Energielabel Erm

Direct energielabel aanvragen

Zonder gedoe een energielabel aanvragen voor jouw woning in Erm? Met ingang van 1 januari 2015 heeft elke woning een energielabel. Het document vertelt hoe energiezuinig jouw huis is en toont belangrijke mogelijkheden om het energieverbruik terug te dringen. Ga je jouw woning verkopen of verhuren? In dat geval is een definitief energielabel in Erm verplicht. Op onze energielabel-vergelijker communiceren wij uitgebreide info over het aanvragen van jouw label. Bovendien is er ook een overzicht met plaatselijke energieadviseurs en kan je aan de slag met concrete tips hoe jij jouw woning groener kunt maken.

 • De energielabels bieden inzicht in de energieprestatie van een gebouw.
 • Je moet het kunnen overhandigen bij een woningoverdracht (bijvoorbeeld verkoop of verhuur).
 • We delen het op in 7 niveaus: Energielabel A of B (zeer zuinig) t/m F & G (minder energiezuinig).
 • Tot eind 2020 kon je zelf een VEL (vereenvoudigd label) aanvragen. Er geldt sinds 2021 andere wetgeving.
 • Als woningeigenaar regel je eerst een afspraak met de energieadviseur in Erm die jouw huis komt bekijken en een label opmaakt.
 • Het keurmerk – inclusief suggesties om de woning te verduurzamen – kost tegenwoordig tussen de €145,00 – €405,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Erm

Zo’n energielabel laat zien hoe het gesteld is met het energieverbruik van een woning. Alle mensen met een woning hebben in 2015 een voorlopig energielabel gekregen. Zodra je jouw woning gaat verkopen of verhuren, moet je het definitieve energielabel regelen. In 2021 is er een nieuwe rekenmethode dat wordt geclassificeerd als NTA8800. Daarom moet je een erkend deskundige energieadviseur laten langskomen. Deze specialist zal thuis langskomen en kijkt hoe het gesteld is met de isolatie en duurzame verwarmingsbronnen. Door deze nieuwe methode zijn de kosten een stuk hoger. In het stappenplan hieronder lees je hoe jij het voordelig energielabel in Erm moet regelen.

Snel en voordelig een energielabel aanvragen

 1. Bekijk alle energiedeskundigen

  Door gebruik te maken van www.centraalregistertechniek.nl vergelijk je alle gecertificeerde energieadviseurs die bevoegd zijn om een energielabel te registreren. Voor relevante lokale resultaten gebruik je jouw postcode (7843) om een erkend deskundige in Erm te contacteren.

 2. Zorg voor goede voorbereiding

  Tik op een specialist en plan een afspraak in. Het is voor beide partijen waardevol wanneer je alle benodigde gegevens van het huis kunt laten zien. Onder andere bouwtekeningen, EPC-berekeningen, het bestek, documentatie en facturen.

 3. De inspectie

  Een erkend energiedeskundige komt langs op het afgesproken moment en kijkt hoe het gesteld is met de isolatie en duurzame verwarmingsbronnen. Dit neemt ongeveer 2 uur in beslag.

 4. Het registreren van een label

  De EP-adviseur in Erm beslist uiteindelijk wat het label moet worden en zorgt ervoor dat alles wordt opgenomen in de EP-Online database.

 5. Inzicht in jouw label

  Nadat de adviseur bij je thuis is geweest ontvangt men per email een PDF van het informatielabel met een toelichting en verbetermogelijkheden. Het document is na datum van afgifte 10 jaar geldig en dien je te overhandigen in de situaties waarbij je gaat verhuren of verkopen. Je kunt het ook bekijken in MijnOverheid.

Particulier energielabel voor jouw woning aanvragen?

Bekijk energieadviseurs en vind de laagste prijs

Gemiddelde kosten energielabel

De onkosten voor een definitief energielabel liggen vaak tussen de €180,00 & €440,00. In de tabel die je hieronder ziet vind je de huidige kosten van een energielabel deskundige Erm. Direct een offerte? Klik hier om alle (lokale) specialisten te bekijken. Vergelijk ook adviseurs in Diphoorn, Sleen, Nieuw-Amsterdam, Nieuw-Weerdinge en Collendoorn. De definitieve kosten kunnen berekend worden d.m.v. verschillende aspecten.

 1. Soort woning (vrijstaand, tussenwoning, twee-onder-een kap, hoekwoning, villa).
 2. De tijd die de bouwinspecteur kwijt is.
 3. De informatie die voorhanden is (tekeningen en installatietechnische gegevens).
 4. De energiecoach waar je mee in zee gaat.
Soort woningWoonruimte (m2)Geschatte kosten
Studio/Appartement75 m2€ 168,00
Rijtjeshuis120 m2€ 200,00
Hoekwoning150 m2€ 277,00
Villa190 m2€ 371,00
Gemiddelde kosten woninglabel Erm.

Toonaangevende energieadviseurs in Erm vergelijken

Wil jij snel een definitief energielabel aanvragen? Hiervoor heb je nodig een erkend deskundige energielabel Erm. De website om deze vakmannen te treffen is centraalregisterTechniek.nl. Hier vind je in een link naar het QBISnl register. In deze database kom je in contact met officiële vakmannen (BRL9500). Om gebruik te maken van een aanbieding vind jij in onze vergelijker meerdere erkende bureaus waar je verrassend eenvoudig een milieulabel kunt regelen tegen een scherpe prijs.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Je huis duurzamer maken in 4 stappen

Woon jij in een milieu-onvriendelijk huis, en wil je de energieprestatie graag verbeteren? Door middel van energiebesparende maatregelen kan men praktisch elk huis verbouwen naar een woning met label B. In de regel begint men altijd met isoleren. Daarmee realiseer je een setting waarbij er geen warme (of koude) lucht kan ontsnappen. Zodra dit in orde is verleggen we de focus op de opties voor energie opwekken. Je kunt hier ook aanvullende informatie vinden over Snel energielabel aanvragen.

Belangrijk: Op de informatieve website Verbeteruwhuis.nl controleer je – nadat je jouw woning hebt omschreven – praktische verbeteropties voor een gunstiger energielabel. Bekijk direct wat de mogelijkheden zijn.

Het belang van een zuinig energielabel woning Erm

 • Een energiezuinig huis en een structureel lage energierekening.
 • Een prettig wooncomfort: minder tocht en kou rond het raam.
 • Een woning met label A of B hoeft minder te stoken en stoot dus minder uit.
 • Waardevermeerdering van jouw huis.
 • Mogelijk een duurzaamheidskorting bij je hypotheek.
 • Er gelden zeer aantrekkelijke subsidies als je investeert in duurzame maatregelen.
 • De energiecoach in Erm kan hier ook in adviseren.
EnergielabelBouwjaarVerbeteropties
Label A2012 – 2024Stap volledig van het gas af en warmteopslag.
Label B1999 – 2005De woning verwarmen met een warmtepomp of zonnepanelen.
Label C1983 – 2000Extra isolatie toepassen en zonnepanelen leggen.
Label D1976 – 1985Kies voor een grondige isolatie van de vloeren.
Label E1969 – 1976Dubbelglas, zonnepanelen en isoleren.
Label F1946 – 1968Vloer- en spouwmuurisolatie en dubbelglas.
Label Gt/m 1943Isoleren en het plaatsen van dubbelglas.

Zoek je het goedkoopste energielabel?

Vergelijk adviseurs en regel het nog deze week

Isolatie van je woning

Isolatie vormt het belangrijkste onderdeel van een label A of B woning. Door alle onderdelen van je huis goed te isoleren verhinder je dat gewonnen warmte verloren gaat. Op die manier zullen de stookkosten verminderen en realiseer je een aangenaam warm huis. Waar je moet starten met isoleren is afhankelijk van de actuele isolatie die is toegepast. Het bouwjaar van de woning geef inzicht in de vermoedelijke staat. Je kunt ook informeren bij andere woningen in de buurt. Een bouwtechnische keuring of warmtescan toont duidelijk aan waar er warmte de woning verlaat. Hieronder check je de doorsnee besparing voor een doorsnee woning met een normale hr combiketel.

Isolatie keuzeKostenGasbesparing p/jaarEnergiebesparing
Dakisolatie€3600 – €5400910 m3€664
Vloerisolatie€1600 – €4000430 m3€314
Spouwmuurisolatie€1450 – €2200735 m3€537
HR++ glas€1700 – €3000465 m3€339,45
Kosten en jaarlijkse opbrengsten bij het isoleren van een gemiddelde woning.

Ventileren

Als je huis een goede isolatie heeft, moet je er zorg voor dragen dat de luchtstromen in het pand worden verbeterd. Ventilatie is van wezenlijk belang voor een comfortabel leefklimaat. Slim en zuinig ventileren wil zeggen een gezond klimaat in huis zonder veel energieverlies.

 • Zelfregelend rooster: Reageren slim op de wind en passen daar luchttoevoer op aan.
 • Losse ventilatieunit: goedkope oplossing om 1 ruimte te ventileren.
 • Balansventilatie met WTW: d.m.v. de mechanische ventilatie worden alle ruimtes even goed geventileerd.
 • Ventilatiewarmtepomp i.c.m. CV/HR ketel: profiteert van warmte uit de ventilatielucht voor de verwarming en warm water.

CV-ketel zonder gas?

De centrale verwarming kost veel energie (vooral veel gas). Veel woning beschikken nog over een gasketel. Je kunt kijken naar een zuinig systeem die nauwelijks of helemaal geen gas gebruikt. In de lijst hieronder staan enkele van deze producten.

 • Een nieuwe moderne HR-ketel: Compact, stil, veilig en zuinig.
 • Een hybride warmtepomp: een mooi tussenoplossing voor duurzamer verwarmen.
 • Een all-electric warmtepomp: haalt energie uit de lucht, bodem of het grondwater en maakt hier warmte van.
 • Zonneboiler: zorgt op een duurzame manier voor warm tapwater.
 • Infraroodpanelen: lokaal verwarmen met een gunstig energieverbruik.

Zonnepanelen aanschaffen

Nadat je de nodige isolatiewerkzaamheden hebt getroffen en een nieuwe ketel of warmtepomp hebt geplaatst kan je de totale stroombehoefte berekenen. De stroom die je nu nodig hebt kan je zelf opwekken door te investeren in zonnepanelen. Ze hebben een levensduur van 25 jaar of langer en na gemiddeld 7 jaar zijn ze terugverdiend.

 • Zonnepanelen vangen zonlicht op en zetten het om in stroom.
 • Een pv-systeem van 10 zonnepanelen koop je vanaf €4000 en heeft een verrassend korte terugverdientijd van gemiddeld 6,5 jaar.
 • Stroom die je niet verbruikt kan je terugleveren aan de energieleverancier (salderen). Over dit stukje stroom krijg je dezelfde prijs als waarvoor je normaal de stroom inkoopt.

energielabel-erm-7843

Energielabel voor bedrijfspand aanvragen

Het is verplicht voor een kantoorpand om een energielabel te hebben wanneer er een verkoop- of verhuurcontract wordt opgesteld van een bedrijfspand vanaf 50m2. Deze verordening is relevant voor alle utiliteitsgebouwen zoals kantoorgebouwen, scholen, cafés, en publieke panden zoals stadions. Betreft het een pand groter dan 100m2, en wordt dit voor ten minste 50% ingezet als kantoorruimte? Dan is het plicht dat deze gebouwen in 2023 wettelijk gezien beschikken over energielabel C. Ook moeten organisaties zoals winkels, banken of hotels die actief zijn in openbare gebouwen met een oppervlakte van ten minste 250 m2 dit energielabel zichtbaar tonen, bijvoorbeeld bij de toegangspoort. Op deze website lees je ook alles over Energielabel opvragen.

 • Bij de notariële overdracht van een kantoorpand is zo’n energielabel een vereiste.
 • Op dit moment geldt deze verplichting voor bedrijfspanden en publiek toegankelijke ruimtes van 50 m2 en groter.
 • Voor opslagruimtes en loodsen gelden andere regels.
 • Bedrijfsgebouwen groter dan 100m2 (waar meer dan de helft wordt gebruikt als kantoor) moeten binnenkort (2023) verplicht milieulabel C hebben.
 • In publieke gebouwen van meer dan 250 m2 moet het label zichtbaar zijn opgehangen voor bezoekers.

FAQ – Veelgestelde vragen over het woninglabel

Wat is het energielabel voor woningen?
Het energielabel laat zien hoe energiezuinig een huis is.de energieprestatie van een woning. Hoe energiezuiniger, hoe aantrekkelijker het woninglabel wordt. De zogenaamde energie-index loopt van energielabel A & B (zeer milieuvriendelijk) en gaat verder tot G (niet duurzaam).

Heb ik verplicht een energielabel nodig?
Ja, als jij een woning verhuurt of verkoopt dan moet je laten zien wat het label is van jouw huis is. Het dient ook in de advertentie/website van de makelaar getoond te worden. Kan je geen geldig label aantonen, dan kun je een boete van €170 krijgen.

Hoe kan ik het label aanvragen?
Daarvoor moet je een bekwame energiedeskundige in Erm thuis laten langskomen voor een onderzoek. Op www.Qbis.nl kom je gemakkelijk in contact met lokale energiespecialisten. Een inspecteur komt bij je thuis en berekent de energieprestatie van de woning. Hij of zij bepaalt het uiteindelijke label het registreert het definitieve label in de EP-online database. Ze versturen dit documenten via de mail en je kunt het vinden in Mijn Overheid (gemeente Coevorden).

Op welke manier wordt het energielabel bepaald?
Een deskundige kijkt naar de bouwperiode, het soort woning, m2 woonoppervlakte en andere eigenschappen als wat voor glas er in de ramen zit, type isolatie, de aanwezige ventilatie opties en verwarmingssystemen en de investeringen in warmte en energieopwekking (WTW, zonnepanelen etc). Op basis daarvan berekent hij of zij hoeveel gas en stroom benodigd is voor het verwarmen en koelen van een gebouw en hoeveel stroom er zelf wordt opgewekt uit duurzame bronnen. Vervolgens krijg je van de expert de labelletter te horen.

Wat zijn de kosten van een energielabel?
De prijzen van je energielabel liggen vaak tussen de €140,00 – €405,00. De totale kostprijs heeft te maken met het woonoppervlakte, hoeveel uur de expert er mee bezig is en de informatie die voorhanden is (tekeningen, het bestek, documentatie en facturen). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Erm is over het algemeen gunstiger door verscheidene energie-inspecteurs te benaderen die hun werkgebied hebben liggen in de provincie Drenthe.

Hoe kan ik snel mijn huidige energielabel opvragen?
Om jouw huidige score te bekijken check je de overheidswebsite energielabel.nl. Kies huur- of koopwoning en vul jouw postcode (7843) en huisnummer plus eventueel toevoeging in. De website toont direct het huidige label. Belangrijk: krijg je een voorlopig energielabel te zien? Dit telt niet als officieel woninglabel en is dus ook niet toegestaan om te gebruiken. Je moet dit dus eerst aanpassen naar een definitief milieulabel. Krijgt direct inzicht: energielabel huis Erm opvragen.

Plaats een reactie