Energielabel Meteren

Direct energielabel aanvragen

Zonder gedoe een energielabel aanvragen voor jouw woning in Meteren? Vanaf 2015 moet elke woning een energielabel hebben. Dit keurmerk toont hoeveel energie jouw woning verbruikt en geeft gerichte verbeterpunten om de woning duurzamer te laten worden. Ga je op korte termijn verhuizen en jouw woning verkopen? In dat geval is een definitief energielabel in Meteren verplicht. Op www.energielabelprijzen.nl lees je nuttige informatie over het berekenen, opvragen en aanvragen van het keurmerk. In aanvulling daarop kunnen verschillende energieadviseurs vergeleken worden en kan je aan de slag met concrete tips hoe jij jouw woning groener kunt maken.

 • Het energielabel maakt duidelijk wat de huidige staat van de woning is.
 • Je moet het kunnen overhandigen bij een transactiemoment (verkoop, verhuur en oplevering).
 • Er zijn 7 klassen: Energielabel A/B (zuinig) t/m F & G (relatief hoog gebruik).
 • De laatste jaren was het mogelijk zelf een VEL (vereenvoudigd label) op te vragen. Vandaag de dag werkt het iets complexer.
 • De woningeigenaar maakt een afspraak met de energieadviseur in Meteren die de woning ter plaatse opneemt en het label registreert.
 • Het informatielabel – inclusief opties om de woning zuiniger te maken – kost (afhankelijk van het type woning) tussen de €190,00 – €415,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Meteren

Het energielabel geeft inzicht in de hoeveelheid energie die nodig is om een woning te verwarmen. Alle Nederlanders met een huis hebben in 2015 een voorlopig energielabel van de overheid ontvangen. Op het moment dat je overgaat tot verkoop of verhuur van je woning, dan moet je een definitief energielabel hebben. Met ingang van 2021 hanteert de overheid een nieuwe werkwijze die we ook wel kennen als NTA8800. Daarom moet je een erkend deskundige energieadviseur langs laten komen. Deze energie-deskundige huur je als het ware in en berekent precies hoeveel energie de woning gebruikt. De tarieven zijn echter een stuk ongunstiger. In onderstaand gedeelte leggen wij uit hoe jij het voordelig energielabel in Meteren regelt.

Stappenplan: energielabel aanvragen

 1. Kom in contact met een energiedeskundige

  Via het platform centraalregistertechniek.nl vind je verschillende gecertificeerde energieadviseurs die het energielabel mogen opmaken. Neem als basis je postcode (4194) om een erkend deskundige in Meteren op te sporen.

 2. Afspraak maken en voorbereiden

  Ga vervolgens verder naar een energiedeskundige en maak een afspraak. Het is handig als je alle benodigde gegevens van je woning paraat hebt. Zoals bouwtekeningen, EPC berekeningen en installatietechnische gegevens.

 3. Bezoek van de deskundige

  Deze erkend energiedeskundige komt thuis langs en berekent de energieprestatie van de woning. Hij of zij zal ongeveer 2 uur bezig zijn.

 4. Vastleggen van het label

  De EP-adviseur in Meteren beslist uiteindelijk wat het label moet worden en registreert deze in de database EP-Online.

 5. Nieuwe label opvragen

  Nadat de adviseur bij je thuis is geweest krijg je een digitaal document (PDF) van het vastgestelde label met alle resultaten en concrete energiebesparende maatregelen. Het certificaat is maximaal 10 jaar geldig en moet je ook aanbieden verkoop- of verhuur van de woning. Het is ook digitaal in te zien via de berichtenbox van de overheid.

Alles weten over een particulier energielabel?

Vind de beste energieadviseurs en regel het snel

Prijzen van een definitief energielabel

De gemiddelde prijzen van een definitief energielabel variëren tussen de €155,00 en €370,00. In de onderstaande tabel bekijk je de huidige tarieven van een energielabel deskundige Meteren. Wil je een concrete prijs? Klik hier om aanbieders in jouw regio te vergelijken. Zoek ook adviseurs in Geldermalsen, Est, Opijnen, Neerijnen en Waardenburg. De geschatte tarieven worden gecalculeerd a.d.h.v. velerlei aspecten.

 1. Categorie huis (villa, hoekwoning, tussenwoning, twee-onder-een kap, appartement).
 2. De benodigde tijd die de bouwinspecteur nodig heeft.
 3. De beschikbare documentatie (tekeningen en installatietechnische gegevens).
 4. De vestigingslocatie van de energiecoach.
Categorie woningM2 woonoppervlakteOnkosten
Studio/Appartement55 m2€ 175,00
Rijtjeshuis100 m2€ 200,00
Hoekwoning140 m2€ 283,00
Villa190 m2€ 354,00
Actuele kosten woninglabel Meteren.

De beste energieadviseurs in Meteren vergelijken

Binnenkort je definitief energielabel aanvragen? Dan ga jij snel op zoek naar een erkend deskundige energielabel Meteren. De officiële website om ervaren energiedeskundigen te vergelijken is centraalregisterTechniek.nl. Daar kan je klikken op de link naar het QBISnl register. Daar vind je deskundige adviseurs (BRL9500). Voor een voordelige keuze vind jij in onze vergelijker meerdere erkende bureaus waar je gemakkelijk een woninginspectie kunt aanvragen voor een aantrekkelijk tarieven.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Energieprestaties van mijn woning verbeteren

Heb jij een woning met een rood of oranje label, en wil jij graag verduurzamen en daarmee de energieprestatie verbeteren? Door te kiezen voor energiebesparende maatregelen kan jij elk gebouw omturnen tot een woning met label B. In de regel begint men altijd met isoleren. Op die manier realiseer je een setting waarbij er geen warme (of koude) lucht kan ontsnappen. Zodra dit in orde is ga je juist verder in op het zelf energie opwekken. Lees hier ook meer informatie over Boete energielabel.

Tips: Op de informatieve website https://www.verbeteruwhuis.nl zie je – nadat je de kenmerken van jouw woning hebt ingevuld – gerichte verbeteropties voor een beter energielabel. Voer de check uit.

Bekijk de voordelen van een zuinig energielabel woning Meteren

 • Een milieuvriendelijke woning met een lage energierekening.
 • Een aangenaam klimaat in huis: het hele jaar een aangename temperatuur in huis.
 • Een huis met het milieulabel A of B is goed voor het milieu.
 • De waarde van het huis neemt toe.
 • Soms recht op een duurzaamheidskorting bij de bank.
 • Er gelden allerlei subsidies als je kiest voor isolatie en andere duurzame verwarmingsbronnen.
 • De energiecoach in Meteren kan je daar ook alles over vertellen.
EnergielabelBouwjaarVerbeterpunten
Label A2011 – 2024Blijf op de hoogte van de actuele ontwikkelingen.
Label B1998 – 2007Een warmtepomp en/of zonnepanelen.
Label C1984 – 1999Laat een zonneboiler plaatsen indien je daar ruimte voor hebt.
Label D1973 – 1980De cv ketel vervangen voor een combiketel.
Label E1968 – 1978Vloer- en spouwmuurisolatie, dubbel glas en zonnepanelen.
Label F1949 – 1966Isolatie van vloer, dak en muren.
Label Gt/m 1929Isoleren van de (spouw) muren, dak en vloer.

Het goedkoopste energielabel voor jouw woning?

Bekijk alle specialisten en regel direct de aanvraag van jouw woninglabel

Isoleer je woning

Isolatie is de belangrijkste voorwaarde voor een woning met een laag verbruik. Door de muren, vloer en het dak te isoleren vermijd je dat de warmte in huis naar buiten gaat. Dankzij isolatie bespaar je op de maandelijkse stookkosten en profiteer je van een comfortabel leefklimaat. Waar je als eerste moet beginnen ligt aan de huidige staat van de woning. Het jaar waarin de woning is neergezet geef inzicht in de vermoedelijke staat. Eventueel kun je dit ook aan buurtgenoten vragen. Een bouwtechnische keuring of het maken van warmtebeelden kan de probleempunten goed blootleggen. Hieronder doorzoek je de mogelijke besparingen in het geval van een eengezinswoning met een standaard hr combiketel.

Manier van isolerenTarievenBesparing gas (m3)Besparing p/jaar
Dakisolatie€3600 – €52001135 m3€840
Vloerisolatie€1900 – €3600400 m3€296
Spouwmuurisolatie€1050 – €2450780 m3€577
HR++ glas€2000 – €2650535 m3€395,9
Kosten en jaarlijkse opbrengsten bij isolatiewerkzaamheden van een standaard huis.

Ventileren

Wanneer het huis al reeds correct geïsoleerd is, is het belangrijk dat de luchtstromen in het pand worden verbeterd. Ventilatie is belangrijk voor een aangenaam leefklimaat. Zuinig en slim ventileren houdt in een prettige leefomgeving waarbij er constant frisse lucht wordt aangevoerd en er energie uit de vervuilde lucht wordt gehaald.

 • Zelfregelend rooster: constant ventilatievolume zonder tochtvorming.
 • Lokale ventilatie-unit: goedkope oplossing om 1 ruimte te ventileren.
 • Balansventilatie met warmte-terugwin-unit: geen last meer van koude luchtstromen door de WTW unit.
 • Ventilatiewarmtepomp met HR:ketel: maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen.

CV-ketel vervangen

Het aansturen van de radiatoren en/of vloerverwarming is voor veel mensen een kostenpost. In de praktijk gaat dit vaak nog met gasgestookte HR-ketels. Kies voor een duurzaam alternatief die nauwelijks of helemaal geen gas gebruikt. In de volgende opsomming vind je een aantal systemen.

 • Nieuwe HR107 ketel: Zuinig maar ook stil, compact en veilig.
 • Een hybride warmtepomp: een samenwerking tussen de CV-ketel en een warmtepomp.
 • Een all-electric warmtepomp: een volledig stand-alone functionerend systeem op elektriciteit.
 • Zonneboiler: zet zonlicht om in warmte voor warm tapwater.
 • Infraroodpanelen: comfortabele lokale stralingswarmte die prettig aanvoelt.

Zonnepanelen op je dak

Wanneer je de nodige isolatiewerkzaamheden hebt getroffen en een nieuwe ketel of warmtepomp hebt geplaatst kan je de totale stroombehoefte berekenen. De stroom die je nu nodig hebt kan je op een duurzame manier opwekken door te investeren in zonnepanelen. Zonnepanelen gaan met gemak 25 jaar mee en binnen 5 – 8 jaar heb je ze al terugverdiend.

 • Zonnepanelen zetten zonlicht om in zonne-energie.
 • Een zonnepanelen set met 10 panelen is beschikbaar vanaf €5000 en heeft een verrassend korte terugverdientijd van gemiddeld 7,5 jaar.
 • De kWh stroom die je niet gebruikt kan je terugleveren aan de energieleverancier (salderen). Over dit stukje stroom ontvang je dezelfde prijs als waarvoor je kWh inkoopt.

energielabel-meteren-4194

Energielabel bedrijfspanden en gebouwen

Elk kantoor heeft een energielabel nodig bij verkoop, verhuur en oplevering van bedrijfspanden van 50m2 of groter. De regel is in het leven geroepen voor utiliteitsgebouwen als een kantoor, universiteitsgebouwen, hotels, en openbare gebouwen zoals een station. Is het pand 100m2 of groter, en is 50% of meer van deze ruimte geschikt als kantoorfunctie? In die situaties moet het gebouw begin 2023 beschikken over een energielabel C. Tevens moeten (overheids)organisaties die werkzaam zijn in publieke ruimtes van meer dan 250 m2 het energielabel actief en transparant delen, zoals bij de ingang of welkomstruimtes. Op deze website vind je ook alles over Voordeligste energielabel.

 • Bij overdracht of oplevering van een bedrijfspand is een energielabel noodzakelijk.
 • Deze wetgeving is van toepassing voor bedrijfspanden, winkels, kantoren en horeca gebouwen.
 • Voor loodsen en productiehallen geldt andere wetgeving.
 • Bedrijfsgebouwen met 100 vierkante meter aan oppervlakte (waar meer dan de helft wordt gebruikt als kantoor) moeten vanaf 2023 ingeschreven staan met een milieulabel C.
 • In publieke gebouwen van 250m2 of groter moet het label bovendien zichtbaar zijn voor bezoekers.

Meer informatie over het woninglabel in onze FAQ

Hoe werkt een energielabel?
Het energielabel laat zien hoe energiezuinig een huis is.de energie(on)zuinigheid van een gebouw of woning. Hoe energiezuiniger, hoe beter het woninglabel is. De energie-index start bij energielabel A of B (heel milieuvriendelijk) tot G (slecht voor het milieu).

Is voor iedereen een energielabel verplicht?
Ja, als jij een woning verkoopt of verhuurt dan moet je aantonen welk energielabel de woning heeft. Dit dient ook te worden meegenomen in de advertenties (makelaar). Is er geen label bekend, dan riskeer je als verkoper/verhuurder een boete van €170.

Hoe vraag ik voor mijn huis een label aan?
Voor dit document moet je een gecertificeerde energiedeskundige in Meteren thuis laten langskomen voor een onderzoek. Door middel van QBIS.nl bekijk je snel de energiespecialisten in de buurt. Deze deskundige zal thuis langskomen en bekijkt hoe milieuvriendelijk het huis is. Deze persoon berekent het label en voert deze ook in de database EP-online in. Je krijgt een email met alle documenten en in Mijn Overheid is het zelf te downloaden (gemeente West Betuwe).

Op welke manier wordt het energielabel bepaald?
De adviseur controleert de bouwperiode, het type gebouw, woonoppervlakte en ook naar specifieke zaken als soort glas, het soort isolatie, de ventilatie en verwarming oplossingen in het gebouw en de investeringen in warmte en energieopwekking (WTW, zonnepanelen etc). Op basis van deze gegevens berekent de deskundige hoeveel energie nodig is voor het verwarmen en koelen van het appartement en in welke mate de woning dit zelf uit hernieuwbare bronnen haalt. Tenslotte wordt het vastgestelde labelletter in de database ingeschreven.

Wat zijn de huidige kosten van een energielabel?
De kosten van een energielabel variëren tussen de €145,00 – €360,00. De definitieve prijs is afhankelijk van het soort woning, de tijd die de adviseur nodig heeft en de beschikbare documentatie (tekeningen en installatietechnische gegevens). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Meteren kan je doen door een aantal energie-inspecteurs te gaan vergelijken die hun werkgebied hebben liggen in en rondom de provincie Gelderland.

Mijn energielabel opvragen, hoe doe ik dat?
Hiervoor ga je naar de overheidswebsite energielabel.nl. Kies het type woning en vul de postcode (4194) en het huisnummer in de zoekbalk in. Het systeem laat direct het huidige label zien. Opmerking: krijg je een voorlopig energielabel te zien? Dit is geen officiële status en kan je niet gebruiken als je jouw woning gaat verkopen. Je moet het dus eerst laten omvormen naar een definitief milieulabel. Ga direct aan de slag: energielabel huis Meteren opvragen.

Plaats een reactie