de slechtste label F/G (erg onzuinig).

Is voor iedereen een energielabel verplicht?
Ja, als je jouw huis verhuurt of verkoopt dan moet je aantonen wat de erkende deskundige van de woning vond. Het dient ook in de advertentie/website van de makelaar getoond te worden. Kan je geen geldig label aantonen, dan kun je een boete van €170 krijgen.

Hoe werkt het aanvragen van het label?
Voor dit document moet je een gecertificeerde energiedeskundige in Buurmalsen vragen bij je thuis te komen voor een onderzoek. Door gebruik te maken van QBIS.nl kan je een energiespecialist zoeken. De adviseur komt bij je thuis en loopt alle onderdelen van het huis na. Deze persoon beslist uiteindelijk wat het label moet worden het registreert het definitieve label in de EP-online database. Je ontvangt het document als PDF en daarnaast is het op te vragen via Mijn Overheid (gemeente Buren).

Hoe wordt mijn energielabel vastgesteld?
Een vakman analyseert het bouwjaar, het soort gebouw, het aantal m2 woonoppervlakte en overige onderdelen als wat voor glas er in de ramen zit, de isolatiewerkzaamheden, de centrale verwarming en ventilatie voorzieningen en of er ook energie wordt gewonnen met een warmtepomp of zonnepanelen. D.m.v. van deze gegevens wordt opgesteld hoeveel energie nodig is voor het opwarmen en koelen van een gebouw en hoeveel van deze energie uit hernieuwbare bronnen komt. Uiteindelijk zal de benodigde labelletter met je gedeeld worden.

Wat betaal ik voor een energielabel?
De onkosten van het energielabel liggen vaak tussen de €170,00 en €360,00. De totale kostprijs is afhankelijk van het type woning, hoeveel tijd de adviseur nodig denkt te hebben en de reeds aanwezige details van de woning (tekeningen en facturen van renovaties). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Buurmalsen is over het algemeen gunstiger door verschillende aanbieders te gaan vergelijken die hun werkgebied hebben liggen rondom de provincie Gelderland.

Via welke website kan ik mijn huidige energielabel opvragen?
Om jouw huidige label in te zien check je www.energielabel.nl. Geef aan om wat voor type woning het gaat en voer jouw postcode (4197) en het huisnummer in de betreffende velden in. Je krijgt nu meteen te zien welk label je hebt. Belangrijk: is het een voorlopig energielabel? Dit is geen geldig document en kan je dus niet gebruiken. Je moet deze altijd omzetten naar een definitief label. Wacht niet langer: energielabel huis Buurmalsen opvragen.

Plaats een reactie