Energielabel Tricht

Direct energielabel aanvragen

Zonder gedoe een energielabel aanvragen voor jouw woning in Tricht? Vanaf 2015 heeft iedere woning een energielabel toegewezen gekregen. Het informatielabel toont hoe zuinig jouw woning is en toont nuttige opties om het nog zuiniger te maken. Ben je van plan jouw woning te verkopen of verhuren? In dat geval is een definitief energielabel in Tricht verplicht. Op www.energielabelprijzen.nl tref je praktische info over het checken en aanvragen van het label. Bovendien kan je hier energieadviseurs vergelijken en hebben wij handige tips & tricks bij het verduurzamen van jouw woning.

 • Het energielabel geeft een beeld van de energieprestatie van een woning.
 • Sinds 1 januari 2015 is het verplicht bij een woningverkoop, verhuurcontract of een nieuwbouwproject.
 • Er zijn 7 niveau’s: Energielabel A/B (zuinig) t/m F & G (ontzettend onzuinig).
 • De afgelopen jaren was het mogelijk zelf een VEL (vereenvoudigd label) op te vragen. Vanaf 2021 is er het e.e.a. gewijzigd.
 • Je plant een afspraak met een energieadviseur in Tricht die het huis inspecteert en het label vastlegt.
 • Het informatielabel – inclusief mogelijke maatregelen om het energieverbruik te verlagen – kost (afhankelijk van het type woning) tussen de €140,00 en €440,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Tricht

Het energielabel vertelt iets over de mate waarin een huis energiezuinig is. Alle woningeigenaar hebben in 2015 een voorlopig energielabel van de overheid ontvangen. Indien je overgaat tot verkoop of verhuur van je woning, is een definitief energielabel noodzakelijk. Met ingang van 2021 is er een nieuwe rekenmethode dat wordt geclassificeerd als NTA8800. Je moet daarom een gecertificeerde energieadviseur langs laten komen. Deze energie-adviseur huur je als het ware in en kijkt hoeveel energie er nodig is om de woning te verwarmen. Het certificaat is nu wel een stuk duurder geworden. Hierna bieden wij informatie over hoe jij een voordelig energielabel in Tricht kunt aanvragen.

Stappenplan: energielabel aanvragen

 1. Vergelijk energiedeskundigen

  Door gebruik te maken van www.centraalregistertechniek.nl vind je alle bekwame energieadviseurs die een energielabel mogen registreren. Neem als basis je postcode (4196) om een erkend deskundige in Tricht te traceren.

 2. Afspraak maken en voorbereiden

  Maak een keuze voor een adviseur en overleg een moment dat hij of zij kan langskomen. Bereid je goed voor: zorg dat je zoveel mogelijk details van het gebouw beschikbaar hebt. Je kunt denken aan bouwtekeningen, EPC-berekeningen facturen van verbetermaatregelen.

 3. Bezoek en berekening

  Een erkend energiedeskundige komt thuis langs en berekent de energieprestatie van de woning. Het bezoek duurt ongeveer 2 uur.

 4. Het registreren van een label

  De EP-adviseur in Tricht berekent het label en zorgt ervoor dat alles wordt opgenomen in de EP-Online database.

 5. Online label inzien

  Na registratie ontvangt men per email een PDF van de energie index met daarin uitleg en concrete energiebesparende maatregelen. Het label is 10 jaar geldig en moet jij kunnen tonen in de situaties waarbij je gaat verhuren of verkopen. Door middel van Mijn Overheid kun je de documentatie ook downloaden.

Snel en eenvoudig een particulier energielabel regelen?

Vergelijk energieadviseurs en profiteer van aantrekkelijke tarieven

Kosten definitief energielabel vergelijken

De prijzen van een definitief energielabel bedragen zo ongeveer tussen de €145,00 – €375,00. In de tabel hieronder bekijk je de huidige tarieven van een energielabel deskundige Tricht. Meteen aan de slag? Klik hier om de verschillende bedrijven met elkaar te vergelijken. Zoek ook adviseurs in Meteren, Geldermalsen, Est, Opijnen en Neerijnen. De totale kosten komen tot stand door de volgende factoren.

 1. Het soort woning (vrijstaand, hoekwoning, appartement, tussenwoning, twee-onder-een kap).
 2. Hoeveel tijd de bouwinspecteur nodig denkt te hebben.
 3. De kwaliteit van de basisinformatie (tekeningen of het bestek).
 4. De vestigingslocatie van de energiecoach.
Categorie huisWoonoppervlakteTariefschatting
Studio/Appartement60 m2€ 179,00
Tussenwoning125 m2€ 211,00
Twee-onder-een kap155 m2€ 272,00
Villa180 m2€ 362,00
Kostenoverzicht woninglabel Tricht.

Energieadviseurs in Tricht vergelijken

Wil jij snel zo’n definitief energielabel aanvragen? In dat geval maak je een afspraak met een erkend deskundige energielabel Tricht. De website om een energieadviseur te zoeken is www.centraalregistertechniek.nl. Hier vind je in een link naar het QBISnl register. Daar doorzoek je deskundige deskundigen (BRL9500). Voor jouw gemak doorzoek je hieronder meerdere erkende bureaus waar je verrassend eenvoudig een woninginspectie kunt aanvragen voor een aantrekkelijk tarieven.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Mijn woning verbeteren in 4 stappen

Heeft jouw huis een hoog energieverbruik, en wil jij graag verduurzamen en daarmee de energieprestatie verbeteren? Middels de juiste energiebesparende maatregelen kan jij elk gebouw optimaliseren naar een label A/B/C woning. Het aanbrengen van de juiste isolatie is het startpunt. Hierdoor zorg je dat het in de winter lekker warm blijft, en in de zomer heerlijk koel. In de volgende stap ga je juist verder in op de mogelijkheden voor energieopwekking. Je kunt hier ook meer vinden over Vereenvoudigd energielabel (VEL).

Let op: Via het platform www.verbeteruwhuis.nl check je – na het doorgeven van de gegevens van jouw woning – gerichte verbeteropties voor een beter energielabel. Check de potentiële besparing.

De belangrijkste voordelen van een zuinig energielabel woning Tricht

 • Een “groene” woning en besparen op de maandelijkse energielasten.
 • Een comfortabel klimaat in huis: geen tocht en kou bij de ramen.
 • Een energielabel A of B woning hoeft minder te stoken en stoot dus minder uit.
 • Hogere waarde van jouw huis.
 • Soms recht op een duurzaamheidskorting bij de bank.
 • De overheid verstrekt allerlei subsidies om een gebouw duurzaam te maken.
 • De energiecoach in Tricht kan je hierbij helpen.
EnergielabelBouwjaarVerbeterpunten
Label A2009 – 2024Investeer in nieuwe warmte-innovaties.
Label B2000 – 2008Een warmtepomp en/of zonnepanelen.
Label C1983 – 2000HR-glas op woon- en slaapkamer.
Label D1971 – 1980HR++ glas en een nieuwe HR-ketel.
Label E1968 – 1977Dubbel glas plaatsen en isoleren plus zonnepanelen.
Label F1947 – 1969Isolatie met focus op vloer, dak en muur.
Label Gt/m 1935HR-ketel en isolatie.

Zoek je het goedkoopste energielabel?

Vergelijk alle adviseurs en regel het nog deze week

Isoleren

Isolatie is altijd de belangrijkste stap voor een zuinige woning. Door goede isolatie van spouwmuur, dak en kruipruimte vermijd je dat de warmte in de woning zomaar verdwijnt. Daardoor gaan de stookkosten direct omlaag en geniet je van een optimale leefomgeving. Welke onderdelen je als eerste moet isoleren wordt bepaald door hoe en waar de woning op dit moment geïsoleerd is. Het bouwjaar van de woning geeft een aardige indicatie. Bekijk ook bouwtekeningen en informeer bij de vorige bewoners. Een bouwtechnische keuring of speciale warmtescan toont duidelijk aan waar er warmte de woning verlaat. In het schema hierna krijg je inzicht in de mogelijke besparingen bij een eengezinswoning met 60 m2 vloeroppervlak met een hr combiketel.

IsolatieTarievenBesparing gas (jaar)Besparing
Dakisolatie€3100 – €53001140 m3€730
Vloerisolatie€1600 – €3800405 m3€259
Spouwmuurisolatie€1200 – €2250785 m3€502
HR++ glas€1500 – €2800325 m3€208
Kosten en baten bij het isoleren van een gemiddelde woning.

Ventileren

Als de isolatie in huis voldoende is, moet je zorgen dat er gekeken wordt naar de opties voor frisse lucht. Ventilatie is cruciaal voor een aangename leefomgeving. Zuinig en slim ventileren betekent een gezond klimaat in huis, zonder heel erg veel warmteverlies.

 • Zelfregelende ventilatieroosters: open roosters in de ramen maken natuurlijke ventilatie mogelijk.
 • Losse ventilatieunit: voor de ventilatie van aparte ruimtes.
 • Balansventilatie met warmte-terugwin-unit: warmt koude lucht van buiten op met de warmte van de afgevoerde lucht.
 • (Hybride) ventilatiewarmtepomp i.p.v. ventilatiebox: profiteert van warmte uit de ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen.

Alternatieven van de CV-ketel

Het verwarmen van de woning vraagt veel energie (en geld). Veel woning beschikken nog over een gasketel. Je kunt kiezen voor een duurzame oplossing om je woning warm te stoken zonder gas. In de lijst hieronder vind je de belangrijkste voorbeelden.

 • Een nieuwe moderne HR-ketel: Iets duurder in aanschaf maar veel efficiënter.
 • Een hybride warmtepomp: een warmtepompunit die ondersteunt wordt door de HR-ketel.
 • Een all-electric warmtepomp: het hele huis verwarmen met stroom (stand-alone warmtepomp).
 • Zonneboiler: de zonnecollectoren zetten energie om in warmte.
 • Infraroodpanelen: een sfeervol paneel dat werkt d.m.v. stralingswarmte.

Zonnepanelen installeren

Wanneer je jouw woning hebt geoptimaliseerd kan je uitrekenen hoeveel kwH-stroom je nodig hebt. De totale stroom kan je helemaal zelf opwekken door te investeren in zonnepanelen. Ze gaan met gemak 30 jaar of langer mee en je hebt ze vaak binnen 7 jaar terugverdiend.

 • Zonnepanelen vangen het zonlicht op en zetten dit om in elektrische energie.
 • Een compleet pakket met 10 zonnepanelen is er al vanaf €5200 en verdien je snel terug, vaak al binnen 7 jaar.
 • De stroom die over is en je niet verbruikt kan je terugleveren aan de energieleverancier (salderen). Daarvoor ontvang je hetzelfde tarief als waarvoor jij het hebt ingekocht.

energielabel-tricht-4196

Snel een energielabel voor bedrijfspand aanvragen

Elk kantoor heeft een energielabel nodig wanneer er een verkoop- of verhuurcontract wordt opgesteld van een bedrijfspand vanaf 50m2. Deze regelgeving richt zich op alle soorten utiliteitsgebouwen zoals een kantoor, zwembaden, hotels, en publiek toegankelijke gebouwen zoals gemeentehuizen. Gaat het om een pand groter dan 100m2, en is daarvan meer dan 50% toegeschreven als kantoorruimtes? Dan moet het pand vanaf 2023 minimaal energielabel C hebben. Daarnaast moeten (overheids)organisaties in publieke gebouwen van meer dan 250 m2 dat energielabel in het zicht ophangen, bijvoorbeeld naast de receptie. Bekijk ook onze pagina met informatie over Snel energielabel aanvragen.

 • Bij het het officiële verkoopmoment van kantoorpanden is dit energielabel een dossierstuk.
 • Deze verplichting geldt bij bedrijfspanden en publiek toegankelijke ruimtes van 50 m2 en groter.
 • Voor panden met een industriefunctie gelden andere regels.
 • Bedrijfsgebouwen met een oppervlakte van meer dan 100m2 (waar meer dan de helft wordt gebruikt als kantoor) moeten binnenkort (2023) minimaal de beschikking hebben over milieulabel C.
 • In publieke panden vanaf 250 m2 moet dit label duidelijk in het zicht worden opgehangen.

Meer informatie over het woninglabel in onze FAQ

Hoe werkt een energielabel?
Het energielabel geeft een indicatie van de energieprestatie van een woning. Hoe minder energie er nodig is voor het verwarmen van de woning, hoe positiever het woninglabel uitvalt. De energie-index start bij energielabel A of B (heel zuinig) tot de rode labels F en G (ontzettend onzuinig).

Heb ik verplicht een energielabel nodig?
Ja, als je jouw huis in de verkoop of verhuur gaat zetten moet je aan kunnen tonen welk energielabel de woning heeft. Deze gegevens moeten vermeld worden in de advertenties (makelaar). Heb je geen geldig label, dan kun je een boete van €170 krijgen.

Hoe werkt het aanvragen van het label?
Voor een definitief label moet je een deskundige energiedeskundige in Tricht thuis laten langskomen voor een onderzoek. Middels de database van Qbis.nl doorzoek je alle energiespecialisten. Deze specialist zal thuis langskomen en inspecteert de gehele woning. Deze persoon maakt de berekening, bepaalt het label en zorgt dat deze wordt verwerkt in de EP-online database. De dossierstukken krijg je per mail en middels Mijn Overheid kun je het later downloaden (gemeente West Betuwe).

Hoe komt mijn energielabel tot stand?
Een adviseur bekijkt het bouwjaar, het soort woning, woonoppervlakte en andere aspecten als wat voor glas er in de ramen zit, de manieren van isoleren, de centrale verwarming en ventilatie voorzieningen en of het huis een warmtepomp of zonnepanelen heeft. Op basis daarvan wordt vastgesteld wat de totale energiebehoefte is voor het opwarmen en koelen van jouw huis en hoeveel van deze energie uit hernieuwbare bronnen komt. Op basis hiervan wordt het labelletter geregistreerd.

Wat is het tarief van een energielabel?
De kosten van je energielabel variëren tussen de €135,00 – €450,00. De verwachte prijs ligt aan het type woning, de hoeveelheid uren die de expert bezig is en de reeds aanwezige details van de woning (tekeningen, het bestek, documentatie en facturen). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Tricht is het voordeligst te realiseren door meerdere aanbieders te vergelijken die werken in de provincie Gelderland.

Mijn energielabel opvragen, hoe doe ik dat?
Hiervoor kan je het beste gaan naar www.energielabel.nl. Selecteer je type woning en voer de postcode (4196) en het huisnummer in de betreffende velden in. Je ziet vervolgens direct welk label je hebt. Goed om te weten: is het een voorlopig energielabel? Dit is geen formeel label en kan je dus niet gebruiken. Je zult het dus eerst moeten omzetten naar een definitief label. Krijgt direct inzicht: energielabel huis Tricht opvragen.

Plaats een reactie