Energielabel Oosterhesselen

Direct energielabel aanvragen

Gemakkelijk en snel een energielabel aanvragen voor jouw woning in Oosterhesselen? Vanaf 1 januari 2015 heeft elk huis in Nederland een (voorlopig) energielabel. Dit keurmerk geeft een indicatie van hoe zuinig jouw woning is en geeft belangrijke verbeterpunten om het energieverbruik te verlagen. Ga je je huis verkopen? Dan is een definitief energielabel in Oosterhesselen verplicht. Op deze pagina tref je nuttige info over het berekenen, opvragen en aanvragen van het keurmerk. In aanvulling daarop bekijk je hier (lokale) energieadviseurs en kan je aan de slag met nuttige informatie hoe je jouw woning energiezuiniger kunt maken.

 • Krijg inzicht in de energieprestaties van een woning met het energielabel.
 • Het is verplicht bij een transactiemoment (verkoop, verhuur en oplevering).
 • Er zijn 7 niveau’s: Energielabel A & B (erg zuinig) t/m F & G (zeer onzuinig).
 • De laatste jaren regelde je een VEL (vereenvoudigd label) zelf via internet. Dit beleid is in 2021 gewijzigd.
 • Als woningeigenaar regel je eerst een afspraak met de energieadviseur in Oosterhesselen die de woning komt bekijken en op basis daarvan het label vaststelt.
 • Het label – inclusief een rapport met adviespunten – kost (afhankelijk van het type woning) tussen de €190,00 & €360,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Oosterhesselen

Het energielabel geeft een indicatie van het energieverbruik van een woning. Alle huiseigenaren kregen in 2015 automatisch een voorlopig energielabel. In de situatie waarbij jij jouw huis wilt verkopen of verhuren, is een definitief energielabel noodzakelijk. Sinds 2021 is er een nieuwe manier wat door specialisten ook wel NTA8800 wordt genoemd. Je moet dus een bevoegde energieadviseur thuis uitnodigen. Deze adviseur zal thuis langskomen en bekijkt precies hoe energiezuinig de woning is. Voor jou als woningbezitter betekent dit wel dat je meer moet betalen. Onderstaand leggen wij stap voor stap uit hoe je het voordelig energielabel in Oosterhesselen aanvraagt.

Snel en voordelig een energielabel aanvragen

 1. Vergelijk energiedeskundigen

  Middels de database van centraalregistertechniek.nl doorzoek je alle gecertificeerde energieadviseurs die het energielabel mogen bepalen. Voor relevante lokale resultaten gebruik je jouw postcode (7861) om een erkend deskundige in Oosterhesselen te zoeken.

 2. Afspraak en voorbereiding

  Ga vervolgens verder naar een energie-specialist en maak een afspraak. Bereid je goed voor: zorg dat je alle actuele gegevens van de woning paraat hebt. Je kunt denken aan bouwtekeningen, EPC-berekeningen, het bestek, documentatie en facturen.

 3. Het onderzoek

  Een erkend energiedeskundige zal bij je thuis langskomen en bekijkt de aanwezige isolatie en de installaties. Hieraan is hij ongeveer 1,5 tot 2,5 uur kwijt.

 4. Het registreren van een label

  De EP-adviseur in Oosterhesselen berekent de energieprestaties en zorgt dat deze wordt verwerkt in de EP-online database.

 5. Inzicht in jouw label

  Na afloop van de inspectie krijg jij per mail een PDF van het certificaat met alle resultaten en suggesties om de woning te verduurzamen. Je kunt het 10 jaar blijven gebruiken en dien je over te dragen bij de verkoop van de woning. Het document wordt ook opgeslagen in je Mijn Overheid omgeving.

Wil jij een particulier energielabel aanvragen?

Bekijk energieadviseurs en maak gebruik van de aanbieding!

Gemiddelde kosten energielabel

De onkosten voor een definitief energielabel schommelen tussen de €155,00 en €380,00. In het schema hieronder vind je de gemiddelde tarieven van een energielabel deskundige Oosterhesselen. Wil je een concrete prijs? Klik hier om alle (lokale) specialisten te bekijken. Check ook adviseurs in Eeserveen, Benneveld, Meppen, Aalden en Wezuperbrug. De uiteindelijke tarieven worden berekend middels verscheidene variabelen.

 1. Hoe groot het huis is (villa, tussenwoning, appartement, vrijstaand, twee-onder-een kap).
 2. De tijd die de bouwinspecteur kwijt is.
 3. De beschikbare documentatie (tekeningen en facturen van verbetermaatregelen).
 4. De energiecoach die jij kiest.
Type woningGrootteOnkosten
Appartementje55 m2€ 180,00
Rijtjeshuis130 m2€ 206,00
Hoekwoning160 m2€ 271,00
Vrijstaand185 m2€ 360,00
Prijzen woninglabel Oosterhesselen.

Toonaangevende energieadviseurs in Oosterhesselen vergelijken

Ook direct het definitieve energielabel aanvragen? In dat geval ga jij snel op zoek naar een erkend deskundige energielabel Oosterhesselen. Het platform om deze vakmannen te treffen is CentraalregisterTechniek.nl. Hier vind je in een link naar het QBISnl register. Op deze plek doorzoek je bekwame specialisten (BRL9500). Voor een voordelige keuze doorzoek je hieronder een aantal uitgelichte adviseurs waar je op een gebruiksvriendelijke manier een woninglabel kunt aanvragen tegen een normale prijs.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Duurzaam wonen in 4 heldere stappen

Woon jij in een milieu-onvriendelijk huis, en wil je de energieprestatie graag verbeteren? Door te kiezen voor energiebesparende maatregelen kan je ook jouw woning updaten naar een woning met label B. Aan de basis staat altijd isoleren. Op die manier geef je jouw woning een warme jas en zorg je dat de warmte niet zomaar de woning uit kan. Zodra dit in orde is kijk je pas naar energie die je zelf kunt opwekken met bijvoorbeeld zonnepanelen. Je kunt hier ook aanvullende informatie vinden over Energielabel vakantiehuis.

Tips: Via de website van de overheid https://www.verbeteruwhuis.nl zie je – nadat je wat vragen hebt beantwoord – handige verbeteropties voor een beter energielabel. Check de potentiële besparing.

6 voordelen van een zuinig energielabel woning Oosterhesselen

 • Een energiezuinige woning met een lagere energierekening.
 • Een comfortabel leefklimaat: het hele jaar door een aangename temperatuur in huis.
 • Een energielabel A of B woning hoeft minder te stoken en stoot dus minder uit.
 • De waarde van jouw woning neemt toe.
 • Lagere hypotheekrente mogelijk.
 • De regering biedt veel subsidies om een huis te verduurzamen.
 • De energiecoach in Oosterhesselen kent precies de huidige wet- en regelgeving.
EnergielabelBouwjaarAanpassingen
Label A2011 – 2024Verduurzaam onzuinige apparaten en kiest voor een WTW.
Label B2000 – 2004Een warmtepomp en/of zonnepanelen.
Label C1987 – 2000Loop alle achterstallige isolatie na, en kijken naar een zonneboiler.
Label D1976 – 1984Vervang de CV ketel door een duurzame variant.
Label E1968 – 1975Vooral dubbelglas, isolatie en zonnepanelen.
Label F1948 – 1967Spouwmuur-, dak- en vloerisolatie.
Label Gt/m 1935Vooral dubbelglas en isolatie.

Eenvoudig het goedkoopste energielabel regelen?

Vergelijk de experts en vraag snel jouw energielabel aan

Woningisolatie

Isolatie is altijd de basis van een zuinig en comfortabel huis. Door alle onderdelen van je huis goed te isoleren vermijd je dat de warmte verloren gaat. Op die manier zullen de stookkosten verminderen en geniet je van een prettiger leefklimaat. Waar je als eerste moet beginnen heeft te maken met de huidige isolatiewaarden. Het jaar waarin de woning is neergezet is vaak een goede indicator hiervoor. Je kunt ook informeren bij andere woningen in de buurt. Een bouwtechnische keuring of een thermografische inspectie laat in één oogopslag zien waar warmte verloren gaat. In de lijst hieronder vind je de te verwachten besparing in het geval van een eengezinswoning met een hoog rendement ketel.

Isolatie optiesPrijsBesparing (gas)Energiebesparing
Dakisolatie€3400 – €5800980 m3€637
Vloerisolatie€1500 – €3600300 m3€195
Spouwmuurisolatie€1150 – €2450805 m3€523
HR++ glas€1800 – €2550535 m3€347,75
Kosten en jaarlijkse opbrengsten bij isolatie eengezinswoning (60 m2).

Ventileren

Zodra het huis al reeds correct geïsoleerd is, is het noodzakelijk dat er gekeken wordt naar de opties voor frisse lucht. Ventilatie is van wezenlijk belang voor een gezond binnenklimaat. Zuinig en slim ventileren betekent een optimale leefomgeving zonder veel energieverlies.

 • Winddrukgeregelde roosters: open roosters in de ramen maken natuurlijke ventilatie mogelijk.
 • Lokale ventilatie-unit: afzonderlijke ruimte doelgericht ventileren.
 • Balansventilatie met warmte terugwin unit: d.m.v. de mechanische ventilatie worden alle ruimtes even goed geventileerd.
 • Ventilatiewarmtepomp met HR:ketel: maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht voor de verwarming en warm water.

CV-ketel vervangen voor duurzaam alternatief

Het verwarmen van een woning kost in de meeste huizen veel gas. In de praktijk gaat dit vaak nog met gasgestookte HR-ketels. Kies voor een duurzaam alternatief die nauwelijks of helemaal geen gas gebruikt. In de volgende opsomming kun je verschillende voorbeelden vinden.

 • Nieuwe HR107 ketel: Stil, compact, veilig en werkt erg efficiënt.
 • Een hybride warmtepomp: een warmtepompunit die ondersteunt wordt door de HR-ketel.
 • Een all-electric warmtepomp: haalt energie uit de lucht, bodem of water en kan de woning verwarmen.
 • Zonneboiler: maakt gebruik van zonne-energie voor het bereiden van warm water.
 • Infraroodpanelen: ideaal als extra bijverwarming in een schuur of studeerkamer.

Investeer in zonnepanelen

Zodra je aanpassingen hebt doorgevoerd kan je uitrekenen hoeveel kwH-stroom je nodig hebt. De benodigde energie kan je schoon en duurzaam opwekken door zonnepanelen te laten leggen. De huidige panelen gaan gemakkelijk 30 jaar of langer mee en je hebt ze vaak binnen 7 jaar terugverdiend.

 • Zonnepanelen vangen het zonlicht op en zetten dit om in elektrische energie.
 • Een set met 10 zonnepanelen is beschikbaar vanaf €4400 en heeft een verrassend korte terugverdientijd van gemiddeld 7,5 jaar.
 • Stroom die je niet verbruikt gaat terug naar het net (salderen). Voor dit stukje krijg je dezelfde prijs als waarvoor jij het hebt ingekocht.

energielabel-oosterhesselen-7861

Goedkoop energielabel voor een bedrijfspand aanvragen

Je dient te beschikken over een energielabel voor een kantoor wanneer er een verkoop- of verhuurcontract wordt opgesteld van zakelijke panden (mits groter dan 50m2). Deze verordening geldt voor de utiliteitsgebouwen zoals een kantoorgebouw, onderwijspanden, pensions, en publieke gebouwen zoals een stadion. Heeft het pand meer dan 100 m2 gebruiksoppervlakte, en wordt minimaal 50% daarvan gebruikt als kantoorruimte? Dan moet het pand vanaf 2023 ten minste energielabel C hebben. Bovendien moeten winkels en bedrijven die actief zijn in openbare gebouwen van meer dan 250 m2 het label duidelijk zichtbaar ophangen, bijvoorbeeld bij de ingang. Bekijk ook informatie over Energielabel geldigheidsduur.

 • Bij officiële transactiemomenten van een kantoorpand is zo’n energielabel een vereiste.
 • Dit is noodzakelijk voor alle bedrijfspanden, overheidsgebouwen, winkels en horeca.
 • Voor industriële bedrijfsruimten is hierop een uitzondering van toepassing.
 • Bedrijfsgebouwen die groter zijn dan 100 m2 (minimaal 50% als kantoor) moeten vanaf 2023 minimaal de beschikking hebben over milieulabel C.
 • In grotere publieke ruimtes van 250m2 of groter hoort het label zichtbaar te zijn voor bezoekers.

Veelgestelde vragen (FAQ) m.b.t. het woninglabel

Wat is het energielabel voor woningen?
Een energielabel biedt duidelijkheid over de energieprestatie van een woning. Hoe minder CO-2 de woning uitstoot, hoe aantrekkelijker het woninglabel wordt. Deze energie-index begint bij energielabel A/B (heel zuinig) en gaat door tot F of G (vervuilend).

Moet ik verplicht een energielabel hebben?
Ja, als je een gebouw in de verkoop of verhuur wil doen moet je inzicht bieden in wat de huidige energie staat van de woning is. Deze gegevens moeten vermeld worden in de advertenties (makelaar). Is het definitieve label niet aantoonbaar, dan kan je een boete van tenminste €170 krijgen.

Hoe vraag je een label aan?
Voor dit document moet je een bevoegde energiedeskundige in Oosterhesselen thuis laten komen. Door middel van QBIS.nl kun jij snel een energiespecialist vinden. Een expert komt bij je thuis en loopt alle onderdelen van het huis na. De adviseur rekent alles door, bepaalt het label en zorgt dat deze wordt verwerkt in de EP-online database. De dossierstukken krijg je per mail en eventueel kun je het ook online (Mijn Overheid) inzien (gemeente Coevorden).

Wat bepaalt mijn energielabel?
De vakman inspecteert het bouwjaar van het gebouw, het type huis, m2 woonruimte en belangrijke aspecten zoals kozijnen (hout/kunststof) + ramen, de beschikbare isolatie, de ventilatie en verwarming oplossingen in het gebouw en de aanwezige systemen voor energieopwekking (zonnecellen / warmtepomp). Met deze complete analyse berekent de deskundige wat de totale energiebehoefte is voor de centrale verwarming van woonunit en in hoeverre het huis in staat is zichzelf van stroom te voorzien. Op basis hiervan wordt het vastgestelde labelletter in de database ingeschreven.

Wat betaal ik voor een energielabel?
De prijzen van het energielabel bedragen zo ongeveer tussen de €175,00 en €360,00. De totale kostprijs ligt aan het soort woning, het uurtarief en het aantal benodigde uren van de adviseur en de beschikbare documentatie (tekeningen en installatietechnische gegevens). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Oosterhesselen is het voordeligst te realiseren door vele aanbieders te vergelijken die opereren in de provincie Drenthe.

Hoe kan ik snel mijn huidige energielabel opvragen?
Hiervoor check je Energielabel.nl. Selecteer je type woning en vul de postcode (7861) en het huisnummer in. Het huidige label wordt nu meteen weergegeven. Opmerking: laat het systeem een voorlopig energielabel zien? Dit is geen officiële status en mag je dus niet bij een woning overdracht gebruiken. Je moet dit dus eerst aanpassen naar een definitief woninglabel. Wacht niet langer: energielabel huis Oosterhesselen opvragen.

Plaats een reactie