Energielabel Neerijnen

Direct energielabel aanvragen

Snel een voordelig een energielabel aanvragen voor jouw woning in Neerijnen? Met ingang van 1 januari 2015 heeft elke woning een (voorlopig) energielabel gekregen. Het certificaat indiceert hoe milieuvriendelijk een huis is en geeft nuttige verbetermogelijkheden om het te verduurzamen. Ga je je huis verkopen? In dat geval is een definitief energielabel in Neerijnen verplicht. Op deze pagina bieden wij actuele informatie over het aanvragen van jouw keurmerk. Tevens kan je (regionale) energieadviseurs met elkaar vergelijken en lees je handige tips & tricks bij het verduurzamen van jouw woning.

 • Het energielabel helpt je om je huis zuiniger en comfortabeler te maken.
 • Het is een vereiste bij een woningverkoop, verhuurcontract of een nieuwbouwproject.
 • We delen het op in 7 klassen: Energielabel A of B (duurzaam) t/m F/G (vervuilend).
 • In het begin kon men zelf online een VEL (vereenvoudigd label) bestellen. Sinds 2021 is daar verandering in gekomen.
 • De woningeigenaar maakt een afspraak met de energieadviseur in Neerijnen die jouw hele huis bekijkt en het label bepaalt.
 • Het label – inclusief opties om de woning zuiniger te maken – kost (afhankelijk van het type woning) tussen de €200,00 & €375,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Neerijnen

Het energielabel vertelt iets over de hoeveelheid energie die nodig is om een woning te verwarmen. Alle woningeigenaar namen in 2015 een eerste voorlopige energielabel in ontvangst. Wanneer je overgaat tot verkoop of verhuur van je woning, is een definitief energielabel noodzakelijk. Sedert 2021 hanteert de overheid een nieuwe werkwijze wat door specialisten ook wel NTA8800 wordt genoemd. Je moet dus een gecertificeerde energieadviseur laten komen. Deze energie-specialist komt langs bekijkt de aanwezige isolatie en de installaties. Het certificaat is nu wel een stuk duurder geworden. In het stappenplan hieronder leggen wij stap voor stap uit hoe jij een voordelig energielabel in Neerijnen kunt regelen.

Stappenplan: energielabel aanvragen

 1. Zoek naar een energiedeskundige

  Via het platform centraalregistertechniek.nl bekijk je de beschikbare bekwame energieadviseurs die het energielabel mogen bepalen. Vul je postcode in (4182) om een erkend deskundige in Neerijnen te zoeken.

 2. Voorbereiding op afspraak

  Klik op een energie-specialist en stem samen een geschikt moment af. Het is voor beide partijen waardevol wanneer je de belangrijke details van het huis kunt laten zien. Bijvoorbeeld bouwtekeningen, EPC-berekeningen, facturen of gegevens van de CV-installatie.

 3. De inspectie

  Zo’n erkend energiedeskundige komt thuis langs en bekijkt de aanwezige isolatie en de installaties. Het bezoek duurt ongeveer 2 uur.

 4. Vastleggen van het label

  De EP-adviseur in Neerijnen bepaalt het uiteindelijke label en zorgt dat deze wordt verwerkt in de EP-online database.

 5. Je label opzoeken

  Na afloop van de inspectie sturen ze een PDF op van het vastgestelde label inclusief alle kenmerken en opties om de woning zuiniger te maken. Het certificaat is maximaal 10 jaar geldig en kan je overhandigen aan een geïnteresseerde koper. Via de online omgeving van de overheid (DigiD inlog noodzakelijk) is het ook op te vragen.

Wil jij een particulier energielabel aanvragen?

Zoek naar energieadviseurs en vind de laagste prijs

Kosten van een energielabel

De tarieven van een definitief energielabel liggen tussen de €145,00 – €385,00. In het bijgesloten overzicht bieden we de gemiddelde kosten van een energielabel deskundige Neerijnen. Wil je een concrete prijs? Klik hier om de beschikbare (regionale) experts te vergelijken. Vergelijk ook adviseurs in Waardenburg, Tuil, Haaften, Hellouw en Herwijnen. De definitieve prijzen wordt bepaald door meerdere variabelen.

 1. Type en leeftijd woning (hoekwoning, tussenwoning, vrijstaand, twee-onder-een kap, villa).
 2. De tijd (in uren) die de bouwinspecteur bezig is.
 3. De kwaliteit van de basisinformatie (tekeningen en EPC-berekeningen).
 4. De vestigingslocatie van de energiecoach.
HuisWoonoppervlaktePrijzen
Studio/Appartement75 m2€ 180,00
Rijtjeshuis125 m2€ 205,00
Hoekwoning150 m2€ 273,00
Villa195 m2€ 365,00
Kostenoverzicht woninglabel Neerijnen.

Toonaangevende energieadviseurs in Neerijnen vergelijken

Eenvoudig en snel een definitief energielabel aanvragen? Daarvoor ga jij snel op zoek naar een erkend deskundige energielabel Neerijnen. De website om betrouwbare specialisten in te huren is www.centraalregistertechniek.nl. Daar tref je het QBISnl register. In het register tref je gecertificeerde vakmannen (BRL9500). Om de eerste stap te zetten bekijk je in de lijst hieronder verschillende (lokale) adviseurs waar je verrassend eenvoudig een woninginspectie kunt aanvragen en waarbij u direct op de kosten let.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Mijn woning verbeteren in 4 stappen

Gebruikt jouw huis veel energie, en wil jij graag lagere energielasten en de energieprestatie verbeteren? Aan de hand van energiebesparende maatregelen kan jij elk gebouw verbouwen naar een groen label (A, B of C). In de regel begint men altijd met isoleren. Zo zorg je dat de gewonnen warmte niet zomaar de woning verlaat. Op het moment dat de isolatie goed is verleggen we de focus op het zelf energie opwekken. Je kunt hier ook meer vinden over Energielabel verplicht.

Tips: Via het overheidsinitiatief https://www.verbeteruwhuis.nl zie je – nadat je jouw woning hebt omschreven – praktische verbeteropties voor een beter energielabel. Bekijk direct wat de mogelijkheden zijn.

Voordelen van een zuinig energielabel woning Neerijnen

 • Een duurzame woning en besparen op de maandelijkse energielasten.
 • Een optimaal binnenklimaat: geen last van koudeval en/of tocht.
 • Een B- of A woning hoeft minder te stoken en stoot dus minder uit.
 • Huizen met een groen label zijn meer waard.
 • Sommige banken verstrekken een rentekorting.
 • De regering biedt interessante subsidies als je kiest voor isolatie en andere duurzame verwarmingsbronnen.
 • De energiecoach in Neerijnen is de juiste persoon om je hier bij te helpen.
EnergielabelBouwjaarAanpassingen
Label A2013 – 2024Blijf op de hoogte van de actuele ontwikkelingen.
Label B1997 – 2006Zonnepanelen en hybride warmtepomp.
Label C1983 – 2002Triple glas op woon- en slaapkamer + zonnepanelen.
Label D1975 – 1984Laat warmtescan doen voor laatste isolatie kansen.
Label E1969 – 1979Dubbel glas plaatsen en isoleren plus zonnepanelen.
Label F1948 – 1969Isoleren van vloer, (spouw)muur en dak.
Label Gt/m 1933Isoleren en plaatsen van dubbelglas.

Snel het goedkoopste energielabel regelen?

Vergelijk adviseurs en ontvang nog deze week jouw label

Isoleren

Alleen met de juiste isolatie realiseer je een woning met een laag verbruik. Door alle onderdelen van je huis goed te isoleren vermijd je dat warme lucht naar buiten gaat. Hiermee zullen de stookkosten verminderen en heb je ook een comfortabel binnenklimaat. Waar je het beste kunt beginnen heeft te maken met de manier waarop je huis nu is geïsoleerd. Het jaar waarin het huis is gebouwd zegt vaak al veel over de mate van isolatie. Je kunt ook informeren bij andere woningen in de buurt. Een bouwtechnische keuring of een thermografische inspectie toont duidelijk aan waar er warmte de woning verlaat. In de lijst hieronder bieden wij de mogelijke besparing voor een gemiddelde eengezinswoning met een standaard hr combiketel.

Isolatie optiesTarievenGasbesparingKostenbesparing
Dakisolatie€3000 – €57001115 m3€781
Vloerisolatie€1400 – €3600380 m3€266
Spouwmuurisolatie€1350 – €2300760 m3€532
HR++ glas€1900 – €2850515 m3€360,5
Kosten en jaarlijkse opbrengsten bij het isoleren van een gemiddelde woning.

Ventileren

Zodra je beschikt over een goed geïsoleerde woning, moet je zeker stellen dat er ook genoeg frisse lucht in huis is. Ventilatie is belangrijk voor een aangename leefomgeving. Slim en zuinig ventileren houdt in een optimaal leefklimaat, zonder heel erg veel warmteverlies.

 • Zelfregelende ventilatieroosters: meer of minder lucht in de woning door middel van roosters.
 • Lokale ventilatie-unit: afzonderlijke ruimte doelgericht ventileren.
 • Balansventilatie met warmteterugwinning: warmt de koude lucht die binnenkomt op met de warmte van de afgevoerde lucht.
 • Ventilatiewarmtepomp i.c.m. CV/HR ketel: onttrekt warmte aan de ventilatielucht om je huis te verwarmen.

CV-ketel zonder gas?

Het verwarmen van een woning vraagt veel energie (en geld). De meeste woningen hebben nog een HR-ketel op gas. Je kunt kiezen voor een duurzame oplossing die bijna geen of zelfs helemaal geen gas nodig heeft. Onderstaand vind je de belangrijkste voorbeelden.

 • Nieuwe HR107 ketel: Zuinig maar ook stil, compact en veilig.
 • Een hybride warmtepomp: uitstekende tussenstap naar een vol-elektrisch huis.
 • Een all-electric warmtepomp: een stand-alone systeem dat volledig op stroom werk.
 • Zonneboiler: op een duurzame manier warm tapwater opwekken.
 • Infraroodpanelen: zorgen voor gerichte verwarming, ideaal in bijv. de badkamer.

Investeer in zonnepanelen

Als je aanpassingen hebt doorgevoerd weet je wat jouw nieuwe stroomverbruik is. De benodigde stroom kan je helemaal zelf genereren door zonnepanelen te laten leggen. Ze hebben een levensduur van 25 jaar of langer en je verdient ze al binnen 6 – 8 jaar helemaal terug.

 • Zonnepanelen wekken stroom op bij daglicht.
 • Een systeem van 10 zonnepanelen kost om en nabij de €4400 en verdien je terug in gemiddeld 6,5 jaar.
 • Stroom die je niet verbruikt lever je terug aan het elektriciteitsnet (salderen). Voor dit stukje krijg je hetzelfde tarief als waartegen je de energie afneemt.

energielabel-neerijnen-4182

Goedkoop energielabel voor een bedrijfspand aanvragen

Elke kantoorpand moet een energielabel kunnen overleggen op het moment van overdracht (koop/huur) van een bedrijfspand met een oppervlakte vanaf 50m2. Deze verplichting is in het leven geroepen voor utiliteitsgebouwen als een kantoorgebouw, universiteiten, cafés, en publieke gebouwen zoals een ziekenhuis. Beschikt het gebouw over meer dan 100 m2 ruimte, en is daarvan meer dan 50% toegeschreven als kantoorgebouw? In die situaties moet het pand per 2023 beschikken over een energielabel C. Daarnaast moeten organisaties die actief zijn in openbare gebouwen met een ruimte van minimaal 250 m2 het energielabel duidelijk zichtbaar ophangen, bijvoorbeeld bij de receptie of ingang. Op deze website vind je ook alles over Vereenvoudigd energielabel (VEL).

 • Bij officiële transactiemomenten van een bedrijfsruimte is dit energielabel een dossierstuk.
 • Dit is noodzakelijk voor alle bedrijfspanden en publiek toegankelijke ruimtes van 50 m2 en groter.
 • Voor productiehallen en loodsen geldt de verplichting niet.
 • Bedrijfsgebouwen met een oppervlakte van meer dan 100m2 (met minimaal 50% als kantoorfunctie) moeten met ingang van 2023 ten minste milieulabel C hebben.
 • In openbare gebouwen van minimaal 250 m2 hoort het label zichtbaar te zijn voor bezoekers.

Veelgestelde vragen over het woninglabel

Hoe werkt een energielabel?
Het energielabel geeft inzicht in de mate waarin een huis energiezuinig is. Hoe efficiënter de woning verwarmd wordt, des te hoger het woninglabel. De energie-index kent 7 stappen: van energielabel A of B (zeer zuinig) en gaat door tot F of G (zeer onzuinig).

Is het energielabel verplicht?
Ja, wanneer jij het huis in de verkoop of verhuur gaat zetten dan moet je kunnen aantonen wat de erkende deskundige van de woning vond. Deze gegevens moeten vermeld worden in de advertenties (makelaar). Doe je dit niet, dan kan je een boete van tenminste €170 krijgen.

Hoe vraag je een label aan?
Voor een definitief label moet je een bekwame energiedeskundige in Neerijnen thuis laten komen. Op de website Qbis.nl zijn alle energiespecialisten te vergelijken. Deze deskundige bezoekt jou op locatie en analyseert de actuele situatie op energiegebied. De deskundige maakt de berekening, bepaalt het label en voert deze ook in de database EP-online in. De definitieve berekeningen ontvang je per mail en eventueel kun je het ook online (Mijn Overheid) inzien (gemeente West Betuwe).

Welke factoren bepalen mijn energielabel?
De specialist bekijkt het jaar waarin het huis is gebouwd, het type gebouw, m2 woonruimte en andere aspecten als kozijnen (hout/kunststof) + ramen, de toegepaste isolatie, type CV-ketel en ventilatiesysteem en de aanwezige systemen voor energieopwekking (zonnecellen / warmtepomp). Met deze details wordt vastgesteld hoeveel gas en stroom benodigd is voor warm tapwater en verwarming en ventilatie van woonunit en in welke mate de woning dit zelf uit hernieuwbare bronnen haalt. Op basis hiervan wordt het labelletter geregistreerd.

Wat zijn de kosten van een energielabel?
De onkosten van je energielabel variëren tussen de €165,00 & €435,00. De definitieve prijs wordt berekend a.d.h.v. type woning, het aantal uren dat de adviseur nodig heeft en de documentatie die je paraat hebt (tekeningen en andere technische informatie). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Neerijnen kan jij doorgaans het meest voordelig doen door vele adviesbedrijven te contacteren die hun dienst aanbieden binnen de provincie Gelderland.

Ik wil mijn energielabel opvragen, hoe werkt dat?
Om dit te bekijken bezoek je het platform energielabel.nl. Kies voor huur/koopwoning en vul de postcode (4182) en het huisnummer in de zoekbalk in. Je krijgt nu gelijk het huidige label plus de vervaldatum te zien. Belangrijk: betreft het een voorlopig energielabel? Dit is geen geldig document en wordt dus ook niet geaccepteerd bij een verkoop of verhuur. Je zult het dus eerst moeten omzetten naar een definitief milieulabel. Zoek het snel uit: energielabel huis Neerijnen opvragen.

Plaats een reactie