Energielabel Est

Direct energielabel aanvragen

Gemakkelijk en snel een energielabel aanvragen voor jouw woning in Est? Met ingang van 1 januari 2015 is er een nieuw energielabel voor woningen gelanceerd. Het certificaat laat zien hoe energiezuinig jouw woning is en biedt praktische mogelijkheden om de woning duurzamer te laten worden. Wil je jouw huis verkopen? In dat geval is een definitief energielabel in Est verplicht. Op ons energielabel-platform bieden wij uitgebreide informatie over het checken en aanvragen van het certificaat. Ook bekijk je hier (lokale) energieadviseurs en bieden wij tips om jouw woning te verduurzamen.

 • Met een energielabel wordt het duidelijk hoe energiezuinig een huis is.
 • Het is een vereiste bij verkoop, verhuur, maar ook bij oplevering van een nieuwe woning.
 • Er zijn 7 niveau’s: Energielabel A/B (heel milieuvriendelijk) t/m F/G (ontzettend onzuinig).
 • Tot 2020 kon men zelf online een VEL (vereenvoudigd label) bestellen. De overheid heeft dit in 2021 geactualiseerd.
 • Je moet nu een afspraak maken met de energieadviseur in Est die jouw huis opneemt en op basis daarvan het label vaststelt.
 • Het informatielabel – inclusief mogelijke maatregelen om het energieverbruik te verlagen – kost tegenwoordig tussen de €130,00 & €360,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Est

Het energielabel geeft inzicht in het energiegebruik van een woning of gebouw. Alle huizen in Nederland ontvingen in 2015 een voorlopig energielabel. Wanneer het huis opnieuw wordt verkocht of verhuurt, dan heb je een definitief energielabel nodig. Sinds 2021 is er een nieuwe rekenmethode waarop dit wordt vastgesteld (NTA8800). Je moet tegenwoordig een vakbekwame energieadviseur verzoeken langs te komen. Deze vakman bezoekt jou op locatie en kijkt hoe het gesteld is met de isolatie en duurzame verwarmingsbronnen. De tarieven zijn echter een stuk ongunstiger. In het volgende overzicht leggen wij uit hoe jij zo’n voordelig energielabel in Est kunt regelen.

5-stappenplan energielabel aanvragen

 1. Informeer naar een energiedeskundige

  Middels de database van centraalregistertechniek.nl doorzoek je alle erkend deskundige energieadviseurs die het energielabel mogen bepalen. Zoek op adresgegevens (4185) om een erkend deskundige in Est op te vragen.

 2. Voorbereiding

  Neem contact op met deskundige en probeer een afspraak in te plannen. De afspraak zal een stuk vloeiender verlopen wanneer je alle benodigde informatie van de woning hebt. Je kunt denken aan bouwtekeningen, EPC berekeningen en andere technische informatie.

 3. Bezoek op locatie

  Deze erkend energiedeskundige komt thuis bij je langs en berekent de energieprestatie van de woning. Je kunt bij deze rondgang aanwezig zijn.

 4. Registratie van het label

  De EP-adviseur in Est maak zijn of haar berekening, bepaalt het label en legt deze vast in de EP-online database.

 5. Je label opzoeken

  Na registratie wordt er een PDF toegestuurd van het document met alle resultaten en concrete verbeterpunten. Het document is na datum van afgifte 10 jaar geldig en moet jij kunnen tonen verkoop- of verhuur van de woning. Door middel van Mijn Overheid kun je de documentatie ook downloaden.

Particulier energielabel voor jouw woning aanvragen?

Vergelijk energieadviseurs en regel het snel

De kosten van een energielabel

De kosten van een definitief energielabel liggen tussen de €110,00 – €360,00. In de tabel hieronder bekijk je de huidige tarieven van een energielabel deskundige Est. Wil je een concrete prijs? Klik hier om de verschillende bedrijven met elkaar te vergelijken. Bekijk ook adviseurs in Opijnen, Neerijnen, Waardenburg, Tuil en Haaften. De uiteindelijke tarieven kunnen berekend worden d.m.v. meerdere zaken.

 1. Het soort woning (appartement, tussenwoning, vrijstaand, twee-onder-een kap, hoekwoning).
 2. De hoeveelheid arbeid (in uren) die de bouwinspecteur denkt nodig te hebben.
 3. De kwaliteit van de basisinformatie (tekeningen en facturen van renovaties).
 4. De vestigingslocatie van de energiecoach.
Categorie woningWoonruimte (m2)Geschatte kosten
Klein appartement60 m2€ 181,00
Tussenwoning105 m2€ 205,00
Geschakelde woning145 m2€ 281,00
Losse woning175 m2€ 360,00
Geschatte kosten woninglabel Est.

Toonaangevende energieadviseurs in Est vergelijken

Wil jij snel je definitief energielabel aanvragen? Daarvoor contacteer je een erkend deskundige energielabel Est. De website om betrouwbare specialisten in te huren is www.centraalregisterTechniek.nl. Hier vind je in een link naar het QBISnl register. Hierin doorzoek je gecertificeerde experts (BRL9500). Om snel iets af te spreken vind je in onze vergelijkingstabel diverse (landelijke) experts waar je gemakkelijk een woninginspectie kunt aanvragen zonder al te veel kosten.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Stappenplan voor duurzaam en energiezuinig huis

Gebruikt jouw woning veel gas en stroom, en wil jij graag verduurzamen en daarmee de energieprestatie verbeteren? Middels de juiste energiebesparende maatregelen kan je ook jouw woning omturnen tot een huis met label A of B. Het aanbrengen van de juiste isolatie is het startpunt. Zo zorg je ervoor dat er geen warme (of koude) lucht kan ontsnappen. In de volgende stap ga je juist verder in op het zelf energie opwekken. Je kunt hier ook aanvullende informatie vinden over Voorlopig energielabel.

Belangrijk: Via de website van de overheid www.verbeteruwhuis.nl zie je – na het beantwoorden van wat vragen – concrete verbeteropties voor een beter energielabel. Achterhaal de mogelijke besparingen.

Voordelen van een zuinig energielabel woning Est

 • Een duurzame woning met een lagere energierekening.
 • Een gezond klimaat in huis: minder tocht en kou rond het raam.
 • Een woning met label A of B stoot minder CO-2 uit.
 • De waarde van jouw woning neemt toe.
 • Steeds vaker recht op korting op de hypotheekrente.
 • Je kunt gebruik maken van allerlei subsidies om een huis te verduurzamen.
 • De energiecoach in Est kan je hierbij helpen.
EnergielabelBouwjaarVerbeteropties
Label A2013 – 2024Voornamelijk bijhouden / onderhouden van de systemen.
Label B1997 – 2008Zelf stroom opwekken met zonnepanelen + warmtepomp.
Label C1988 – 2004Leg de nadruk op muurisolatie en laat zonnepanelen leggen.
Label D1972 – 1983Optimaliseer de thermische schil van de woning.
Label E1965 – 1979Enkel glas vervangen + isoleren en zonnepanelen.
Label F1946 – 1966Vooral dubbelglas en isolatie.
Label Gt/m 1929HR-ketel en isolatie.

Zoek je het goedkoopste energielabel?

Vergelijk de experts en vraag snel jouw energielabel aan

Isoleren van de woning

Isolatie is altijd de basis van een woning met een laag verbruik. Door goede isolatie van spouwmuur, dak en kruipruimte voorkom je dat de warmte in huis verloren gaat. Met isolatie zullen de stookkosten verminderen en realiseer je een aangenaam en prettig klimaat. Waar je als eerste moet beginnen hangt af van de Rd-, Rc en lambdawaarde. Het bouwjaar geef inzicht in de vermoedelijke staat. Vraag ook wat de vorige eigenaar heeft gedaan. Een bouwtechnische keuring of een thermografische inspectie laat zien of en waar een woning warmte verliest. In onderstaand schema zoek je eenvoudig naar de potentiële besparing voor een gemiddelde eengezinswoning met een hoogrendementsketel.

IsolatieInvesteringBesparing GasBesparing (€/jaar)
Dakisolatie€3600 – €58001125 m3€810
Vloerisolatie€1500 – €3500390 m3€281
Spouwmuurisolatie€1150 – €2300770 m3€554
HR++ glas€1800 – €2500525 m3€378
Investering en opbrengsten bij het isoleren van een gemiddelde woning.

Ventileren

Als de isolatie in huis voldoende is, moet je er zorg voor dragen dat er gekeken wordt naar de opties voor frisse lucht. Ventilatie is cruciaal voor een comfortabel leefklimaat. Zuinig en slim ventileren wil zeggen een prettig wooncomfort waarbij er constant frisse lucht wordt aangevoerd en er energie uit de vervuilde lucht wordt gehaald.

 • Zelfregelend rooster: Beperkt automatisch de luchttoevoer bij hogere windsnelheden.
 • Losse ventilatieunit: optimale efficiënte ventilatie van een enkele ruimte.
 • Balansventilatie met WTW: warmt de koude lucht die binnenkomt op met de warmte van de afgevoerde lucht.
 • Ventilatiewarmtepomp in combinatie met HR-ketel: maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht en ondersteunt zodoende de CV-ketel.

CV-ketel vervangen

De centrale verwarming vergt jaarlijks heel wat gas. Dit gaat vaak nog met een gasgestookte HR-ketel. Je kunt kiezen voor een meer innovatieve verwarmingsbron waardoor je nauwelijks tot geen gas meer nodig hebt. Onderstaand staan enkele van deze producten.

 • Nieuwe HR107 ketel: Efficiënter en sneller je huis verwarmen.
 • Een hybride warmtepomp: werkt op stroom en koppel je aan de CV-ketel.
 • Een all-electric warmtepomp: een volledig stand-alone functionerend systeem op elektriciteit.
 • Zonneboiler: zonnecollectoren verwarmen een gesloten leidingsystemen en de boiler.
 • Infraroodpanelen: lokaal verwarmen met een gunstig energieverbruik.

Kies voor zonnepanelen

Wanneer je jouw woning hebt geïsoleerd en voorzien hebt van een nieuwe HR-ketel of warmtepomp kan je de totale stroombehoefte berekenen. De totale stroom kan je helemaal zelf genereren met behulp van zonnepanelen op je dak. De nieuwste panelen kunnen wel 40 jaar mee en ze verdienen zich razendsnel terug, vaak al binnen 7 jaar.

 • Zonnepanelen zetten zonne-energie om in elektriciteit.
 • Een volledige set met 10 zonnepanelen kost zo’n €5100 en verdien je snel terug, vaak al binnen 7 jaar.
 • Elektriciteit dat je niet zelf gebruikt gaat naar het net (salderen). Daarvoor krijg je hetzelfde tarief als waarvoor jij het bij de energieleverancier inkoopt.

energielabel-est-4185

Informatie over zakelijke energielabels voor bedrijven

Een geldig energielabel voor kantoren is verplicht bij verkoop, verhuur en oplevering van een bedrijfsgebouw van minimaal 50m2. De verplichting is in het leven geroepen voor utiliteitsgebouwen als kantoren, scholen, horeca, en publiek toegankelijke panden zoals stadions. Is het pand 100m2 of groter, en dient ten minste 50% als kantoorfunctie? In dat geval moet het gebouw met ingang van 2023 minimaal energielabel C hebben. Verder moeten bedrijven en organisaties die gehuisvest zijn in grote publieke gebouwen van minimaal 250 m2 dit energielabel zichtbaar tonen, bijvoorbeeld bij de ingang. Bekijk ook informatie over Bouwkundige keuring.

 • Bij officiële transactiemomenten van kantoorpanden is zo’n energielabel een vereiste.
 • Deze verplichting geldt bij bedrijfspanden en publiek toegankelijke ruimtes van 50 m2 en groter.
 • Voor opslagruimtes en loodsen is er een uitzondering gemaakt.
 • Bedrijfsgebouwen met 100 m2 aan functionele ruimte (waarbij meer dan 50% als kantoor wordt gebruikt) moeten per 2023 beschikken over een milieulabel C of hoger.
 • In publieke gebouwen van minimaal 250 m2 moet het label zichtbaar zijn opgehangen voor bezoekers.

Veelgestelde vragen over het woninglabel

Wat houdt het energielabel in?
Het energielabel geeft een beeld van de mate waarin een huis energiezuinig is. Hoe efficiënter de woning verwarmd wordt, hoe gunstiger het woninglabel. De energie-index start bij energielabel A & B (heel milieuvriendelijk) en kan oplopen tot F of G (hoog verbruik).

Moet mijn huis verplicht een energielabel?
Ja, als jij een woning in de verkoop of verhuur wil doen dan moet je kunnen aantonen welk energielabel de woning heeft. Deze details moet je ook tonen in de advertenties (makelaar). Beschik je niet over een label, dan riskeer je als verkoper/verhuurder een boete van €170.

Hoe is het label aan te vragen?
Voor een erkend label moet je een erkend deskundige energiedeskundige in Est laten langskomen. Op de website Qbis.nl bekijk je snel de energiespecialisten in de buurt. Deze inspecteur moet fysiek bij je thuis komen en kijkt hoeveel energie er nodig is om de woning te verwarmen. Hij of zij rekent alles door, bepaalt het label en registreert deze in de database EP-Online. Ze versturen dit documenten via de mail en via Mijn Overheid kan jij het later ook weer opvragen (gemeente West Betuwe).

Hoe wordt mijn energielabel vastgesteld?
De expert checkt het bouwjaar, het type huis, de grootte en andere woningkenmerken zoals HR ++ glas en kozijnen, de beschikbare isolatie, de ventilatie en verwarming oplossingen in het gebouw en of er bijvoorbeeld duurzame energie wordt gebruikt middels zonnepanelen of een warmtepomp. Op basis daarvan kan worden berekend hoeveel energie nodig is voor verwarming, warm water, ventilatie en koeling van het appartement en welk deel uit hernieuwbare bronnen komt. Op basis hiervan wordt de labelletter definitief vastgesteld.

Hoe duur is een energielabel?
De kosten van het energielabel komen uit tussen de €145,00 – €435,00. De prijsindicatie heeft te maken met het type woning, hoeveel tijd de adviseur nodig denkt te hebben en de beschikbare documentatie (tekeningen, facturen of gegevens van de CV-installatie). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Est kan je doen door enkele energieadviseur te vergelijken die hun werkgebied hebben liggen rondom de provincie Gelderland.

Via welke website kan ik mijn huidige energielabel opvragen?
Om dit te bekijken ga je naar het platform energielabel.nl. Selecteer of het een koop- of huurwoning is en voer jouw postcode (4185) en het huisnummer in de zoekbalk in. Je krijgt nu het label van jouw woning te zien. Belangrijk: krijg je een voorlopig energielabel te zien? Dit is geen geldig document en wordt dus ook niet geaccepteerd bij een verkoop of verhuur. Je zult het dus eerst moeten omzetten naar een definitief label. Wacht niet langer: energielabel huis Est opvragen.

Plaats een reactie