Energielabel Noord-Sleen

Direct energielabel aanvragen

Wil je een energielabel aanvragen voor jouw woning in Noord-Sleen? Per 1 januari 2015 is er een nieuw energielabel voor woningen gelanceerd. Dit woninglabel indiceert hoe milieuvriendelijk een huis is en toont concrete maatregelen om de woning duurzamer te laten worden. Gaat jouw woning in de verkoop? In dat geval is een definitief energielabel in Noord-Sleen verplicht. Op www.energielabelprijzen.nl bieden wij aanvullende info over het checken en aanvragen van het keurmerk. Verder kunnen verschillende energieadviseurs vergeleken worden en lees je concrete tips hoe jij jouw woning groener kunt maken.

 • Het energielabel laat zien hoe energiezuinig een huis is.
 • Het is een verplichting bij een woningoverdracht (bijvoorbeeld verkoop of verhuur).
 • Er zijn 7 labels: Energielabel A/B (erg milieuvriendelijk) t/m F of G (niet milieuvriendelijk).
 • De laatste jaren kon je op basis van een aantal vragen zelf een VEL (vereenvoudigd label) aanvragen. Vandaag de dag werkt het iets complexer.
 • Je dient nu eerst een afspraak te maken met een energieadviseur in Noord-Sleen die jouw hele huis bekijkt en het label registreert.
 • Het label – inclusief mogelijke maatregelen om het energieverbruik te verlagen – kost je ongeveer tussen de €150,00 – €355,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Noord-Sleen

Het energielabel geeft duidelijkheid aangaande de mate waarin een huis energiezuinig is. Alle woningen in Nederland verkregen in 2015 een voorlopig energielabel van de overheid. Zodra jij jouw huis wilt verkopen of verhuren, dan moet je een definitief energielabel hebben. Vanaf 2021 is er een nieuwe rekenmethode die we ook wel kennen als NTA8800. Je moet daarom een erkend deskundige energieadviseur thuis laten langskomen. Deze deskundige zal thuis langskomen en kijkt hoeveel energie er nodig is om de woning te verwarmen. Het certificaat is nu wel een stuk duurder geworden. In het gedeelte hieronder lees je hoe jij het voordelig energielabel in Noord-Sleen regelt.

In 5 stappen een energielabel aanvragen voor je huis

 1. Vind een energiedeskundige

  Op www.centraalregistertechniek.nl bekijk je alle gecertificeerde energieadviseurs die bevoegd zijn om een energielabel te registreren. Het beste kun je een postcode gebruiken (7846) om een erkend deskundige in Noord-Sleen te contacteren.

 2. Voorbereiding

  Klik op een van de aangesloten adviseurs en kies een dag en tijdstip. De afspraak zal een stuk vloeiender verlopen wanneer je zoveel mogelijk gegevens van het gebouw beschikbaar hebt. Met name bouwtekeningen, EPC berekeningen en installatietechnische gegevens.

 3. Het onderzoek

  De erkend energiedeskundige zal bij je thuis langskomen en kijkt hoe het gesteld is met de isolatie en duurzame verwarmingsbronnen. Trek er ongeveer 2 uur voor uit.

 4. Registratie van het label

  De EP-adviseur in Noord-Sleen bepaalt het uiteindelijke label en registreert deze in de database EP-Online.

 5. Nieuwe label opvragen

  Nadat de adviseur bij je thuis is geweest ontvangt men per email een PDF van het vastgestelde label inclusief een duidelijke onderbouwing en suggesties om de woning te verduurzamen. Het label is 10 jaar geldig en dien je over te dragen aan een geïnteresseerde koper. Het is ook in te zien (en te downloaden) via MijnOverheid.

Heb jij een particulier energielabel nodig?

Doorzoek de energieadviseurs en vind de voordeligste aanbieder

Prijzen van een definitief energielabel

De onkosten voor een definitief energielabel bedragen zo ongeveer tussen de €160,00 en €405,00. In het bijgesloten overzicht vind je de huidige kosten van een energielabel deskundige Noord-Sleen. Wil je een concrete prijs? Klik hier om alle (lokale) specialisten te bekijken. Of bekijk adviseurs in Holsloot, Veenoord, Erm, Diphoorn en Sleen. De tarieven hangen af van meerdere aspecten.

 1. Soort woning (tussenwoning, twee-onder-een kap, appartement, villa, hoekwoning).
 2. De tijd (in uren) die de bouwinspecteur bezig is.
 3. De kwaliteit van de basisinformatie (tekeningen en EPC-berekeningen).
 4. De energiecoach of adviseur die je kiest.
Type woningM2 woonruimtePrijzen
Studio/Appartement55 m2€ 171,00
Rijtjeswoning125 m2€ 209,00
Twee-onder-een kap145 m2€ 287,00
Vrijstaand200 m2€ 353,00
Gemiddelde kosten woninglabel Noord-Sleen.

Gecertificeerde energieadviseurs in Noord-Sleen vergelijken

Eenvoudig en snel dit definitief energielabel aanvragen? Daarvoor ga jij snel op zoek naar een erkend deskundige energielabel Noord-Sleen. De website om deze inspecteur op te zoeken is CentraalregisterTechniek.nl. Daar kan je klikken op de link naar het QBISnl register. Hierin tref je erkend deskundige specialisten (BRL9500). Om de eerste stap te zetten check je in het overzicht hierna meerdere erkende bureaus waar je vrij eenvoudig een certificaat kunt regelen tegen een scherpe prijs.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Een energiezuinig huis in 4 stappen

Heb jij een label E, F of G woning, en wil jij besparen op de energiekosten door een betere energieprestatie? Door middel van energiebesparende maatregelen kan je feitelijk iedere woning omturnen tot een label A/B/C woning. Aan de basis staat altijd isoleren. Zo weet je zeker dat zo min mogelijk warmte verloren gaat. Pas als het huis goed geïsoleerd is kijk je pas naar het opwekken van eigen energie. Je kunt hier ook aanvullende informatie vinden over Energielabel aanpassen.

Advies: Op de website Verbeteruwhuis.nl check je – nadat je jouw woning hebt omschreven – concrete verbeteropties voor een gunstiger energielabel. Bezoek de website en doe de check.

Het belang van een zuinig energielabel woning Noord-Sleen

 • Een milieuvriendelijke woning en besparen op de energierekening.
 • Een optimaal klimaat in huis: minder tocht en kou rond het raam.
 • Een label B- of A woning is goed voor het klimaat want stoot minder CO2 uit.
 • De waarde van het huis neemt toe.
 • Soms recht op een duurzaamheidskorting bij de bank.
 • De overheid verstrekt forse subsidies om een gebouw duurzaam te maken.
 • De energiecoach in Noord-Sleen kan je hierbij helpen.
EnergielabelBouwjaarPunten van aandacht
Label A2009 – 2024Blijf op de hoogte van de actuele ontwikkelingen.
Label B2002 – 2005Zonnepanelen, zonneboiler of (hybride) warmtepomp.
Label C1986 – 2000Spouwmuur isoleren en vloer- en dakisolatie verbeteren.
Label D1971 – 1982Investeren in een HR107 combiketel.
Label E1969 – 1977Dak-, gevel-, vloer- en glasisolatie en zonnepanelen.
Label F1948 – 1967Isolatie van muur, dak, vloer en kruipruimte.
Label Gt/m 1944Isoleren en plaatsen van dubbelglas.

Snel het goedkoopste energielabel regelen?

Bekijk alle aanbieders en regel het binnen een paar dagen

Woning isoleren

Isolatie is altijd de belangrijkste stap voor een “groene” woning. Met grondige isolatie voorkom je dat de gerealiseerde warmte je huis weer verlaat. Op die manier gaan je stookkosten direct omlaag en krijg je een optimaal binnenklimaat. Welke onderdelen je als eerste moet isoleren heeft te maken met de huidige staat van de woning. Het bouwjaar van de woning kan deels bepalen wat deze staat is. Tip: vraag ook de vorige bewoners wat er eventueel gebeurd is. Een bouwtechnische keuring of speciale warmtescan toont hoe het zit met het warmteverlies van je woning. Onderstaand tref je de mogelijke besparingen bij een kleinere eengezinswoning (60 m2) met een hr combiketel.

Soort isolatiePrijzenGasbesparing (jaar)Kostenbesparing
Dakisolatie€3500 – €5100925 m3€601
Vloerisolatie€1900 – €3000245 m3€159
Spouwmuurisolatie€1250 – €2000750 m3€488
HR++ glas€1650 – €2850480 m3€312
Kosten en jaarlijkse opbrengsten bij isolatiewerkzaamheden van een standaard huis.

Ventileren

Op het moment dat jouw woning goed geïsoleerd is, is het noodzakelijk dat er ook genoeg frisse lucht in huis is. Ventilatie is van wezenlijk belang voor een aangenaam leefklimaat. Zuinig en slim ventileren betekent een prettige leefomgeving zonder veel energieverlies.

 • Zelfregelend rooster: roosters in de ramen of kozijnen reageren op de winddruk.
 • Lokale ventilatie-unit: optimale efficiënte ventilatie van een enkele ruimte.
 • Balansventilatie met warmte-terugwin-unit: Alle ruimtes worden even goed geventileerd.
 • Ventilatiewarmtepomp in combinatie met HR-ketel: profiteert van warmte uit de ventilatielucht en ondersteunt zodoende de CV-ketel.

CV-ketel vervangen

De verwarming in een huis kost het meeste energie. In de meeste huizen vinden we nog een gasgestookte ketel. Je kunt kiezen voor een duurzame oplossing die het mogelijk maakt om zonder gas te verwarmen. Hieronder kun je verschillende voorbeelden vinden.

 • Moderne HR-combiketel: Tot wel 15% efficiënter dan een traditionele gasketel.
 • Een hybride warmtepomp: een mooi tussenoplossing voor duurzamer verwarmen.
 • Een all-electric warmtepomp: een stand-alone product dat de woning verwarmt op elektriciteit.
 • Zonneboiler: de zonnecollectoren op het dak zijn aangesloten op een gesloten leidingsysteem.
 • Infraroodpanelen: zorgen voor gerichte verwarming, ideaal in bijv. de badkamer.

Zonnepanelen aanschaffen

Zodra je de nodige isolatiewerkzaamheden hebt getroffen en een nieuwe ketel of warmtepomp hebt geplaatst kan je de totale stroombehoefte berekenen. Deze energie kan je helemaal zelf opwekken met behulp van zonnepanelen op je dak. Ze gaan ontzettend lang mee (tot wel 30 jaar) en je hebt ze vaak binnen 7 jaar terugverdiend.

 • Zonnepanelen vangen zonnestralen op en zetten dit om naar gelijkstroom.
 • Een volledige set met 10 zonnepanelen kost gemiddeld €4700 en verdien je terug in 8 jaar.
 • De kWh stroom die je niet gebruikt lever je automatisch terug, dit heet ook wel salderen. Hiervoor ontvang je dezelfde prijs als waarvoor je normaal de stroom inkoopt.

energielabel-noord-sleen-7846

Aanvraag indienen energielabel voor bedrijfspand

Elke kantoorpand moet een energielabel kunnen overleggen op het moment van overdracht (koop/huur) van bedrijfspanden van 50m2 of groter. Deze noodzaak is relevant voor alle utiliteitsgebouwen zoals een kantoorgebouw, onderwijspanden, winkelcentrums, en openbare gebouwen zoals een ziekenhuis. Is het pand 100m2 of groter, en wordt 50% of meer gebruikt als kantoorruimte? In die situaties moet het gebouw met ingang van 2023 ten minste energielabel C hebben. Daarbij moeten organisaties zoals winkels, banken of hotels die gehuisvest zijn in grote publieke gebouwen vanaf 250 m2 het energielabel duidelijk zichtbaar ophangen, bijvoorbeeld bij de toegangspoort. Lees ook meer over B energielabel.

 • Bij het het officiële verkoopmoment van zakelijke gebouwen is dit energielabel een dossierstuk.
 • Op dit moment geldt deze verplichting voor bedrijfspanden, ziekenhuizen, overheidsgebouwen en winkels.
 • Voor productiehallen en loodsen geldt er een ontheffing.
 • Bedrijfsgebouwen die groter zijn dan 100 m2 (waar 50% of meer gebruikt wordt als kantoor) moeten per 2023 een milieulabel C of beter hebben.
 • In grotere publieke ruimtes met een ruimte van minimaal 250 m2 moet het label zichtbaar zijn opgehangen voor bezoekers.

FAQ – Veelgestelde vragen over het woninglabel

Wat houdt het energielabel in?
Het energielabel geeft inzicht in de hoeveelheid energie die nodig is om een woning te verwarmen. Hoe minder CO-2 de woning uitstoot, hoe beter het woninglabel van je huis is. De energie-index start bij energielabel A/B (heel zuinig) tot en met F en G (erg onzuinig).

Moet mijn huis verplicht een energielabel?
Ja, op het moment je een woning in de verkoop of verhuur gaat zetten moet je aan kunnen tonen welk energielabel de woning heeft. De verkoop/verhuur advertenties (makelaar) moeten dit ook bevatten. Ontbreekt het label, dan kan je een boete van tenminste €170 krijgen.

Hoe vraag je een label aan?
Voor een officieel label moet je een deskundige energiedeskundige in Noord-Sleen thuis laten komen. Door middel van QBIS.nl zijn deze energiespecialisten te bekijken. Deze vakman zal thuis langskomen en neemt de woning op. De deskundige maakt de berekening, bepaalt het label en verzorgt de inschrijving in het EP-Online platform. De definitieve berekeningen ontvang je per mail en middels Mijn Overheid kun je het later downloaden (gemeente Coevorden).

Hoe komt mijn energielabel tot stand?
De specialist inspecteert de leeftijd van de woning, het type gebouw, het aantal m2 woonoppervlakte en overige onderdelen als type glas, hoe de woning geïsoleerd is, op welke manier de woning wordt verwarmd en geventileerd en of het huis een warmtepomp of zonnepanelen heeft. Aan de hand van deze inspectie wordt opgesteld hoeveel gas en elektriciteit nodig is voor het opwarmen en koelen van woonunit en welk percentage zelf opgewekt wordt. Daarna krijg je van de expert de labelletter te horen.

Wat is het tarief van een energielabel?
De tarieven van een energielabel bedragen zo ongeveer tussen de €155,00 & €355,00. De prijsindicatie wordt bepaald door de grootte van de woning, de benodigde tijd die de energieadviseur nodig heeft en de informatie die voorhanden is (tekeningen en EPC-berekeningen). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Noord-Sleen kan jij doorgaans het meest voordelig doen door lokale energiedeskundigen te benaderen die werken in de provincie Drenthe.

Hoe kan ik mijn huidige energielabel opvragen?
Daarvoor kan je het beste gaan naar de overheidswebsite energielabel.nl. Kies voor huur/koopwoning en voer jouw postcode (7846) en huisnummer in. Het huidige label wordt nu meteen weergegeven. Goed om te weten: laat het systeem een voorlopig energielabel zien? Dit is slechts een inschatting en geen formeel document en kan je niet gebruiken als je jouw woning gaat verkopen. Bij verkoop moet je deze dus eerst veranderen in een definitief milieulabel. Bekijk het direct online: energielabel huis Noord-Sleen opvragen.

Plaats een reactie